Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Oznámenie č. 26K/3/2011

Pflegeservice, s.r.o. v konkurze

  • Úpadca Pflegeservice, s.r.o. v konkurze
    IČO: 36654817
    Školská 10
    04501  Moldava nad Bodvou
  • Druh Iné zverejnenie
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 179 z roku 2011 dňa 19.9.2011
  • Spisová značka - súd 26K/3/2011
  • Spisová značka - správca 26K/3/2011 S1178
Text

Zápisnica

zo zasadnutia zástupcu veriteľov v pôsobnosti veriteľského výboru

 Úpadca:

Pflegeservice, s.r.o., so sídlom: Školská 10, 045 01  Moldava nad Bodvou, IČO: 36 654 817

 Miesto, dátum a čas konania:

Školská 10, 045 01  Moldava nad Bodvou (sídlo úpadcu), dňa 9. septembra 2011, začiatok o 10.00 hod.

 Prítomní:

  1. Anna Schmerová, zástupca veriteľov
  2.  Ing. Imrich Krupička, správca

 Program:

1.      Otvorenie

2.      Hlasovanie o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu

3.      Záver

 K bodu 1. Otvorenie

Zasadnutie  zástupcu veriteľov v pôsobnosti veriteľského výboru zvolal zástupca veriteľov v zmysle ust. § 38 ods. 1 zák. č. 7/2005 Z.z. (ďalej len „ZKR“). Zástupca veriteľov konštatoval, že zasadnutie je uznášaniaschopné. Na zasadnutí sa zúčastnil aj správca.

 K bodu 2. Hlasovanie o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu

Zástupca veriteľov pred hlasovaním otvoril rozpravu o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu. Správca odpovedal na otázky zástupcu veriteľov, ktoré mu boli položené. Po skončení rozpravy o 10.30 hod. zástupca veriteľov v pôsobnosti veriteľského výboru prijal nasledovné uznesenie vo veci speňažovania majetku všeobecnej podstaty:

 I. Správca je povinný v súlade s ust. § 92 ZKR ods. 1), písm. d) zorganizovať súťažný proces smerujúci k predaju majetku. Správca zorganizuje verejné ponukové konanie publikovaním výzvy v Obchodnom vestníku SR na predkladanie ponúk na odplatný prevod peňažných pohľadávok úpadcu ako celku (tzv. balík pohľadávok) na iné osoby (postúpenie pohľadávok v súlade s prísl. ust. Obč. zák.). V oznámení musí byť uvedené, v ktorom vydaní Obchodného vestníka SR bol publikovaný súpis majetku alebo jeho doplnenie, ktorý je predmetom verejného ponukového konania. Predmetom speňaženia bude majetok zaradený do súpisu majetku všeobecnej podstaty, ktorý bol publikovaný v Obchodnom vestníku SR č. 69B/2011 zo dňa 8. apríla 2011, č. oznámenia K004062. Doplnenie súpisu majetku všeobecnej podstaty bolo publikované v Obchodnom vestníku SR č. 72B/2011 zo dňa 13. apríla 2011, č. oznámenia K004310. V tejto súvislosti sa ukladá správcovi záväzný pokyn vylúčiť zo súpisu majetku všeobecnej podstaty súpisovú položku č. 33 – pohľadávku voči Mestu Moldava nad Bodvou, Školská 2, 045 01  Moldava nad Bodvou, zaradená do súpisu ako peňažná pohľadávka v celkovej sume 203,08 eur. Táto súpisová zložka majetku bola publikovaná v Obchodnom vestníku SR č. 72B/2011 zo dňa 13. apríla 2011, č. oznámenia K004310. Dôvodom na vylúčenie tejto súpisovej zložky je uhradenie tejto sumy dlžníkom. Uhradená suma 203,08 eur bude zaradená do súpisu ako pohľadávka z účtu (§ 38, písm. g/ Vyhl. MS SR č. 665/2005 Z.z. v platnom znení). Správca je povinný vykonať uvedené zmeny v súpise majetku podstát bezodkladne.

 II.Správca zabezpečí publikovanie výzvy na predkladanie ponúk v Obchodnom vestníku SR, ktorá výzva bude trvať 15 dní od dňa publikovania výzvy, pričom ponuky sa budú doručovať v neporušených obálkach do kancelárie správcu s výrazným označením „Konkurz – neotvárať“ . Po vyhodnotení každého kola správca neúspešnému účastníkovi vráti preddavok na bankový účet záujemcu. Otváranie obálok sa uskutoční v sídle úpadcu za účasti správcu a zástupcu veriteľov najneskôr do 3 pracovných dní po ukončení každého jednotlivého kola, o čom sa vyhotoví úradný záznam. V prvom kole je možné ako úspešnú ponuku akceptovať iba takú ponuku, ktorá nesmie byť menšia ako 100% hodnoty (sumy) balíka pohľadávok podľa súpisovej hodnoty uvedenej v súpise majetku alebo jeho doplnení, ako to bolo publikované správcom v Obchodnom vestníku SR. V druhom kole je možné ako úspešnú ponuku akceptovať najvýhodnejšiu ponuku, ktorá nesmie byť menšia ako 50 % hodnoty (sumy) balíka pohľadávok. V treťom kole a nasledujúcich kolách ako úspešnú ponuku je možné akceptovať najvýhodnejšiu ponuku na odkúpenie balíka pohľadávok. V každom kole musí záujemca zložiť na účet správcu podľa podmienok uvedených vo výzve preddavok na ponúkanú kúpnu cenu za celý balík pohľadávok vo výške 100% ponúkanej ceny.

Záujemcovia budú vo výzve upozornení, že pohľadávky úpadcu môžu mať aj právne vady súvisiace s ich vznikom a prípadným postúpením. Predávajúci, t.j. správca nezodpovedá za bonitu postúpených pohľadávok, za ich vymožiteľnosť,  za ich prípadné nezrovnalosti spôsobené nedostatkami v účtovnej evidencii úpadcu, ani za prípadné nezrovnalosti týkajúce sa účtovnej a právnej existencie pohľadávok.

Záujemca svojim podpisom na zmluve o postúpení pohľadávok v prípade úspešnosti potvrdí, že bol zo strany správcu na tieto skutočnosti upozornený a výslovne sa vzdáva akýchkoľvek nárokov z prípadných právnych vád postúpených pohľadávok, ako aj nárokov z nesprávnej špecifikácie výšky niektorej z postúpených pohľadávok. Kupujúci nie je z tohto dôvodu oprávnený od zmluvy o postúpení pohľadávok odstúpiť ani požadovať náhradu akejkoľvek škody. Správca je oprávnený na speňaženie celého balíka pohľadávok jedným úkonom (jednou zmluvou o postúpení).

Ďalšie podmienky: Záujemcovia o kúpu pohľadávok úpadcu sa môžu informovať na tel. č.: 0905 937 649, resp. mailom na adrese: krupicka@slovanet.sk.  Správca bude písomne informovať všetkých účastníkov ponukového konania o výsledku ponukového konania do 5 dní odo dňa otvárania obálok.

 Hlasovanie:

ZA:                             1 hlas

PROTI:                      0 hlasov

ZDRŽAL SA:            0 hlasov

 K bodu 3. Záver

Zasadnutie bolo ukončené o 10.45 hod.

Anna Schmerová, zástupca veriteľov

V Moldave nad Bodvou, dňa 9. septembra 2011

 Prevzal: Ing. Imrich Krupička, správca

V Moldave nad Bodvou, dňa 9. septembra 2011