Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Oznámenie č. 2K/69/2012

LUNACO, s.r.o. "v konkurze"

  • Úpadca LUNACO, s.r.o. "v konkurze"
    IČO: 31609082
    Vajanského 80
    98401  Lučenec
  • Druh Iné zverejnenie
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 131 z roku 2013 dňa 10.7.2013
  • Spisová značka - súd 2K/69/2012
  • Spisová značka - správca 2K/69/2012 S1414
Text

PONUKOVÉ KONANIE - správca úpadcu LUNACO, s.r.o. „v konkurze“, so sídlom Vajanského 80, Lučenec 984 01, IČO: 31 609 082, v súlade so záväzným pokynom príslušného orgánu a     § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii vyhlasuje ponukové konanie na podávanie návrhov na uzatvorenie kúpnej zmluvy, predmetom ktorej je majetok úpadcu, motorové vozidlo BMW X5 3.0 sd, rok výroby 2008, VIN: WBAFF01040L203217 („predmet ponukového konania“).

Spôsob podávania návrhov: účastníci doručia svoje návrhy osobne do kancelárie správcu alebo poštou na adresu správcu: Vladimír Vanko - správca, Lazovná 38, 974 01 Banská Bystrica, v zalepenej obálke s výrazným označením “Ponukové konanie BMW – KONKURZ 2K/69/2012 – NEOTVÁRAŤ”. Za deň doručenia návrhu sa považuje deň, kedy je zásielka s návrhom doručená do kancelárie správcu.

Lehota na podávanie návrhov: 15 (slovom: pätnásť) dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku; ponukové konanie sa považuje za zverejnené nasledujúci deň po jeho faktickom zverejnení v Obchodnom vestníku („lehota“).

Návrh musí byť písomný, v slovenskom jazyku a musí obsahovať:

a) názov alebo obchodné meno, sídlo alebo miesto podnikania a identifikačné číslo účastníka, ak je pridelené alebo meno, priezvisko, rodné číslo a adresu trvalého pobytu účastníka, ktorý je fyzickou osobou nepodnikateľom,

b) presné vymedzenie predmetu ponukového konania,

c) navrhovanú celkovú kúpnu cenu za predmet ponukového konania v eurách zvýšenú o daň z pridanej hodnoty,

d) adresu elektronickej pošty účastníka,

e) dátum a vlastnoručný podpis účastníka alebo osoby oprávnenej konať za účastníka („návrh“),

Každý účastník môže predložiť v ponukovom konaní  iba jeden návrh. Po doručení návrhu je návrhom účastník viazaný a nemôže ho meniť, dopĺňať, odvolať, a ani vziať späť až do ukončenia ponukového konania. Chyby v písaní a počítaní alebo iné zrejmé nesprávnosti návrhu možno opraviť iba do uplynutia lehoty na podávanie návrhov. Na návrhy doručené vyhlasovateľovi po uplynutí lehoty, na návrhy, ktoré neobsahujú všetky predpísané náležitosti  a ani na návrhy, ktoré umožňujú nejednoznačný výklad sa v ponukovom konaní neprihliada. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo neprijať žiadny z predložených návrhov. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo kedykoľvek zrušiť ponukové konanie. Oznámenie o prijatí vybraného návrhu vyhlasovateľ odošle iba vybranému účastníkovi. Vybraný účastník sa zaväzuje uzatvoriť s vyhlasovateľom kúpnu zmluvu v lehote stanovenej vyhlasovateľom v oznámení podľa predchádzajúcej vety. Doručené návrhy vyhlasovateľ odosielateľom nevracia. Náklady spojené s prípravou návrhu a predložením návrhu znáša účastník.

Z návrhov zahrnutých do ponukového konania bude vybraný návrh, ktorý obsahuje najvyššiu kúpnu cenu; ak je takýchto návrhov niekoľko, vyhlasovateľ je oprávnený vybrať si návrh, ktorý mu najlepšie vyhovuje („vybraný návrh“). Vybraný návrh podlieha schváleniu príslušným orgánom.

Lehota na oznámenie o prijatí vybraného návrhu: 15 (slovom: pätnásť) dní po schválení vybraného návrhu príslušným orgánom.

Spôsob oznámenia prijatia vybraného návrhu vybranému účastníkovi: doporučená poštová zásielka na adresu sídla vybraného účastníka. Pre prípad, že si vybraný účastník zásielku neprevezme do piatich dní od jej odoslania, zásielka sa považuje za doručenú v piaty deň od jej odoslania vyhlasovateľom.

Vybraný účastník je povinný uzavrieť kúpnu zmluvu s vyhlasovateľom v lehote určenej vyhlasovateľom v oznámení o prijatí vybraného návrhu. Vybraný účastník je povinný  zaplatiť navrhovanú kúpnu cenu najneskôr v deň podpisu kúpnej zmluvy na účet úpadcu určený vyhlasovateľom v oznámení o prijatí vybraného návrhu. V prípade ak vybraný účastník neuzavrie kúpnu zmluvu v tejto lehote alebo v lehote nezaplatí navrhovanú kúpnu cenu, vzniká mu povinnosť zaplatiť na výzvu vyhlasovateľa v prospech konkurznej podstaty pokutu vo výške 10% (slovom: desať percent) z navrhovanej kúpnej ceny.

Podstatné podmienky kúpnej zmluvy:

a) predmet kúpy bude kupujúcemu prenechaný ako stojí a leží,

b) kupujúci je povinný predmet kúpy prevziať v lehote najviac  päť dní po podpise zmluvy,

c) náklady spojené s prevzatím predmetu kúpy a správne poplatky spojené so zmenami v evidencii bude znášať kupujúci,

d) miestom prevzatia predmetu kúpy bude miesto, ktoré určí vyhlasovateľ,

e) nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia predmetu kúpy prejde na kupujúceho súčasne s nadobudnutím vlastníctva.

Účastník ponukového konania doručením návrhu vyjadruje svoj súhlas s podmienkami ponukového konania a so spracovaním údajov o účastníkovi. Toto ponukové konanie nie je verejným návrhom na uzavretie zmluvy podľa § 276 a nasl. Obchodného zákonníka ani obchodnou verejnou súťažou podľa § 281 a nasl. Obchodného zákonníka. Ďalšie podrobnosti o predmete ponukového konania a obhliadke možno získať na tel.: 0904 120 770 alebo vankovladimir@hotmail.com.