Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Oznámenie č. 2R/1/2016

AGREL s.r.o.

  • Úpadca AGREL s.r.o.
    IČO: 36335151
    Strojnícka 14
    08006  Prešov
  • Druh Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 130 z roku 2016 dňa 7.7.2016
  • Spisová značka - súd 2R/1/2016
  • Súd Okresný súd Prešov
  • Spisová značka - správca 2R/1/2016 S1773
Text

Z Á P I S N I C A

 

 

 

z prvého zasadnutia veriteľského výboru dlžníka AGREL s.r.o. v reštrukturalizácii, so sídlom Strojnícka 14, 080 06 Prešov, IČO: 36 335 151,

ktoré sa uskutočnilo 01.07.2016 o 14:00 hod.

v konferenčnej sále budovy na adrese Exnárova č. 36 (bývalý "Odevák") v Prešove

 

                       

Prvé zasadnutie veriteľského výboru bolo zvolané reštrukturalizačným správcom Mgr. Bc. Marekom Figurom, so sídlom kancelárie na Puškinova 16, 080 01 Prešov na schôdzi veriteľov, ktorá sa uskutočnila dňa 01.07.2016.

 

Vzhľadom na to, že ide o prvé zasadnutie veriteľského výboru, správca poučil prítomných veriteľov o pôsobnosti veriteľského výboru, ich právach a povinnostiach, osobitne o tom, že člen veriteľského výboru je povinný konať v spoločnom záujme všetkých veriteľov prihlásených pohľadávok. Správca súčasne poučil členov veriteľského výboru o tom, že činnosť veriteľského výboru riadi predseda, ktorého spomedzi seba volia členovia veriteľského výboru, pričom člen veriteľského výboru si môže písomným plnomocenstvom zvoliť svojho zástupcu. Písomnosti určené veriteľskému výboru sa doručujú na adresu predsedu veriteľského výboru. Ak sa písomnosť nepodarí predsedovi veriteľského výboru doručiť, možno písomnosť doručiť na adresu ktoréhokoľvek člena veriteľského výboru.

 

Osobitne správca poučil prítomných veriteľov o spôsobe hlasovania, najmä, že veriteľský výbor je uznášaniaschopný, ak je prítomná väčšina jeho členov. Každý člen veriteľského výboru má jeden hlas. Na prijatie uznesenia veriteľského výboru je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných členov veriteľského výboru. V prípade rovnosti hlasov sa hlasy členov veriteľského výboru prepočítajú podľa zistenej sumy ich zistených pohľadávok.

 

1)         Prítomní:

 

a)    Veriteľ číslo 5 Sberbank Slovensko, a. s.

                       

b)    Veriteľ číslo 1 Oľga Chorvátová              

 

c)    Veriteľ číslo 7 TEAM 2000 Trading, s.r.o.

           

d)    Mgr. Bc. Marek Figura, správca

 

e)    Ing. Jozef Leško, konateľ dlžníka

 

 

2)         Program zasadnutia veriteľského výboru

 

Do programu zasadnutia veriteľského výboru boli zaradené nasledovné body:

 

1.    Prezentácia

2.    Voľba predsedu veriteľského výboru

3.    Žiadosť dlžníka o predĺženie lehoty na predloženie záverečného návrhu reštrukturalizačného plánu na schválenie veriteľskému výboru

4.    Záver

 

1/        Prezentácia

 

Zasadnutie veriteľského výboru otvoril správca Mgr. Bc. Marek Figura, ktorý na základe prítomnosti všetkých členov veriteľského výboru, resp. ich splnomocnených zástupcov oboznámil prítomných, že toto zasadnutie veriteľského výboru  bolo platne zvolané a veriteľský výbor je uznášaniaschopný.

 

2/        Voľba predsedu veriteľského výboru

 

Správca navrhol, aby veriteľský výbor hlasoval o zvolení svojho predsedu, a to postupne podľa výšky prihlásených a zistených pohľadávok prítomných členov veriteľského výboru, a to od veriteľa s najvyšším počtom hlasov na schôdzi veriteľov nasledujúc veriteľmi s nižším počtom hlasov.

 

Správca navrhol za predsedu veriteľského výboru veriteľa číslo 5 Sberbank Slovensko, a. s., s čím uvedený veriteľ vyjadril súhlas.

 

Vzhľadom na uvedené správca navrhol, aby veriteľský výbor prijal nasledovné uznesenie:

 

„Veriteľský výbor vo veci povolenej reštrukturalizácie dlžníka AGREL, s.r.o. v reštrukturalizácii volí za svojho predsedu veriteľa číslo 5 Sberbank Slovensko, a. s.“

 

 

O vyššie uvedenom uznesení prebehlo hlasovanie, ktorého výsledky sú nasledovné:

 

Veritelia hlasujúci za prijatie uznesenia:                  5, 1, 7

Veritelia hlasujúci proti prijatiu uznesenia:             nikto

Zdržali sa hlasovania:                                                  nikto

 

Vzhľadom na uvedené správca konštatuje, že veriteľský výbor prijal vyššie uvedené navrhované uznesenie počtom hlasov 3 za ku 0 hlasom proti a veriteľ číslo 5 Sberbank Slovensko, a. s. bol zvolený za predsedu veriteľského výboru.

 

Znenie prijatého uznesenia:

„Veriteľský výbor vo veci povolenej reštrukturalizácie dlžníka AGREL, s.r.o. v reštrukturalizácii volí za svojho predsedu veriteľa číslo 5 Sberbank Slovensko, a. s.“

 

Kontaktné údaje predsedu veriteľského výboru:

 

Sberbank Slovensko, a. s.

so sídlom Vysoká 9, Bratislava 810 00

adresa na doručovanie: AK Sedlačko & Partners, s.r.o., Štefánikova 8, Bratislava

kontaktná osoba: ***************

tel. kontakt: ****************

e-mail: **************

 

3/        Žiadosť dlžníka o predĺženie lehoty na predloženie záverečného návrhu reštrukturalizačného plánu na schválenie veriteľskému výboru

 

V zmysle ust. § 143 ZKR dlžník ako predkladateľ plánu požiadal veriteľský výbor o predĺženie lehoty na predloženie záverečného návrhu reštrukturalizačného plánu veriteľskému výboru na schválenie o 60 dní a to z dôvodu potreby konsolidácie firemných procesov, zakontrahovanie nových zákazníkov a služieb, na základe čoho bude možné jednoznačnejšie určiť východiská pre plnenie plánu, mieru a percentuálne uspokojenie veriteľov vrátane prípadnej zmeny lehoty splatnosti ich pohľadávok. Osobitne je predĺženie lehoty na predloženie záverečného návrhu reštrukturalizačného plánu dôležité z dôvodu sezónnosti podnikateľskej činnosti dlžník, nakoľko jeho činnosť je závislá od aktuálneho stavu úrody zeleniny a ovocia, ktorá podmieňuje výsledok jeho podnikateľskej činnosti, v dôsledku čoho aj finančné ukazovatele umožňujúce prípravu návrhu plánu.

 

Vzhľadom na uvedené predseda veriteľského výboru navrhol, aby sa hlasovalo o nasledovnom uznesení:

 

            „Veriteľský výbor predlžuje lehotu na predloženie záverečného návrhu plánu na predbežné schválenie veriteľskému výboru o 60 dní.“

 

O vyššie uvedenom návrhu uznesenia prebehlo hlasovanie:

 

Veritelia hlasujúci za prijatie uznesenia:                  5, 1, 7

Veritelia hlasujúci proti prijatiu uznesenia:             nikto

Zdržali sa hlasovania:                                                  nikto

 

Vzhľadom na uvedené predseda veriteľského výboru konštatuje, že bolo prijaté vyššie navrhované uznesenie a lehota na predloženie záverečného návrhu reštrukturalizačného plánu veriteľskému výboru na predbežné schválenie bola predĺžená o 60 dní.

 

Odôvodnenie rozhodnutia: Dlžníkovi sa poskytuje priestor na stabilizáciu firemných procesov, zakontrahovanie nových zákaziek, aby bolo možné jednoznačnejšie určiť východiská pre plnenie plánu, mieru a percentuálne uspokojenie veriteľov vrátane prípadnej zmeny lehoty splatnosti ich pohľadávok. Osobitne je predĺženie lehoty na predloženie záverečného návrhu reštrukturalizačného plánu dôležité z dôvodu sezónnosti podnikateľskej činnosti dlžník, nakoľko jeho činnosť je závislá od aktuálneho stavu úrody zeleniny a ovocia, ktorá podmieňuje výsledok jeho podnikateľskej činnosti, v dôsledku čoho aj finančné ukazovatele umožňujúce prípravu návrhu plánu.

 

Znenie prijatého uznesenia:

 

            „Veriteľský výbor predlžuje lehotu na predloženie záverečného návrhu plánu na predbežné schválenie veriteľskému výboru o 60 dní.“

 

4/        Záver

 

V rámci tohto bodu všetci prítomní členovia veriteľského výboru a dlžník potvrdzujú, že si oznámili svoje e-mailové adresy ako aj telefonické kontakty. Rovnako všetci súhlasia, že komunikácia medzi nimi bude prebiehať formou e-mailu alebo telefonicky.

 

Na záver bolo konštatované, že prítomní členovia veriteľského výboru nemajú žiadne iné návrhy, nevznášajú žiadne námietky voči priebehu zasadnutia ani námietky voči zneniu zápisnice, a program zasadnutia veriteľského výboru bol vyčerpaný. Predseda veriteľského výboru poďakoval prítomným členom veriteľského výboru za účasť.   

 

Zasadnutie veriteľského výboru trvalo v čase od 14:00 do 14:20 hod.

 

V Prešove, dňa 01.07.2016

 

                                                                                         Sberbank Slovensko, a. s.