Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Oznámenie č. 28R/3/2017

FAPO, spol. s r.o.

  • Úpadca FAPO, spol. s r.o.
    IČO: 36226556
    ul. 29. augusta 9/9
    92400  Galanta
  • Druh Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 85 z roku 2018 dňa 3.5.2018
  • Spisová značka - súd 28R/3/2017
  • Súd Okresný súd Trnava
  • Spisová značka - správca 28R/3/2017 S1223
Text

Zápisnica z konania zasadnutia veriteľského výboru dlžníka:

FAPO, spol. s r.o., ul. 29. Augusta 9/9, 924 00 Galanta, IČO : 36 226 556

spisová značka:                       28 R 3/2017

miesto konania:                        VUB a.s., Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava

dátum konania:                        25.04.2018

začiatok schôdze:                     11:00 hod.

Prítomní:  1. členovia veriteľského výboru:

  • Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské Nivy 1, Bratislava, v zastúpení Mgr. Roman Tekely
  • VOLKSWAGEN Finančné služby Slovensko, Vajnorská 98, 831 04 Bratislava, v zastúpení  Silvia Hučková
  • Car Towing a.s., Záhradnícka 151, 821 08 Bratislava, v zastúpení Mgr. Radovan Valent MBA

    2. predkladateľ plánu :

    -      FAPO, spol. s r.o., ul. 29. Augusta 9/9, 924 00 Galanta, v zastúpení JUDr. Jozef Boľo a Mgr. Ladislav Barát

    3. reštrukturalizačný správca :

    -      JUDr. Peter Kubik, Hlavná 48, 929 01 Dunajská Streda

    Program zasadnutia veriteľského výboru :

    1.)        Otvorenie

    2.)        Predstavenie reštrukturalizačného plánu predkladateľom plánu,

    3.)        Stanoviská členov veriteľského výboru k predloženému reštrukturalizačnému plánu

    4.)        Diskusia

    5.)        Hlasovanie o predloženom záverečnom návrhu reštrukturalizačného plánu

    6.)        Záver

     

    1. Otvorenie :

    Predseda VV privítal prítomných členov veriteľského výboru, zástupcov predkladateľa plánu a reštrukturalizačného správcu a zároveň konštatoval, že Záverečný návrh prepracovaného reštrukturalizačného plánu mu bol doručený v zákonom stanovenej lehote dňa 10.04.2018, zasadnutie veriteľského výboru bolo zvolané v súlade so zákonom a v zákonom stanovenej lehote 15 dňovej lehote.  Na zasadnutí veriteľského výboru sú prítomní 3 členovia veriteľského výboru a tento je uznášania schopný.

     

    1. Predstavenie reštrukturalizačného plánu predkladateľom plánu :

    Zástupca predkladateľa plánu Mgr. Ladislav Barát predstavil prítomným ekonomické a právne skutočnosti na základe ktorých prekladateľ plánu navrhuje záverečné znenie reštrukturalizačného plánu, pričom poukázal na nutnosť reakcie na zásadnú zmenu pri tvorbe plánu a to odstúpenie investora na ktorého vstupe do spoločnosti predkladateľa plánu bolo finančné naplnenie plánu pripravované. V súčasnosti prebiehajú rokovania z ďalšími investormi, avšak výsledok týchto rokovaní nie je zatiaľ známy. Zároveň predkladateľ plánu oboznámil prítomných so zásadami a metódami reštrukturalizácie dlžníka a s navrhovanými skupinami veriteľov a rozsahom a časom ich uspokojenia. Skupina nezabezpečených veriteľov by mala byť uspokojená z obchodnej činnosti dlžníka, skupina zabezpečeného veriteľa VUB a.s. z predaja nepotrebného majetku dlžníka a skupina VW FS Slovensko z obchodnej činnosti dlžníka. Ďalej informoval predkladateľ plánu a zmenách vo vlastníckej štruktúre dlžníka a jej vplyve na budúcu obchodnú činnosť ako aj o finančnom pláne na ďalšie obdobie v nadväznosti na prechodné riešenie situácie s odňatým povolením na prevádzku daňového skladu vo vzťahu na spoločnosť POFA s.r.o.. a vplyvom na disponibilné peňažné prostriedky dlžníka z dôvodu zvýšených nákladov na obstaranie tovaru o daňové zaťaženie.

     

    1. Stanoviská členov veriteľského výboru k predloženému reštrukturalizačnému plánu :

    Veriteľ VW FS Slovensko nesúhlasí s navrhovanými splátkami tak ako sú navrhnuté v pláne pre skupinu veriteľa VW FS Slovensko a vzhľadom na charakter a povahu vzájomného obchodnoprávneho vzťahu s dlžníkom (Leasing)  navrhuje, aby jeho zistené pohľadávky boli v pláne zaradené ako plánom nedotknuté a v tejto časti žiada plán prepracovať.

    Veriteľ Car Towing a.s. v zásade s predloženým plánom súhlasí avšak navrhuje uspokojenie pre skupinu nezabezpečených veriteľov v kratšom časovom období a to do 36 mesiacov od potvrdenia plánu súdom.

    Veriteľ VUB a.s. nesúhlasí s predloženým záverečným návrhom reštrukturalizačného plánu a to z dôvodu nedostatočného navrhovaného uspokojenia vo vzťahu k hodnote predmetu zabezpečia svojich pohľadávok, navrhovaných splátok, spôsobu predaja nepotrebného majetku dlžníka, mechanizmu vstupu investora ako aj ďalším navrhovaným zmenám a úpravám plánu ktoré budú špecifikované v samostatnej prílohe zápisnice zo zasadnutia veriteľského výboru. Veriteľ VUB a.s. navrhuje vrátiť predložený návrh reštrukturalizačného plánu predkladateľovi na prepracovanie.

     

    1. Diskusia :

    Predseda VV otvoril diskusiu prítomných o predloženom návrhu reštrukturalizačného plánu vyzval prítomných na otázky. Predmetom diskusie boli hlavne otázky budúcej obchodnej činnosti dlžníka, jeho ďalšia spolupráca so spoločnosťou POFA s.r.o., otázky vyriešenia získania povolenia na prevádzkovanie daňového skladu, zvýšenia efektivity distribúcie tovarov k zákazníkom a rozšírenia ponúkaného sortimentu. Ďalšie otázky sa týkali vstupu investora a zmeny majetkovej štruktúry dlžníka a vytvorenia mechanizmu tohto vstupu priamo v záväznej časti reštrukturalizačného plánu. Veriteľ VUB a.s. otvoril otázku speňažovania nepotrebného majetku dlžníka a to z hľadiska časového ako aj spôsobu a formy predaja tohto majetku a navrhuje túto časť plánu zásadne prepracovať. Predmetom diskusie bola aj téma právneho sporu dlžníka o zaplatenie zmenkovej sumy na základe ktorého došlo k vykonaniu neodkladného opatrenia a to zákazu nakladania s majetkom dlžníka ktorý má byť predmetom speňaženia ako nepotrebný majetok dlžníka. Táto skutočnosť vytvára určitú právnu neistotu pre zabezpečeného veriteľa VUB a.s. pričom predkladateľ plánu sa vyjadril, že vzhľadom na priebeh predmetného súdneho konania očakáva že bude v tomto konaní úspešný a neodkladné opatrenie bude súdom zrušené, čím sa uvoľní dispozícia s predmetným majetkom a dôjde k naplneniu záväzkov z reštrukturalizačného plánu. Veriteľ Car Towing a.s. sa zaujímal o možnosť uplatnenia výhrady vlastníctva na ním dodaný tovar dlžníkovi a následný „osud“ svojich pohľadávok v reštrukturalizácii.

    Veriteľ VUB a.s. sa zaujímal o prebiehajúce rokovania dlžníka s potencionálnymi investormi a ich zamýšľanom spôsobe vstupu do spoločnosti dlžníka ako aj o obchodný podiel spoločnosti BerCash v spoločnosti dlžníka.

    Po vyčerpaní všetkých položených otázok a odpovedí sa prítomný zhodli na ukončení diskusie.

     

    1. Hlasovanie o predloženom záverečnom návrhu reštrukturalizačného plánu :

    Predseda VV na základe stanovísk členov VV ako aj výsledku diskusie navrhol aby zasadnutie VV hlasovalo o Uznesení č.  1 v znení :

    „Veriteľský výbor na základe výhrad, ktoré sú prílohou č. 2 tejto zápisnice vracia predkladateľovi plánu plán na prepracovanie a určuje mu lehotu na predloženie prepracovaného návrhu plánu 15 dní.“ 

    Predseda VV vyzval členov na hlasovanie o navrhnutom Uznesení č. 1 :

    Za hlasovali:                 3  hlasy

    Proti hlasovali:             0  hlasov

    Hlasovania sa zdržal:    0  hlas

     

    Výsledok hlasovania :

    Uznesenie č. 1 bolo Veriteľským výborom prijaté v navrhovanom znení a reštrukturalizačný plán bol veriteľským výborom vrátený na prepracovanie.

     

    1. Záver :

    Predseda VV poďakoval prítomným za účasť a ukončil Zasadnutie VV o 12.25 hod.

    Bratislave dňa: 25.04.2018

     

                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                              Predseda Veriteľského výboru

                                                                                                              VUB a.s.

    Príloha č. 1 : prezenčná listina

    Príloha č. 2 : pripomienky k plánu