Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Oznámenie č. 6K/8/2022

BIOTEC, s. r. o.

  • Úpadca BIOTEC, s. r. o.
    IČO: 45387818
    Skuteckého 17
    97401  Banská Bystrica
  • Druh Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 77 z roku 2024 dňa 19.4.2024
  • Spisová značka - súd 6K/8/2022
  • Súd Okresný súd Banská Bystrica
  • Spisová značka - správca 6K/8/2022 S2012
Text

VYHLÁSENIE 1. KOLA PONUKOVÉHO KONANIA NA PREDAJ ČASTI PODNIKU ÚPADCU:

I. Označenie predmetu predaja

insolva group, k.s., so sídlom Námestie SNP 74/28, 960 01 Zvolen, Slovenská republika, IČO: 47 258 977 (ďalej len „správca“), správca dlžníka: BIOTEC, s. r. o. „v konkurze“, so sídlom Skuteckého 17, 974 01 Banská Bystrica, Slovenská republika, IČO: 45 387 818 (ďalej len „úpadca“) vyhlasuje v súlade s § 92 ods. 1 písm. d) ZKR v spojení so záväznými pokynmi príslušných orgánov ponukové konanie na predaj časti podniku úpadcu. Ponúkaná časť podniku úpadcu je tvorená nasledovným majetkom:

  1. Nehnuteľnosti úpadcu, ktorých súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku SR č. 19/2023 zo dňa 27.01.2023
  2. Hnuteľné veci úpadcu, ktorých súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku SR č. 146/2023 zo dňa 01.08.2023.

Na časť podniku sa nevzťahujú žiadne zamestnanecké vzťahy. S časťou podniku nie sú prevádzané žiadne pohľadávky. Nebytové priestory stavby so súpisným číslom 106 sú prenajaté.

(ďalej ako „Predmet ponukového konania“).

II. Súťažné podmienky:

  1. Do ponukového konania sa môže zapojiť každá slovenská alebo zahraničná fyzická osoba, právnická osoba alebo iná osoba, ktorá má podľa rozhodného práva upravujúceho jej právnu subjektivitu spôsobilosť na práva a povinnosti, deliktuálnu spôsobilosť v rozsahu zodpovednosti za porušenie súkromnoprávnych (vrátane zmluvných) povinností a zároveň neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony.
  2. Záujemca, ktorý je právnickou osobou, nesmie byť v čase od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku SR do vyhodnotenia ponúk správcom v likvidácii ani nesmie byť v danom čase na jeho majetok vyhlásený konkurz a nesmie byť voči nemu vedené ani obdobné konanie podľa zahraničného práva.
  3. Za najvýhodnejšiu ponuku sa bude považovať ponuka s najvyššou navrhovanou kúpnou cenou v súlade s podmienkami tohto ponukového konania. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne o úspešnom záujemcovi zabezpečený veriteľ v konkurze. Správca je oprávnený odmietnuť akúkoľvek predloženú ponuku ako neprimeranú. Uzavretie zmluvy s úspešným záujemcom podlieha súhlasu zabezpečeného veriteľa v konkurze. Správca môže podmieniť uzavretie zmluvy s úspešným záujemcom zložením zábezpeky v plnej výške kúpnej ceny. Ponúknutá kúpna cena je konečná, bez možnosti uplatnenia zľavy pre chýbajúce alebo vadné veci.
  4. Správca o výsledku ponukového konania informuje len toho záujemcu, ktorý bol úspešný.
  5. Lehota na predkladanie ponúk je 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tohto oznámenia o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku. V prípade, ak posledný deň lehoty na doručenie ponúk pripadne na štátny sviatok alebo deň pracovného pokoja, tak posledným dňom lehoty na doručenie ponúk je  najbližší nasledujúci pracovný deň.
  6. Záväznú ponuku doručenú správcovi osobne na podateľňu, poštou alebo do elektronickej schránky  nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do skončenia ponukového konania. Každý záujemca môže predložiť len jednu záväznú ponuku na rovnaký predmet ponukového konania, inak budú všetky jeho podané ponuky odmietnuté.
  7. Záujemca musí zložiť zábezpeku na Predmet ponukového konania, a to na konkurzný účet č. IBAN: SK11 8330 0000 0021 0254 8906, vedený vo Fio banka, a.s., Poznámka: PK, v lehote na predkladanie ponúk. Výška zábezpeky je 10.000 EUR (slovom desaťtisíc eur). Zábezpeka zložená neúspešným záujemcom bude vrátená v prospech bankového účtu, z ktorého bola uhradená, ak ide o bankový účet, v prospech ktorého je možné vykonávať SEPA platby, inak na bankový účet označený záujemcom v ponuke. Neúspešným záujemcom správca vráti zložené finančné prostriedky najneskôr do 15 dní odo dňa vyhodnotenia ponúk. Pri úspešnom záujemcovi bude zábezpeka započítaná na úhradu kúpnej ceny.
  8. Nebytové priestory v stavbe so súpisným číslom 106 sú prenajaté.
  9. Záujemcovia musia doručiť záväzné ponuky v zalepenej obálke s výrazným označením „KONKURZ BIOTEC – ZÁVÄZNÁ PONUKA – NEOTVÁRAŤ“, a to na adresu kancelárie správcu: insolva group, k.s., so sídlom Námestie SNP 74/28, 960 01 Zvolen, Slovenská republika. V prípade, ak záväzná ponuka bude zaslaná prostredníctvom elektronickej schránky, predmet musí obsahovať: KONKURZ BIOTEC, s. r. o. – ZÁVÄZNÁ PONUKA. Zároveň musí byť podpísaná kvalifikovaným elektronický podpisom.
  10. Text ponuky musí byť vyhotovený v slovenskom jazyku. Ponuka musí obsahovať nasledovné náležitosti:
  1. Presné označenie záujemcu (meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo a adresu trvalého pobytu v prípade fyzických osôb; obchodné meno, IČO (ak bolo pridelené), miesto podnikania a označenie registra v ktorom sú zapísané v prípade fyzických osôb oprávnených podnikať; obchodné meno alebo názov, IČO (ak bolo pridelené), sídlo a označenie registra, v ktorom sú zapísané, v prípade právnických osôb.
  1. Označenie predmetu kúpy, t.j. Predmetu ponukového konania
  1. Návrh kúpnej ceny v eurách za odkúpenie Predmetu ponukového konania. Výška ponúkanej kúpnej ceny musí byť uvedená v eurách jej číselným a slovným vyjadrením, tak aby o výške ponúkanej ceny neboli žiadne pochybnosti.
  1. V prípade registrovaného záujemcu musí byť prílohou ponuky aktuálny výpis z obchodného registra resp. živnostenského registra alebo z iného (osobitného) registra, v ktorom je záujemca zapísaný, ktorý v čase doručenia ponuky správcovi, nie je starší ako 3 mesiace. V prípade záujemcu, ktorý je fyzickou osobou, musí byť prílohou ponuky fotokópia občianskeho preukazu záujemcu.
  1. Doklad o zaplatení Zábezpeky vo výške 10.000 EUR, uhradenej na konkurzný účet IBAN: SK11 8330 0000 0021 0254 8906.
  1. Označenie bankového účtu, na ktorý správca v prípade neúspechu záujemcu vráti zloženú Zábezpeku v tvare IBAN, v prospech ktorého je možné vykonávať SEPA platby.
  1. Súhlas so spracovaním osobných údajov správcom v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
  1. Telefonický kontakt a e-mailovú adresu záujemcu, prostredníctvom ktorých bude správca so záujemcom komunikovať.
  1. Vyhlásenie záujemcu, že v prípade úspechu v ponukovom konaní ako nadobúdateľ Predmetu ponukového konania uhradí všetky náklady spojené s prevzatím Predmetu ponukového konania, ako aj všetky náklady spojené s vykonaním zmien vlastníka k nehnuteľnostiam v katastri nehnuteľností.
  1. Nasledovný text: "Návrh dohody o zmluvnej pokute: Ak bude ponuka záujemcu označená správcom ako úspešná, je záujemca v lehote podľa doručenej výzvy správcu povinný uzavrieť kúpnu zmluvu na Predmet ponukového konania a následne riadne a včas uhradiť kúpnu cenu. Záujemca sa zaväzuje úpadcovi uhradiť zmluvnú pokutu vo výške zloženej zábezpeky v prípade, ak bude jeho ponuka vyhodnotená správcom ako úspešná a záujemca aj napriek doručenej výzve správcu v tam uvedenej lehote neuzavrie zmluvu o prevode časti podniku na Predmet ponukového konania, alebo ak aj napriek uzavretej zmluve neuhradí kúpnu cenu riadne a včas. Úpadca, za ktorého koná správca, akceptuje túto dohodu o zmluvnej pokute tým, že k nej pripojí svoj podpis".

Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania, správca nebude prihliadať.

insolva group, k.s., správca úpadcu