Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Centrum pre filantropiu, n.o., Bratislava'
za rok 2010

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Podporená organizácia: OZ Športový klub LABDA Finančný dar bol použitý na úhradu nákladov spojených s organizáciou turnaja Cieľom projektu bolo uskutočnenie už 4. žiackeho futbalového turnaja Junior LABDA Cup 2011 v Novej Dedinke. Jednotlivé družstvá odohrali zápasy sytémom "každý s každým" v jednej skupine. Organizácia turnaja spočívala v zabezpečení futbalového ihriska v Novej Dedinke, šatní a sociálnych priestorov, futbalových bránok - vrátane transportu, 2 rozhodcov, medailových ocenení a trofejí pre účastníkov, občerstvenia pre účastníkovej a celkovej organizácie a priebehu podujatia. Turnaj sa tešil veľkej účasti návštevníkov z radov miestnych občanov, ako aj z radov rodičov detí , ktoré sa na turnaji aktívne zúčastnili. Ohlasy boli veľmi pozitívne, keďže takýchto turnajov pre deti, je v regióne veľmi málo. Hlavne futbalové kluby, ktoré si nemôžu dovoliť zúčastňovať sa na veľkých žiackych turnajoch, z finančných dôvodov. Stanovené ciele sa, ako aj po minulé roky, naplinili. Všetky deti, vrátane vedúcich jednotlivých klubov a aj rodičov, si myšlienku, ako aj celú organizáciu, pochvaľovali a s veľkým nadšením prisľúbili účasť aj v nasledujúcom, 5.ročníku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 320 € Podporená organizácia: Klub biatlonu SSSM-MSK Brezno Finančný dar bo použitý na úhradu stravy a ubytovania. Plánované vysokohorské sústredenie v Nízkych Tatrách sa nekonalo z dôvodu veľmi nepriaznivého počasia. V rámci projektu sa uskutočnilo sústredenie na kolieskových lyžiach v Novom meste na Morave v čase od 16.8. do 24.8.2011 pre 3 pretekárky klubu. Sústredenie sa konalo za príjemného letného počasia, kde lyžovali dopoludnia aj popoludní. Športovci si počas sústredenia osvojili techniku behu na kolieskových lyžiach, ktoré sú plnou náhradou pri tréningovom procese bežeckých lyží.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 200 € Podporená organizácia: ŠBR Piešťany Finančný príspevok bol použitý na prípravu a tlač mapiek a kontrolné stanovištia. Projekt podporil zorganizovanie 6 verejných tréningov orientačného behu v piešťanskom parku. Týchto tréningov sa zúčastnilo cca 160 detí vo veku 3-16 rokov. Deťom boli vysvetlené princípy orientačného behu, oboznámili ich s mapami pre orientačný beh a špeciálnymi značkami, ktoré sú na týchto mapách používané. Deti a rovnako aj ich rodičia, ktorí sa týchto tréningov taktiež s veľkým nadšením zúčastňovali spolu so svojimi ratolesťami, sa tešili vždy na nasledujúce stretnutie v parku. Ciele projektu boli v plnej miere naplnené.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 600 € Podporená organizácia: Športový klub telesne postihnutých Mladosť Finančný dar bol použitý na úhradu nákladov spojených s hipoterapiou a nákup špeciálneho príslušenstva k mechanickému invalidnému vozíku. Športový klub telesne postihnutých športovcov Mladosť Bratislava je občianským združením, ktorého dôležitou úlohou je náročná práca v oblasti športu a športových aktivít telesne postihnutých ľudí. V rámci projektu zabezpečili športové aktivity- konkrétne hipoterapiu. Projektu sa pravidelne zúčastňovalo päť ťažko telesne postihnutých vozičkárov s veľmi pozitívnym ohlasom po psychickej i fyzickej stránke. Takmer u všetkých sa prejavilo komplexné pôsobenie hipoterapie (rehabilitácia, psychológia a resocializácia). U cvičiacich nastalo zlepšenie komunikácie a vytvoril sa optimálny vzťah medzi človekom a koníkom.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 165 € Podporená: Jana Dutková Finančný dar prispel na kúpu sedla. Projekt podporil študentku, ktorá nezištne vedie vo voľnom čase krúžok jazdenia na koni- neoficiálny jazdecký klub pre deti z dediny Teplička a okolia. Vďaka podpore projektu zakúpila nové westernové sedlo, ktoré sa od prvého dňa intenzívne využíva na jazdecký výcvik detí i ostatných. Ohlas od detí, ich rodičov aj starších bol pozitívny. Všetci sa zhodnú na väčšej istote pre začiatočníka- možnosť držať sa hrušky. Ciele projektu, ktoré sa týkali tréningového využitia westernového sedla sa naplnili, na deckách je viditeľný progres, aj keď je vždy čo zlepšovať.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: RZ pri MS Cordakova Z finančného daru bolo zakúpených 9 farebných ležadiel pre deti. Projekt podporil zakúpenie ležadiel do triedy s najmladšími deťmi. Zámer sa podarilo naplniť, pri vstupe do spálne boli deti nadšené pohľadom na nové farebné ležadlá. Každé dieťa túžilo mať nové ležadlo. Cieľ projektu sa podarilo naplniť, úsmev na tvárach detí vyčarila informácia, že sa na nových farebných ležadlách budú striedať za odmenu. Nové ležadlá zároveň poskytujú deťom kvaklitnejší spánok pri popoludňajšom odpočinku.
poskytovania sociálnej pomoci 330 € Podporená: Saráková Júlia Finančný dar bol použitý na úhradu cestovných nákladov a podporných výživových doplnkov. Projekt podporil 17-ročnú Júliu, ktorej diagnostikovali zhubný nádor kosti na dolnej končatine. Jej mama musela nastúpiť na neplatené voľno, aby mohla byť po ťažkej onkologickej liečbe nápomocná, a týmto sa ocitli v zhoršenej finančnej situácii. Snahou bolo aspoň materiálnou formou pomôcť zmierniť ťažkú situáciu, v ktorej sa jej rodina ocitla. Kvôli liečbe museli cestovať do nemocnice v Bratislave a keďže dcérka nemohla používať prostriedky hromadnej dopravy kvôli oslabenej imunite, používali osobný automobil.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Podporená organizácia: Školský športový klub Kométa Košice Z finančného daru boli zakúpené tréningové trištvrťové teplákové súpravy. Starostlivosť o mládež je dominantnou v činnosti Školského športového klubu Kometa Košice. V školskom športovom klube Kometa Košice sa venujú výchove mládeže vo veku od 10 do 18 rokov 4 tréneri a trénerky. V päťročnom procese (5. - 9. ročník ZŠ) si dievčatá osvoja základy volejbalu a sú pripravené na pravidelnú športovú činnosť.V klube je registrovaných 250 hráčok a hráčov. Mimo registrovaných (majú licencie Slovenskej volejbalovej federácie) sa pracuje aj so 47 neregistrovanými dievčatami. Tri tréningové jednotky do týždňa v rozsahu á 2 hodiny a jedenkrát bazén spolu s nedeľňajšími dvojzápasmi dáva garancie vysokej fyzickej pripravenosti hráčok. Výkonnostný rast mladých hráčok zabezpečujú aj cestou zvýšenej pozornosti regenerácie. Projekt podporil nákup veľmi potrebných tréningových trištvrťových teplákových súprav, ktoré sa používajú každý týždeň minimálne 3x.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: OZ Celia Žilina Finančný príspevok pomohol čiastočne uhradiť faktúru za ubytovanie a bezlepkovú stravu. V dňoch 9.7.-16.7.2011 OZ Celia Žilina zorganizovala Letný tábor pre deti s bezlepkovou diétou. Tábor sa uskutočnil v penzióne Javorník v Makove, rekreačná oblasť Kasárne. Počas tohto týždňa zorganizovali pre deti rôzne športové a spoločenské aktivity. Deti sa cítili veľmi dobre, bezlepková strava im veľmi chutila a nevyskytli sa žiadne úrazy. Preto hodnotia priebeh tábora veľmi pozitívne.
ochrana a tvorby životného prostredia 330 € Podporená organizácia: OZ Pajštún Finančný dar prispel na nákup pružinových koníkov a krytu na pieskovisko. Cieľom tohto projektu bolo pokračovať v budovaní verejného parku, ktorý od roku 2010 vzniká na pôvodne pustom priestranstve v centre Borinky. Ide im o vytvorenie verejného parku s výraznými prvkami detského ihriska. "Pajštúnsky rínek" zamýšľali ako multifunkčný priestor pre deti aj dospelých, zdravých aj imobilných. na tomto mieste budú okrem aktívneho trávenia oddychu organizovať aj športové súťaže či kultúrne a komunitné podujatia. Vďaka tomuto projektu sa podarilo uskutočniť prekrytie existujúceho pieskoviska v tvare draka a montáž pružinových koníkov. Pajštúnsky rínek- verejný park v Borinke funguje, je navštevovaný, originálny a obľúbený.
podpora vzdelávania 660 € Podporená organizácia: SPS Elektrotechnická Z finančného daru bol zakúpený asynchrónny motor a zásuvka. Očakávaným cieľom projektu bolo, aby si žiaci zlepšili praktické vedomosti, schopnosti a zručnosti v odbornom zameraní elektroenergetika, pod ktorú patrí aj spôsob riadenia asynchrónneho motora, ktorý patrí k jedným z najčastejšie používaným motorom v silnoprúdovej elektrotechnickej praxi. Študenti sa oboznámili s novými možnosťami merania na asynchrónnom motore. Využívali pritom frekvenčný menič pripojený na PC, ktorý im okamžite zobrazoval merané veličiny a priebehy. Ciele projektu boli naplnené.
poskytovania sociálnej pomoci 330 € Podporený jednotlivec: Štefánia Špirková Za finančný dar boli zakúpené nová chladnička a mirkovlnná rúra Cieľom projektu bolo zakúpenie chladničky s mrazničkou a mikrovlnnej rúry pre matku a dve školopovinné deti, ktorí žijú bez ďalšej pomoci od rodiny, sami. Po zakúpení chladničky a mikrovlnky sa rodine podstatne zlepšil život. Tieto elektrospotrebiče sú nenahraditeľnými pomocníkmi v domácnosti. Takýmto spôsobom sa rodine, aspoň z časti, podarilo uľahčiť neľahké životné podmienky, za čo sú veľmi vďační.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: OZ Šťastík Z finančného daru bola kúpená nová podlahová krytina PVC. Vďaka projektu majú deti v piatich triedach MŠ novú podlahovú krytinu. Trieda je hygienicky nezávadná, estetická a ľahko umývateľná vzhľadom na novú podlahovú krytinu, čo ocenili aj rodičia detí, ktoré túto triedu navštevujú. Páčil sa im výber kvality aj farby, je to veselé a živé a rozžiarila sa celá trieda, akoby tam stále svietilo slniečko. Podlaha vydrží určite ďalších 20 rokov. Deti boli veľmi prekvapené, keď uvideli krásnu novú podlahu.
podpora vzdelávania 600 € Podporená organizácia: ZŠ Železničná Bratislava Z finančného daru boli nakúpené špeciálne pomôcky. Realizovaný projekt bol zameraný na deti so špecifickými poruchami učenia a správania, keďže tieto deti majú k učeniu často veľmi negatívny vzťah, žiaľ posilňovaný nepodporujúcimi reakciami z okolia, či už v rodine alebo škole. Práve preto, aby aspoň čiastočne eliminovali odpor k učeniu a povzbudili žiakov k viere vo vlastné schopnosti uspieť, sa rozhodli realizovať nákup špeciálnych pomôcok, ktoré sprístupnia učivo hravou a nenútenou formou.
podpora vzdelávania 331 € Podporená organizácia: ZS a MS Bošáca Z finančného daru boli zakúpené basketbalové koše. Projekt podporil vybudovanie basketbalových konštrukcií na multifunkčnom športovom ihrisku. Žiaci ZŠ, návštevníci obce a obyvatelia Novej Bošáce týmto získali možnosť ďalšieho športového vyžitia v jednom z najpopulárnejších a najdynamickejších športov. Basketbalové ihrisko taktiež pomáha napĺňať základnej škole povinný obsah učiva predmetu telesná výchova, a tým podporuje všestranný rozvoj detí a športovej verejnosti.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: MŠ Beniakovce Finančný dar pomohol k zakúpeniu plastového domčeka a piknikového stola s lavičkami. Projekt podporil Materskú školu Beniakovce 95 v nákupe plastového domčeka a piknikového stola s lavičkami. Tento dar slúži deťom v tvorivých hrách, výtvarných a hrových činnostiach. Domček využívajú aj pri edukačných aktivitách, dramatizácii rozprávok- Medovníkový domček, Tri prasiatka a iné. Využívajú ho na psychohygienu, ak dieťa potrebuje byť samé. Slúži ako oddychové a zároveň komunikačné miesto pre deti, ako aj na estetizáciu triedy.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia: Liga proti revmatizmu Finančný dar prispel na masáže a zábalové terapie. V dňoch 24. až 29. septembra 2011 bol pre 51 členov Ligy proti reumatizmu na Slovensku- Miestnej pobočky v Piešťanoch zorganizovaný 5 dňový ozdravno-rekondičný pobyt v jednej z najkrajších dolín Národného parku Nízke Tatry- v Jánskej doline. Súčasťou pobytu bolo plávanie v bazéne hotela, masáže, liečivé zábaly a väčšina účastníkov využívala i prírodné kúpanie v "Kadi", ktoré bolo dostupné vďaka krásnemu, ešte letnému počasiu každému návštevníkovi zdarma. Každý deň začínali rozcvičkou a nasledovali procedúry podľa individuálneho načasovania. Deň vypĺňali pobytom na čerstvom vzduchu, prechádzkami v nádhernej jesennej prírode, ale i turistikou.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia: Poliklinika Karlova Ves Bratislava Finančný dar prispel na kúpu manipulačného ležadla. Vďaka projektu mohla Poliklinika Karlova Ves zakúpiť manipulačné ležadlo. Toto ležadlo umožnilo skvalitnenie vyšetrovacieho a liečebného procesu u detských pacientov indikovaných na rehabilitačnú liečbu, predovšetkým detí s ochoreniami pohybovopodporného aparátu, s neurologickými ochoreniami a so stavmi po úrazoch a operáciách na pohybovopodpornom aparáte. Týmto bol naplnený cieľ projektu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 315 € Podporená organizácia: Dobrovoľný hasičský zbor Hrádok. Finančný dar bol použitý na kúpu novej hadice. Dobrovoľný hasičský zbor v obci Hrádok pracuje už niekoľko rokov. Má dve aktívne družstvá- mužské a ženské. Pravidelne sa zúčastňujú hasičských súťaží usporiadaných okolitými i vzdialenejšími obcami. Vďaka príspevku boli kúpené kvalitné hadice, s ktorými už veľmi dobre reprezentovali Obec Hrádok, a to dobrým umiestnením v súťažiach. Získali trikrát prvé miesto, dvakrát tretie miesto a dvakrát štvrté miesto.
podpora vzdelávania 260 € Podporená organizácia: Adamkovo - centrum detí Z finančného daru boli hradené divadelné predstavenia a nákup výtvarného materiálu. V rámci projektu sa zrealizovali 4 divadelné predstavenia a 4 tvorivé dielne. Všetky divadelné predstavenia realizovalo divadlo MaKiLe z Bratislavy. Prvé predstavenie sa uskutočnilo počas letných prázdnin v júli, zvyšné tri na jeseň od októbra do decembra 2011. Tvorivé dielne, ktoré tematicky nadväzovali na predstavenia, sa realizovali najbližší štvrtok po predstavení. Na každom divadelnom predstavení sa sledovala účasť jednotlivých rodín a detí. Projekt divadelných predstavení celkovo oslovil 42 rodín s 59 deťmi vo veku od 1 do 6 rokov.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: ZS Česká Bratislava Finančný dar prispel úhradu nákladov za pobyt. Projekt podporil 7-dňový pobyt v zariadení Kremenec v Tatranskej Lomnici pre deti z materskej školy. Cieľom pobytu detí bolo využitie praktických skúseností a poznatkov o prírode priamym pozorovaním, rozvíjať kultúrno-spoločenské návyky, estetické cítenie, upevňovať zdravie detí a telesnú zdatnosť, vytvárať priaznivé vzájomné vzťahy, viesť k uvedomelej disciplíne a pod. Cieľ sa podarilo splniť počas mnohých aktivít v priebehu celého dňa.
poskytovania sociálnej pomoci 330 € Finančný dar bol použitý na nové zariadenie domu. Dňa 8. apríla 2011 vyhorel rodine Guldanovcov dom do tla. Celá rodina sa ocitla bez bývania ako aj bez dostatočných prostriedkov na zabezpečenie bývania. Nevedeli sa dostať ani k vlastným peniazom, nakoľko im zhoreli aj doklady, platobné karty atď. Pomohli im výtvarní umelci aukciou umeleckých diel, z čoho získali prostriedky na stavbu domu. Tento projekt podporil nákup zariadenia do domu- najmä nábytok. Vďaka pomoci sa im podarilo do jesene "byť pod strechou".
podpora vzdelávania 495 € Podporená organizácia: Študijné centrum BASIC Žilina Finančný dar bol použitý na nákup videoprojektora a multifunkčného atramentového zariadenia. Vďaka prístroju LCD videoprojektor sa uskutočňujú prednášky v širšom obrazovom prevedení prednáškového materiálu. U zúčastnených sa dostavuje vyššia predstavivosť, sú viac informovaní cez obrazové vnímanie, ktoré vedie k ich plnohodnotnejšiemu pochopeniu. Týmto sa zvýšil i počet pripravovaných prednášok a znížila sa náročnosť ich realizácie. ŠC BASIC organizuje pravidelne dve prednášky do mesiaca. Účasť na prednáškach sa pohybuje od 7 do 15 ľudí. Tieto prednášky sa realizujú v Žiline a v Martine. Ciele projektu boli naplnené zakúpením prístrojov a vďaka ich okamžitému používaniu sa skvalitnila prípravná fáza k plnohodnotnejšej práci s deťmi a ich rodičmi.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Podporená organizácia: Liptovská šachová škola Liptovský Mikuláš Dar bol použitý na nákup medailí, pohárov, cien do turnajov a občerstvenie. Šachový turnaj Talent sa konal 24.9.2011 v Centre voľného času Liptovský Mikuláš. Turnaj prilákal 62 detí z rôznych kútov Slovenska. Deti s nadšením bojovali na šachovniciach v troch vekových kategóriách, osobitne chlapci a dievčatá. Počas celého turnaja sa deti vzájomne spoznávali, trávili čas hraním futbalu, šantením, rozprávaním... Vyhodnotenie turnaja prebehlo v slávnostnej atmosfére a bolo plné radosti. Víťazi zožali potlesk, boli ohodnotení pohármi a medailami, ale i krásnymi cenami.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: Materská škola v Tomášove. Finančný dar prispel na nákup detskej kuchynskej linky. Cieľom projektu bolo nadobúdanie skúsenosti detí materskej školy z reálneho života a edukačnými aktivitami napomáhať komplexnému rozvoju ich osobnosti. Učiteľky MŠ plánujú a organizujú výchovno-vzdelávací proces tak, aby podnecoval harmonický rozvoj každého dieťaťa. Vytvorili im centrá aktivít, ktoré umožňujú deťom výber činností podľa vlastného záujmu a potrieb, pričom jednotlivými aktivitami a činnosťami plnia výchovné a vzdelávacie ciele. Jedným z centier je aj centrum varenia, ktoré zmodernizovali. Toto centrum deti využívajú každý deň, pripravujú za asistencie pedagóga rôzne pomazánky, šaláty, ovocné taniere.., ktoré potom spolu konzumujú. Učia sa poznávať suroviny, ale i servírovať hotové jedlá na stôl. Novou kuchynkou sa centrum varenia zatraktívnilo, je viac podnetné, pretože sa podobá skutočnému kuchynskému nábytku aj so vstavanými spotrebičmi. Ciele projektu boli naplnené, deti sa tešili z novej kuchynky a veľmi dobrý ohlas bol aj u zákonných zástupcov detí.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia: Združenie sluchovo postihnutých Teplička Finančný dar prispel ubytovanie a cestovné. Hlavným cieľom tohto projektu bol rehabilitačný pobyt spojený so vzdelávacou aktivitou, ktorý realizovali pobytom v Liptovskom Jáne. Program bol skutočne pestrý: prechádzky, vzdelávacie aktivity, učenie posunkovej reči, kúpanie v "Kadi", ktorá je vo voľnej prírode, vyviera v nej sírnatá voda s teplotou 24 stupňov Celzia. Ďalej absolvovali pobyt v termálnom a plaveckom bazéne, navštívili Stanišovskú jaskyňu a výlet do Čierneho Balogu, na Dunajec a Pieniny. Cestou domov absolvovali liečebné procedúry v Trenčianskych Tepliciach, navštívili hrad Červený kameň a v Divadle Jána Palárika videli veselohru Vrátila sa raz v noci. Každý účastník vyjadril spokojnosť s Rehabilitačným pobytom, spojeným so vzdelávacou aktivitou aj liečebnými procedúrami.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: Deti Humanity o.z. Finančný dar prispel na cestovné, stravu, vstupné a odmeny. OZ Deti Humanity sa už roky venuje podpore kreatívnych záujmov a vzdelávacích aktivít detí ohrozených chudobou alebo inak znevýhodnených. V rámci projektu realizovali kreatívne minikurzy a súťaže zamerané na rôzne aktivity, a tiež poznávacie výlety. Spolu sa uskutočnilo 6 kurzov a 6 súťaží, na ktorých sa zúčastnilo 79 detí. Výlety patria medzi najobľúbenejšie aktivity detí. A práve deti zo sociálne slabších vrstiev značne pociťujú ich deficit, preto je pre ne každý výlet významným zážitkom, na ktorý roky spomínajú.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Podporená organizácia: OZ Hipoclub Finančný príspevok bol použitý na zabezpečenie nových jazdeckých prekážok V auguste 2011 sa uskutočnili, v jazdeckom areáli OZ Hipoclub, oficiálne jazdecké preteky Memoriál Mgr. Petra Matulníka - I. ročník a Cena Žitného ostrova - XIII. Ročník. Na pretekoch sa zúčastnili jazdci z celej SR. Ako každý rok, je čo na pretekoch vylepšovať. Prostredníctvom daru od spoločnosti Siemens, sa podarilo naplniť stanovené ciele a to povzdvihnutie úrovne pretekov kvalitatívne vyššie, najmä zabezpečením nových jazdeckých prekážok.
podpora vzdelávania 495 € Podporená organizácia: Rodičovské združenie pri ZŠ Podzámska Finančný príspevok bol použitý na úhradu ubytovania. Od 4.7. do 9.7.2011 sa 20 detí zo ZŠ Podzámska zúčastnilo aktivity "Letný tábor", ktorý bol organizovaný pre deti zo sociálne málo podnetného, znevýhodneného prostredia, deti s poruchami učenia a správania. Zaradili tam aj deti, ktoré majú problém s učením, deti s narušeným vývinom reči, príp. iné zdravotné znevýhodnenie. Podarilo sa splniť hlavný cieľ tábora, a to dať deťom možnosť zažiť počas prázdnin týždeň bez nudy.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 495 € Podporená organizácia: Špeciálna zdravotná škola Žilina Z daru boli nakúpené štartovacie čísla, florbalové hokejky a florbalové loptičky. Cieľom projektu bolo materiálne zabezpečiť realizáciu paralympiády, ktorú škola organizuje v rámci Žilinských dní zdravia. V piatich disciplínach štartovali žiaci Špeciálnej základnej školy na ulici Vojtaššáka v Žiline. Podľa veku vytvorilo sedemdesiat žiakov šesť družstiev. Vďaka príspevku zakúpili materiál, ktorý prispel ku kvalitnejšej realizácii podujatia čo sa prejavilo nielen na záujme žiakov, ale kladne hodnotil tento ročník aj pedagogický dozor špeciálnej školy.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia: Centrum pedagogicko - psychologického poradenstva Finančný príspevok bol použitý na nákup materiálu na tvorivé aktivity, športovú výbavu a hračky. Cieľom projektu bolo financovať nákup materiálu na tvorivé, športové a hrové aktivity, ktoré sú súčasťou psychodiagnostických a psychoterapeutických techník. Zámerom bolo najmä skvalitnenie a zefektívnenie tak skupinovej, ako aj individuálnej práce psychológa s klientom. Ciele projektu boli úspešne naplnené.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Podporená organizácia: Spojená škola Žilina Z finančného daru bolo nakúpené občerstvenie a športové potreby. Prostredníctvom projektu sa žiaci bežných ZŠ oboznámili nenásilnou formou s jednotlivými typmi postihnutia, a tiež mali možnosť zoznámiť sa a vyskúšať si, aké to je, keď človek nevidí, nepočuje alebo je pripútaný na vozík. Súčasťou akcie boli prezentácie klasických a aplikovaných športových aktivít. Účastníci si v približne 15-tich disciplínach vyskúšali veľmi netradičné chápanie pohybu. Hlavný cieľ projektu bol nadmieru splnený, nakoľko sa podarilo podporiť rozvoj sociálneho modelu prístupu k zdravotne postihnutým pomocou športových aktivít a spolupráce. Z dlhodobého hľadiska dopad projektu vidia nielen v propagácii športu pre osoby s akýmkoľvek druhom postihnutia, ale predovšetkým v poskytnutí príležitosti zdravým žiakom stretnúť sa s handicapovanými ľuďmi, čo im dalo oveľa viac ako nejaká diskusia na túto tému. Preto najväčšou silou tohto projektu je skutočnosť, že žiaci začali vo väčšej miere rozmýšľať v dimenziách slov "komunita", "dobrovoľnícka práca" a "nezištná pomoc okoliu". Nielenže si uvedomili význam týchto slov, ale súčasne sa začali aktívne a ochotne zapájať do akýchkoľvek aktivít na podporu handicapovaných spoluobčanov.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia: Inštitút Krista Veľkňaza Finančný dar prispel na nákup materiálneho zabezpečenia- náradia. V rámci projektu bolo podporené občianske združenie Inštitút Krista Veľkňaza. Bolo zakúpené náradie na práce v poľnohospodárstve. Tieto práce sú vhodné ako terapia a nie sú náročné na kvalifikáciu. Využíva ich vyše 250 ľudí v núdzi, ako sú bezdomovci, zdravotne postihnutí, bývalí väzni, závislí na drogách a alkohole, týrané matky s deťmi, rodiny v núdzi. Jedným z hlavným cieľom je dať týmto ľuďom nádej a zmysel života a pomôcť zaradiť sa späť do spoločnosti.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € "Podporený: Miško Kmec Dar prispel na rehabilitáciu. Tento projekt umožnil malému Miškovi Kmecovi absolvovať liečebný pobyt v ADELI CENTRE v Piešťanoch. Po ukončení pobytu sa zlepšili jeho psychomotorické danosti. Toho času Miško rozpráva a začína chodiť. Cieľ projektu sa podarilo úspešne naplniť. "
podpora vzdelávania 330 € Podporená: Helena Paulenová Z finančného daru bola uhradená látka, pásovky a nite na vrecká. Ciele projektu sa podarilo naplniť. Rôznymi pestrými aktivitami prilákali do knižnice malých čitateľov. Aj vďaka týmto aktivitám sa počet detí zvýšil, dnes ich je 187 detí do 15 rokov. Z toho je 25 nových do 10 rokov. Prvou aktivitou boli dve besedy s obľúbenou detskou spisovateľkou Gabrielou Futovou. Počas leta vyhotovili farebné vrecká, ktoré boli darčekom- pomôckou pre deti do 10 rokov pri prvom zápise do Miestnej knižnice Vajnory. Každé vrecko je orginálnym kusom a na začiatku roka ich mali pripravených 59 kusov. Vyvrcholením aktivít pre najmladších čitateľov boli 2 besedy s Danielom Hevierom, uskutočnili sa 29.novembra 2011 a zúčastnilo sa ich viac ako 100 detí.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: ZS Hlboká, Bratislava Z finančného daru bola hradená doprava a cestovné poistenie. Vyučovanie na ZŠ Hlboká cesta 4 je prioritne zamerané na vyučovanie nemeckého jazyka. Deti sa pripravujú na používanie jazyka v reálnych situáciách, a preto škola organizuje pravidelné exkurzie do Rakúska na podporu komunikácie v tomto jazyku. Tieto aktivity pôsobia ako výrazný motivačný prvok a zvyšujú u žiakov záujem o učenie sa nemeckého jazyka. Vďaka projektu sa zrealizovala exkurzia do múzea Haus des Meeres vo Viedni, v ktorom sa žiaci oboznámili so živočíchmi žijúcimi v mori, precvičili si slovnú zásobu spojenú s touto tematikou. Naučili sa mnoho nových výrazov a pojmov. Druhou časťou exkurzie bola návšteva Vianočných trhov vo Viedni. Táto časť bola zameraná na priamy kontakt s cudzím jazykom. Cieľom bolo využiť vlastnú kreativitu a prekonať zábrany v komunikácii v cudzom jazyku pri obmedzenej slovnej zásobe.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: ZŠ Gaštanová Žilina Z finančného daru bol zakúpený dataprojektor, kábel a stropný držiak. Vďaka projektu získala škola dataprojektor, ktorý napomáha spestriť vyučovací proces deťom nultého a prvého ročníka. Jeho inštalácia v triede pomáha vyučujúcim v triede ako každodenná pomôcka na vyučovacom procese a nie je nutný presun žiakov do špecializovanej učebne. Zároveň napomáha rozvoju kreatívneho myslenia a zvýšenia záujmu o výukový proces hravou formou prístupnou deťom. Ohlasy boli aj od rodičov, ktorí v rámci dňa otvorených dverí vyslovili presvedčenie, že táto pomôcka pomôže deťom v ich ďalšom rozvoji a zaradení sa do spoločnosti bez predsudkov a pocitu menejcennosti.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: MS Baronka Bratislava Z finančného daru bola zakúpená štvormiestna pružinová hojdačka. Projekt podporil Materskú školu Barónka 17 v zakúpení jednej štvormiestnej pružinovej hojdačky, ktorá bude používaná na rozvoj fyzických schopností detí vo veku od 3 do 7 rokov. Cieľ projektu bol splnený, hojdačka bude využívaná pravidelne pri pobyte detí na školskom dvore.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 165 € Podporený: Miroslav Pindjak Finančný dar bol použitý na nákup občerstvenia a vecných cien pre víťazov- poháre a medaile. Projekt podporil pána Pindjaka v zorganizovaní volejbalového plážového turnaja pre deti a dorast v meste Ružomberok. Turnaja sa zúčastnilo 8 zmiešaných družstiev. Víťazi dostali výherné poháre a medaily. Cieľom tohto turnaja bolo prilákať mládež k väčšej športovej aktivite a nadviazaniu nových priateľstiev. Tento cieľ sa podarilo naplniť. Zúčastneným sa táto aktivita veľmi páčila, mala pozitívny ohlas a všetci dúfajú, že sa takéto akcie budú organizovať častejšie.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: ZS Červeník Z finančného daru bola kúpená posteľná súprava a vankúšiky. Už deti v materskej škole sú vedené k udržiavaniu zvykov a tradícii. Ciele projektu boli naplnené, pretože cieľom všetkých aktivít MŠ bolo oboznámiť deti s folklórnymi zvykmi na dedine, utvárať predstavu detí o ľudových tradíciach a zvykoch a zvyky zakoreňovať už v mladej generácii. Popri každodennej činnosti sa tieto projekty významnou mierou podieľajú na spestrení školskej práce a rozširovaní vedomostí a zručností detí.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: Slovenský spolok scrabble Finančný dar bol použitý na Slovník súčasného slovenského jazyka H -L, ceny na turnaje a prenájom priestorov. V roku 2011 bolo organizovaných 20 živých turnajov a 3 dopisovateľské súťaže. 3 živé turnaje boli organizované v spolupráci so školami. Novinkou sa stali turnaje v anglickom jazyku. Po vydaní Slovníka súčasného slovenského jazyka H -L bol aktualizovaný zoznam slov a program na kontrolu platnosti použitých výrazov. Na kvalifikačné turnaje prišlo v roku 2011 25 nových hráčov a pribudli nové mestá, v ktorých sa Scrabble hral súťažne. Ciele projektu sa podarilo naplniť - organizovanie podujatí a popularizácia Scrabble najmä v slovenskom jazyku.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: Cirkevná ZŠ Dobrého pastiera Žilina Finančný dar prispel na nákup molitanovej zostavy. Molitanové zostavy zakúpené vďaka projektu umiestnili do motorických centier dvoch predškolských tried MŠ, čím sa značne rozšírila ponuka aktivít, ktoré v nich deti vykonávajú. Zostavy sú prostriedkom na zvýšenie pohybovej aktivity. Deti s nimi samostatne cvičia, pretože vyhotovenie zostáv spĺňa požiadavky bezpečnosti. Ich variabilita spolu s farebnosťou motivuje deti poskladať ich do rôznych tvarov, čím u nich rozvíja tvorivosť a predstavivosť. Príjemný materiál spolu s kvalitným prevedením umožňuje deťom využívať zostavy aj na relaxáciu. Ciele, boli splnené.
poskytovania sociálnej pomoci 330 € Podporená: Dagmar Ondrušková Z finančného daru boli zakúpené kancelárske stoličky a vysávač. Projekt podporil matku s dvoma dcérami v ťažkej životnej situácii. Vďaka daru zakúpili kancelárske stoličky pre dcéry, ktoré dokonale spĺňajú svoj účel pri príprave na štúdium. Vysávač je takmer každodenným pomocníkom pri udržiavaní čistoty v byte. Pravidelne ho využívajú na domáce práce a oceňujú jeho multifunkčnosť. Dary sú pre nich v ich nie prianivej finančnej situácii veľkým prínosom a stopercentne naplnili cieľ.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: OZ Veselá škôlka Finančný dar prispel na kúpu didaktickej pomôcky- polykarpova stavebnica. Vďaka projektu dokázali pokračovať v interiérovom vybavení materskej školy. Drevená Polykarpova stavebnica, ktorá je vyrobená z masívnej drevenej biodosky a zostavená z rôznych geometrických tvarov zabezpečila v rámci rozličných športových hier a aktivít organizovaných v interiéri, ako aj exteriéri MŠ podujatia rozličného druhu a zamerania, ako súťaže pre deti z MŠ ale aj deti z okolitých škôl. Kúpou drevenej stavebnice sa zdokonaľuje u detí zážitkové učenie, psycho-motorický vývoj, rozvíja sa jemná a hrubá motorika, tvorivosť, fantázia, konštruktívne schopnosti detí a zároveň sa pri aktivitách podnecuje komunikácia, prosociálne cítenie, správanie detí a evalvačný proces. Formujú sa kamarátske, kolektívne a medziľudské vzťahy.
poskytovania sociálnej pomoci 621 € Podporená organizácia: Dom Sv. Alžbety, krízové stredisko Z daru boli kúpené: multifunkčné zariadenie, vysávač, žehlička, rýchlovarná kanvica, žehliaca doska, učebné pomôcky a kancelárske potreby. DSA, n.o. je nezisková organizácia, ktorá zastrešuje tri sociálne zariadenia: 1. Zariadenie dočasnej starostlivosti o deti, 2.Krízové stredisko pre deti a 3. Zariadenie núdzového bývania. Projekt podporil zakúpenie potrebného technického vybavenia. Kopírka a učebné pomôcky uľahčili deťom prípravu do školy- vypracovávanie projektov a slúžia aj na voľnočasové aktivity detí- tlač rôznych zaujímavých omaľovánok, básničiek a pod. Kopírku využívajú aj mamičky na prefotenie dokladov na úrady a taktiež zamestnanci na vybavovanie korešpondencie. Všetky zakúpené veci slúžia celému zariadeniu, a tak uľahčujú a spríjemňujú život cca 50 klientom a 11 zamestnancom.
podpora vzdelávania 660 € Podporená organizácia: OZ Brána do života Z daru boli zakúpené farby a farbičky, papiere, výtvarné pomôcky, odborná literatúra. Projekt podporil arteterapeutické skupinové stretnutia, ktoré sa konali raz týždenne v priestoroch OZ Brána do života. Pri výbere aktivít vychádzali z toho, že arteterapia je liečebná metóda, ktorá využíva vlastnú kreativitu jedinca. Pomáha vizualizovať nevedomé procesy, umožňuje explorovať neverbálny prejav a posilňuje emočné prežívanie. Vďaka tomu, pomáha spoznať seba samého a následne aj akceptovať a prijímať seba. Primárnym cieľom bolo podporiť mladých ľudí pri objavovaní seba samých a pomôcť im pri hľadaní vlastnej samostatnosti. Účastníci skupiny sami verbalizovali spokojnosť s tým, že sa viac sami spoznali, že viac objavili svoje JA, že začali viac prijímať svoje neúspechy a prijímať to, čo je ich súčasťou. Týmto boli ciele splnené.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € "Podporená organizácia: OZ Krok za krokom Finančný dar prispel na úhradu časti nákladov na stravu a ubytovanie v tábore. V rámci projektu bol zorganizovaný 5-dňový tábor DELTA (Detský Letný Tábor). Projekt pomohol 25 deťom zaplatiť časť ich nákladov. Snahou OZ je vplývať na deti výchovne a hlavne preventívne, čo v sebe zahŕňa celoročné aktivity, podporu. Detský tábor bol však pre deti istým bonbónikom a možnosťou vytiahnuť ich von zo sídliska do prírody a v tomto prostredí vytvoriť pre nich nové pozitívne podnety. Hravou formou cez objavovanie starých svetov spoločne objavovali aj ich prednosti a rozvíjali rôzne zručnosti - sociálny kontakt, spolupráca, aktivity v cudzom jazyku, tvorivé aktivity v duchu stratených civilizácií, ale aj v duchu ľudových remesiel, čím naplnili cieľ projektu. Takto okrem športových hier si deti mohli postaviť aj Babylonskú vežu, zavlažovací systém, ponorku, vyrobiť si niečo z hliny, či drôtu ale aj navštíviť zaujímavé miesta ako Bardejov, Bardejovský skanzen, kúpele, kúpalisko či Šarišský hrad. "
podpora vzdelávania 660 € Podporená organizácia: Obecná knižnica Bánov Z finančného daru boli zakúpené knihy. Projekt podporil Obecnú knižnicu Bánov v zakúpení kníh na obnovu knižného fondu a zvýšenie návštevnosti knižnice, zlepšenie čitateľských zručností žiakov. Celkovo bolo zakúpených 93 kusov kníh z kategórie beletria, literatúra pre deti a mládež, poézia. Ciele projektu boli týmto naplnené.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: OZ Maják Nádeje Z daru bola kúpená poschodová posteľ, práčka, žehlička a domáca pekáreň. Projekt podporil OZ Maják Nádeje, ktorého hlavným predmetom činnosti je ochrana ľudskej dôstojnosti, zmierňovanie a odstraňovanie príčin morálnej a hmotnej biedy rodín v núdzi. Vďaka projektu zabezpečili nákup konkrétnych materiálnych potrieb štyrom rodinám v núdzi. Osemčlennej rodine v hmotnej núdzi zakúpili domácu pekáreň, pretože ich dcérka má celiatickú diétu, ktorá je finančne náročná. Rodine s 9 deťmi zakúpili automatickú práčku a ďalšej viacčlennej rodine žehličku. Poschodovú posteľ dostala rodina s tromi deťmi, ktorá je vo finančnej tiesni kvôli zdravotným problémom.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: OZ Iniciatíva rodičov Ružinova Z finančného daru boli zakúpené didaktické hry a pomôcky Cieľom projektu bolo zakúpenie didaktických hračiek a pomôcok pre materskú školu v Ružinove. Vzhľadom na obmedzené finančné prostriedky, je kúpa didaktických pomôcok neoceniteľnou pomocou pri výučbe detí a ich ďalšom kognitívnom rozvoji. Nové pomôcky a hry umožnili pedagógom pracovať s deťmi na zlepšení ich motorického i kognitívneho vývinu a tak prispeli k získaniu nových vedomostí a zručností, ktoré ich pripravia na nástup do školy.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: Halabrinová Anna Kristína Finančný dar prispel na rehabilitačné cvičenie. Realizácia projektu prebehla v dňoch 28.11.2011-23.12.2011 v centre N.O.CHARIS. Rehabilitačné cvičenie bolo zamerané na celkové spevnenie a správne držanie tela. Každé cvičenie trvalo 2 hodiny. Po mesiaci intenzívneho cvičenia vidieť veľké zlepšenie držania hlavičky v polohe na brušku. Celkovo je Kristínka čulejšia a aktívnejšia. V tomto výraznom zlepšení je vidieť naplnenie cieľov projektu.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: PAULÍNKA, n.f. Z finančného daru bol zakúpený špeciálny program Magic Plus a kočík pre telesne hendikepovaných Baby Jogger Fit. Projekt podporil neinvestičný fond Paulínka, n.f., ktorý združuje finančné prostriedky výhradne na ochranu a podporu zdravia a vzdelávania detí, mládeže a dospelých postihnutých detskou mozgovou obrnou (DMO) a inak telesne postihnutých. Týmto projektom bola podporená Paulínka, ktorej bola zakúpená tyflopedická pomôcka do počítača na zväčšenie zobrazovania s hlasovou odozvou MAGIC PLUS. Paulínka je integrovanou žiačkou s telesným postihnutím s diagnózou DMO. Patrí medzi výborných žiakov a tento počítačový program jej pomáha zaradiť sa medzi ostatné deti v škole. Jej kvalita života sa zlepšila zabezpečením tejto pomôcky. Nelinka je 4-ročné dievčatko, ktoré má mnohonásobné postihnutie. Špeciálny kočiar BABY JOGGER FIT, ktorý bol pre ňu vďaka projektu zabezpečený, pomáha jej zlepšiť kvalitu života. Nakoľko potrebuje mať stále pri sebe odsávačku a ostatné vybavenie nevyhnutné k životu, jej pohyb (ktorý je možný len na kolesách) je oveľa dôstojnejší a lepší. Realizáciou tohto projektu sa skvalitnil aj život celých rodín týchto dievčat.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: SPOSA, o.z. Z finančného daru bolo hradené ubytovanie. Mikulášsky víkendový pobyt pre rodiny s autistickými deťmi zorganizovali v Terchovej v termíne od 9.-11.12.2011. Zúčastnilo sa ho 30 osôb z toho 14 detí a 6 dobrovoľníkov. Pobyt bol určený pre deti a mládež s autizmom a ich rodiny. Cieľom bolo zmierňovanie dôsledkov ťažkého zdravotného postihnutia osôb s autizmom. Tento cieľ sa podarilo naplniť hlavne tým, že sa ho zúčastnili zdraví súrodenci a 3 zahraniční dobrovoľníci v rámci Európskej dobrovoľníckej služby. Vytvorili integrujúce prostredie, odbremenili rodičov detí s autizmom a boli pridanou hodnotou pre zdravých súrodencov v konverzácii cudzích jazykov. Počas tohto pobytu boli deti s autizmom integrované do skupiny dobrovoľníkov a zdravých súrodencov a získali bežné skúsenosti a návyky v interakcii s rovesníkmi.
poskytovania sociálnej pomoci 600 € Podporená organizácia/jednotlivec: Želaj si, o.z. Finančný dar prispel na úhradu nákladov na zájazd. Projekt podporil neziskovú organizáciu Želaj si, ktorá plní želania deťom, ktoré sú ťažko choré. Vďaka Želaj si už aj deti na Slovensku, ktorých život ohrozuje choroba, môžu zažiť radosť zo splneného sna a spoznať silu nádeje a túžby. V rámci Želaj si boli zaevidované želania troch detí, ktoré chceli ísť do Disneylandu, avšak neboli financie na zaplatenie cesty ich rodičom. Keďže ide o choré deti, nemohli cestovať samé ale v doprovode rodičov. Štvordňový zájazd Veľkonočný DISNEYLAND bol v rámci Želaj si realizovaný pre 9 osôb, a to v termíne 5.4.2012-8.4.2012. Chorým deťom a ich rodinám sa návšteva Disneylandu ohromne páčila. Rodičia i deti boli spokojní so zájazdom. Navštívili desiatky kolotočov, atrakcií a zábavných akcií.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Cesta Nádeje Vištuk Z finančného daru boli zakúpené knihy a pracovné listy pre deti, knihy do knižnice a školské potreby. Projekt Kniha najlepší kamarát, ktorý bol rozdelený do 4 po sebe nasledujúcich celkov predčil očakávania. Do aktivity sa spolu zapojilo cez 120 detí, niektoré do všetkých 3 blokov. Do niektorých aktivít sa zapájali nielen deti, ale aj rodičia a dokonca aj starí rodičia. Všetky aktivity vykonané v rámci tohto projektu boli so zameraním na prosociálne správanie, na uvedomovanie si seba samého, na podporu tvorby ako aj gramotnosti detí. V prvej časti "Super vysvečko = super kniha" sa snažili motivovať deti cca mesiac pred polročným vysvedčením. V druhej časti s názvom "Ukáž čo vieš" sa zamerali na deti MŠ vo Vištuku. V bloku "Počúvaj, čo kniha hovorí" sa s deťmi stretli v obecnej knižnici a deťom knihy predstavili a zároveň aj pokrstili. Všetky deti, ktoré sa zapojili do súťaže vo štvrtom bloku "Literárne črievko" a napísali najkrajší zážitok z prázdnin alebo vymysleli peknú poviedku či báseň, mohli vyhrať pekné knihy. Nakoniec bol realizovaný nákup školských potrieb pre sociálne slabšie rodiny. Ciele projektu boli naplnené, dokázali deti motivovať, prejavil sa u nich záujem o knihy, mali možnosť "zotrieť rozdiely", ktoré sú medzi deťmi vo vedomostiach najmä aktivitou Ukáž čo vieš.
ochrana a podpora zdravia a poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Agentúra podporovaného zamestnávania Liptovský Hrádok, n.o. Z finančného daru bol zakúpený notebook. Projekt podporil Agentúru podporovaného zamestnávania Liptovský Hrádok, n.o. (APZ) v zakúpení notebooku. Jeho používaním v APZ Liptovský Hrádok sa zjednodušila práca zamestnancov pri vyšívaní, a to prostredíctvom napojenia sa na program v notebooku. Zavedením wifi na prevádzke a napojením na internet sa zamestnancom zvýšili možnosti na získavanie inšpirácie a motivácie potrebnej k ich práci. Pri práci s informačno- komunikačnou technológiou našli zamestnanci svoje začlenenie v spoločnosti, nový zmysel života a uplatnenia sa, ocenenia svojej práce, sebavedomia a hrdosti na svoje výrobky. Notebook a internet sú dnes pre zamestnancov chráneného pracoviska neoddeliteľnou súčasťou ich pracovného a spoločenského života a pomáha pri predaji ich originálnych výrobkov.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: Prví posledným, občianske združenie Finančný dar prispel na nákup mechanického invalidného vozíka. OZ Prví posledným vzniklo na podporu rozvoja a vzdelávania Jaroslava Mencáka, 20-ročného mladého muža s diagnózou detská mozgová obrna, s ťažkým mentálnym a telesným postihnutím. Prvoradým cieľom je vytvárať pre neho také podmienky na život aké majú zdraví ľudia. Vďaka projektu mu bol zakúpený nový mechanický invalidný vozík. Jaroslav používa svoj vozík každý deň a celý deň, so svojím vozíkom chodí na prechádzky, hrá sa, jedáva a rastie v ňom. Vozík je preňho to, čo pre zdravých ľudí topánky.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: Evanjelická spojená škola internátna, organizačná zložka Evanjelická špeciálna základná škola pre hluchoslepých internátna Z finančného daru bol zakúpený bublinkový valec. EŠZŠI je unikátne zariadenie pre hluchoslepé deti, v okrese Prešov, ktoré navštevujú deti, žiaci z celého Slovenska. Škola neustále hľadá nové možnosti ako skvalitniť vyučovací proces na škole a tak prispieť k zvýšeniu kvality života žiakov s viacnásobným postihnutím. Ako jedna z možností sa javila Snoezelen terapia. Snoezelen sa vykonáva v špeciálne zariadenej miestnosti, v príjemnej atmosfére, dke sú zmysly stimulované hudbou, svetelnými efektmi, ľahkými vibráciami, príjemnými vôňami, možnosťou polohovania a bazálnej stimulácie. Pobyt žiakov a realizácia Snoezelen terapie ma len pozitívne ohlasy.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: Vstúpte, n.o. Z finančného daru bol kúpený počítač, tlačiareň a CD prehravač. Projekt splnil svoj plán, ktorým bolo dovybavenie multimediálnej dielne pre ľudí s mentálnym postihnutím zakúpením prenosného počítača a tlačiarne. Klienti rehabilitačného strediska ich naplno využívajú. Hudobná dielnička veľmi získala na svojej kvalite zakúpením kvalitného CD prehrávača. Všetky ciele projektu sa podarilo realizáciou projektu naplniť. Pracovníci rehabilitačného strediska vidia obrovský posun a pokrok klientov v oblasti multimediálnych vedomostí. Projekt prispel k celkovému rozvoju strediska a zjednodušil prácu i aktivity s ľuďmi s mentálnym postihnutím. Tiež podporil sociálny rozvoj samotných klientov, prispel k ich integrácii a pomohol rozvíjať ich osobnosť i zručnosti.
ochrana a podpora zdravia a poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Proti prúdu Finančný dar prispel na nákup drogérie a liekov. Projekt podporil Občianske združenie Proti prúdu, ktorého cieľom je pomáhať ľuďom bez domova integrovať sa do spoločnosti, pracovať v oblasti prevencie bezdomovectva a pozitívne vplývať na postoje verejnosti voči bezdomovcom. Od septembra roku 2001 vydávajú mesačník Nota Bene. Poskytujú ľuďom bez domova individuálne sociálne a právne poradenstvo. Vďaka projektu nakúpili drogériu do kupónového obchodu pre predajcov časopisu Notabene, a tiež preplatili časť nákladov na zdravotné potreby pre predajcov časopisu NB. Projekt prebehol presne podľa plánu, bol naplnený v súlade s rozpočtom a finančná pomoc bola adresná a efektívna.
ochrana a podpora zdravia a poskytovanie sociálnej pomoci 550 € Podporená organizácia/jednotlivec: Depaul Slovensko, nezisková organizácia Z finančného daru boli zakúpené náplaste Inadine, masti Betadine, strojček a nožnice na strihanie vlasov, tlakomer a nádoba na nástroje. Projekt podporil neziskovú organizáciu Depaul Slovensko, ktorá poskytuje sociálne služby v nízkoprahových zariadeniach v Bratislave. V centre prvej pomoci sa dobrovoľníci a zamestnanci venujú poskytovaniu prvej pomoci klientom vo forme preväzov rôznych povrchových rán, ale aj ťažko hojacich sa hĺbkových rán. Tiež sa starajú o dezinfekciu a odvšivavenie klientov a plnia tak aj širšiu spoločenskú funkciu, keďže zabraňujú šíreniu rôznych infekcií a parazitov v MHD atď. Preto bol predmetom projektu nákup zdravotného materiálu, ktorý sa využíva v ošetrovni pri preväzovaní povrchových rán, ale aj ťažko hojacich sa hĺbkových rán. Projekt naplnil očakávania a zdravotný materiál sa využíva v každodennej práci s klientmi.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: JESEŇ ŽIVOTA, n.o. – Centrum sociálnych služieb Finančný dar prispel na vybavenie stravovacej prevádzky. Nezisková organizácia Jeseň života bola zriadená za účelom poskytovania sociálnych služieb. Jej cieľom je zabezpečovanie starostlivosti 40 klientom v dôchodkovom veku a klientom s rôznymi zdravotnými a sociálnymi problémami. Ich hlavným cieľom je neustále zvyšovanie štandardu poskytovaných služieb. Stravovanie a príprava stravy je jednou z dôležitých súčastí celkových služieb poskytovaných klientom, od ktorej sa odvíja ich spokojnosť. Organizácia si vyžadovala dovybavenie stravovacej prevádzky, aby bolo možné klientom poskytovať kvalitné celodenné stravovacie služby so zabezpečením prípravy diétneho a racionálneho stravovania. Za tým účelom použili dar na zakúpenie kuchynského robota a kotlovej súpravy na varenie jedál v exteriéri. Zakúpením týchto kuchynských zariadení zabezpečia skvalitnenie prípravy jedál a spracovanie potravín pre seniorov sekaním, hnetením, miesením a strúhaním.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: Domov sociálnych služieb pred deti a rehabilitačné stredisko ROSA Z finančného daru boli zakúpené pomôcky na cvičenie. Projekt podporil DSS a RS Rosa pri nákupe rehabilitačných pomôcok. V Domove sociálnych služieb pre deti a rehabilitačnom stredisku Rosa sú klienti, u ktorých je diagnostikovaná najčastejšie DMO (detská mozgová obrna) a skolióza alebo chybné držanie tela. Z tohto dôvodu je rehabilitačná starostlivosť pre týchto klientov nevyhnutná. Podľa rozsahu postihnutia sa im vďaka rehabilitácii darí stav klientov buď zlepšiť alebo udržať čo najdlhšie, aby nedošlo k jeho zhoršeniu.
poskytovania sociálnej pomoci 350 € Podporená organizácia/jednotlivec: Lukas Pavol Takáč Z finančného daru boli zakúpené- trampolína s príslušenstvom, domáca pekáreň, laminovačka, laminovacie fólie, suchý zips. Projekt podporil rodinu s atypickým autistom v zakúpení didaktického vybavenia, ktoré im umožňuje s pestúnskym synom denne cvičiť a pracovať v domácich podmienkach, bez toho, aby museli navštevovať špeciálne zariadenia, či stacionáre. Pravidelné, denné mentálne cvičenia v štruktúrovanej terapii pomáhajú Lukaskovi, aby sa čo najviac otváral svetu, aby sa naučil sebaobsluhe, zdokonalil sa v motorike, koncentrácii a vnímaní, aby získal pracovné návyky a aby si neustále znásoboval rozumovú kapacitu. Zakúpené pomôcky im umožnili zabezpečiť Lukaskovi adekvátnu stravu, motorický rozvoj a jeho vzdelávanie jemu prijateľným spôsobom, a tým skvalitniť jeho život a budúcnosť.
poskytovania sociálnej pomoci 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Veronika Straňavová Darom bola poskytnutá chladnička s mrazničkou. Projekt podporil matku s dvoma deťmi v ťažkej životnej situácii. Bývajú v 1-izbovom nájomnom byte. Obe dcéry chodia na strednú školu. Staršia dcéra ma tento rok stužkovú. Pani Stráňavová je na dôchodku a jej dôchodok je minimálny, príjem je životné minimum. Bol splnený cieľ projektu- zabezpečenie chladničky s mrazničkou, nakoľko pôvodná sa im už pokazila a na novú nemali peniaze.
poskytovania sociálnej pomoci 659,4 € Podporená organizácia/jednotlivec: rodina Schindlerovcov - Ing.Gejza Schindler a Anna Schindlerová Darom bol poskytnutý elektrický spotrebič. V lete roku 2011 vyhorel dom Schindlerovcov v Lubine – Dúbrave. Pri požiari úplne zhorelo poschodie domu. Hoci požiar nezachvátil celé prízemie, v niektorých miestnostiach prehoreli stropy, úplne alebo čiastočne. Požiarom boli úplne znehodnotené hospodárske priestory - dielňa, kotolňa, komory, sociálne zariadenia, elektrické spotrebiče – úplne vyhorela automatická práčka na poschodí, znehodnotená bola aj chladnička s mrazničkou. Preto bolo cieľom projektu zabezpečiť nové domáce spotrebiče, čo sa aj podarilo.
poskytovania sociálnej pomoci 460 € Podporená organizácia/jednotlivec: Michal Martinka Z finančného daru bol kúpený prístroj MiniLink. Projekt podporil študenta Martina v zakúpení zariadenia "Minilink REAL-Time transmitter". Toto zariadenie slúži na permanentné meranie hladiny glykémie u diabetika. Pred použitím tohto zariadenia sa jeho zdravotný stav neustále zhoršoval pretože ho komplikovali rozkolísané hladiny glykémií. Bolo potrebné neustále monitorovanie glykémií v domácom prostredí, ktoré bolo možné zrealizovať len pomocou prístroja MiniLink REAL-Time. Po jeho zavedení sa glykémie výrazne zlepšili. pre úspešné liečenie je potrebné prístroj používať opakovane. Kvalita života sa po jeho používaní výrazne zlepšila čoho dôkazom sú aj namerané hodnoty. cieľ projektu bol týmto naplnený.
poskytovania sociálnej pomoci 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Dušana Olleová Z finančného daru bol zakúpený notebook. Vďaka projektu sa podarilo podporiť rodinu v ťažkej situácii. Predmetnou podporou bol dar notebooku pre ťažko chorého Nicolasa. Nicolas ho využíva v nemocnici, kde sa stále lieči z leukémie. V nemocničnej izbe má pripojenie na internet, čo mu umožňuje komunikáciu s rodinou, spolužiakmi a učiteľkou. Na učenie používa interaktívne výukové programy. Týmto darom sa nevyriešila ťažká situácia rodiny a zdravotný stav Nicolasa. Pomohol však v častejšej komunikácii s rodinou, keďže nemohli byť každý deň pri ňom v nemocnici v Bratislave. Taktiež pomohol k neprerušeniu kontaktu Nicolasa so svojím okolím (kamaráti, škola).
poskytovania sociálnej pomoci 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: rodina Barnová Z finančného daru bola zakúpená šatníková skriňa. Tento projekt podporil rodinku Barnových, ktorý ho hodnotia veľmi pozitívne, cieľ projektu bol naplnený. Oblečenie má už svoje miesto v nádhernej veľkej šatníkovej skrini, ktorá má dokonca aj iné využitie- synček si v spodnej časti skrine vytvoril skrýšu a hrací kútik, takže o tom, že projekt maximálnme splnil svoj účel, svedčí aj nádherný žiarivý úsmev a šťastné očká synčeka manželov Barnových.
poskytovania sociálnej pomoci 329,4 € Podporená organizácia/jednotlivec: Bc. Svetlana Školeková Darom bola poskytnutá práčka. Projektom boli podporení traja mladí súrodenci- Svetlana, Denisa a najmladší Martina z Plaveckého Podhradia, ktorým v roku 1999 zomrela mama a v roku 2009 aj otec. Vďaka projektu dostali novú práčku.
poskytovania sociálnej pomoci 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Proti prúdu pre Ivana Orolína Finančný dar prispel na úhradu ubytovne za tri mesiace. Zámerom projektu bolo pomôcť zodpovednému predajcovi Nota Bene Ivanovi, ktorý následkom nešťastných udalostí prišiel o dom a skončil na ulici. Organizácia Proti prúdu mu prostredníctvom predaja časopisov Nota Bene umožňuje žiť ako tak dôstojný život. Vďaka projektu mu bol vyplatený dar v troch mesačných splátkach na preplatenie ubytovne. Tento príspevok mu veľmi pomohol.
poskytovania sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: Gabriela Kočerhová Z finančného daru boli zaplatené energie a nakúpené potraviny. Projekt podporil 7-člennú rodinu z Bardejova, ktorá sa ocitla v ťažkej životnej situácii. Otec opustil rodinu a odsťahoval sa zo spoločnej domácnosti. Krátko na to mal nehodu, pri ktorej si zlomil 2 stavce na chrbtici a keďže je dlhodobo práceneschopný, nedokáže sa podieľať na potrebnej podpore celej rodiny. Celá ťarcha tak ostala na matke. Predmetom daru bolo pokrytie základných životných potrieb.
poskytovania sociálnej pomoci 250,3 € Podporená organizácia/jednotlivec: Gabriela Kočerhová Darom boli poskytnuté hračky pre deti. Projekt podporil 7-člennú rodinu z Bardejova, ktorá sa ocitla v ťažkej životnej situácii. Otec opustil rodinu a odsťahoval sa zo spoločnej domácnosti. Krátko na to mal nehodu, pri ktorej si zlomil 2 stavce na chrbtici a keďže je dlhodobo práceneschopný, nedokáže sa podieľať na potrebnej podpore celej rodiny. Celá ťarcha tak ostala na matke.
podpora vzdelávania 332 € Podporená organizácia/jednotlivec: Michal Barczi Štipendium pre študenta denného štúdia na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU BA v študijnom programe Priemyselná informatika. Štipendium je poskytnuté na základe víťazstva Michala Barcziho v súťaži Siemens s.r.o. SYGA.
ochrana a podpora zdravia 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: Branislav Dávid Z finančného daru bola hradená hyperbarická kyslíková komora, cestovné a náklady na pobyt v Dunajskej Lužnej. Projekt podporil Brunka Dávida v absolvovaní rehabilitačného pobytu v Dunajskej Lužnej a pobyt v hyperbarickej kyslíkovej komore. Po pobyte sa jeho svalstvo uvoľnilo a výsledky sú viditeľné. "Naštartoval" sa mu mozog, jeho odpovede sú rýchlejšie, pohotovejšie, zrozumiteľnejšie. V noci sa prestal budiť, svalstvo má viac uvoľnené, chôdza je oveľa lepšia. Začal používať pravú ruku (pravú stranu tela ma ochrnutú), zlepšil sa hlavne úchop tejto ruky. Dokáže prekrížiť nohy, a zlepšila sa grafomotorika. Po niekoľkých dňoch od ukončenia terapie sú zmeny zatiaľ trvalé, tak je to popisované aj štúdiách. Zmeny si všimli aj príbuzní a susedia. Po pobytoch bol Brunko vyšetrený neurologičkou a rehabilitačnou lekárkou. Obe konštatovali zlepšenie jeho stavu. Ciele projektu boli splnené.
ochrana a tvorby životného prostredia 600 € Podporená organizácia/jednotlivec: DEPAUL SLOVENSKO, n.o. Z daru bol hradený veľkokapacitný kontajner, sadenice kvetín a stromov, pracovné náradie, ochranné pracovné prostriedky, odpadové vrecia. Cieľom projektu bola úprava vonkajšieho priestoru útulku sv. Lujzy de Marillac. V sobotu 4.6.2011 sa brigády zúčastnilo 7 dobrovoľníkov, ktorí v priebehu dňa pokosili trávnik v záhrade útulku, vyčistili a vyviezli do kontajnera kopy starých konárov, odrezkov a zeminy, ktoré sa nachádzali v priestoroch záhrady, skyprili pôdu a vysadili nové kríky a stromčeky v záhrade. Upravená a vyčistená záhrada pôsobí oveľa príjemnejším dojmom, čo ocenili nielen klienti útulku, ale aj najbližší susedia. Pokosený trávnik navyše umožňuje ľahší pohyb vozíčkov, ktoré využívajú najmä imobilní klienti útulku.
ochrana a podpora zdravia 700 € Podporená organizácia/jednotlivec: Pavol Pagáč Finančný dar prispel na nákup šikmej schodišťovej plošiny. Pána Pavla postihla v roku 2004 náhla mozgová príhoda a odvtedy sa pohybuje iba na invalidnom vozíku a je odkázaný na pomoc druhej osoby. Býva v obytnom dome, ktorý nie je riešený ako bezbariérový, a preto mal veľký problém dostať sa von bez zariadenia, ktoré by mu túto činnosť umožnilo. Predtým mal šikmú schodiskovú sedačku, ktorú mu podpálil neznámy páchateľ. Projekt podporil nákup šikmej schodišťovej plošiny ako riešenie pre presun po schodišti. Dňa 14.3.2012 bola uskutočnená montáž plošiny. Týmto bol vyriešený problém presunu po schodoch, čo vo veľkej miere pomohlo pri prekonávaní bariér v živote pána Pavla.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Atletický klub Spartak Dubnica nad Váhom, o.z. Z daru bola hradená doprava. Projekt podporil mládežnícke družstvá AK Spartak Dubnica nad Váhom. Dar bol použitý hlavne pre účasť na podujatiach celoslovenského významu. Mládežnícke družstvá AK Spartak Dubnica nad Váhom predstavujú dlhodobo významne piliere Slovenskej mládežníckej atletiky. Tento klub je najúspešnejším a zároveň aj najväčším klubom na území SR. V roku 2011 získali spolu 121 medailí.
podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: Michal Brath Štipendium bolo poskytnuté víťazovi stredoškolskej súťaže Siemens Young generation Award 2011. Bolo určené na podporu výsledkov počas začínajúceho štúdia na vysokej škole v Brne.
podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: Martin Strapko Štipendium bolo poskytnuté víťazovi stredoškolskej súťaže Siemens Young generation Award 2011. Bolo určené na podporu výsledkov počas začínajúceho štúdia na vysokej škole v Brne.
ochrana a podpora zdravia 3 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Adriana Hattalová kryokomora Finančný príspevok bol použitý na úhradu nákladov na pobyt v Adeli Centre, hlavne na hyperbarickú komoru. Pobyt Kristínky v Adeli centre trval od 28.1.2011 do 10.12.2011. Prvý deň absolvovala vstupnú prehliadku a určenie procedúr na celý pobyt. Každý deň prevládalo cvičenie, ktoré absolvovala so 4 terapeutmi a deň sa končil hyperbarickou komorou. V priebehu liečby bolo na Kristínke pozorované výrazné spevnenie svalstva ale hlavne výrazná schopnosť koncentrácie na jej činnosti v bežnom živote. Výsledky liečby: Kristínka sedí bez opory, uchopuje predmety do prstov a premiestňuje ich, snaží sa vyslovovať hlásky.
ochrana zdraviaochrana zdravia 3 333 € Podporená organizácia/jednotlivec: Nadácia Kvapka nádeje Podpora liečebných, školských, sociálnych a kultúrnych potrieb chorých slovenských detí a to predovšetkým detí s poruchami krvotvorby a postihnutých nádorovými ochoreniami Finančný príspevok bol zahrnutý do príjmov verejnej zbierky vyhlásenej Nadáciou Kvapka nádeje na transplantačnú jednotku kostnej drene na II. Detskej klinike DFNsP v Bratislave, ktorá prebiehala v období 15.2.2011 až 15.1.2012. Aj vďaka týmto príspevkom sa DFNsP podarilo otvoriť novovybudovanú transplantačnú jednotku kostnej drene, ktorá sa stala najmodernejším lekárskym pracoviskom na Slovensku.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 810 € Názov projektu: Cesta za poznaním prameňov Projekt mal za úlohu revitalizáciu piatich studničiek, a vytvoriť cyklotrasu, ktorej súčasťou studničky budú. Na jeseň boli vyčistené studničky, a ich okolie, a tiež odoslaná vzorka vody na analýzu. Výsledky analýzy boli využité pri spolupráci so študentami gymnázia, pre ktorých boli pripravené súťaže. Boli pripravené a osadené tabule s mapou cyklotrasy, s vyznačenými studničkami a inými zaujímavosťami v okolí.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 050 € Podporená organizácia/jednotlivec: Obec Banská Belá Názov projektu: Cyklotrasy Banská Belá Z pridelených prostriedkov boli zhotovené a osadené smerové značky a informačné tabule na novootvorených cyklistických trasách, ktoré by mali podporiť v regióne turizmus a šport, a tiež rozvoj cestovného ruchu.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Svetielko Názov projektu: Rekonštrukcia školského ihriska pri Základnej škole Miloslavov – Telocvičňa v prírode Cieľom bolo zrekonštruovať detské ihrisko pri základnej škole a urobiť z neho "telocvičňu v prírode". Podarilo sa namontovať preliezku - hojdačku, šikmú kladinu a rovnovážne stupne. Z grantu bola uhradená preliezka - hojdačka, ktorá obsahuje sieť, hrazdu a hojdačku. Rodičia a učitelia sa dobrovoľne zapojili do prác na ihrisku, ktoré si spestrili aj občerstvením s gulášom.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 750 € Podporená organizácia/jednotlivec: Názov projektu: Úprava oddychových zón a bezpečnejší prístup k Hájskym vodopádom Financie boli použité na úpravu oddychových zón pri Hájskych vodopádoch. Bol vyrobený a umiestnený drevený altánok s lavicou a pri nej odpadový kôš. V prípade obdržania ďalších financii budú osádzať ďalšie až do celkového vybudovania oddychovej zóny.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občiansky výbor Horné Kočkovce Názov projektu: Za kultúrou do prírody Projekt primárne riešil absenciu kultúrno-oddychovej zóny v miestnej časti.Preto si za cieľ zvolil revitalizáciu chátrajúceho areálu. Na verejnej brigáde vyčistili areál, odstránili porasty a vtsadili sadenice stromčekov. V apríli sa do projektu zapojila škola, ktorej žiaci pomohli vyčistiť nielen areál, ale aj breh Váhu. Následne opravili oplotenie. V letných mesiacoch rekonštruovali tanečný parket, ktorý sa pre počasie nepodarilo včas dokončiť, preto prvé podujatie prebehlo ešte bez položenej podlahy. V auguste 2012 bol projekt úspešne ukončený.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 180 € Podporená organizácia/jednotlivec: Preles o.z. Žilina Názov projektu: Les v meste, mesto v lese Zámerom projektu bola rekonštrukcia interaktívneho náučného chodníka a vonkajších pomôcok na cvičenie pre verejnosť. Bola zrekonštruovaná tabuľa pri vstupe do lesoparku a stanovištia, osadené nové hrazdy a bradlá a iné náradie na cvičenie. Tiež bola vytvorená brožúra pre informovanie občanov mesta o možnostiach trávenia voľného času.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Sapio Názov projektu: Cesta k oddychu Financie boli použité na dokončenie rozpracovanej oddychovej zóny v obci Mikušovce. Exteriérová galéria z dreva a kameňa bola doplnená o miesta na oddych osadením lavičiek, mostíka cez potok a drevených smetných košov. Na dolnom konci obce bol umiestnený smerovník. CHodníky vysypali kamienkami. Z dreva boli pripravené prenosné pódiá, ktoré budú používané pri rôznych príležitostiach v interiéri aj exteriéri.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Kraj Zavada Názov projektu: Stromy čebovských lesov Projekt prebiehal v niekoľkých fázach. Prvou bolo vyčistenie areálu a čiernych skládok na trase plánovaného chodníka. Celkovo boli pozbierané 3 tony smetí. Potom boli vytvorené informačné tabule, ktoré umiestnili pod stromami na vyčistený priestor. Bol sprevádzkovaný web, ktorý je zdrojom informácii o mieste. Potom vlastnými silami zhotovili oddychové miesto - altánok so stolom a dvoma lavicami. V auguste sa uskutočnilo slávnostné odovzdanie projektu.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: PRO CIVITATE o.z. Názov projektu: Obnova národnej kultúrnej pamiatky Kostolec Vrámci projektu sa podarilo upraviť veľkú časť verejného priestoru - národnej kultúrnej pamiatky Kostolec pri Piešťanoch. Veľká časť projektu bola venovaná hlavne koseniu a demontáži starých palisád, a osádzanie nových. Tiež boli zabudované informačné tabule, plastové namiesto pôvodných kovových, ktoré korodovali.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 800 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Hipoškôlka Pernek Názov projektu: Integračné prírodné ihrisko s jazdiarňou V Perneku vznikol z čiernej skládky priestor na oddych, hru, relaxáciu, hipoterapiu a jazdenie na koni. Za financie boli zakúpené ihriskové prvky z dreva, ktoré budú súčasťou detského ihriska.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: M.A.G. oz Kamenný Most Názov projektu: Rezbárstvom k čistote obce Za poskytnutý príspevok bolo zakúpené drevo, ktoré rezbári v obci za pomoci ostatných občanov, aj detí, upravili do podoby smetných košov. Tieto boli následne umiestnené v obci s cieľom motivovať ľudí k urdžiavaniu čistoty vo svojom prostredí. V procese výroby prišlo ku stretnutiam viacerých skupín ľudí v komunite obce.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Názov projektu: Cesta, ktorá spája Do projektu bolo zapojených viac skupín obyvateľov regiónu. Po stretnutí zástupcov organizácii, kde bol projekt odprezentovaný, a naplánovaný priebeh projektu, deti zo škôl pripravovali informačné tabule. S turistickým klubom bola pripravená a vyznačená trasa. V máji uskutočnili pochod mikroregiónom po pripravenej trase, ktorý štartoval v Trenčianskej Teplej a skončil v Dolnej Porube sprievodným podujatím.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Obec Stakčín Názov projektu: OBNOVA STUDNE ORESTA DUBAYA Projektom došlo k obnove jedinej zachovalej studne vrámci siedmich zaniknutých obcí nad vodárenskou nádržou Starina, ktorú pravdepodobne jej obyvatelia zachránili pred zasypaním. Okrem konštrukcie studne boli vyrobené aj smerové a informačné tabule. Studňu vyčistili dobrovoľní hasiči zo Stakčína. Studňa bola posvätená vrámci každoročného stretnutia rodákov z vysídlenej obce Veľká Poľana, za osobnej účasti potomkov Oresta Dubaya.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Názov projektu: Zachráňme srdce obce! Projekt mal za cieľ opravu historickej drevenej zvonice. Po odkrytí obkladu strešnej konštrukcie sa zistilo, že je v oveľs horšom stave ako sa predpokladalo, čo predĺžilo čas na prácu aj zvýšilo náklady. Pod zvonicou bol vyhotovený betónový základ, drevená konštrukcia bola zabezpečená nátermi proti znehodnoteniu, a klampiarsk epráce boli vyhotovené z medeného materiálu. Na vrchole zvonice je osadený kríž. Ku zvonici bol vytvorený bezpečný prístup. Ciele boli naplnené, obec má svoju dominantu.
zachovania prírodných a kultúrnych hodnôt 950 € Podporená organizácia/jednotlivec: Peter Hlavatý, Plavecký Mikuláš Názov projektu: Vytvorenie oddychového parčíka pri potoku Libuša V rámci projektu dobrovoľníci vyčistili pozemok pri riečke Libuša, ktorý prepojili s územím Zdravotného strediska novým mostíkom. V parčíku bola osadená nová lavička a smetný kôš, a bol vysadený nový strom - lipa. Tiež boli zakúpené okrasné rastliny, a vysadená trávnatá zelená plocha. Tým vytvorili zo zanedbaného kúska pozemku pri riečke oddychové miesto pre návštevníkov Zdravotného strediska, iných obyvateľov obce, a tiež pre turistov.
Podpora vzdelávania 713 € Podporená organizácia/jednotlivec: Natália Blahová Do 5. ročníka súťaže Centra pre filantropiu o najlepšiu diplomovú alebo ročníkovú prácu na tému filantropia sa prihlásilo 13 študentov a študentiek spoločenských a humanitných odborov. Cieľom súťaže je oživiť pojem filantropia medzi mladými ľuďmi a viesť ich k zamysleniu sa nad darcovstvom ako takým, jeho významom a dopadoch na život jednotlivcov aj spoločnosti. Súťaž jej už druhým rokom otvorená aj pre českých študentov. Zo všetkých hodnotených prác sme zostavili Zborník. 1. miesto získala Natália Blahová, názov diplomovej práce: Filantropia a financovanie divadiel. Analýza Národného divadla v Prahe, Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta, Hospodářská a sociální politika. Názov aktivity: 5. ročník súťaže Centra pre filantropiu o najlepšiu diplomovú alebo ročníkovú prácu na tému filantropia
Podpora vzdelávania 333 € Podporená organizácia/jednotlivec: Žitňanská Monika Do 5. ročníka súťaže Centra pre filantropiu o najlepšiu diplomovú alebo ročníkovú prácu na tému filantropia sa prihlásilo 13 študentov a študentiek spoločenských a humanitných odborov. Cieľom súťaže je oživiť pojem filantropia medzi mladými ľuďmi a viesť ich k zamysleniu sa nad darcovstvom ako takým, jeho významom a dopadoch na život jednotlivcov aj spoločnosti. Súťaž jej už druhým rokom otvorená aj pre českých študentov. Zo všetkých hodnotených prác sme zostavili Zborník. 2. miesto získala Monika Žitňanská, názov bakalárskej práce: Rozvoj kompetencií dobrovoľníka v neziskových organizáciách, Trnavská Univerzita Trnava, Pedagogická fakulta, Katedra pedagogických štúdií. Názov aktivity: 5. ročník súťaže Centra pre filantropiu o najlepšiu diplomovú alebo ročníkovú prácu na tému filantropia
Podpora vzdelávania 180 € Podporená organizácia/jednotlivec: Bálintová Michaela Do 5. ročníka súťaže Centra pre filantropiu o najlepšiu diplomovú alebo ročníkovú prácu na tému filantropia sa prihlásilo 13 študentov a študentiek spoločenských a humanitných odborov. Cieľom súťaže je oživiť pojem filantropia medzi mladými ľuďmi a viesť ich k zamysleniu sa nad darcovstvom ako takým, jeho významom a dopadoch na život jednotlivcov aj spoločnosti. Súťaž jej už druhým rokom otvorená aj pre českých študentov. Zo všetkých hodnotených prác sme zostavili Zborník. 3. miesto získala Michaela Bálintová, názov diplomovej práce: Pôsobenie neziskovej organizácie vo vylúčenej komunite, Univerzita Komenského Bratislava, Filozofická fakulta, Katedra etnológie a kultúrnej antropológie. Názov aktivity: 5. ročník súťaže Centra pre filantropiu o najlepšiu diplomovú alebo ročníkovú prácu na tému filantropia
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Novohradské múzeum a galéria Názov projektu: Kultúra pre všetkých v historickom centre mesta Lučenec Budova Novohradského múzea a galérie v Lučenci (NMG) sa nachádza na historickom námestí mesta Lučenec. Jej súčasťou je dvor, ktorý je jedným z najkrajších vonkajších priestorov v centre mesta, poskytuje ticho a oddych širokej verejnosti. V súčasnosti je využívaný na usporadúvanie kultúrnych podujatí (divadlá, vernisáže, literárne čítania, koncerty a iné). Využívajú ho aj iné inštitúcie a jednotlivci – občianske združenia, umelecké školy, neformálne skupiny. Interpreti ale hrávajú na tráve, pričom stačí slabší dážď a vystúpenie sa stáva životunebezpečným. NMG nemá dostatok vlastných finančných zdrojov na podporu sprievodných aktivít, ktoré sú dôležitou súčasťou činnosti tejto organizácie a sú atraktívne pre divákov. Preto vychádza v ústrety spolupracujúcim inštitúciám a aktívnym občanom a zastrešuje tento projekt na vybudovanie prírodného amfiteátra, ktorým chceme zatraktívniť dvor NMG a podporiť jeho využívanie na kultúrne vyžitie, trávenie voľného času a na oddych pre všetkých.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Novohradská knižnica v Lučenci Názov projektu: Sezónna čitáreň a revitalizácia komunitnej miestnosti pre voľnočasové aktivity občanov Mesta Lučenec Exteriérové (sezónna čitáreň) a interiérové možnosti vybavenia komunitnej miestnosti nám umožnia a dajú priestor k novým formám práce s našimi používateľmi. Komunitná miestnosť otvára nové možnosti stálych expozícií a ponuky nových knižných titulov, výstavy zamerané na detského čitateľa, alternatívne formy vyučovania v spolupráci s miestnymi školskými zariadeniami, záujmovú činnosť, krúžkovú činnosť, tvorivé dielne nielen pre registrovaných čitateľov ale aj pre širokú verejnosť detí a mládeže a tak prispejú k zmysluplnému tráveniu voľnočasových aktivít občanov nášho mesta.
podpora vzdelávania 3 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie DILMA pri materskej škole Názov projektu: S Bezpečkom bezpečne V roku 2008 sme pri materskej škole vybudovali detské dopravné ihrisko. Cieľom je vytvárať vhodné podmienky pre bezpečný pohyb , hlavne detí ako chodcov a cyklistov a podporovať ich zdravý vývoj. V druhej rovine projektu je nevyhnutné rozšíriť dopravné ihrisko o dobudovanie drevených altánkov – „ Policajná stanica a stanica Červeného kríža“. Projektom budeme podnecovať kognitívny vývin dieťaťa, informovať o zásadách bezpečného správania sa v cestnej premávke, podľa záväzných predpisov v role chodca, spolujazdca, cyklistu. Altánky budú slúžiť na rolové hry detí ako aj „učebňa“, kde budú oboznamované s dopravnými predpismi a s dopravnými značkami v súlade s etickými princípmi. Detské dopravné ihrisko využívajú deti materských škôl Mesta Lučenec.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie NOVOHRAD Názov projektu: Zlatá ulička Lučenec – vytvorenie oddychovej zóny Projekt rieši vytvorenie oddychovej zóny v rámci nádvoria Zlatej uličky. V projekte sa odstráni nefunkčná zeleň, osadia sa zariadenia pre deti (2x hojdačka, 1x domček s počítadlom a 1x pieskovisko) a vytvorí sa oddychová zóna okolo fontánky osadením prvkov drobnej architektúry (4x lavička, 4x črepníková zeleň, 2x smetné koše).
podpora vzdelávania 3 700 € Podporená organizácia/jednotlivec: Obchodná akadémia Lučenec Názov projektu: Športový areál pre všetkých Využívame možnosť zapojiť sa do tohto projektu, ktorého finančné prostriedky by pomohli zlepšiť kvalitu poskytovania možnosti pohybovej aktivity a športového vyžitia žiakov, zamestnancov škôl OA a SZŠ a širokú verejnosť. Telocvičňa a vonkajšie športové plochy Obchodnej akadémie sú po celý kalendárny rok aktívne využívané nielen študentmi a zamestnancami školy, ale tiež inštitúciami, organizáciami a skupinami občanov mesta Lučenec. Cieľom nášho projektu je úprava a dobudovanie vonkajšieho areálu našich športových plôch, aby mohli byť využívané ešte efektívnejšie ako doteraz. Pre veľký záujem o floorball plánujeme tiež zriadiť popoludňajšie krúžky pre žiakov OA a SZŠ, na ktorý však nemáme dostatočné materiálne zabezpečenie. Aby sa nám podarilo zapojiť študentov do tohto netradičného športu, potrebujeme športové potreby na tento žiadaný šport.
poskytovanie sociálnej pomoci 119,21 € Energie kancelária (elektrina)
poskytovanie sociálnej pomoci 417,88 € Havarijné poistenie automobilu Kooperatíva.
poskytovanie sociálnej pomoci 40,29 € Internetové pripojenie UPC.
poskytovanie sociálnej pomoci 472,2 € IT služby
poskytovanie sociálnej pomoci 75,38 € Kancelárske potreby
poskytovanie sociálnej pomoci 11 721,85 € Mzdové náklady a náklady na administráciu.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 510,92 € Právne poradenstvo
poskytovanie sociálnej pomoci 73,44 € Predplatné týždenníka Trend
poskytovanie sociálnej pomoci 65 € Seminár na tému účtovníctvo neziskových organizácií
poskytovanie sociálnej pomoci 64,8 € Servis EZS.
poskytovanie sociálnej pomoci 29,14 € Slovak Telecom telekomunikačné poplatky
poskytovanie sociálnej pomoci 200 € Tatra banka platobný systém Multicash
poskytovanie sociálnej pomoci 196,44 € Účtovný a ekonomický software Money S3
poskytovanie sociálnej pomoci 444 € Výročná správa neziskovej organizácie Cpf n.o.
poskytovanie sociálnej pomoci 2,7 € Bankové poplatky za rok 2011
poskytovanie sociálnej pomoci 31,3 € Bankové poplatky za rok 2012
Spolu 94 896,65 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder