Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Centrum pre filantropiu, n.o., Bratislava'
za rok 2012

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Rodičovské združenie pri materskej škole –Trebišovská 11, Košice 040 11. Cieľom projektu bolo rozvíjanie kompetencií detí predškolského veku, so zameraním na psychomotorickú oblasť, osobnostnú a sociálnu oblasť. Projekt bol realizovaný Rodičovským združením pri materskej škole v Košiciach. Do projektu vstupovali rodičia a pedagogický kolektív s cieľom pokračovať v obnove školskej záhrady a doplnení športového náradia a náčinia v telocvični. Detské fitnes centrum slúžilo na vyrovnanie pohybovej energie veľmi aktívnych detí, ale zároveň i na nové spôsoby cvičenia a oboznámenia sa s novými strojmi. Tieto pomôcky deťom pomáhali rozvíjať a trénovať detské pohybové schopnosti, spríjemňovali a skvalitňovali im čas v nej strávený v každom počasí. Finančný dar bol použitý na zakúpenie športového náčinia.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie ŠK Juventa Žilina. Cieľom projektu bolo priviesť deti a mládež k pohybovým aktivitám a zamedziť tak negatívnym vplyvom spoločnosti. Jednotlivé tréningové skupiny navštevovalo 355 detí vo veku 4-18 rokov. Medzi nimi boli aj integrované aj deti so zdravotným postihnutím - mentálnym alebo telesným. Tréningové jednotky prebiehali 2-3 krát týždenne v priestoroch športového areálu Gymnázia na Varšavskej ceste 1 v Žiline, v telocvični ZŠ Lichardova 24 v Žiline a ŠH V. Javorku v Žiline. Vďaka finančnej podpore boli deti odmenené po tematickom celku gymnastika a florbal na gymnastickej súťaži a florbalovej súťaži pri príležitosti Mikulášskych hier medailami i pohármi. Nákupom športového materiálu sa zvýšila úroveň tréningového procesu pre vekovú kategóriu 5-9 ročných detí vo florbale. Ciele projektu boli naplnené. Finančné prostriedky boli použité na materiálno-technické vybavenie (florbalové hokejky) a na zakúpenie medailí a pohárov.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Zuzana Dvořáková. Predmetom daru boli ambulantné masáže pre Zuzku s Downovým syndrómom, ako reflexné masáže nôh, tak aj masáž chrbtice. Zuzka bola spočiatku trocha skeptická a nechcela spolupracovať s personálom. Po niekoľkých pokusoch si však zvykla a masáže si vychutnávala. Veľmi prospeli jej zdravotnému stavu, dokonca vyčerpala aj niekoľko nad rámec a má naplánovaných ešte niekoľko ďalších. Ciele projektu boli naplnené a podľa Zuzkinho vyjadrenia s veľmi pozitívnym ohlasom. Finančný dar bol použitý na uhradenie rehabilitácie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie BChZ. Cieľom projektu bola Letná hudobná škola Bratislavského chlapčenského zboru. Projekt sa uskutočnil v závere letných prázdnin a priniesol veľmi pozitívne výsledky. Sústredenie sa konalo v zariadení Kaskády. Pracovný aj relaxačný program členov Bratislavského chlapčenského zboru bol vyvážený. Predmetom projektu bolo oboznámenie sa so speváckou technikou, vokálnou prácou v kolektíve, individuálnou a kolektívnou hlasovou technikou, prípravou repertoáru na nastávajúcu umeleckú sezónu spolu s prípravou na koncertnú cestu do Kanady. Všetky tieto aktivity sa podarili realizáciou projektu naplniť. Finančné prostriedky boli použité na uhradenie stravy na sústredení.
zachovanie kultúrnych hodnôt, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 80 € Podporená organizácia/jednotlivec: Jozef Drahovský. Zámerom projektu bolo zatraktívniť a skvalitniť dobrovoľnícku aktivitu orientačného behu pre deti. Projekt bol realizovaný p. Mgr. Jozefom Drahovským. Týchto tréningov sa zúčastnilo cca. 120 detí vo veku 3-16 rokov. Deti boli oboznámené s princípmi, s mapami pre orientačný beh a so značkami, ktoré sú na týchto mapách používané. Deti sa naučili zároveň používať buzolu. Účasťou na týchto tréningoch nadobudli deti prvé skúsenosti s týmto druhom športu. Táto aktivita bola vnímaná veľmi pozitívne aj zo strany rodičov. Ciele, ktoré boli vytýčené v tomto projekte boli v plnej miere naplnené. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie 8 ks buzol, na prípravu a tlač máp potrebných k tréningom a na technické zabezpečenie stanovísk.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Tibor Dundek. Financie poskytnuté v rámci chváleného projektu boli použité na kúpu prístroja Bioptron Compact III od firmy Zepter. pre 3,5 ročného Tiborka s vrodenou srdcovou vadou. Tento prístroj umožňuje pacientovi vykonávať tzv. terapiu svetlom, vďaka svojej veľkosti aj v domácom prostredí, nielen v zdravotníckom zariadení. Terapia svetlom Bioptron pôsobí prirodzeným spôsobom, podporuje regeneratívnu schopnosť a rovnováhu ľudského tela, a tak pomáha telu využiť jeho vlastný liečebný potenciál. Svetelná energia, ktorá prenikne do tkaniva, podporuje pochody biostimulácie (rôzne biologické pochody organizmu, a tak zlepšuje telesné funkcie), podporuje tradičný spôsob liečby akútnych aj chronických poranení a pooperačných rán, je možné použiť ju ako doplnkovú liečbu na urýchlenie hojenia rán, na odstránenie bolesti alebo zníženie jej intenzity, pri dermatologických ochoreniach a kožných problémoch, v pediatrii... Kúpou tohto prístroja mohla rodina Tiborkovi uskutočňovať každodenne pravidelnú liečbu svetlom Bioptron aj v domácom prostredí a aj týmto spôsobom sa postupne začal zlepšovať stav jeho ochabnutých svalov, kĺbov so zníženou mobilitou, pooperačných jaziev, stav po trombóze pod pravou pažou, alergického kožného prejavu po dlhodobom používaní rýchloobväzu v nemocnici a aj takto podporovať vylepšenie jeho zdravotného stavu. Finančný dar bol použitý na nákup lampy Bioptron
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Šťastík. Zámerom projektu bolo zakúpenie nábytkovej zostavy do triedy malých detí. Projekt bol realizovaný OZ Štastník. Zakúpený detský nábytok je účelný, ekologický, nezávadný, farebný a slúži na odkladanie hračiek, pomôcok, knižiek a zároveň i oživil celý priestor herne. Nábytková zostava sa páči deťom ale i rodičom, ktorí ocenili snahu zrealizovania projektu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie nábytkovej zostavy do triedy malých detí.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Jana Lahutová. Poskytnutá finančná pomoc bola použitá na pokrytie bežných výdavkov domácnosti ako strava, šatstvo, obuv, nájom a na zakúpenie školských pomôcok a vybavenie pre syna a dcéru na budúci školský rok. Obdarovaním pani Lahutovej sa zlepšila sociálna situácia celej rodiny. Príspevok uľahčil ich životnú situáciu a zároveň im umožnil zakúpiť vianočné darčeky, po ktorých deti veľmi túžili. Finančný dar bol použitý na uhradenie nájmu za byt, inkaso, spolu s uhradením škôlky, družiny, obedov, stravy, oblečenia, obuvi a hračiek.
zachovanie kultúrnych hodnôt 280 € Podporená organizácia/jednotlivec: MOZAIKA - Svätý Jur. Predložený projekt OZ Mozaika sa týkal organizovania detského letného tábora pre účastníkov zo Svätého Jura a blízkeho okolia. Tábor sa podarilo zorganizovať v termíne 22.-27. júla 2013 v rekreačnom zariadení Planinka v Dechticiach. Táboru sa zúčastnilo 40 účastníkov, vrátane vedúcich. Témou tábora bolo cestovanie v čase, ktoré umožnilo deťom zažiť rôzne historické udalosti. Tábor sa stretol s dobrým ohlasom. Úprimná spätná väzba bola zaznamenaná od detí na konci tábora. Ciele projektu boli naplnené: jednak deti strávili kvalitný pobyt, kde mohli zažiť veci a taktiež projekt pomohol rodičom vyplniť čas ich detí počas letných prázdnin. Finančný dar bol použitý na uhradenie autobusovej dopravy na letný tábor.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: STROM - Centrum voľného času. V rámci projektu CVČ STROM boli zrealizované dva turnusy prímestského tábora. Predmetom projektu boli voľno časové aktivity detí a mládeže hlavne zo sídliska Žilina Solinky, ktorého obyvateľmi sú prevažne mladé rodiny. Táborov zúčastnilo 73 detí vo veku od 7 do 11 rokov. Jednotlivé tábory boli tematicky zamerané. Tábory boli úspešné. Mnohé deti, ktoré sa na nich zúčastnili začali pravidelne navštevovať centrum. Aktivitami boli naplnené ciele projektu. V deťoch bol podporený rozvoj mimoškolskej činnosti a tak ich učiť zmysluplne využívať voľný čas. Finančný dar bol použitý na uhradenie prepravy autobusom Žilina-Kremnica a späť, spolu s uhradením vstupov do múzea a mincovne a vstupom do Aquapaku v Dolnom Kubíne.
zachovanie kultúrnych hodnôt 320 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie Tradície, Rozvoj, Ekológia Našej Dediny (OZ TREND). Cieľom projektu bolo využívanie lezeckej steny v Polomke počas večerných hodín, najmä počas jesenných, zimných a jarných mesiacov. Tento cieľ bol dosiahnutý po dokončení elektrickej prípojky a osvetlení lezeckej steny. Lezecká stena bola otvorená v apríli 2013. Počas leta bola návštevnosť uspokojivá. V septembri 2013 bol s podporou obce pre deti miestnej ZŠ otvorený lezecký krúžok. Pre všetky aktivity, konané na lezeckej stene bolo zavedenie elektrickej prípojky a jej osvetlenie veľkým prínosom. Financie boli použité na uhradenie zapojenia elektrickej prípojky, elektromerového rozvádzaču a elektroinštalačného materiálu.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Ženské kruhy. Predmetom projektu bola účasť na medzinárodnej konferencii Midwifery Today o pôrodnej asistencii v Belgickom mestečku Blankberge. Zúčastnili sa ho 4 pedagogičky. Pôrodné asistentky absolvovali celodenné workshopy o úľavových technikách a najnovších vedeckých poznatkov v pôrodnej asistencii a množstvo prednášok na rôzne témy vrátane vzdelávania pôrodných asistentiek, biological nurturing. Na konferencii bolo okolo 250 účastníčok, z vyše 40 krajín sveta, navzájom si odovzdávali skúsenosti. Po týchto skúsenostiach bola zorganizovaná beseda o pôrodnej asistencii. Ciele projektu boli naplnené a v budúcnosti by sa ďalej asistentky mohli zúčastňovať podobných konferencií a zároveň by mohli nadobudnuté poznatky ďalej prinášať do praxe. Finančný dar bol použitý na uhradenie cestovných nákladov, cestovného poistenia, stravného spolu s ubytovaním a prenájmom sály.
zachovanie kultúrnych hodnôt 310 € Podporená organizácia/jednotlivec: Matúš Čupka. Cieľom projektu bolo za získané finančné prostriedky získať čo najviac pracovného materiálu a ten následne čo najlepšie využiť. Tento materiál bol využitý pri čistiacich iniciatívach. Tieto aktivity boli zrealizované na katastrálnom územné Ružinova. Do čistiacich aktivít sa zapojilo 70 dobrovoľníkov, ktorí vyzbierali celkovo 231 vriec odpadu. Zvyšok materiálu bol použitý pri čistení čiernych skládok. Ohlas verejnosti, či okoloidúcich bol vynikajúci a povzbudil Zelenú hliadku v pokračovaní v tejto činnosti. Finančný dar bol použitý na zakúpenie pracovných rukavíc, plastových vriec a kliešťov na odpadky.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Základná umelecká škola Turčianske Teplice / výtvarný odbor. Projekt podporoval rozvoj nového odboru - dielne : textilná dielňa na Základnej umeleckej škole v Turčianskych Tepliciach pre výtvarný odbor. Predmetom projektu bol nákup pomôcok a zariadení pre spracovanie textilu. V rámci otvorenia tejto aktivity - textilnej dielničky sa zvýšila atraktivita ZUŠ, zvýšil sa počet žiakov, ale hlavne bol vytvorený kreatívny priestor, ktorý pomohol vyplniť medzery v tvorbe šiat a kostýmov. Finančný dar bol použitý na zakúpenie 3 ks šijacieho stroja spolu s textilnou galantériou a spotrebným materiálom.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Stredná odborná škola stavebná Liptovský Mikuláš. Cieľom projektu bolo z dôvodu zastaraného prístrojového vybavenia zlepšiť technické vybavenie ZSŠ stavebná ,v Liptovskom Mikuláši, pre predmet geodézia. Predmetom daru bol nákup novej modernejšej nivelačnej zostavy a dvoch výtyčiek. Staré prístroje už dosluhujú, ich oprava je nerentabilná, náhradné diely pre ne sú už nedostupné. Študenti boli novým prístrojom nadšení. Oproti starým prístrojom je presnejší a ľahko sa zacieli, zaostrí a rysky sú ostrejšie. Jedná sa o prístroj a geodetické pomôcky, používané v bežnej stavebnej praxi, pri meraní výšok a prevýšení, pre vytyčovanie stavieb, ale aj priamo pri výstavbe. Dané práce sa žiaci učia prakticky realizovať v rámci geodetických cvičení. Kúpením prístroja sa podarilo znížiť počet žiakov v skupine pri práci s jedným prístrojom. Z uvedeného vyplýva, že ciele podujatia sa organizátorom podarilo naplniť. Z finančného príspevku boli zakúpené geodetické pomôcky
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Rodičovské združenie pri Materskej škole Kríková 20 v Bratislave. Cieľom projektu bolo nakúpiť športové náradie a náčinie na rozvoj pohybových aktivít detí. Projekt bol realizovaný Rodičovským združením pri Materskej škole Kríková v Bratislave. V rámci pohybovej výchovy sa skvalitnila výchovno-vzdelávacia činnosť. Pri projekte participovali okrem detí aj rodičia. U detí sa zlepšil ich zdravotný stav, najmä upevnenie svalstva a rozvoj lokomočných zručností. Projektom bol u detí podporený ich záujem o športové aktivity a zároveň ich motivoval k telesnej aktivite. Z financií bola hradená futbalová sada s loptou, hokejový set spolu s rovnovážnymi chodítkami.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Materská škola v Novej Dedinke (& Združenie rodičov a priateľov škôlky). Cieľom projektu bolo zakúpenie didaktických pomôcok pre deti, konkrétne didaktická stavebnica Giant Polydrom, ktorá podnecuje deti k tvorbe dvoj-trojrozmerných tvarov a umožňuje zostavovať geometrické tvary a iné objekty, didaktická stavebnica Polygdron super sada, ktorá rozširuje variabilitu a podporuje kreativitu detí a Rybolov Hlásky, kreatívna pomôcka, pomocou ktorej sa deti naučia rozpoznávať a hláskovať jednotlivé hlásky. U detí sa podporila kreativita v percepčno-motorickej oblasti a kognitívnej oblasti, čím bol hlavný zámer projektu splnený. Stavebnice sú veľkým prínosom pre deti ale zároveň sú veľmi obľúbené. Z finančného daru bola zakúpená stavebnica Giant Polydron Ozubnice a stavebnica Polydron Super sada.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium, Teplická 7, Bratislava. Cieľom projektu bolo zakúpenie fotoaparátu pre školu. Projekt bol realizovaný Školou pre mimoriadne nadané deti a gymnáziom. Samotné deti sa fotoaparátu veľmi potešili. Pedagógovia, rodičia spolužiakov z tried detí boli mimoriadne nadšení. Deti a pedagógovia boli postupne oboznámení s novým fotoaparátom. Finančný dar bol použitý na zakúpenie fotoaparátu pre školu.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Jana Rošková. Zámerom projektu bola pomoc pre štvorčlennú rodinu pani Roškovej, ktorá je vdovou s troma synmi. Matka je samo živiteľkou rodiny. Žijú vo veľmi neľahkej životnej situácií, čo s a týka najmä financií. Cieľom projektu bolo uľahčenie ich životnej situácie. Z financií bol zakúpený počítač, ktorý chlapcom veľmi pomohol pri štúdiu a zvládnutí školských projektov. Finančný dar bol použitý na zakúpenie počítača.
podpora vzdelávania 325 € Podporená organizácia/jednotlivec: Svet ticha. Hlavným zámerom projektu bolo realizovanie terapie žiakov prostredníctvom tvorivých aktivít, pomocou rozvíjania jemnej motoriky a rozvoja manuálnych zručností. Projekt bol realizovaný občianskym združením Svet ticha. Školu, ktoré občianske združenie podporilo, poskytuje výchovu a vzdelávanie žiakom so sluchovým postihnutím, žiakom s narušenou komunikačnou schopnosťou a žiakom s viacnásobným postihnutím. Žiaci mali možnosť osvojiť si technologický postup modelovania keramiky, maľovania skla a textilu. Tým že boli žiaci zapojení do predaja výrobkov na školských vianočných trhoch, podporili svoju finančnú gramotnosť a ekonomické myslenie, ktoré by mali prispieť k ich lepšiemu uplatneniu, čím bol cieľ projektu naplnený. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie maliarskeho plátna, stojanov, setov, modelovacej hmoty spolu s farbou na keramiku, na sklo a textil.
podpora vzdelávania 320 € Podporená organizácia/jednotlivec: Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom slovenským a maďarským. V rámci podporeného projektu SZŠ na Nevädzovej ulici v Bratislave boli nakúpené učebné pomôcky a počítačový výukový program. Následne sa s nimi pracovalo, na hodinách RKS, matematiky, rozvíjania grafomotoriky, zmyslovej výchovy a vecného učenia. Deti s postihnutím boli novými pomôckami nadšené, čo sa následne prejavilo zvýšením záujmom žiakov a preberané učivo, zvýšenou aktivitou a motiváciou pracovať. Ich používanie sa stretlo s pozitívnou odozvou ako u detí tak aj u pedagógov. Tieto pomôcky nepochybne skvalitnili výučbu a pomohli postihnutým deťom lepšie sa zaradiť do bežného života. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie učebných pomôcok a počítačového výukového programu.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Anna Holesová. Zámerom projektu bola finančná pomoc mimoriadne nadanej žiačke, ktorá pochádza z neúplnej rodiny. Príspevok bol použitý na nákup notebooku, ktorý bol potrebný na plnenie si povinností v škole a na odborné práce. Počas trvania projektu sa Anička Holešová zúčastnila viacerých súťaží a projektov. Notebook taktiež využíva na každodennú prácu v škole, na prezentácie, seminárne práce či eseje. Poskytnuté finančné prostriedky boli použité na zakúpenie notebooku.
zachovanie kultúrnych hodnôt 200 € Podporená organizácia/jednotlivec: AKTÍVNE NÁTURY. Zámerom projektu bola úprava a sfunkčnenie ihriska pri ZŠ Komenského na sídlisku Dubnička v Bánovciach nad Bebravou. V predkladanom projekte bolo cieľom obnoviť oplotenie ihriska. Stanovené ciele sa podarilo počas realizácie projektu naplniť. Obnovené ihrisko poskytlo kvalitné podmienky na trávenie voľného času športom pre všetky vekové kategórie a stalo sa príjemným miestom, kde sa ľudia môžu spoločne zabávať, športovať a utužovať vzájomné vzťahy. Finančný dar bol použitý na zakúpenie pletiva, napináku, drôtov a futbalových sieti, ktoré boli použité pri obnove a sfunkčnenia ihriska.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: NADÁCIA WINGS FOREVER – NAVŽDY KRÍDLA. Vďaka projektu deti z detských domovov a sociálne slabších rodín majú lepšiu možnosť vzdelávať sa v cudzích jazykoch. Z financií bola zakúpená jazyková literatúra a písacie potreby. Deti sa tak v pravidelných intervaloch mohli motivovať k tomu, aby mali šancu aj oni jazykovo napredovať. Je to veľmi dôležité, nakoľko to nie je pre nich finančne dostupné a sami si to nemôžu dovoliť. Deti boli nadšené a z projektu sa veľmi tešili. Deti boli rozdelené podľa veku. Prevládala výborná nálada a chuť do učenia bola spätnou väzbou, preto by Nadácia Wings Forever v týchto aktivitách chcela aj naďalej pokračovať. Z financií bola zakúpená jazyková literatúra a písacie potreby.
zachovanie kultúrnych hodnôt 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Rodinné centrum Macko. Predmetom projektu bola revitalizácia verejnej záhrady. Celá bola vyčistená, boli orezané stromy, ostrihané kríky, pozbieraný odpad, osadené preliezačky a ďalšie herné prvky a urobili sa ďalšie potrebné veci k tomu, aby sa záhrada stala príjemným miestom pre trávenie voľného času, najmä rodín s malými deťmi. Pravidelná údržba predstavovala kosenie, hrabanie, upratovanie odpadu. Predmetom daru bolo zakúpenie novej kosačky, ktorá RC pomohla s údržbou vybudovaného priestoru, ktorý slúži širokej verejnosti. Finančný dar bol použitý na zakúpenie krovinorezu spolu s príslušenstvom.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Akadémia tanca - NELA. Predmetom projektu bolo predstavenie súkromnej tanečnej školy Akadémie tanca - NELA v muzikálovej rozprávke rodičom žiakov a širokej verejnosti. Deti sa na javisku mohli prezentovať v nádherných kostýmoch a následne mohol byť zrealizovaný prevoz scény z divadla do materských škôlok, kde sa deti tiež prezentovali, čím boli hlavné ciel projektu naplnené. Finančný dar bol použitý na zabezpečenie prepravy scény z divadla do materských škôlok, na nákup látok a výrobu kostýmov potrebných pre účinkujúce deti.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie PECKA. Predmetom daru bol príspevok na pooperačnú liečbu Martinka. Na operácii mu boli vybrané z nožičky drôty, ktoré boli pri zákroku do nej zavedené pre nutnú fixáciu po osteotómii. Finančný dar bol poskytnutý Občianskemu združeniu PECKA, ktoré združuje rodičov s deťmi postihnutými diagnózou Pes equinovarus congenitus (PEC). Vďaka prostriedkom mohol Martinko absolvovať odbornú pooperačnú liečbu, vďaka ktorej sa zlepšil jeho zdravotný stav, zlepšil sa stereotyp chôdze, začal chodiť bez pomôcok a celkovo sa zlepšilo jeho držanie tela. Týmto boli naplnené ciele projektu - pomôcť združeniu, ktoré pomáha deťom, ktoré by bez nákladnej a náročnej liečby nemali šancu na plnohodnotný život. Finančný dar bol použitý na uhradenie kúpeľnej liečby v Kováčovej, na prenájom invalidného vozíka, hipoterapiu v Kováčovej, pooperačnú liečbu Fusszentrum a na individuálnu rehabilitáciu.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Rodičovské združenie pri MŠ ul. Ružová v Stupave. Cieľom tohto projektu bolo využiť digitálne technológie v edukácii v materskej škole s dôrazom na rozvíjanie kľúčových kompetencií. Projekt prispel k zakúpeniu interaktívnej pomôcky-sady mikrofónov. Interaktívna pomôcka bola vyvinutá i pre tých najmenších. Využilo ju 46 detí v predškolskom veku. Mikrofóny napomáhali deťom pri získavaní a rozvíjaní zručností v oblasti informačno-komunikačných technológií. Deti využívali mikrofóny počas edukačných aktivít. Deti tak projektom získali prvé zručnosti, skúsenosti a vedomosti v oblasti digitálnych technológii s jasným didaktickým cieľom, zameraným na rozvoj technických, jazykových schopností, komunikácie, tvorivosti, kreslenia a sociálnych spôsobilostí. Finančný dar bol použitý na zakúpenie sady 6 MP3 mikrofónov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Meteníci Likavka. Hlavným cieľom projektu bolo aspoň čiastočne vykryť finančný náklad za prenájom športového objektu, v ktorom občianske združenie Meteníci Likavka vykonáva aktivity pre deti a mládež. Rodičia sa veľmi potešili finančnej pomoci, ktorá bola pomocou pri odľahčení rozpočtu za prenájom objektu. Projekt naďalej prispel k rozvoju športových aktivít detí v okrese formou florbalových krúžkov, tréningov a rôznych súťaží. Finančný dar bol použitý na uhradenie prenájmu telocvične pre tréningové účely.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Adriána Vaškovičová. Predmetom projektu bolo zaplatenie nájomného pre pani Adriánu, ktorá je slobodnou matkou so 4 nezaopatrenými deťmi. Otec detí neplatí výživné. Táto finančná pomoc jej uľahčila životnú situáciu. Pani Adriána nemusí platiť jeden mesiac úhradu za ubytovanie v ubytovni. Finančný dar bol použitý na uhradenie ubytovania.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Fond pre podporu výchovy a vzdelávania sluchovo postihnutej mládeže, n. f.. Predkladaný projekt mal za cieľ pomôcť škole i rodičom a žiakom, ktorí ju navštevujú. Predmetom daru boli školské jednomiestne lavice. Projekt sa podarilo uskutočniť a naplniť tak vytýčené ciele. Nové lavice a stoličky potešili žiakov ako aj pedagógov. Sú neporovnateľne lepšie, kvalitnejšie a pohodlnejšie ako lavice a stoličky staré. Obrovskou ich výhodou je jedno miestnosť. Projekt pomohol nepočujúcim deťom skvalitniť ich podmienky na vyučovanie, čím bol účel projektu splnený. Finančný dar bol použitý na nákup školských stolov.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Poznávaj a tvor! POTVOR!. Cieľom projektu bola podpora tvorivosti a kreativity detí a rozvíjanie ich výtvarných a remeselných zručností. Predmetom daru bude zakúpenie kvalitného a zdravotne nezávadného výtvarného materiálu a pomôcok pre účely organizovaných tvorivých dielní v Klube POTVOR. Zakúpením materiálu boli ciele projektu naplnené. Na samotnú realizáciu projektu boli zaznamenané veľmi pozitívne ohlasy verejnosti nielen z Jura ale i z okolitých miest a obcí. Finančný dar bol použitý na zakúpenie farieb, dekoračného a iného výtvarného materiálu.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie Turistický štvorček. Cieľom projektu bolo zoskupovať ľudí milujúcich prírodu a turistiku. Usporadúvali sa neorganizované čistenia brehov riek a turistických chodníkov. Finančná podpora zabezpečila zakúpenie materiálu na zorganizovanie väčších akcií so snahou zapojiť viac dobrovoľníkov a vyčistiť väčšie plochy územia. Zmienené akcie mali i svoju osvetovú funkciu, zapájalo sa do nich mnoho dobrovoľníkov z radov detí zo ZŠ, mládeže, dospelých ľudí i seniorov. Z finančného daru OZ pokrylo náklady na kúpu externého disku, malé propagačné predmety ako odznaky, tričká a nálepky s logom TŠ, a tým zapojili do svojich činností aj širšiu verejnosť.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Alena Kováčová. Zámerom projektu bola finančná pomoc pri rehabilitácii pani Aleny. Liečbu navštevovala 2x za týždeň a tiež absolvovala aj laserové masáže. Napriek pokrokom trpí stále dystrofiou svalov a šliach, ktoré jej nedovoľujú pohyb. V prípade pani Aleny je nádej na výrazné zlepšenie stavu natoľko aby nemusela byť odkázaná na inv. vozík a pomoc druhých. Predmetom daru bol finančný príspevok na liečebné procedúry pokrývajúce náklady na jeden mesiac liečby, ktoré jej pomôžu zlepšiť kvalitu života, zdravotný stav a vyhliadky do budúcnosti.
zachovanie kultúrnych hodnôt 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Materské centrum Gombíkovo, Revúca. Hlavným cieľom projektu bolo zatraktívnenie a skvalitnenie priestoru materského centra Gombíkovo, ktoré združuje mamičky na materskej a rodičovskej dovolenke. Predmetom projektu bolo zakúpenie hračiek. Deťom tieto hračky dopomohli k vytvoreniu príjemného multifunkčného hravého priestoru, slúžiacemu na individuálny rozvoj a skupinové aktivity. Formou hry sa deti učili a zdokonaľovali svoje psychomotorické zručnosti a rozvíjali si zároveň fantáziu detí. Hračky zatraktívnili vybavenie herne pre deti, čím sa docielila zároveň i vyššia návštevnosť materského centra a skvalitnenie ponúkaných služieb. Finančný dar bol použitý na zakúpenie hračiek napr. pieskoviska, hojdacieho koníka, elektrickej kuchynky, drevenej tabule, pracovného stola ale i plastelíny, puzzle a veľkého auto-bágru.
podpora vzdelávania 200 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie pri Materskej škole Medená. Hlavným zámerom projektu bola podpora prevádzky MŠ v Bratislave. Zakúpené stavebnice z finančného daru pomohli skvalitniť a spestriť pobyt detí v materskej škole. Stavebnice deti denne využívajú. Finančný dar bol použitý na nákup stavebníc.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: molodŷ.Rusynŷ. Folklórny súbor Ruthenia chcel týmto projektom prispieť k zlepšeniu materiálového zabezpečenia súboru, predovšetkým na krojové súčasti a rozšíriť svoj repertoár tancov o ďalšie zaujímavé choreografie a tým pádom i doplniť pestrosť rusínskeho folklóru zo všetkých kútov Slovenska. Z finančného daru boli dokúpené krojové súčasti, ktoré vymenili opotrebované kusy a doplnili už existujúce kroje. Finančný dar bol použitý na zakúpenie krojových súčastí.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 325 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie I KLUB, Ivanka pri Dunaji. Cieľom projektu bolo minimalizovať možné riziká súvisiace so spôsobom života detí a mladých ľudí a zároveň i umožniť lepšie sa orientovať v ich sociálnom prostredí, aby v prípade záujmu mohli riešiť nepriaznivú životnú situáciu. Projekt bol realizovaný I KLUB, nízko prahovým centrom. Projekt organizoval rôznorodé krúžky, športové aktivity a iné podujatia, ktoré predstavovali zmysluplné využitie voľného času, rozvíjali talent a pomáhali predchádzať nežiaducemu správaniu. Medzi pravidelné aktivity patrilo organizovanie keramických dielní, športového klubu, prevádzka čajovne, usporadúvanie jarného denného tábora, opekačiek a rôznych predvianočných akcií. Finančný dar bol použitý na zakúpenie keramickej hliny, glazúry a lopty.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Rodičovské spoločenstvo pri Gymnáziu bl. Pavla Petra Gojdiča v Prešove. Cieľom projektu bolo sfunkčnenie asfaltovo-betónovej plochy na športové ihrisko. Zámerom bolo osadiť basketbalové koše, ktoré dala škola. Zakúpili sa podstavy pod koše a rúry. Dobrovoľníckou prácou boli osadené novo zakúpená volejbalová sieť spolu so stĺpmi na upevnenie siete. Z finančného príspevku sa zakúpili i športové potreby a to jedna futbalová lopta a jedna futbalová lopta. Z vytvoreného ihriska mali žiaci základnej a materskej školy a študenti gymnázia radosť. Žiaci toto ihrisko budú využívať počas hodín telesnej výchovy a aj v rámci krúžkov, ale aj vo voľnom čase. Ciel projektu boli naplnené. Nevyužitá plocha sa premenila na funkčné ihrisko, na ktorom sa môže hrať basketbal, volejbal a iné športové aktivity. Bude slúžiť nielen žiakom škôl, ale zároveň i obyvateľom sídliska. Finančný dar bol použitý na zakúpenie volejbalovej siete a stĺpov spolu s osadením basketbalového koša a zakúpením športových potrieb a materiálu.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Renáta Čupcová. Cieľom projektu bolo lepšie využitie potenciálu Filiálnej terapie malej Bianky. Zakúpený fotoaparát umožňuje zaznamenávať terapeutické cvičenia a na základe toho, je ich možné konzultovať s terapeutom. Bianka taktiež lepšie rozvíja a komunikuje prostredníctvom zvukov a hudby. K tomu jej veľmi napomohol zakúpený dar v podobe flauty a ukulele. Finančný dar bol použitý na zakúpenie flauty, ukulele a fotoaparátu s kamerou.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Detský domov. Zámerom projektu Detského domova v Žakarovciach bolo zrealizovanie trojdňového pobytu v rekreačnom zariadení Gelnica. Finančný dar umožnil pokryť časť nákladov na ubytovanie, resp. stravovanie /občerstvenie/ pre rodičov, deti a odborníkov /psychológ, sociálny pracovník/ detského domova, ktorí dajú odborný základ plánovaným aktivitám - spolu 29 účastníkov. Pobyt poskytol pre profesionálnych rodičov možnosť vzájomnej výmeny skúseností, podpory, pochopenia, uvoľnenia z každodennej zodpovednosti a pre deti bol taktiež príjemným spestrením, kde si mohli umocniť vzájomné vzťahy, ktoré pomohli deťom v budúcnosti vytvárať slušné medziľudské vzťahy. Finančný dar bol použitý na uhradenie ubytovania a občerstvenia.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: SPOJENÁ ŠKOLA / MATERSKÁ ŠKOLA - Fučíkova 366, 925 21 Sládkovičovo. Cieľom projektu bolo vytvoriť deťom detské ihrisko, plné dobrodružstva, zábavy a výzvy, v ktorom sa môžu bezpečne a nerušene hrať a súčasne spoznávať okolitý svet spolu s rozmanitými pohybovými aktivitami so zabezpečením pedagogického personálu. Námet projektu bol navrhnutý Spojenou školou v Sládkovičove. Lezecká stena bola vhodným doplnkom na zaujímavé doplnenie rôznych tvorivých, dramatických a námetových hier. U detí bol podporený zdravý životný štýl, skvalitnila sa koordinácia pohybov a správne držanie tela, deti boli spokojné a zároveň si rozvíjali psychickú a fyzickú kondíciu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie drevenej preliezky a farby na náter preliezky.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Materská škola M.Marečku 20, Bratislava. Cieľom projektu bola stimulácia radostných aktivít detí predškolského veku, podporujúcich ich osobnostný rozhľad v roli chodca, cyklistu a jeho bezpečia ako priameho účastníka cestnej premávky. Išlo o vytvorenie skúsenosti dieťaťa s konštruovaním, skúmaním situácie premávky a overovania poznatkov prostredníctvom spätnej väzby. Ďalším cieľom bolo vybudovanie detského ihriska s dopravným značením. Projekt bol realizovaný Materskou školou M. Marečku. Realizáciou projektu bol malým deťom priblížený kontakt s realitou priameho účastníka dopravnej premávky. Finančný dar bol použitý na zakúpenie stavebnice Mobilo na realizáciu vybudovania dopravného ihriska pre deti.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 125 € Podporená organizácia/jednotlivec: Alena Jašková. Zámerom projektu bolo zakúpenie kamery pre rodinu Jaškových, ktorá prijala malú 6r. Sašku ako náhradná rodina. Rodina sa snaží pracovať na prehĺbení vzťahu so Šaškou, na jej prijatí a vytvorení pocitu bezpečného a láskyplného domova. Kameru rodina využíva na filiálnu terapiu, čo je obrovský prínos, najmä pri nahrávaní tzv. hrovej terapie. Psychologička, ktorá s rodinou spolupracuje si môže tieto nahrávky pozrieť a vyhodnotiť. Tak sa veľmi zvýši efektívnosť terapie. Rodina sa snaží vytvárať audio záznamy pre Sašku do tzv. spomienkového albumu (fotoalbumu jej života). Kamera má aj funkciu statického záberu, takže rodina môže robiť aj fotografie do Knihy života. V budúcnosti rodina i naďalej plánuje kameru využívať pre potreby filiálnej terapie, ako aj na zaznamenávanie spomienok z výletov a vytváranie fotografií do knihy života pre Sašku. Za finančný dar bola zakúpená kamera
ochrana ľudských práv 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: Domov sociálnych služieb pre deti s dospelých SIBÍRKA. Zámerom projektu bolo absolvovanie rekreačno-ozdravného pobytu pre piatich klientov Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých SIBÍRKA. Pobyt sa konal v dňoch 10.10-16.10.2013 v malebnom prostredí Nízkych Tatier v Hoteli Lomnistá. Prostredie zlepšilo zdravotný stav klientov, prispelo zároveň k zlepšeniu ich psychickej pohody, čím bol hlavný zámer projektu naplnený. Finančný dar bol využitý na realizáciu rekreačno - ozdravného pobytu 5 klientov, v Hoteli Lomnistá, v prostredí Nízkych Tatier.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Základná škola Železničná14, 821 07 Bratislava. Zámerom projektu bolo vytvorenie multifunkčnej učebne pre vyučovanie formou zážitkového učenia. Z pohľadu pedagóga tak vznikla nová učebňa s novými učebnými pomôckami a z pohľadu žiaka, krásny, vynovený priestor plný zážitkov a poznania. Cieľ projektu bol naplnený. Vďaka projektu sa podarilo zlepšiť prezentačné schopnosti žiakov školy a zároveň zvýšiť úroveň informačno-komunikačných technológií v škole. Finančný dar bol použitý na nákup dataprojektoru.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Obec Nižný Klátov. Výsledkom realizácie projektu bolo skvalitnenie elementárnych základov práce s počítačom detí predškolského veku v súlade s plnením výchovno-vzdelávacieho programu pre predprimárne vzdelávanie ISCED 0. V rámci projektu bol osadený počítač do priestorov materskej školy v obci Nižný Klátov. Deti a samotné zamestnankyne materskej škôlky sa počítaču veľmi potešili. Projektom sa naplnili všetky ciele, ktoré ním boli vytýčené. Finančný dar bol použitý na realizáciu osadenia počítača HP Pavilion 500 v priestoroch materskej školy.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: GYMNÁZIUM, ALEJOVÁ 1, KOŠICE. Gymnázium, Alejová 1, Košice sa v osemročnom štúdiu venuje výchove detí talentovaných na matematiku a informatiku. Od školského roka 2012/2013 vytvorilo v rámci profilácie v štvorročnom štúdiu predmet Programovacie a interaktívne prostredia, v rámci ktorého žiaci získajú základy programovania v prostredí LEGO MINDSTORMS. V rámci projektu bolo zakúpená kamera GoPro, základná sada stavebnice EV3 s pneumatickou sadou lego. Vďaka daru sa tak žiaci gymnázia mohli zúčastniť viacerých prezentácii školy a robotických súťaží. Finančný dar bol použitý na zakúpenie kamery GoPro, základnej sady stavebnice EV3 s pneumatickou sadou lego.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Jaroslava Svoradová. Projekt pomohol mladej rodine s dvoma malými deťmi. Mladšiemu 2-ročnému synčekovi Renému Svoradovi, narodenému 20.5.2011 diagnostikovali v 8. mesiaci detskú mozgovú obrnu. Rodina s Renkom navštevuje neurologickú ambulanciu, cvičia Vojtovu metódu, pričom malý nechodí, nesedí, leží na chrbátiku. Matka je na materskej dovolenke a otec zarába 450€/mesiac. Táto rodina žije v spoločnej domácnosti so starými rodičmi, ktorí sú pre svoj ťažký zdravotný stav na invalidnom dôchodku a len ťažko im môžu pomôcť ako fyzicky, tak finančne. Predmetom daru tak boli hygienické potreby a oblečenie. Zakúpené veci pomohli rodine ku kvalitnejšiemu a krajšiemu životu. Financie boli použité na uhradenie hygienických potrieb a oblečenia.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Soňa Pekarovičová. Cieľom projektu bolo zabezpečenie rehabilitácií pre malú Soničku. Hlavným zámerom bolo plávanie v Klube Kvapka a hipoterapia. Od narodenia mala zdravotné problémy. Postúpila niekoľko ťažkých operácií tráviaceho traktu. Okrem iného má vážne problémy s pohybom a stabilitou pri chôdzi. Diagnózy: Centrálny hypotonický syndróm, špecificky narušený vývoj reči, závažná komunikačná porucha, M.Hirschprung, Inkontinencia III. st., F 84.4 Autizmus. Sonička absolvovala jeden kurz v Klube Kvapka a bola dvakrát na hipoterapii. Z dôvodu zhoršenia zdravotného stavu sa museli neočakávane prerušiť tieto aktivity. Na základe zmeny v projekte sa zvyšná časť sumy použila na rekonštrukciu izby, podľa metódy Snoezelen. Sonička tak má izbu upravenú na učenie, relaxáciu a oddych. Ako celok jej bude slúžiť na zlepšenie kvality života, čím bol hlavný zámer projektu naplnený. Finančný dar bol použitý na uhradenie kurzu plávania Kvapka, 5 hod. hipoterapie spolu s rekonštrukciou izby - Snoezelen.
ochrana ľudských práv 210 € Podporená organizácia/jednotlivec: Slečna Maťa bývajúca v Dome Charity sv. Kamila, Framborska 6, 01001 Žilina. Cieľom projektu bolo rozšírenie možností pravidelnej rehabilitácie pre klientku zariadenia. V rámci projektu bolo zakúpené prenosné pedálové šľapadlo a bol vykonaný servis biolampy. Klientka zakúpené pomôcky využíva. Pravidelná rehabilitácia jej umožňuje udržať dosiahnutú úroveň sebaobsluhy a zároveň sú pomôcky ľahko prenosné a slúžia jej aj na uľahčenie každodenných činností. Finančné prostriedky boli použité na nákup prenosného posilového šľapadla, na servis biolampy a na zakúpenie servírovacieho stolíka.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie VRCHVODA. Predmetom projektu bolo zakúpenie krovinorezu. Finančné prostriedky boli využité na podporu prírodného prostredia, na údržbu a rozvoj Malej oázy pre Hornú Nitru, pod lesom, pri vodnej nádrži nad obcou Cigeľ. Krovinorez slúži i naďalej pri skrášľovaní a zlepšovaní životného prostredia obce a jej okolia. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie krovinorezu.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: o. z. Návrat, Centrum Návrat Žilina. Zámerom projektu bola kúpa počítaču, notebooku, ktorý je využívaný ako centrálny počítač v Centre – na ktorý budú napojené ostatné počítače v Centre. Okrem toho bude využívaný na bežnú administratívnu činnosť, na komunikáciu s rodinami, rozosielanie pozvánok na konajúce sa podujatia rodinám atď. Notebook zefektívnil činnosti a spokojnosti zamestnancov, pomohol urýchliť spracovanie údajov, komunikáciu s klientmi a odbornými organizáciami. Ciele projektu boli naplnené. Finančný dar bol použitý na zakúpenie notebooku.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Mestská časť Košice – Sever. Predmetom projektu bola finančná pomoc pri čiastočnej rekonštrukcii v Zariadení opatrovateľskej služby v Mestskej časti Košice - Sever. V máji 2012 bola v zariadení vykonaná čiastočná rekonštrukcia chodbových priestorov na prízemí a v suteréne budovy, ktoré boli osadené dreveným obkladom. Z finančných prostriedkov bola odstránená stará omietka a následne bol zrealizovaný nový sanačný postrek a sanačná omietka. Dosiahlo sa tak optimálne vlhké prostredie a tepelná pohoda klientov zariadenia, čo bolo i zároveň cieľom predkladaného projektu. Finančné prostriedky boli použité na úhradu stavebných prác v Zariadení opatrovateľskej služby a to na nanesenie sanačnej omietky spolu s nanesením sanačného náteru.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Bibiana Dubovčiová Antolová. Hlavným zámerom projektu bolo zakúpenie oblečenia, školských pomôcok, vitamínov a stravy pre rodinu pani Bibiány v ťažkej životnej situácii. Rodina nemala žiadne financie na nákup stravy a základných vecí pre deti. Vďaka finančnej pomoci bolo deťom zabezpečené všetko, čo potrebovali. V máji 2014 sa im podarilo dostať menšie deti, teda syna Šimonka a dcéru Bibiánu na liečebný pobyt v Hornom Smokovci. Starší syn sa dokonca zamestnal a mladší skončil školu. Rodina s odstupom času hodnotí pomoc ako odrazový mostík pre trošku lepší život. Z finančného príspevku boli nakúpené lieky, školské pomôcky, vitamíny a strava.
podpora vzdelávania 660 € Podporená organizácia/jednotlivec: Piešťanská liga proti reumatizmu, o. z.. Hlavným zámerom projektu bolo zníženie finančných nákladov za rehabilitačné cvičenie v telocvični, ako i v bazéne Národného ústavu reumatických chorôb v Piešťanoch pre cca 120-160 členov pri jarných a jesenných termínoch. Celkovo sa uskutočnilo 18 vstupov na jeseň. Ľudia si spevnili telový korzet, precvičili každý sval, každý kĺb prehriali pohybom, čo bolo zároveň i náplňou projektu. Finančný dar bol použitý na úhradu výdavkov na prenájom telocvične a bazéna NÚRCH.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Iniciatíva rodičov Lamača. Výsledkov realizácie projektu Iniciatívy rodičov Lamača (IRL) boli skrine na ukladanie posteľného prádla v MŠ sv. Filipa Neriho. Takýmto spôsobom bolo možné mimo spánku detí skladať postieľky na seba a vytvoriť toľko miesta v triede, aby boli splnené hygienické normy. Vďaka novým skrinkám vznikol nový priestor na hru a vyučovanie. V nasledujúcom školskom roku na základe splnených noriem sa zvýšil počet detí navštevujúcich MŠ. Financie boli použité na skrine na ukladanie posteľného prádla.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Robko Kallo a jeho adoptívni rodičia. Finančný dar bol poskytnutý na kúpu rehabilitačného stola pre 8-ročného chlapca, ktorý má diagnózu DMO. Pre zvýšenie jeho pohyblivosti sa s chlapcom cvičí dvakrát denne Vojtova metóda. Kúpou rehabilitačného stola sa podstatne zlepšila kvalita chlapcovho cvičenia. Cvičenie zvyšuje jeho pohyblivosť, samostatnosť ale i šancu na kvalitný život a zaradenie sa medzi zdravých rovesníkov. Financie boli použité na zakúpenie rehabilitačného stola.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Peter Gavlas a Patrícia Gavlasová. Predmetom poskytnutia pomoci bolo zakúpenie počítaču, ktorý Paťka využíva predovšetkým na vzdelávanie. Počítač môže využívať popri celom štúdiu. Počítačom bola motivovaná k možnosti ako získavať vedomosti zaujímavejším spôsobom a učiť sa. Finančný dar bol použitý na zakúpenie notebooku Acer Aspire.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Martina Švantnerová. Predmetom projektu bola pomoc a zároveň i odľahčenie napätého rodinného rozpočtu najmladšieho člena, trojčlennej rodiny, ktorým je 10-ročné dievčatko. Cieľom bolo zakúpenie slávnostného oblečenia a obuvi na záverečné skúšky, nôt, zaplatenie polročného príspevku umeleckej školy v Komárne a bicyklu na presun. Najväčším prínosom projektu bolo odľahčenie napätého rodinného rozpočtu. Tento príspevok veľmi značne pomohol vo zveľaďovaní jej talentu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie slávnostného oblečenia, obuvi na záverečné skúšky, noty, na zaplatenie polročného príspevku umeleckej školy a na kúpu bicyklu na presun.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Materská škola v Šenkviciach. Predmetom daru boli vešiakové poličky, spolu s vybavením kúpeľne pre deti a zakúpením pomôcok na cvičenie. Projekt bol realizovaný materskou školou v Šenkviciach. Deti a ich rodinní príslušníci nové veci vnímali veľmi pozitívne. Počas cvičenia všetky deti vyskúšali cvičenie na fit loptách. Tento praktický darček sa stal denno-dennou súčasťou detí v herni počas celého dňa. Finančný dar bol použitý na zakúpenie poličiek, pohárikov, označovacích detských značiek spolu s troma kusmi fit lôpt.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Lea Jesenská. Predmetom projektu bola rehabilitácia TheraSuit Lei Jesenskej v rehabilitačnom centre Svetielko v Prešove. Rehabilitácia trvala 2 týždne počas ktorých tvrdo cvičila v obleku. Okrem toho dostávala kyslík a neurostimuláciu. Za tie dva týždne bola veľmi unavená, ale zároveň ju to uvoľnilo a viac začala sledovať okolie. V budúcnosti by chceli rovnaký pobyt zopakovať. Finančný dar bol použitý na uhradenie intenzívneho rehabilitačného pobytu TheraSuit.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Road Tomky n.o.. Predmetom projektu bolo zakúpenie počítača pre neziskovú organizáciu ROAD. Organizácia poskytuje poradenstvo a služby pre ľudí a ich rodinných príslušníkov, ktorí sa nachádzajú v krízovej životnej situácií, z dôvodu užívania psychoaktívnych látok. Zakúpený počítač bol využívaný v oblasti poradenstva, priamo v resocializačnom centre na zvýšenie počítačových zručností. Projektom sa zvýšila kvalita vzdelávacieho procesu, čo bol hlavný cieľ projektu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie PC Asus Vivobook S200-E CT188H.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: rodina Gensorová. Zámerom projektu bola pomoc pre Igora - rómskeho chlapca, ktorý vyrastá aj so svojimi dvoma súrodencami v náhradnej rodine. Predmetom projektu bolo zakúpenie akordeónu. Zakúpenému akordeónu javil chlapec veľkú radosť. Vďaka pomoci môže tento talentovaný chlapec rozvíjať svoj hudobný talent do budúcna. Finančný dar bol použitý na zakúpenie akordeónu.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Veselá škôlka. Zámerom projektu bolo pokračovanie v dlhoročnom projekte zameranom na výchovu a vzdelávanie detí v oblasti dopravnej výchovy. Detské prostriedky boli využívané v rámci rozličných športových hier a aktivít organizovaných v interiéry, ako aj v exteriéry materskej školy. Rozvíjal sa psycho-motorický vývoj detí a zároveň komunikácia, prosociálne cítenie, správanie detí a evalvačný proces, kamarátske, kolektívne a medziľudské vzťahy. Za veľmi pozitívne sa považuje predovšetkým účasť detí zo sociálne znevýhodneného prostredia. Uvedenými aktivitami sa podarilo zrealizovať inklúziu, s ktorou sú spokojní nielen rodičia detí ale i verejnosť. Finančný dar bol použitý na úhradu detských dopravných prostriedkov, odrážadiel a kolobežiek.
zachovanie kultúrnych hodnôt 325 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Ťahanovská nota. Predmetom projektu bol nákup notového materiálu, pre výhercov súťaže najkrajšia skladbička v 1. a 2. skupine nákup darčekov, názorné pomôcky pri vystúpeniach v MŠ, nákup Orfových nástrojov, drobné pozornosti za vystúpenia v MŠ a vianočných koncertov. Projekt bol realizovaný OZ Ťahanovská nota. Pred vianočným koncertom sa uskutočnila generálka s malým pohostením, aby sa žiaci dobre cítili. Precvičovali si orfovými nástrojmi vianočné piesne, koledy. Žiaci sa učili rytmické doprovody. Orfové nástroje veľmi výrazne pomohli pri zlepšení rytmického cítenia žiakov. Finančný dar bol použitý na zakúpenie notového materiálu, orfových nástrojov a malých pozorností pri vystúpeniach.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie P(L)UTO. V realizovanom projekte občianske združenie participovalo s chránenou dielňou Dom svitania v Jakubove. Časť prostriedkov bola taktiež použitá na zriadenie charitatívneho obchodíku, ktorý tvoril prezentačný a informačný stánok pre viac ako 14 chránených dielní, občianskych združení a domovom sociálnych služieb. Projekt podporil sociálnu inklúziu a popritom ponúkol priestor pre realizáciu odrastenkýň z detských domovov a napĺňal tak filozofiu sociálneho podnikania. Finančný dar bol použitý na uhradenie letákov spolu s potlačou na výrobky.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Edita Stráňavová. Zámerom projektu bolo poskytnutie pomoci pre osamelú matku, ktorá sama vychováva svoju dcérku. V dôsledku toho, že sa jej nedarí nájsť stabilnú prácu, rodina žije len zo životného minima. Cieľom projektu bolo zakúpiť automatickú práčku pre túto rodinu. Cieľ sa podarilo naplniť a matka tak mohla zakúpiť automatickú práčku zn.AEG, ktorá má úsporné funkcie. Takýmto spôsobom jej práčka uľahčuje život, no zároveň šetrí aj energie, čo je v ťažkej finančnej situácii veľmi nápomocné. Matka je veľmi vďačná, no zároveň má z automatickej práčky veľkú radosť, pretože je napomáha v starostlivosti o jej dieťa. Práčka je nápomocníkom aj do budúcna, keďže je s tých najúspornejších na energie. Finančný dar bol použitý na nákup automatickej práčky
podpora vzdelávania 325 € Podporená organizácia/jednotlivec: Slovenský skauting, 112. zbor Prameň Prešov - Sekčov. Medzi hlavnými cieľmi projektu bolo odpútať deti a mladých od výdobytkov techniky, počítačových hier a facebooku a zažiť dobrodružstvo a akčnosť v reálnom svete. To sa podarilo, vďaka realizácii obidvoch táborov, ktoré deti mohli stráviť v prostredí pohoria Čergov. Ďalším cieľom bolo zveľadiť okolitú prírodu, čo sa podarilo vďaka obnove prírodného kameňa a taktiež čistením lesa. Rovnako vďaka rôznym aktivitám a činnostiam, ako služba v kuchyni, nočné stráženie tábora, zásobovanie tábora s potravinami, nosenie a pílenie dreva či zber odpadkov atď. sa deti a mladí ľudia naučili tímovej spolupráci, zodpovednosti, spolupatričnosti a vzájomnej pomoci. Finančný dar bol použitý na zakúpenie športových pomôcok, náradia, materiálu, programových prvkov spolu s nákupom literatúry, odmien pre deti a kancelárskych potrieb.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie Tanečné štúdio Adriany Vrbovej. Finančný dar bol použitý na nákup materiálu, nerezu.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Mária Tkáčová. Predmetom daru bolo zakúpenie kombinovaného plynového sporáku s elektrickou rúrou, keďže v bytovke majú zavedený plyn. Nakoľko pani Tkáčovej nedávno znížili invalidný dôchodok a zamestnať sa nedokáže, ešte dlho by nemali finančné prostriedky na novší – lepší sporák. Zakúpený sporák pomohol zlepšiť bezpečnosť a zlepšil zároveň i funkčnosť celej domácnosti. Finančný dar bol použitý na zakúpenie kombinovaného sporáku pre rodinu Tkáčovú.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Cirkevnú základnú školu s materskou školou Dobrého pastiera. Projekt Cirkevnej školy s materskou školou Dobrého pastiera bol vypracovaný za účelom nákupu vhodných pomôcok, ktoré by podporovali pohyb detí, ich relaxáciu, zábavu, podporovali by rozvoj hrubej motoriky, koordinácie pohybov a vývoj klenby chodidla. Zakúpené pohybové a športové potreby boli umiestnené priamo v štyroch triedach materskej školy do motorických centier aktivít, kde vytvárali vhodné podmienky pre prirodzený pohyb detí. Predstavené pomôcky boli využité každodenne. Deti s pomôckami cvičili, následne stimuloval sa ich záujem o pohyb, odbúrali stres a napätie. Týmto bol vytvorený vhodný prostriedok pre motiváciu detí a túžbu hýbať sa. Z financií boli zakúpené športové a pohybové pomôcky napr. hexagonálna preliezka, farebná cestička na stimuláciu hmatových dojmov, lavička, tunel so stanom ale i kruhy.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Základná škola Dr. J. Dérera, Malacky. Zámerom školského vzdelávacieho programu na Základnej škole Dr. J. Dérera v Malackách bolo prispôsobiť obsah a proces výchovy a vzdelávania novým spoločenský. Nástrojom na naplnenie uvedeného cieľa bolo skvalitňujúce materiálno-technické vybavenie školy. Predmetom daru bolo multifunkčné zariadenie na kopírovanie, tlačenie, skenovanie učebných materiálov, pracovných listov a písomných prác pre žiakov. Pomocou technického vybavenia sa prispelo k zmysluplnému využitiu moderných technológií vo viacerých vzdelávacích a záujmových útvaroch, v ktorých pracujú žiaci s učiteľkami a vychovávateľkami ŠKD. Finančný dar bol použitý na uhradenie multifunkčného zariadenia.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: Základná škola s materskou školou v Čataji. Cieľovou skupinou projektu modernizácia šatne boli deti materskej školy v Čataji. Výmenou starých skriniek za nové sa skvalitnilo sociálne prostredie, ktoré dáva deťom základ pre ďalší rast. Rozvoj a sebarealizáciu. Cieľ projektu bol splnený, tým že sa podarilo vymeniť jednu zostavu šatňových skriniek. Nové skrinky poskytujú väčší úložný priestor, ľahké a bezpečné otváranie. Finančné prostriedky boli použité na dodanie a montáž šatňových skriniek do materskej školy.
ochrana ľudských práv 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Samuel Sladek, Linda Kovačovicová – Samuelova matka. Vďaka projektu Samlo mohol absolvovať rehabilitáciu Bobath metódou v Šamoríne v centre Neurina. Rehabilitácia mu veľmi pomohla. Absolvoval ju v termíne od 24.3.2014 do 28.3.2014. Samkova rehabilitácia spočívala v cvikoch na fit lopte s fyzioterapeut kou, naučil sa nové cviky, ktoré mu pomôžu zlepšiť držanie tela, zvýšia jeho výkonnosť, silu v ochabnutej pravej strane tela, hlavne ruky a chrbtové svalstvo. Túto metódu cvičenia Samko využíva už dva roky a sú na ňom viditeľné výsledky, ktorého o posúvajú o krôčik vpred. Finančný dar bol použitý na úhradu liečebného pobytu.
podpora vzdelávania 250 € Podporená organizácia/jednotlivec: ZŠ Tomášov. Cieľom projektu bolo vybudovať dopravné ihrisko pre deti, aby pomocou praktického vyučovania získali kompetencie z dopravnej výchovy. Tiež motivovať deti k bezpečnej jazde na bicykli, kolobežke a dodržiavaniu bezpečnosti. Cieľom bolo vytvoriť bezpečné, podnetné, stimulujúce prostredie, ktoré podporovalo fyzické a psychické zdravie detí. Dopravné ihrisko umožnilo deťom tráviť zmysluplne voľný čas, čím bol hlavný zámer projektu naplnený. Finančný dar bol použitý na zakúpenie dopravných značiek, semaforu a megafónu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: TJ Mladosť. Zámerom projektu bola podpora šachového klubu. Vďaka finančnému daru dostali šachisti dresy, v ktorých reprezentujú klub i mesto. Deti nosia klubové tričká s veľkou radosťou a nezabúdajú si ich dať na každú organizovanú akciu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie pohárových plakiet a klubových tričiek.
zachovanie kultúrnych hodnôt 330 € Podporená organizácia/jednotlivec: Ing. Róbert Jung. Projekt Náučno – rozprávkového chodníka Bobria hrádza predstavoval vytvorenie chodníka okolo vodnej nádrže v obci Kuchyňa v okrese Malacky. Súčasťou projektu bolo vybudovanie mosta cez severovýchodný okraj priehrady, osadenie informačných a rozprávkových tabúľ, vybudovanie mostíka cez potok zásobujúci priehradu vodou, vysadenie pôvodných vodných rastlín a vytvorenie detského ihriska, lavičiek a ohnísk. Cieľom projektu bolo návštevníkom poskytnúť miesto na pohyb, rekreáciu, oddych a športové vyžitie netradičnou formou s možnosťou rozšíriť svoje vedomosti. Najvýznamnejšou atrakciou celého projektu bol drevený vysunutý most nad priehradou v dĺžke približne 300 metrov a jeho napojenie na náučný chodník. Zrealizovaný projekt zatraktívnil túto oblasť a autori projektu veria, že pritiahne návštevníkov z celého Bratislavského kraja. Celkový ohlas zo strany obyvateľov obce a aj návštevníkov bol veľmi pozitívny. Finančný dar bol použitý na nákup dreva, farieb a ochrany dreva a spojovací materiál.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Židovská náboženská obec Košice. Realizácia elektrického osvetlenia na židovskom cintoríne na Rastislavovej ulici. Cieľom projektu bola realizácia základného osvetlenia. Projekt bol realizovaný Židovskou náboženskou obcou Košice. Projekt vznikol ako reakcia na opakovaný vandalizmus s poškodením veľkého množstva cenných náhrobných kameňov. Podkladom pre začiatok stavby bol realizačný projekt osvetlenia a alternatívnych bezpečnostných kamier. V projekte boli prevedené výkopové práce pre následné položenie kabeláže, následne boli inštalované elektrické prípojné skrinky miestneho napájania, uzemňovacie pásy a samotné napájanie domu smútku. Následne bol terén upravený do pôvodného stavu. Na jar prebehne druhá etapa, v ktorej budú postavené kompletné stĺpy elektrického osvetlenia, prípojné skrinky napájania a sústava bude pripojená na novú prípojku. Finančný dar bol použitý na náklady spojené s výkopovými prácami v rozsahu realizačného projektu osvetlenia cintorína.
podpora vzdelávania 3 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Strojnícka fakulta STU. Inovácia Laboratória informačných a riadiacich systémov ÚAMAI SjF STU. Ústav automatizácie, merania a aplikovanej informatiky (ÚAMAI) SjF STU v Bratislave dlhodobo, systematicky a cieľavedome vynakladá značné úsilie a prostriedky na budovanie a prevádzku inovatívneho Laboratória informačných a riadiacich systémov (LIRS), ktoré je svojim vybavením prevažne zamerané na oblasť automatizácie, informatiky a experimentálnej techniky. Projekt bol zameraný na riešenie problému obnovy zastaranej výpočtovej techniky, ktorá nespĺňala požiadavky moderných vývojových prostredí pre automatizačné systémy. V rámci projektu tak bola naplánovaná výmena 4 počítačov. Nakúpené počítače výrazne zefektívňujú prácu v laboratóriu a umožňujú využívať aktuálne najmodernejšie programové prostriedky pre automatizačné systémy. Finančný dar bol použitý na zakúpenie výpočtovej techniky.
podpora vzdelávania 3 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Energetické centrum Bratislava. Čo sa v škole naučím, doma ušetrím (naučme sa niečo o energiách). Cieľom projektu Energetického centra bolo doplniť do vyučovacieho procesu chýbajúce vzdelávanie o energiách. V rámci projektu boli detailne spracované učebné texty spolu s cvičebnicou a zároveň boli rozdistribuované. Projekt sa venoval myšlienke, že je potrebné hovoriť o tom, ako energiu získavame, akým spôsobom a kedy ju využívame, prečo treba energiou šetriť a ako ňou šetriť. Ucelený kurz by mal hravou a čo možno najzaujímavejšou formou vzbudiť záujem o tému ako u detí a mládeže, tak aj u vyučujúcich. Energetické centrum sa i naďalej plánuje venovať problematike prostredníctvom medzinárodného projektu EXREN (Explore rewable energy). Cieľom projektu je povzbudiť mládež k tomu, aby si ako študijný odbor a budúce povolanie vybrali práve prácu v sektore energetika. Finančný dar bol použitý na náklady spojené s personálnymi nákladmi, grafikou, tlačou roll-upov, tlačou bannerov, výrobou makiet, nákupu CD a USB spolu s potlačou USB.
podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia/jednotlivec: Lukáš Hajdúšek. Štipendium SYGA. Súťaž Siemens Young Generation Award (SYGA) je určená žiakom stredných odborných škôl a učilíšť s elektrotechnickým zameraním. Víťaz jubilejného ročníka súťaže Siemens Young Generation Award získal motivačné štipendium k štúdiu na niektorej zo slovenských vysokých škôl s technickým zameraním a pre svoju školu vyhral počítač. Hlavnú cenu súťaže získali študenti Romana Jamrichová a Lukáš Hajdúšek zo Strednej priemyselnej školy v Nitre, za projekt „Paletizačná linka“.
podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia/jednotlivec: Romana Jamrichová. Štipendium SYGA. Súťaž Siemens Young Generation Award (SYGA) je určená žiakom stredných odborných škôl a učilíšť s elektrotechnickým zameraním. Víťazka jubilejného ročníka súťaže Siemens Young Generation Award získala motivačné štipendium k štúdiu na niektorej zo slovenských vysokých škôl s technickým zameraním a pre svoju školu vyhrala počítač. Hlavnú cenu súťaže získali študenti Romana Jamrichová a Lukáš Hajdúšek zo Strednej priemyselnej školy v Nitre, za projekt „Paletizačná linka“.
podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Divé maky, o.z.. Pomoc pre Divé maky. Divé maky poskytujú mladým talentovaným Rómom zo sociálne slabšieho prostredia šancu študovať a rozvíjať svoj talent vďaka štipendijnému programu na podporu vzdelávania. Deťom sa tak zabezpečilo pokrytie nákladov na štúdium prostredníctvom individuálnych darcov. Vďaka projektu Pomoc Divým makom sa dokázal zadministrovať štipendijný program. Hlavnou aktivitou administrácie bola komunikácia s darcami, rodinami, deťmi, školami a tútormi. Dôležitou súčasťou bolo taktiež hľadanie potenciálnych darcov pre talentované deti a mládež z Divých makov. Vďaka projektu sa tak dokázal zadministrovať štipendijný program pre 54 detí a nájsť darcu pre 1 dieťa zaradené v programe. Finančný dar bol použitý na uhradenie služieb programového riaditeľa a na nájomné.
podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: Karpatskonemecký spolok na Slovensku, o.z.. „Deutschunterricht für die Kinder“ (Výučba nemeckého jazyka pre deti). Cieľom projektu bola intenzívna podpora výučby nemeckého jazyka u detí, o ktorých je popri povinnom anglickom jazyku nesmierny záujem. Za poskytnuté finančné prostriedky bola deťom zriadená učebňa nemeckého jazyka, v sídle Karpatskonemeckého spolku na Slovensku. Cieľ projektu bol naplnený, deťom boli vytvorené výborné podmienky na výučbu nemeckého jazyka. Finančné prostriedky boli použité na uhradenie zariadenia, materiálu, učebných pomôcok a odmien pre deti.
ochrana ľudských práv 1 140,58 € Podporená organizácia/jednotlivec: Nemocnica arm. generála L. Svobodu Svidník, n.o. Nová dlážka na rádiológii v Nemocnici arm. generála L. Svobodu vo Svidníku. Na oddelení rádiológie v Nemocnici arm. generála L. Svobodu vo Svidníku boli nainštalované nové podlahy, navigácia, nástenné dekorácie a do čakární sa osadili nové sedadlá. Zrealizovaním obnovy sa výrazne zvýšila kvalita spoločných priestorov prostredia nemocnice pre pacientov aj zamestnancov. Finančný dar bol použitý na úhradu nájomného, v ktorom sú zohľadnené stavebné úpravy priestorov nemocnice.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Mesto Lučenec. Artézska voda je jednou z charakteristík mesta Lučenca a je vyhľadávaná Lučenčanmi aj obyvateľmi širokého okolia. Artézska studňa na ulici Z. Nejedlého, bola prvá v Lučenci. Studňa bola v zlom technickom stave. Cieľom projektu bolo skultúrnenie prostredia, verejného priestranstva osadením lavičiek, upravením dlažby a drobnými stavebnými prácami. Úprava okolia prameňa bola spojená aj s výmenou potrubia. Finančné prostriedky boli použité na materiál: lavičky, farby, pracovné náradie, opravu dlažby.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: BOX CLUB IMPOCOMEX LUČENEC. Róbert Racz je reprezentantom Slovenskej republiky v boxe a kickboxe, je členom Box klubu Impocomex Lučenec a Box club Stavbár Nitra. Túto sezónu prestúpil do mužskej kategórie, v ktorej na Majstrovstvá Slovenskej republiky získal 3. miesto. Zúčastnil sa na viacerých súťažiach, aj keď počas sezóny prekonal zranenie rúk. Finančné prostriedky boli použité na výživové doplnky a regeneráciu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 900 € Podporená organizácia/jednotlivec: Cirkevná základná škola sv. Ján Bosca Viktória Berkyová je nadaná hneď v dvoch oblastiach – ako recitátorka a v behu na dlhé trate. Jej talent v recitovaní jej pomáhala rozvíjať pani Eva Kalnická, s ktorou strávila dva dni v Martine. Svoje schopnosti si preverila na XXVIII. Ročníku celoslovenskej súťaže v umeleckom prednese Dilongoba Trstená, kde získala 3. Miesto. Aby podporili jej športový talent zakúpili jej bežeckú obuv a športové oblečenie. ZŠ zorganizovala športové podujatie –atletický turnaj medzi ZŠ v Lučenci, a zorganizovali besedu s bežcom Štefanom Malikom. Finančné prostriedky boli použité na cestovné náklady, športovú výstroj, literatúru a kancelárske náklady.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Filantrop, o.z. Podporili sme Dávida Kováča, talentovaného tanečníka, aby reprezentoval na MS v HIP HOP. Dávid sa na M Slovenska umiestnil na 2. Mieste vo svojej vekovej kategórii. Pred majstrovstvami Sveta sa zúčastnil na náročnej príprave – spoločné a individuálne tréningy, 5 dňový tanečný tábor. Na MS v kategórii junior skončil na 51 mieste zo 70 účastníkov. Finančné prostriedky boli použité na tanečné oblečenie; dopravné, ubytovacie a stravné náklady a štartovné na súťaž.
podpora vzdelávania 900 € Podporená organizácia/jednotlivec: Gymnázium Boženy Slančíkovej-Timravy v Lučenci Po zakúpení notebooku „Lenovo ThinkPad Edge E540 Black 20C60-045“ sa Emanuel Tesař začal učiť programovať v jazyku Python. Kniha odbornej literatúry „Mistrovství - Java Kompletní průvodce vývojáře“ mu pomohla vytvoriť tri programy v Jave. Emanuel Tesař spolu s vyučujúcou informatiky vedie na škole krúžok programovania, na ktorom ho využíva ako testovací program. Vďaka podpore sa mohol zúčastniť letnej školy programovania v Bratislave na Fakulte matematiky a informatiky UK. Finančné prostriedky boli použité kúpu notebooku a príslušenstva, odbornú literatúru, poplatky na seminároch.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Junior-Judo Klub Lučenec Martina Gréčová, judistka, sa vďaka podpore zúčastnila na viacerých turnajoch doma i v zahraničí, ktoré jej umožnili zápasiť, ale hlavne trénovať s pretekármi na európskej úrovni pod vedením trénerov olympionikov. Tiež jej boli zakúpené licencované kimoná IJF, bez ktorých by sa na turnajoch nemohla zúčastniť. V roku 2014 získala titul Majsterky Slovenska a post reprezentačnej jednotky vo svojej hmotnosti. Finančné prostriedky boli použité na športové oblečenie, tréningové náčinie, ubytovanie a štartovné na turnajoch.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Powerlifting WPC –Slovakia (WPC-SK) Podporili sme sedemmesačnú prípravu Miroslava Adamove, ktorý súťaží v tlaku na vodorovnej lavičke. V sezóne 2014 sa mu podarilo získať viaceré víťazstvá a aj svetový rekord na WPC world cupe v Bratislave. Družstvo Powerlifting WPC –Slovakia vycestovalo do Baku na M-Európy. Finančné prostriedky boli použité na cestovné náklady, stravné a výživové doplnky.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Powerlifting WPC –Slovakia (WPC-SK) Karol Končoš, navštevuje športový klub Dukla BB, kde v disciplíne hod kladivom trénoval na Majstrovstvá sveta juniorov v atletike. Počas roka absolvoval viacero súťaži, v sezóne 2014 však nesplnil stanovený výkonnostný cieľ 67,50 m, ktorý bol limitom na MS juniorov. Finančné prostriedky boli použité na cestovné náklady, športové potreby, výživové doplnky a regeneráciu.
podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Súkromná základná umelecká škola Barbora Murínová má recitačný a herecký talent, ktorý rozvíja na umeleckej škole. Tu jej pripravili plán osobnostného rozvoja – účasť na verejných vystúpeniach, príprava kolektívnej inscenácie, individuálny recitačný výstup, interné koncerty. Finančné prostriedky boli použité na školné SZUŠ na dva odbory, notový materiál, literatúru, fotoaparát a reproduktory.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: TK Hradová Lučenec Podporili sme talentovanú 15 ročnú hráčku tenisu: Ľubomíru Grossertovú. V tenisovej sezóne 2014 absolvovala 14 turnajov a 8 krát reprezentovala v kategórii družstiev. V halových M- SR sa prebojovala medzi 8 TOP hračiek. Spolu v sezóne nahrala 594 bodov a v rebríčku sa umiestnila na 23 mieste v SR a vo svojej kategórii „98“ siedma. Finančné prostriedky boli použité na tenisovú výstroj a štartovné na preteky.
zachovanie kultúrnych hodnôt 400 € Podporená organizácia/jednotlivec: Základná škola s materskou školou Nákupom atletického vybavenia a oblečenia sme podporili Lukáša Figu, atléta, ktorý mohol absolvovať sústredenie s atletickým lubom MAC REDOX Lučenec vo Vysokých Tatrách. Na M-SR v Nových Zámkoch získal 1. miesto v štafete a 4. Miesto v behu na 60 a 300m. Podpora zároveň zlepšila vyučovacie a tréningové podmienok na hodinách TEV na ZŠ s MŠ Námestie Kubínyiho, zakúpením stravovacieho boxu a klapky.
podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: ZŠ Milana Rastislava Štefánika Lucia Kresanová je talentovaná spisovateľka, o čom svedčí 3. miesto v VIII. Ročníku celoslovenskej literárnej súťaže Literárny Lučenec , 1 miest o v XXVIII. Ročníku celoslovenskej autorskej súťaže Literárna Senica L. Novomeského a 1. Miesto v olympiáde SJ. Lucia Kresanová sa chce v tom čo je dobrá vzdelávať – je oficiálnou členkou literárneho klubu V.L.A.S., aktívne prispieva článkami na internetové stránky školy, prečítala diela mnohých iných literátov, čerpá z ich múdrosti a kvetnatosti reči. Finančné prostriedky boli použité na nákup notebooku, tlačiarne, USB kľúča a cestovné do Martina.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Mesto Lučenec Mesto Lučenec a vybudovalo v mestskom parku v Lučenci „Fit cestu pre dospelých“. Cez park vedie cyklistický chodník do Maďarska, je tu rozárium, pagaštanová alej, rybník, detské ihrisko, fit cesty pre deti. Tento rok park zveľadili 5 ks fitnesových exteriérových strojov a 4 ks lavičiek. Osadenie fitnesových strojov práve v mestskom parku vytvára atmosféru rekreačného športoviska pre všetky vekové kategórie. Finančné prostriedky boli použité na kúpu 5 ks fitnesových exteriérových strojov.
ochrana ľudských práv 3 621 € Podporená organizácia/jednotlivec: Maroš Vőrős Maroš Vőrős má rokov 16 rokov, je zdravotne postihnutý pretože sa narodil s diagnózou DMO – detská mozgová obrna, spastická triparéza. Od detstva musí denne rehabilitovať, absolvoval viaceré operácie a je sledovaný v ambulanciách – očná, ortopedická, kardiologická, neurologická a rehabilitácie, nakoľko táto diagnóza je nevyliečiteľná, avšak pravidelnou rehabilitáciou, ale aj inou alternatívnou liečbou je možné zmierniť následky jeho postihnutia. Finančný dar bol použitý na úhradu školenia na používanie Homeskenaru na liečbu skenarterapiou, nákup doplnkového príslušenstva Homeskenaru, rehabilitačné cvičenia za asistencie špecializovaných rehabilitačných pracovníkov,liečbu prístrojom DIACOM a MEDIPLAZMA a nákup a zaškolenie používania prístroja MEDIPLAZMA.
podpora vzdelávania 200 € Podporená organizácia/jednotlivec: Anna Poledňáková Do 7.ročníka súťaže o najlepšiu študentskú odbornú prácu, ktorá sa zaoberá témou filantropie, dobrovoľníctva alebo tretieho sektora sa zapojilo 15 študentov. Cieľom súťaže je oživiť pojem filantropia medzi mladými ľuďmi a viesť ich k zamysleniu sa nad darcovstvom ako takým, jeho významom a dopadoch na život jednotlivcov aj spoločnosti. Cena za najlepšiu študentskú prácu o rozvojovej pomoci bola udelená Anne Poledňákovej, Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahú, Katedra Mezinárodního obchodu a světové ekonomiky za diplomovú prácu: Zahraniční rozvojová spolupráce. Zamyšlení nad některými formami. Finančné prostriedky boli použité na cestovný lístok doKolína, dvojjazyčné knihy a príslušenstvo k fotoaparátu a počítaču.
podpora vzdelávania 200 € Podporená organizácia/jednotlivec: Kristína Auxtová Do 7.ročníka súťaže o najlepšiu študentskú odbornú prácu, ktorá sa zaoberá témou filantropie, dobrovoľníctva alebo tretieho sektora sa zapojilo 15 študentov. Cieľom súťaže je oživiť pojem filantropia medzi mladými ľuďmi a viesť ich k zamysleniu sa nad darcovstvom ako takým, jeho významom a dopadoch na život jednotlivcov aj spoločnosti. Cena za najlepšiu študentskú prácu o filantropii bola udelená Kristíne Auxtovej, University of Stirling, School of Arts and Humanities and Stirling Management School a Ecole de Management Strasbourg, Université de Strasbourg za diplomovú prácu: What does it take to get people fight against child poverty? A cross-cultural comparison of consumer perceptions of controversial charity advertising. Finančné prostriedky boli použité na poplatok k zápisu na doktorantské štúdium na University of Edinburgh.
zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: SCK CYKLO TOUR Súľov - Hradná 15. ročník AUTHOR bikemaratónu Súľovské skaly sa uskutočnil 22. júna 2013. Na štart sa postavilo 780 cyklistov. Podujatie zabezpečovalo 220 dobrovoľníkov. Cieľom projektu je vytvorenie združeného, trvalo udržateľného športovo - turistického produktu s výraznou schopnosťou pritiahnuť ku aktívnemu odpočinku mladých občanov tohto regiónu a prilákať sem aj návštevníkov z okolitých štátov. Finančné prostriedky boli použité na tlač propagačného bulletinu.
podpora vzdelávania 400 € Podporená organizácia/jednotlivec: Dušan Mellner V Slovenskom národnom múzeu bola od 1.10 do 31.12.2014 realizovaná výstava o funkcionalistickej architektúre, urbanizme a kultúre bývania. Československá republika prijala so svojím vznikom okrem nového politického usporiadania aj nové trendy v kultúre, bývaní a životnom štýle. To sa, prejavilo i v architektúre, ktorá tomuto novému životnému štýlu vytvárala priestor. V období medzi rokmi 1918 až 1948 pôsobilo na našom území niekoľko výrazných osobností: Dušan Jurkovič, Emil Belluš, Jiří Grossmann, Fridrich Weinwurm a ďalší, ktorí sa inšpirovali modernistickými myšlienkami zo zahraničia. Výstavný projekt Nová doba, nový svet, predstavila najvýznamnejšie stavby a urbanistické koncepcie modernej architektúry zrealizované na území Slovenska – najmä v mestách Bratislava, Žilina a Košice. Autorom konceptu je Dušan Mellner. Prostredníctvom originálov stavebných plánov boli predstavené štvrte Unitas, Nová doba, Avion, ktoré vznikli v hlavnom meste. Zo žilinských projektov to boli: výstava napríklad budovy Finančného paláca, neologickej židovskej synagógy, mestský bitúnok a mestskú štvrť Svoj domov. Funkcionalistickú architektúru Košíc zastúpila Masarykova štvrť: kolónia bankových úradníkov, kde sa uplatnila nová idea kolektívneho bývania a typizácia.
ochrana ľudských práv 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: Združenie pre seniorov pri Domove dôchodcov Mokrý Háj Cieľom projektu bolo vytvorenie dôstojného prostredia na dôstojné prežívanie klientov: ležiacich a menej pohyblivých v Zariadení pre seniorov Mokrý Háj. Z finančného daru bol nakúpený stavebný materiál na opravu dvoch balkónov. Klienti tu môžu tráviť čas aj počas zhoršeného počasia na vozíčkoch a kardiackych kreslách.
zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: OZ Vodný Hrad Podporili sme vydanie knihy Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti 6 (Slovensko v stredoveku. Čas cudzích kráľov). Finančné prostriedky boli použité na tlač knihy. Šiesty zväzok nadväzuje na predchádzajúce časti knižného cyklu. Rozpráva o časoch po vymretí arpádovskej dynastie a nástupe „cudzích kráľov“, príslušníkov anjouovského rodu a Žigmunda Luxemburského.
zachovanie kultúrnych hodnôt 393,6 € Podporená organizácia/jednotlivec: Bratislavský okrášľovací spolok Cieľom projektu bolo oboznámiť verejnosť a záujemcov o architektúre a životnom štýle vo vilovej časti Bratislavy na Kalvárii, Slavíne s priľahlým Horským parkom a na Hradnom vrchu. Finančný príspevok bol použitý na prezentáciu výnimočnej knihy autorov Tomáša Berka a Jána Bahnu VILY NAD BRATISLAVOU, ktorá sa uskutočnila 23.septembra 2013 o 18.00 v Pálffyho paláci na Zámockej ulici v Bratislave. Súčasťou prezentácie bola prednáška autorov a vystúpenie orchestra Bratislava Hot Serenaders. Finančné prostriedky boli použité na propagáciu akcie a kultúrny program.
podpora vzdelávania 2 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Spolok architektov Slovenska V roku 2013 sa uskutočňuje už 49. ročník prestížneho oceňovania najnovšej architektonickej tvorby – Cena Dušana Jurkoviča, ktorá bola zriadená v roku 1964 a je najstaršou architektonickou cenou na Slovensku. V dňoch 26. – 27. septembra 2013 zasadala 7 členná medzinárodná porota a 14. novembra 2013 bola spolu s ďalšími architektonickými cenami v Primaciálnom paláci v Bratislave odovzdaná aj Cena Dušana Jurkoviča 2013. Sprievodnou akciou bola výstava všetkých zúčastnených prác, ktorá sa uskutoční v Galérii architektúry SAS v dňoch 14.11. – 29.11.2013, k výstave je vydaný katalóg. Finančné prostriedky boli použité na polygrafické práce spojené s prípravou katalógu a občerstvenie pri udeľovaní Ceny.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie SkJazz Internetový jazzový portál www.skjazz.sk prináša zaujímavé informácie o jazzovom dianí na Slovensku a v zahraničí( najmä Viedeň, Brno, Praha).Kladie si za úlohu informovať o tom, aké sú nové albumy na trhu, kto a kde koncertuje, o pripravovaných podujatiach ako sú festivaly, workshopy, jazzové dielne. Ale takisto prináša fotoreportáže a recenzie z koncertov a festivalov, z CD a DVD a v neposlednom rade i rozhovory so zaujímavými umelcami – domácimi i zahraničnými. Na hlavnej stránke projektu sú krátke správy zo sveta jazzu – tzv.jazz news. Portál prináša i diskusné fórum. Z finančného daru boli podporené honoráre pre redaktorov, fotografov a cestovné náklady.
zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: BOGAR KRALIK URBAN atelier architektury a designu Knižnú publikáciu Bratislava Metropolis je kolektívnou monografiou venovaná téme koexistencie hlavného mesta s menšími mestami a obcami, ktoré sa nachádzajú v jeho okolí. Cieľom autorského kolektívu bolo vytvoriť sériu reflexií z oblasti filozofie, urbanizmu, environmentalistiky a ďalších odborov, ktorá napomáha vytvoriť plastickejší obraz bratislavskej krajiny. Dvojjazyčná kniha je určená predovšetkým pre architektov, teoretikov architektúry, sociológov, investorov, študentov urbanizmu, architektúry a ďalších odborov a samozrejme pre širšiu verejnosť. Finančný dar bol použitý na preklad do francúzskeho a slovenského jazyka a grafické práce.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Česko - Slovenská futbalová akadémia Futbalová akadémia zastrešuje zápasovú prax pre deti a mládež predovšetkým v zimnom období v priestoroch hál. Turnaje a zápasy sa cez zimu organizovali v hale. Deti ako náhradu za trávu sa museli vyrovnať z halou a povrchom aby sa schovali pred chladom a zimou. Turnaje sú vždy pre deti a mládež spestrením ich práce v rámci celého roka tréningov a sú súčasťou vyvrcholenia tréningového procesu vo futbalovej akadémii ČSFA. Finančné prostriedky boli použité na prenájom športovej haly: Tenisový klub Stupava.
zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: SCK CYKLO TOUR Súľov - Hradná 16. ročník AUTHOR bikemaratónu Súľovské skaly sa uskutočnil 20 a 21. júna 2014. Na štart sa postavilo 999 pretekárov. Cieľom projektu je vytvorenie združeného, trvalo udržateľného športovo - turistického produktu s výraznou schopnosťou pritiahnuť ku aktívnemu odpočinku mladých občanov tohto regiónu a prilákať sem aj návštevníkov z okolitých štátov. Športovú aktivitu pripravilo viac ako 200 dobrovoľných usporiadateľov. Finančné prostriedky boli použité na tlač propagačného bulletínu.
podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia/jednotlivec: Občianske združenie Kde bolo tam bolo. 3. ročník rozprávkového festivalu sa konal 15-15.6.2014 v centre Bratislavy. Deti sa zapojili do 15 interaktívnych workshopov (divadelný, hudobný, architektonický...) a 6 sprievodných aktivít (koncert, divadlo, varenie...). Festival sa konal pod záštitou primátora Bratislavy Milana Ftáčnika a starostky Starého Mesta Táni Rosovej a je súčasťou festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2014. Finančné prostriedky boli použité na nákup materiálu pre workshopy.
podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Fond architekta Emila Belluša n.f.. Fond architekta Emila Belluša n.f., Ústav dejín a teórie architektúry a obnovy pamiatok, Fakulty architektúry STU v Bratislave v spolupráci s Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky, Mestským ústavom ochrany pamiatok, Hlavným architektom mesta Bratislava a Alanciou Stará tržnica v roku 2014 vyhlásili urbanisticko-architektonickú súťaž o návrh revitalizácie časti námestia SNP pred Starou tržnicou Bratislave a prezentácie archeologických nálezov kaplnky sv. Jakuba a kostola sv. Vavrinca. Do súťaže prihlásilo svoje návrhy 15 študentov. Porota rozhodla neudeliť prvé miesto. Dve druhé miesta udelila: Terézii Nádeníkovej z ÚPP Praha a Juraj Hariš, Roman Hajtmánek z FA STU BA a tretiu cenu Vojtechovi Beranovi z ÚPP Praha. Finančný dar bol použitý na ocenenia študentov.
podpora vzdelávania 400 € Podporená organizácia/jednotlivec: Modelársky klub Bardejov 22.8. –30.08.2014 sa konali majstrovstvá Sveta Kozmických modelov, v Schumen (Bulharsko). Vďaka podpore sa ich zúčastnila výprava v zložení: 8. seniorov , 6. juniorov, 2 pomocníci, 2 časomerači a 1 bodovač. Členovia výpravy na MS 2014 získali dve strieborne a jednu zlatú medailu ako jednotlivci a jednu zlatú a jednu bronzovú ako družstvá. Z finančného príspevku boli zakúpené tričká, šortky a čapice na ktorých boli umiestnené znaky Slovenskej republiky a Raketového modelárstva Slovenska.
podpora vzdelávania 2 000 € Podporená organizácia/jednotlivec: Spolok architektov Slovenska Spolok architektov Slovenska udelil e Cenu Dušana Jurkoviča 2014 za najlepšiu architektonickú realizáciu. Laureátom ceny v 50. ročníku najstaršieho umeleckého ocenenia na Slovensku sa stali Kasárne Kulturpark v Košiciach, ktoré túto jeseň zožali už aj dvojnásobný úspech v súťaži SKA CE.ZA.AR 2014 (cena v kategórii Občianske a priemyselné stavby, aj v kategórii Exteriér) a získali taktiež cenu časopisu ARCH za rok 2014. Širšia verejnosť sa mohla s víťaznou realizáciou, nomináciami a vybranými dielami z aktuálneho ročníka súťaže zoznámiť od 13. 11. do 12. 12. 2014 v Galérii SAS na Panskej 15 v Bratislave. Finančné prostriedky boli použité na polygrafické práce spojené s prípravou katalógu a občerstvenie pri udeľovaní Ceny.
podpora vzdelávania 750 € Podporená organizácia/jednotlivec: 1. Slovenské neziskové servisné centrum, o.z. Cieľom projektu bolo zanalyzovať a vyhodnotiť verejnoprospešné účely, na ktoré MNO používajú získané prostriedky z asignácie podielu zaplatenej dane. Komora notárov SR pri zverejňovaní zoznamu oprávnených prijímateľov asignácie, ani Finančná správa SR následne pri uvádzaní úspešnosti jednotlivých prijímateľov, neuvádzajú verejnoprospešný účel (alebo účely), ktoré sú z asignácie podporované, či realizované. Je to prirodzené, nakoľko týmito údajmi ani nedisponujú. Finančné prostriedky boli použité na mzdu pre odborného pracovníka.
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 70,1 € Bankové poplatky
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 490,8 € Audit bezpečnostného projektu osobných údajov
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 16,59 € Poplatok za likvidáciu odpadu hl. mestu
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 13,27 € Poplatok za likvidáciu odpadu hl. mestu
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 78,53 € Pevná linka a Internet Slovak Telekom
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 184 € SPP plyn
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 119,18 € ZSE elektrina
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 944,65 € Náklady na IT správu
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 94,58 € Kancelárske potreby
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 5 362,61 € Náklady na administráciu
Spolu 75 394,49 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder