Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia M-MARKET, Lučenec'
za rok 2015

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
b) podpora a rozvoj športu 500 € Lukáš je začínajúci reprezentant v boxe, ktorý sa zúčastnil viacerých turnajov doma i v zahraničí. Je vicemajster SR, ktorým sa stal minulý rok na Majstrovstvách SR v Ždani. Mladý pästiar je veľkou nádejou pre reprezentáciu SR. Poskytnuté finančné prostriedky slúžili na pokrytie nákladov spojených s prípravou na turnaje a nákup športových pomôcok
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Občianske združenie Priatelia histórie Novohradu sa venuje mapovaniu histórie Novohradu a publikovaniu príspevkov o nej. Nadácia M-MARKET finančne podporila toto občianske združenie na tlač 1 700 ks knižného titulu „Zborník z tretieho ročníka Stretnutia priateľov regionálnej histórie“. V podobe zborníka sa snažia o vytvorenie akejsi platformy, v rámci ktorej by svoje poznatky mohli publikovať profesionálni ale aj amatérski historici, archeológovia, geografi či literárni historici. Poznatky a výskumy publikované v zborníku sa snažia prezentovať prístupnou formou, aby k regionálnej histórii pritiahli čo najviac ľudí v rámci Novohradu. Zborník bol distribuovaný zadarmo stredným školám, knižniciam, archívom a iným inštitúciám.
b) podpora a rozvoj športu 800 € Chalani sa venújú hokeju už od svojich 6 rokov. Starší Peter je hráčom dorastu MHC Martin, kde zastáva post útočníka. Samko hráva za HC Lučenec 1. ligu mladších žiakov, pričom jeho post je brankár. Aby deti napredovali rodičia im zabezpečujú aj rôzne mimo tréningové aktivity (turnaje, individuálne tréningy, kondičné tréningy a iné). Poskytnuté finančné prostriedky boli použité na pokrytie nákladov na letné hokejové campy, kde im boli poskytnuté kvalitné tréningové programy, profesionálna inštruktáž aj od reprezentantov ako Rasťo Staňa, či od syna bývalého československého hokejového reprezentanta Luďka Bukača.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Miloš sa venuje tancu od svojich 5 rokov. Je členom tanečnej školy Wanted, ktorú úspešne reprezentuje na rôznych súťažiach na Slovensku. V tanečnej škole sa venujú predovšetkým štýlu STREET DANCE (hip-hop, house dance, funk style, choreo). V rámci choreografií skupín sa niekoľkokrát umiestnil na popredných miestach. Ako sólo tanečník začal súťažiť len minulý rok. Na celoslovenskej súťaži Grimmy dance cup v Košiciach získal pekné 4. miesto. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie letného tanečného campu, na nákup športovej obuvi a oblečenia a na vyplatenie členského a mesačného poplatoku za tanečnú školu Wanted.
b) podpora a rozvoj športu 400 € David tancuje v Tanečnej škole Wanted už 10 rokov, ako sólo tanečník v štýle hip-hop. So svojím talentom sa delí aj s mladšou generáciou, ktorú už aj trénuje. Medzi jeho najväčší doterajší úspech patrí 7. miesto na Majstrovstvách Európy. Okrem tohto je niekoľko násobný majster Slovenska hip-hop sólo v juniorskej kategórii. Okrem tréningov sa účastňuje rôznych workshopov so zahraničnými lektormi, od ktorých preberá nové tanečné prvky, triky a grify. Počas roka sa zúčastňuje viacerých súťaží na Slovensku, ale aj v zahraničí. David chce naberať nové skúsenosti a do budúcna sa túži stať tanečným lektorom. Finančné prostriedky boli využité na kúpu športového oblečenia a na vyplatenie letného tanečného campu, kde získal od známej tanečnej skupiny The Pastels a Old school brothers veľa nových skúseností v rôznych tanečných štýloch.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Ninka trénuje judo v športovom klube JUNIOR club Lučenec. Tento rok sa stala majsterkou Slovenska v kategórii mladších žiačok. Budúci rok by chcela tento majstrovský titul obhájiť, preto každý deň tvrdo trénuje. Okrem tohto titulu má na konte 6 zlatých, 4 strieborné a 4 brondzové medaile. Vo svojom motivačnom liste napísala„Pochopila som, že keď človek robí veci, ktoré ho bavia a venuje sa im naplno, môže si z turnajov odniesť nielen broz, ale aj striebro či zlato. Začiatky sú ťažké, ale keď príde tá chvíľa a vyhráš svoju prvú zlatú medailu zistíš, že tá snaha stála za to.“ Vďaka finančnej pomoci bolo Ninke zakúpené kimono a iné športové doplnky, ktoré jej dopomôžu ku kvalitnejším tréningom
b) podpora a rozvoj športu 400 € Už ako malá bola Diana hyperaktívna a všade jej bolo. Preto ju rodičia snažili viesť k športu. K hokeju sa dostala na ZŠ, kde navštevovala športovú triedu. I napriek drsným a tvrdým podmienkam tréningov, či zápasov sa Diana nevzdala a dotiahla to až na profesionálnu úroveň. Je hráčkou Ženského hokejového klubu mesta Zvolen, kde zastáva post obrankyne. Medzi jej najväčšie doterajšie úspechy patrí účasť v reprezentácii Slovenska v ženskom hokeji do 16 rokov. Finančné prostriedky boli použité na kúpu hokejovej výstroji na novú sezónu 2017/2018
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Pani Mária žije so svojím zdravotne chorým synom Rudkom. Nachádzajú sa v zlej finančnej aj životnej situácii. Bývajú v prenajatom domčeku, v ktorom sa kúri drevom. Rudko trpí postihnutím DMO, je plienkovaný, nechodí ani nerozpráva. Strava mu je podávaná kojeneckou fľašou. Finančné prostriedky boli využité na úhradu nájomného.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € OZ FORTIS vzniklo v roku 2014. Ide o občianske združenie zaoberajúce sa bojovými športami (KICK BOX, K-1, MMA). Venujeme sa predovšetkým deťom a mládeži. V roku 2016 sa im podarilo vybudovať a otvoriť novú športovú telocvičňu, ktorú sa snažia dovybaviť športovým náradím a náčiním pre bojové a funkčné tréningy. Ich snahou je poskytnúť mladým športovcom vhodné podmienky na získanie techník v bojových športoch a zároveň ich motivovať k lepšiemu využitiu voľného času. Okrem pästiarov a kickboxeristov využívajú športovisko aj karatisti. Z poskytnutých finančných prostriedkov sa zakúpili rôzne športové náradia a náčinia ako: boxovacie vrecia, boxerské a MMA rukavice, boxerské lapy, chrániče, opasky, činky, medicinbaly, švihadlá a iné.
b) podpora a rozvoj športu 400 € David sa venuje spoločenským tancom siedmy rok. Doteraz sa zúčastnil viacerých súťaží na Slovensku i v zahraničí, kde sa umiestnil so svojou tanečnou partnerkou na porpredných miestach. Na začiatku bral David tanec len ako hobby, no za tie roky sa vypracoval na profesionálnu úroveň. Okrem bežných tanečných tréningov kde si zdokonaľujú tanečné choreografie zvykne absolvovať aj tanečné sústredenia, kde sa im venujú poprední taneční tréneri zo Slovenska ale i zahraničia. Poskytnuté finančné prostredky slúžili na pokrytie nákladov spojených s výukou tanečného športu, individuálnych hodín, na zakúpenie tanečnej obuvi a tanečného oblečenia.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Andrej sa od svojich šiestich rokov venuje džudu a je členom klubu Katsudo Lučenec, kde pod vedením trénera Róberta Ráca napreduje a zbiera cenné kovy zo slovenských i zahraničných turnajov. Prostredníctvom sebaobranných techník tohto japonského bojového umenia sa u Andreja všestranne rozvíja telesná zdatnosť ako aj psychická odoslnosť. Do budúcnosti by chcel v tomto bojovom umení pokračovať a rozvýjať svoj zalent. Jeho snom je získať najvyšší možný majstrovský stupeň, čo je čierny a červený opasok. Finančné prostriedky boli využité na zakúpenie športového oblečenia a pomôcok.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Timo celou svojou detskou dušičkou miluje hokej. Už od svojich troch rokov stále behal s hokejkou v ruke, neustále pozeral hokejové zápasy. Miloval hymny, obzvlášť ruskú. Až nakoniec svojich rodičov „prinútil“, aby ho prihlásili na hodkej do hokejového klubu MMHK Nitra. A tak sa ako prváčik stal hokejistom. Od toho času sa pre neho a rodičov stal hokej súčasťou dennodenného života. Dvojfázové tréningy, zápasy, turnaje, kondičné tréningy. Peňažné prostriedky boli použité na úhradu za účasť na hokejovom kempe u Maja Gáboríka, kde absolvolal 2 x denne tréning na ľade, 2 x denne suchý tréning. Okrem tohto sa pre Tima zakúpilo termo prádlo a korčule.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Vanesku rodičia prvý krát priviedli na zimný štadión keď mala iba 3 roky. Od vtedy sníva, že sa stane úspešnou krasokorčuliarkou. Keď si osvojila základné pohyby na ľade rozhodli sa ju rodičia v jej sne podporiť a zapísali ju do Krasokorčuliarskeho klubu Zvolen. I napriek náročným tréningovým podmienkam ostáva Vaneska tomuto športu verná. Jej tréningový plán sa skladá z každodenných ranných tréningov na ľade od 6 do 7, po ktorých ide do školy. Poobede pokračuje so súchým tréningom. Každodenný dril je zúročený pri každom súťažom vystúpení na veľkých cenách v rámci Slovenska. Je veľkým vzorom je pán ľadu a majster sveta Jevgenij Pľuščenko, ktorému aj Vaneska robila predskokanku pri jeho šou vo Zvolene. Poskytnuté finančné prostriedky boli použité na nákup korčulí a tréninogového oblečenia.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Ľuboš je žiakom 5. ročníka hokejovej ZŠ v Martine, ktorú reprezentuje aj na hokejových zápasoch. I napriek tomu, že trpí cukrovkou sa snaží čo najlepšie reprezentovať svoj hokejový klub MHA Martin. Počas sezóny tvrdo trénuje každý deň a nepoľaví ani v lete, kedy sa venuje kondičným tréningom. Vzhľadom k tomu, že mal Ľuboš doteraz vždy požičanú hokejovú výstoj sa rozhodla jeho mama cez zamestnanecký grantový program pomôcť a zabezpečiť mu vlastnú hokejovú výstroj. Z finančných prostriedkov bola Ľubošovi zakúpená hokejka, prilba, chrániče a iné hokejové pomôcky.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 400 € Mário sa od svojich desiatich rokov venuje spevu ľudových piesní. Reprezentuje svoju ZŠ v Kriváni i obec Korytárky a Kriváň. Zúčastňuje sa rôznych súťaží ako: Spievaj si vtáčatko, Rozospievaná mlaď, Matúšové dni, Heligonkári v Korytárkach a iné. Spev ako taký ho veľmi baví a hlavne ľudové piesne. Často ho pozývajú spievať aj na rôzne podujatia organizované obcou Kriváň. Z finančný prostriedkov bol Máriovi zakúpený Detviansky kroj, ktorý bude hrdo nosiť na rôznych kultúrnych podujatiach.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Talentovaný mladý futbalista Mirko reprezentuje svoj futbalový klub ŠK Novohrad od svojich 7 rokov. V súčasnosti so svojím klubom hrá okresnú mini ligu, kde dosahuje výborné výsledky. Medzi jeho úspechy patrí ocenenie za najlepšieho hráča turnaja, 3 zlaté, 2 strieborné a 5 bronzových medailí. Okrem získaných ocenení si z každého zápasu odnesie aj množstvo skúseností. Tento šport ho veľmi baví a rád by v ňom ďalej pokračoval. Jeho veľkým snom je reprezentovať svoj klub ale aj Slovenskú republiku na rôznych medzinárodných zápasoch. Finančné prostriedky boli použité na úhradu letného futbalového kempu, preplatenie dopravy na futbalové zápasy a turnaje, futbalové pomôcky a oblečenie
b) podpora a rozvoj športu 400 € Malý bojovník Samko sa džudu venuje od svojich 5 rokov. Je členom klubu Katsudo Lučenec. Jeho veľkým vzorom je jeho otec, ktorý ho k tomuto športu priviedol. Jeho zápasy sú rýchle, technické a úspešne končia ešte pred časovým limitom. Okrem tréningov, ktoré má Samko 3x do týždňa, si rád zatrénuje aj doma. Aby mohlo svoju techniku zdokonaľovať z poskytnutých finančných prostriedkov mu bol zakúpený zápasnícky panák, tatami a kimono.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 400 € Ondrej je žiakom ZUŠ v Tisovci kde sa venuje hre na akordeón. Hrať začal hneď ako nastúpil do prvej triedy. Hra na akordeóne je pomerne dosť náročná, ale práve to je jeden z dôvodov, prečo to Ondreja baví. Rád zdoláva prekážky a učí sa nové veci. Už od začiatku sa mu páčilo, aký je tento hudobný nástroj zložitý a jeho poznávanie mu prinieslo veľa radosti. Vždy keď sa učí hrať novú skladbu, je to pre neho častokrát veľká výzva. Ondrej dostal pozvánku na Konzervatórium Jána Levoslava Bellu, kde mal možnosť zahrať si s akordeónovým virtuózom Michalom Červienkom. Okrem iného sa zúčastnil aj koncertu s profesorom Mariánom Lapšanským. Vďaka získaným finančným prostriedkom bol Ondrejovi zakúpený akordeón, aby mohol rozvíjať svoj talent.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Márii v roku 2016 diagnostikovali anaplastický Oligodendrogliom GR:3 na mozgu veľkosti 7 cm. Operácia prebehla v Prahe, kde sa vďaka odbornej pomoci podarilo Máriin život zachrániť. Nádor sa podarilo vybrať a nepoškodiť okolie mozgu. Jedná sa ale o urýchlene dorastajúci nádor, pričom lekári odporučili okrem chemoterapie a rádioterapie aj doplnkovú liečbu. Vďaka nadačným prostriedkom sme Márii pomohli zabezpečiť túto doplnkovú liečbu, ktorá zabezpečuje regeneráciu mozgových buniek a bráni narastaniu nových nádorových buniek. Liečba je úspešná, Mária je v domácom prostredí a plne sa venuje svojej sedem ročnej dcérke
b) podpora a rozvoj športu 750 € Cieľom občianskeho združenia THE MACHINES je podpora športu hlavne a nie len u mladých ľudí, čo sa nám darí. Dôkazom sú aj nábory nových členov a ich výborné umiestnenia na pretekoch. Vďaka finančnému príspevku sa im podarilo v roku 2017 úspešne absolvovať niekoľko športových podujatí – pretekov a dokonca obsadiť aj pódiové umiestnenia.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Saška bola do júna 2013 úplne zdravé bezstarostné dievča. V jeden slnečný deň na prechádzke popri štrkovisku zbadala topiace sa dievča. Neváhala ani minútu a skočila jej na pomoc. I napriek tomu, že bola dobrý plavec, precenila svoje sily a nakoniec ju topiace sa dievča potopilo. Od tohto momentu Saška bojovala za svoj život. Po dvoch týždňoch ako ju lekári zachránili prekonala veľký opuch mozgu. Saškin zdravotný stav sa komplikoval, museli jej vykonať tracheostómiu. Niekoľkokrát prekonala sepsu, zápaly obličiek, bola nespočetne krát pod narkózou. Po príchode domov to nebolo jednoduché, do nemocnice sa musela vrátiť ešte niekoľko krát. Saška podstúpila liečbu v hyperbarickej komore, rehabilitáciu v Centre Libeta, niekoľko mesiacov strávila v sanatóriu vo Viedni, kde sa jej podarilo pribrať na váhe. Absolvovala vyšetrenie Spact sken mozgu, pričom aktivita mozgu je nízka, nie však nulová. Finančné prostriedky boli použité na nákup výživového doplnku NurAiD II, ktorý sa odporúča ako prídavná liečba v rámci rehabilitačných programov pre pacientov po traumatickom poškodení mozgu. Čo sa týka vnímania, pozornosti a držania tela je to lepšie ako pred rokom. Aj malý pokrok a zlepšenie ju posúva dopredu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 94,44 € Miško má 6 rokov a má neurologickú diagnózu. Zatiaľ ešte nechodí, ani nerozpráva, ale napriek tomu všetkému je to veľmi šikovný chlapec, ktorý chce dosiahnuť strašne veľa. Absolvoval už niekoľko rehabilitácií v Košiciach, Bratislave, Piešťanoch a dokonca aj mimo SR v Rakúsku a Maďarsku. Finančné prostriedky boli použité na neurorehabilitačný program v ADELI Medical Center v Piešťanoch.
Spolu 11 344,44 €