Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Pontis, Bratislava'
za rok 2011

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí, mládeže 348 € SLSPA12_001: Občianske združenie Slovan - ženský futbal - Grant podporil uskutočnenie medzinárodného halového turnaja vo futbale pre kategóriu dievčat nar. v r. 1999 a neskôr, za účasti klubových družstiev zo Slovenska, Česka, Rakúska a Nemecka.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, 5 000 € SLSPA12_002: Slovenské hnutie špeciálnych olympiád - Schválený grant umožnil spolufinancovanie účasti športovcov s mentálnym postihnutím zo Slovenska na Svetovej zimnej špeciálnej olympiáde–PyeongChang 2013, najväčšom svetovom športovom podujatí roka 2013.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, 2 142 € SLSPA12_4: Pomoc ohrozeným deťom - Z grantu bola financovaná sociálna a psychologická pomoc klientkám, ktoré sa ocitli v náročnej životnej situácii. Mesačne bolo zaznamenaných 55 psychologických konzultácií.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, 1 603 € SLSPA13_1: Inklúzia - Udelené prostriedky prispeli k vytvoreniu modelového tréningového pracoviska pre budúcich zamestnancov – čašníkov a pomocný personál so zdravotným postihnutím.
zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € SLSPA13_10: Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, príspevková organizácia - Kultúrne vyžitie pre veľké množstvo divákov v rámci festivalu Music Square v Bratislave.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, 1 006 € SLSPA13_11: VCELI DOM - Jazyková súťaž motivovala deti z detského domova v Harmónii k záujmu vzdelávať sa v oblasti cudzích jazykov. Taktiež boli darované 2 vyradené počítače ku ktorým majú deti prístup.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 900 € SLSPA13_12: DOMKA - Združenie saleziánskej mládeže - Uskutočnením putovného táboru po Slovensku sa deti naučili angažovanosti, pomoci druhým, vyskúšali si rôzne športové a kreatívne aktivity.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 3 000 € SLSPA13_13: OBEC Borša - Rekonštrukciou tribúny došlo k skrášleniu okolia tribúny, zvýšila sa bezpečnosť detí a fanúšikov futbalu.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 2 800 € SLSPA13_14: TJ Iskra Borčice - Nákupom nových športových pomôcok futbalovému klubu TJ Iskra Borčice sa prispelo k rozvoji mladých športovcov.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 2 690 € SLSPA13_15: Športový klub Dynamo Diviaky - Revitalizáciou ihrísk, nákupom technických pomôcok a športových potrieb sa prispelo k vytvoreniu lepších podmienok pre športovanie detí a mládeže.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 2 972,9 € SLSPA13_16: MFK Topvar Topoľčany 1912 - Zakúpením nových športových pomôcok a materiálu pre MFK Topvar Topoľčany sa zefektívnili tréningy pre deti.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 2 800 € SLSPA13_17: Telovýchovná jednota Družstevník Brunovce - Zakúpením nových športových pomôcok a materiálu sa zefektívnili tréniny klubu, prispelo sa k možnostiam športovania mladých ľudí.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 2 970 € SLSPA13_18: Obec Lučivná - Projekt prispel k zmysluplnému využívaniu voľného času mladých, nákupom športového materiálu, zlepšenie vzťahov detí organizovaním tréningov.
podpora vzdelávania, 14 960 € SLSPA13_19: Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave - realizácia troch významných projektov- Spoločného zasadnutia katedier obchodného a finančného práva SR a ČR, Workshopu EMCA a Bratislavského právnického fóra 2013, čo výrazným spôsobom prispelo k zvýšeniu kvality štúdia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí, mládeže 5 000 € SLSPA13_2: Slovenský zväz bedmintonu - Z grantu sa financovala tlač 2 000 ks brožúr "Začni s bedmintonom" pre učiteľov na podporu tohto športu na školách.
zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € SLSPA13_20: oz punkt - Vďaka grantu sa uskutočnil Medzinárodný festival súčasného dizajnu Bratislava Design Week 2013.
zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € SLSPA13_21: Truc sphérique - Rekonštrukciou Novej synagógy v Žiline sa vytvoril nový výstavný priestor pre výtvarné umenie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 354,5 € SLSPA13_22: Občianske združenie Brána do života - Vďaka grantu sa bol zakúpený záhradný altánok pre relax a oddych klientov OZ, do projektu sa zapojilo 23 dobrovoľníkov pri inštalácii a maľovaní.
zachovanie kultúrnych hodnôt 690 € SLSPA13_23: ID Space Team - Organizácia projektu dala predovšetkým 28 mladým umelcom príležitosť sa prezentovať a kultúrny zážitok pre viac ako 2500 návštevníkov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 4 000 € SLSPA13_24: Tenisový klub Slovan Bratislava - Vďaka grantu boli žiakom poskytnuté lepšie podmienky na vykonávanie tréningového procesu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € SLSPA13_25: Divadlo Aréna - Premiéra svetoznámej hry Venuša v kožuchu poskytla zážitok mnohým slovenským divákom.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPA13_26: Slovenský skauting - 40.zbor Fénix Modra - Vďaka grantu sa uskutočnila výsadba ovocných drevín, vyčistenie kanálov, výstavba lavičiek a informačných tabúľ. Upravením tohto priestoru sa vytvorilo príjemné miesto na aktívne trávenie voľného času.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPA13_27: Obec Liptovská Teplička - Z poskytnutých financií sa vytvorila oddychová zóna pre miestnych a turistov. Upravilo sa okolie prameňa, vysadila sa zeleň, prebehla výstavba informačných tabúľ, lavičiek, stojanov na bicykle.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPA13_28: Obec Makov - Finančné prostriedky boli použité na financovanie vystupujúcich festivalu, technické zabezpečenie. Súčasťou boli vystúpenia známych slovenských kapiel a tvorcov, rôzne workshopy, street art, fotografovanie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € SLSPA13_29: Mesto Brezno - Vďaka grantu sa uskutočnila rekonštrukcia mestskej veže v Brezne, ktorá sprístupnila kultúrnu pamiatku pre verejnosť.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 500 € SLSPA13_3: INEKO, Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy - Z grantu boli podporená informovanosť o potrebných reformách, a to prostredníctvom analýz a aktívnou účasťou na verejnej diskusii.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPA13_30: Obec Dlhé Klčovo - Vďaka grantu sa zorganizovalo slávnostné vystúpenie, nakúpili sa kroje pre členov súboru. Deti a mládež spoznali tance, spevy a zvyky svojho regiónu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 7 000 € SLSPA13_31: Mesto Nitra - Grant bol použitý na organizáciu podujatia s cieľom priblížiť históriu mesta Nitra. Podujatie bolo širokospektrálne s výstavami, koncertami, súťažami aby čo najbližšie priblížilo históriu verejnosti.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € SLSPA13_32: Obec Svätý Anton - Financie boli použité na záchranu kultúrnej pamiatky obce Svätý Anton. V budove sa podarilo odstrániť nadmernú vlhkosť a odvetrať severnú a západnú stranu.
podpora vzdelávania, 8 000 € SLSPA13_33: o.z. Pomoc obetiam nášľapných mín - Z poskytnutého grantu sa vytlačila ilustrovaná kniha a vznikol animovano-dokumentárny seriál. Vďaka týmto aktivitám sa deti dozvedeli o bezpečnosti cestovania vo vlakoch.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 20 000 € SLSPA13_34: Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode - Vďaka grantu si všetky deti bez ohľadu na ekonomické možnosti rodiny mohli vyskúšať športovanie. Nakúpila sa základná výstroj, zabezpečili sa tréningy a súťaže.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 3 000 € SLSPA13_35: obec Zázrivá - Grant bol použitý na nákup materiálu a rekonštrukciu šatní, kde sa aktívne združujú futbalové družstvá TJ Fatran v Zázrivej. Týmto projektom sa zvýšila športová aktivita medzi deťmi a mládežou.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv 4 290 € SLSPA13_36: Šanca pre nechcených - Vďaka grantu sa vytvorila webová stránka. Cieľom bolo oboznámiť verejnosť s problémami opustených matiek s dieťaťom a možnosť podpory zo strany verejnosti.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv 10 000 € SLSPA13_37: Inkluzia - Radničkine trhy 2013 sa konali v troch mestách Slovenska - v Bratislave, v Liptovskom Mikuláši a v Prešove, čo prispelo k šíreniu informovanosti o zamestnávaní osôb so zdravotným postihnutím formou chránených dielní a chránených pracovísk.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv 1 399 € SLSPA13_38: Občianske združenie Athéna - Pomocou grantu boli uskutočnené aktivity pre deti so zdravotným postihnutím. Aktivity boli zamerané na rozvoj schopností.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, 1 500 € SLSPA13_39: Útulok šťastný psík - Na základe poskytnutého grantu sa budova útulku zrekonštruovala a zastrešila, vymenili sa okná a dvere.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, 1 603 € SLSPA13_4: Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska/Výcviková škola pre vodiacich psov (ďalej len "VŠVP") - Vďaka grantu bola poskytnutá veterinárna starostlivosť pre 12 šteniat, ktoré sa neskôr stanú vodiacimi psami.
zachovanie kultúrnych hodnôt 6 500 € SLSPA13_40: Mesto Malacky - Vďaka grantu bol zorganizovaný divadelný festival. V rámci festivalu sa uskutočnila výstava, súťaže, divadelné predstavenia, tvorivé dielne.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € SLSPA13_41: mestská časť Bratislava-Petržalka - Vďaka grantu bol zorganizovaný festival zameraný na humornú tvorbu v textoch, hudbe. Cieľom bolo umožniť priestor pre skupiny a jednotlivcov v tejto hudobnej oblasti.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPA13_42: C.A.R.D.O. - Národné dobrovoľnícke centrum - Z poskytnutého grantu vzniklo podujatie na podporu dobrovoľníckej činnosti. Cieľom bolo zapojenie verejnosti do týchto aktivít, zdôraznili sa prínosy dobrovoľníctva pre spoločnosť.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € SLSPA13_43: mesto Sereď - Z grantu bol vybudovaný náučný chodník v Seredi. Vďaka tomuto priestoru sa široká verejnosť mohla zoznámiť s faunou a flórou v tejto oblasti.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPA13_44: Mesto Myjava - Z grantu bol umožnený plavecký kurz pre deti zo sociálne slabšieho prostredia.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, 1 000 € SLSPA13_45: Slovenský zväz tanečného športu na vozíčku - Vďaka grantu sa uskutočnila súťaž v tanečnom športe na vozíčku.
zachovanie kultúrnych hodnôt 20 000 € SLSPA13_46: Nezisková organizácia L plus S - Grant prispel k základnému cieľu a poslaniu Štúdia L+S hľadať inovatívne formy autorského divadla. Projekt Spomínam na Paríž I. je pripomenutím tvorby Jara Filipa a projekt Music a la Carte je originálnym spojením multižánrových hudobníkov a umelcov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 830 € SLSPA13_47: Porta Artium - Grant prispel k zrealizovaniu hudobných ateliérov s cieľom rozvíjať hudobnú kreativitu študentov a viesť ich k improvizácii a k sebavyjadreniu pomocou jazzovej hudby pod vedením známych slovenských jazzových hudobníkov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 4 000 € SLSPA13_5: Lyžiarsky klub Valčianska dolina - Grant bol poskytnutý na uskutočnenie výcvikového kempu. Hlavným cieľom bolo zlepšenie fyzickej kondície. Počas kempu sa účastníci venovali rôznym športom a hrám.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 000 € SLSPA13_6: Alkan klub horských športov - Grantom boli pokryté výdavky na preteky, zabezpečenie upomienkových predmetov pre účastníkov, zabezpečenie propagačného materiálu.
podpora vzdelávania, 500 € SLSPA13_7: Toastmasters Bratislava - Vďaka udelenému grantu bola financovaná časť výdavkov spojených s organizáciou Rečníckej súťaže Toastmasters, ktorá je je vrcholnou stredoeurópskou súťažou najlepších rečníkov v bratislavskom regióne.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 10 000 € SLSPA13_8: Basketbalový klub Slovan Bratislava - Vďaka grantu vznikli mládežnícke družstvá. Mládeži boli vytvorené lepšie podmienky na trénovanie a tiež má prístup ku kvalifikovaným trénerom.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPA13_9: Klub rýchlostnej kanoistiky Nováky - Grant bol použitý na nákup tréningového vybavenia, zlepšenie tréningových podmienok. Hlavnou motiváciou bolo zapojenie detí do športovej aktivity.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 993 € SLSPf13_01: Obec Slanec - Schválený grant prispel k obnove futbalového ihriska, a to najmä zakúpením krovinorezu a nových konštrukcií bránok. Zemné práce a výkop odvodňovacieho rigolu prispeli k celkovej revitalizácii futbalového ihriska.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 2 980 € SLSPf13_02: Mesto Gbely - Vďaka grantu boli zakúpené dresy pre členov mládežníckeho futbalu. Finančné prostriedky boli využité aj na vysadenie trávnika na futbalovom ihrisku, čím sa zlepšili podmienky pre hranie futbalu v meste Gbely.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 2 944,47 € SLSPf13_03: Obec Dobrá Niva - Finančné prostriedky boli použité na osadenie nových dverí a okien na budove tribúny OŠK Dobrá Niva. Udelený grant prispel k zamedzeniu úniku energií, zvýšeniu bezpečnosti tribúny a k celkovému zveľadeniu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 1 333,06 € SLSPf13_04: Obec Horné Turovce - Vďaka podpore projektu boli zakúpené tréningové pomôcky. Pomôcky pomohli mladým športovcom v rozvoji ich pohybových schopností.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 2 700 € SLSPf13_05: Futbalový klub obce Kochanovce - Ihrisko v Kochanovciach, ktoré bolo zničené povodňami sa podarilo zrekonštruovať vďaka grantu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 1 953 € SLSPf13_06: Obec Krivany - Pomocou prostriedkov grantu boli zakúpené futbalové pomôcky nevyhnutné na podporu športových aktivít v obci Krivany.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 985 € SLSPf13_07: Mestský športový klub Tatran Spišské Vlachy - Pomocou grantu sa vytvorila simulácia ihriska pre členov športového klubu. Prostriedky boli využíté aj na zakúpenie pomôcok ako lopty, dresy, bránky, kužele a iné tréningové potreby.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 971,11 € SLSPf13_08: Mesto Dobšiná - Grant bol využitý na renováciu interiéru a exteriéru futbalového štadióna. Vďaka renovácii štadióna boli splnené všetky bezpečnostné parametre.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 000 € SLSPf13_09: Obecný futbalový klub Vyšná Slaná - Finančné prostriedky boli využité na nákup športových pomôcok. Nákup pomôcok pomohol mladej generácii aktívne sa zapojiť do aktivít futbalového klubu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 030 € SLSPf13_10: Obec Bíňovce, Obecný úrad Bíňovce - Grant bol použitý na rekonštrukciu budovy, čím sa zvýšila kvalita jej používania.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 558,5 € SLSPf13_11: Obec Nesvady - Vďaka grantu sa zrealizovala rekonštrukcia sprchovacích miestností v šatniach ktoré patria k futbalovému ihrisku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 575,4 € SLSPf13_12: Obec Borský Svätý Jur a futbalový klub - Prostredníctvom grantu sa uskutočnila na futbalovom štadióne rozsiahla rekonštrukcia kabín. Rekonštrukcia prispela k energetickej hospodárnosti budovy.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 916,9 € SLSPf13_13: FC Baník Horná Nitra - Z grantu boli zakúpené tréningové pomôcky, ktoré pomohli k zlepšeniu tréningových podmienok pre mládežnícke družstvá. Taktiež sa zvýšil počet tréningových jednotiek vybudovaním zavlažovania na tréningovom ihrisku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 215 € SLSPf13_14: Obec Stretava - Podporením projektu sa zlepšil technický stav športových objektov a došlo ku skultúrneniu prostredia pre návštevníkov športových podujatí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 1 204,16 € SLSPf13_15: Obec Senné - Grant bol využitý na opravu a doplnenie chýbajúcich bariér okolo hracej plochy ihriska. Z prostriedkov boli zakúpené športové pomôcky, vďaka ktorým sa zlepšili podmienky pre mladých športovcov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPf13_16: Obecný úrad Ruskovce - Vďaka finančnej podpore tohto projektu sa podarili vybudovať verejné toalety, čo pomohlo k zlepšeniu čistoty okolia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_17: Obec Chlebnice - Udelený grant bol využitý na nákup záhradného traktora, ktorý je určený na kosenie rozľahlých plôch. Pravidelným kosením došlo k zlepšeniu kvality parametrov futbalového trávnika.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 100 € SLSPf13_18: ŠK Záhorák Plavecký Mikuláš - Grant bol využitý na nákup novej traktorovej kosačky, ktorá prispela ku kultivácii trávnatých plôch v priestoroch športového klubu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_19: Športový klub Kriváň Liptovská Ondrašová - Pomocou grantu bol vybudovaný zavlažovací systém na futbalovom ihrisku ŠK Liptovská Ondrášová. Zavlažovací systém zjednodušil polievanie ihriska a skvalitnil futbalovú plochu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_20: Obec Turňa nad Bodvou - Grant prispel k zakúpeniu a montáži nového oplotenia futbalového ihriska, nakoľko pôvodné bolo zničené víchricou.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_21: Obecný športový klub Rosina - V rámci finančnej pomoci sa zrealizovalo kompletné oplotenie športového areálu OŠK Rosina. Dokončením oplotenia sa splnil hlavný cieľ a to ochrana verejného majetku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 956,5 € SLSPf13_22: Obec Dedina Mládeže - Finančná podpora bola využitá na obnovenie sprchovacích miestností a prezliekární a taktiež bolo zakúpené nové športové vybavenie pre futbalistov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 970 € SLSPf13_23: FC ČAKA - Zámerom projektu bolo zastrešiť tribúnu a docieliť tak ochranu pred nepriaznivým počasím, zvýšenie bezpečnosti a tiež zlepšenie estetického vzhľadu tribúny. Prostriedky grantu boli použité na nákup materiálu na zastrešenie tribúny.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 1 070 € SLSPf13_24: Mladosť Matiašovce - Vďaka prostriedkom získaných z projektu sa zvýšila kvalita tréningového procesu a reprezentácia klubu. Zakúpené športové pomôcky prispeli ku skvalitneniu prípravy mládeže.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 1 000 € SLSPf13_25: TJ Družstevník Diviacka Nová Ves - Pomocou grantu bol vybudovaný zavlažovací systém, čo prispelo k zlepšeniu hracej plochy.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 340 € SLSPf13_26: Telovýchovná jednota Slovan Preseľany - Z udeleného grantu sa zrealizoval nákup športových pomôcok ako futbalové bránky, siete a lopty. Nákup prispel k zlepšeniu vybavenia futbalového štadióna.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_27: FC ŠTK 1914 Šamorín oz - Grant zabezpečil nákup športového náradia predovšetkým nákup prenosných hliníkových bránok, ktoré skvalitnili tréningový proces.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_28: Obecný futbalový klub Dunajská Lužná - Pomocou grantu bolo zabezpečené obstaranie nového športového vybavenia a pomôcok.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_29: Obec Volkovce - Vďaka grantu bolo vybudované umelé osvetlenie futbalového miniihriska. Vybudovanie umelého osvetlenia zabezpečilo možnosť využívať ihrisko celoročne.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 948,38 € SLSPf13_30: Obec Štiavnické Bane - Vďaka grantu boli zakúpené športové pomôcky. Taktiež sa zrealizovala rekonštrukcia multifunkčného ihriska, ktorá zefektívnila futbalové tréningy, zápasy a skvalitnila športovú prípravu futbalistov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_31: Obec Kamenná Poruba - Grant bol využitý na vybudovanie sociálneho zariadenia pre divákov a šatne pre futbalistky. Vďaka grantu sa zvýšilo využitie priestorov budovy pri mnohých podujatiach obce.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 985 € SLSPf13_32: Obec Habovka - Grant prispel k zlepšeniu podmienok pre prípravu a hygienu mladých futbalistov. Pomocou finančných prostriedkov bolo zakúpené aj športové vybavenie.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 999,25 € SLSPf13_33: Obec Lehota - Vďaka grantu boli dobudovaný nový objekt žiackych šatní, čím sa výrazne zlepšia služby obce v oblasti organizovania futbalových zápasov a športových podujatí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 3 000 € SLSPf13_34: Obec Ľubotice - Udelený grant prispel k vybudovaniu malého futbalového ihriska na mestskom sídlisku. Vybudovaním ihriska sa vytvoril ucelený priestor pre pohybové aktivity. Zároveň došlo k odstráneniu rizika hrania sa detí na ceste.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 1 998,8 € SLSPf13_35: Lokomotíva Devínska Nová Ves - Prostredníctvom grantu došlo k upraveniu priestoru futbalového ihriska a k skvalitneniu tréningového procesu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 483 € SLSPf13_36: Mestský futbalový klub MFK Slovan Sabinov - Prostriedky z grantu boli využité na zlepšenie materiálneho vybavenia futbalových mužstiev.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 1 674,7 € SLSPf13_37: Dolnopotôňsky športový klub - Vďaka grantu bol zrealizovaný nákup športového vybavenia, tréningových pomôcok a oblečenia. Nákup vybavenia prispel k zvýšeniu záujmu detí o futbal.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 870 € SLSPf13_38: FK Slovan Trstená - Grant prispel k skvalitneniu materiálneho a technického vybavenia klubu, čo sa odrazilo na príprave hráčov a rozvoji ich pohybových schopností a zručností.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 1 104 € SLSPf13_39: Športový Klub Čereňany - Grant bol použitý na rekonštrukciu kúpeľne, nákup nových dresov, lôpt a iných pomôcok, ktoré pomohli skvalitniť tréningový proces.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 770 € SLSPf13_40: Obec Tovarné - Pomocou grantu došlo k dobudovaniu šatní, sprchy a toalety, zároveň sa zabezpečilo oplotenie ihriska. Úpravami bol vytvorený ucelený estetický komplex.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, podpora športu detí a mládeže 2 620,77 € SLSPf13_41: Obec Košeca - Grant zabezpečil rekonštrukciu spŕch, čím sa dosiahlo zdravé a hygienické prostredie. Rekonštrukcia prispela k šetreniu enerigií, hlavne vody.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € SLSPo13_01: Mesto Dolný Kubín - Vďaka grantu bolo obnovených šesť hrobových miest a osadených 28 kusov informačných tabuliek na historickom cintoríne, ktorý ročne navštívi približne 3640 návštevníkov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 735 € SLSPo13_02: Obecný úrad Voderady - Finančné prostriedky z grantu boli použité na významnú časť výdavkov spojených s organizáciou umeleckého festivalu Rukami a srdcom. Festival prispel nielen k zviditeľneniu a podpore mladých umelcov, ale aj k rozvíjaniu kultúrnych hodnôt a tradícií.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 200 € SLSPo13_03: Mesto Želiezovce - Prostriedky boli použité na organizáciu spojenú s piatym ročníkom Pohronskej verbovačky. Cieľom trojdňového podujatia je už každoročne zachovanie tradičného tanca z Dolného Pohronia. Podujatie malo približne 2800 návštevníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, 3 500 € SLSPo13_04: Mesto Gbely - Mesto Gbely v spolupráci so žiakmi a pedagógmi ZŠ s MŠ Gbely vďaka finančnej pomoci vysadili stromy, ktoré budú zveľaďovať a spíjemňovať chvíle obyvateľom i návštevníkom mesta.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € SLSPo13_05: Obec Veličná - Realizáciou projektu mohla obec Veličná prezentovať tradičný slovenský folklór a prezentovať tradičné remeslá. V rámci projektu prebehla aj prezentácia rodáka maliara a grafika Petra Michala, kde bolo vystavených 45 fotoreprodukcií diel.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, 4 780 € SLSPo13_06: Obec Lovinobaňa - Cieľom projektu bolo zvýšenie informovanosti občanov obce Lovinobaňa a Uderiná o možnostiach a spôsoboch triedenia odpadu. Z poskytnutých finančných zdrojov sme zakúpili kontajnery na recyklovateľné zložky, drvič odpadu a sadu vriec na triedenie odpadu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 358,96 € SLSPo13_07: Mesto Hriňová - Tradičný hriňovský jarmok priblížil verejnosti miestne remeslá, remeselné výrobky a miestne tradície. Členovia folklórnych súborov a ochotníckeho divadla v Hriňovej predviedli tiež ukážky fašiangových zvykov s ponukou fašiangovej gastronómie.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, 2 500 € SLSPo13_08: Mesto Tornaľa - Cieľom projektu je zhotovenie domácich kompostovísk pre obyvateľov mesta, ktorým sa vyrieši problém zneškodnenia bioodpadu. Projekt by mal usmerniť predovšetkým deti a mládež na ochranu životného prostredia a spätné využívanie bioodpadov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 095,44 € SLSPo13_09: Mesto Dubnica nad Váhom - Cieľom projektu je tvorba historického náučného chodníka, ktorý mapuje najvýznamnejšie momenty v histórii mesta Dubnica nad Váhom. Projekt priniesol záujem a pozitívne ohlasy obyvateľov mesta vo veci zachovania kultúrneho dedičstva mesta.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € SLSPo13_10: MODRANSKÁ BESEDA - Podujatie, ktorého časť bola financovaná z grantu, navracia do Modry ducha keramiky, nadväzuje na tradície starých keramických majstrov a prezentuje živé remeslo ako súčasť hmotného i nehmotného kultúrneho dedičstva
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana a tvorba životného prostredia, 5 000 € SLSPo13_11: Združenie na záchranu hradu Revište - Pokračovanie záchranných prác, ktorých cieľom bolo zabezpečiť západnú a južnú stenu južného paláca a taktiež sa súbežne vykonal čiastočný archeologický prieskum v priestore južného paláca.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 156,2 € SLSPo13_12: obec Lacková - Cieľom projektu bola organizácia workshopu košikárstva, ktoré je jednou z typických tradicíí obce Lacková. Workshop sa zameral na typické goralské tradície, zvyky a jedlá s dôrazom na košikárstvo.
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana a tvorba životného prostredia, 7 250 € SLSPo13_13: Zachráňme hrad Slanec - Cieľom projektu bolo vykonanie zabezpečovacích prác, aby sa zabránilo ďalšiemu rozpadu kultúrnych pamiatok. Lanová dráha výrazne napomohla pri oprave kultúrnej pamiatky hradu Slanec.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € SLSPo13_14: Obec Oreské - Projekt Medzinárodné folklórne slávnosti a Deň Pece bol úspešným projektom, k čomu prispela aj finančná pomoc vo forme grantu. Projekt prispel k zviditeľneniu obce vo výrobe tradičných koláčov a remesiel.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € SLSPo13_15: Obec Malinová - Vďaka finančným prostriedkom sa podarila obnova historicky významnej pamiatky obce "trojičného stípa", ktorý mal v minulosti v obci Malinová veľký význam a poukazoval na dôležité mílniky v jej histórii.
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana a tvorba životného prostredia, 7 500 € SLSPo13_16: Združenie na záchranu Lietavského hradu - V rámci projektu sa zabezpečilo stavebné lešenie, archeologický dozor a prvé stavebné stabilizačné práce.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 924,4 € SLSPo13_17: OBEC ŠPANIA DOLINA - Cieľom "Prázdninovej školy tradičných techník" bola organizácia tvorivých dielní, osvojovanie si tradičných techník rôznych výrobkov a rozvíjanie tradičných remesiel.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia, 2 000 € SLSPo13_18: Obec Dubník - Získané finančné prostiedky boli použité na odstránenie dvoch nelegálnych skládok v obci Dubník. Projekt "spoločne to dokážeme" vzdeláva ľudí o separácii odpadu, o udržiavaní čistoty a ošetrovaní zelene v parkoch a na verejných priestranstvách.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia, 2 000 € SLSPo13_19: Mesto Šaľa - Týmto projektom mesto Šaľa odstránilo 3 čierne skládky odpadu a vyčistilo medzihrádzový priestor, čo prispelo k zlepšeniu životného prostredia.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia, 2 000 € SLSPo13_20: Obec Podbrezová - Pomocou udeleného grantu sa zlepšil estetický vzhľad sídliska Štavnička na základe výsadby drevín a okrasných kríkov a podaril sa tiež zvýšiť záujem obyvateľov o problémy životného prostredia.
zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana a tvorba životného prostredia, 6 000 € SLSPo13_21: Občianské združenie zemplínsko užská hradná cesta - Vďaka grantu sa rekonštruovalo priečelie paláca hradu, čo zlepšilo statiku múrov a objekt pôsobí celistvo a návštevníci majú jasnú predstavu o výzore hradu v minulosti.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia, 4 500 € SLSPo13_22: Spoločnosť pre ochranu netopierov na Slovensku - Realizáciou aktivít projektu so zapojením množstva dobrovoľníkov boli vykonané konkrétne opatrenia na pomoc chráneným živočíchom žijúcich v obciach Rajeckej doliny.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € SLSPo13_23: Občianske združenie RODON KLENOVEC - Projektom sa podarilo prezentovať hodnoty tradičnej ľudovej kultúry Gemera-Malohontu predovšetkým súčasnej genrácii.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia, 5 000 € SLSPo13_24: Združenie na záchranu hradu Šášov - Združenie na záchranu hradu Šášov použilo finančné prostriedky na realizáciu ďalšej etapy záchrany hradu. Etapa je zameraná na rekonštrukciu južného okenného otvoru 1. podlažia strážnej veže, osadenie dverí na hradnú pivnicu a čistenie studne.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia, 7 500 € SLSPo13_25: Historicko - Astronomická Spoločnosť - Odstránenie kriticko-havarijného stavu obytnej veže hradu Ledica, ktorá stáročia chátrala.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, 3 692 € SLSPps13_1: Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov - Podpora zdravotne znevýhodnených športovcov, ktorí pre svoje napredovanie potrebujú kvalitnú športovú prípravu, sústredenia či športové kempy, ktoré im priniesli nielen zisk cenných umiestnení ale aj akceptáciu okolia a uznanie.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, 1 000 € SLSPps13_2: Klub hokeja na sánkach Zbojníci - V rámci projektu mohol Klub hokeja na sánkach Zbojníci zorganizovať viacdňové sústredenie, ktoré sa uskutočnilo v letných mesiacoch. Sladge hokej (hokej na sánkach) je považovaný za vhodný nástroj na komplexnú rehabilitáciu telesne postihnutých.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, 4 000 € SLSPps13_3: TK DANUBE Bratislava - Organizácia medzinárodnej integrovanej súťaže v tanečnom športe na vozíčku s názvom Memoriál Ivanky Dvpřáčkovej, ktorá je okrem preukázania úspešnosti Slovenska aj významnou rehabilitačno-terapeutickou procedúrou.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, 4 000 € SLSPps13_4: Slovenské hnutie špeciálnych olympiád - Národná letná špeciálna olympiáda, na ktorej mali športovci s mentálnym a kombinovaným postihnutím z klubov na celom Slovensku šancu ukázať svoju odvahu a talent v bojoch o medajly v atletike, jazdectve, plávaní a stolnom tenise.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, 2 308 € SLSPps13_5: Občianske združenie Usmej sa na mňa - Udelený grant bol použitý na zakúpenie špeciálnej rampy, ktorá umožní ťažko telesne postihnutým deťom hrať šport bocca.
zachovanie kultúrnych hodnôt 50 000 € SLSPS12_1: Štúdio LS, n.o. - Grant prispel k zásadným spôsobom podporil novú tvorbu v dramaturgii Štúdia L+S. Premiéry hier " 69 vecí lepších než sex" a "Ani za milión" a seriál hudobných večerov Music a la Carte boli z väčšej časti pokryté prostriedkami z grantu.
podpora športu detí a mládeže 50 000 € SLSPS13_1: Slovenský zväz ľadového hokeja - Grant bol využitý na nákup hokejových výtrojov pre deti, ktoré boli distribuované do klubov realizujúcich aktivity v oblasti náboru, čím sa otvorili možnosti hrať hokej aj tým deťom, ktorých rodičia v minulosti nemohli podporovať svoje deti v športovaní.
zachovanie kultúrnych hodnôt 20 000 € SLSPS13_10: Divadlo Aréna - Divadlo Aréna uviedlo nemeckú hru s názvom Das Ding, ktorá patrí k najúspešnejším súčasným nemeckým hrám najmä pre rezonujúci obsah a modernú formu. Vyznačuje sa aktuálnymi témami ako globalizácia a vykorisťovanie krajín tretieho sveta.
podpora športu detí a mládeže 20 000 € SLSPS13_11: Občianske združenie Street Dance Academy - Občianske združenie Street Dance Academy pod vedením Laciho Strikea mohlo na základe finančného príspevku zorganizovať turné, ktorého cieľom bolo predovšetkým poukázať na históriu hudby a tanca interaktívnou a pútavou formou.
zachovanie kultúrnych hodnôt 30 000 € SLSPS13_12: ORFEO, združenie koncertných umelcov a pedagógov hudby, o. z. - Grant podporil organizáciu letného hudobného festivalu Viva Musica!, ktorého hlavnou myšlienkou je prezentovať klasickú hudbu netradičným spôsobom a ponúkať návštevníkom kvalitné hudobné projekty
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, 16 500 € SLSPS13_13: Človek v ohrození, občianske združenie - Grant bol použitý na úhradu náladov spojených s organizáciou filmového festivalu Jeden svet, ktorý sa sa stal počas uplynulých rokov prehliadkou vysoko informatívnych a kvalitných dokumentov zahraničnej a domácej produkcie.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, 8 000 € SLSPS13_14: Projekt Fórum - Grant bol použitý na časť nákladov spojených s organizáciou trojdňovej medzinárodnej konferencie Stredoeurópske fórum 2013 zameranej na kľúčové spoločenské témy.
podpora vzdelávania 40 000 € SLSPS13_2: Nadácia pre deti Slovenska - Grant bol použitý na úhradu nákladov spojených s programom "Poznaj svoje peniaze", ktorého cieľom je rozvíjať finančnú gramotnosť žiakov základných a stredných škôl na Slovensku.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, 15 600 € SLSPS13_3: Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar - Finančné prostriedky boli použité na podporu mladých ľudí z detských domovov na úhradu nákladov súvisiacich so štúdiom na vysokej škole.
podpora vzdelávania 5 000 € SLSPS13_4: Krajská knižnica Ľudovíta Štúra - Organizácia súťaže Štúrovo pero, ktorej cieľom bolo zhodnotenie úrovene súťažných príspevkov ako aj poskytnutie odborného poradenstva. Uskutočnili sa odborné prednášky a tlačové besedy, ktoré prispeli k zvýšeniu znalostí účastníkov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € SLSPS13_5: Klub priateľov DAB - Klub priateľov DAB uviedol inscenáciu Rok v Kocúrkove, ktorá bola realizovaná v divadle v Nitre. Snahou dramaturgie bolo predovšetkým predstaviť širšej verejnosti možno už pozabudnuté diela slovenských tvorcov, medzi ktorých patril aj Ján Chalúpka.
zachovanie kultúrnych hodnôt 16 600 € SLSPS13_6: Slovenské komorné divadlo v Martine - Slovenské komorné divadlo v Martine mohlo na základe finančného príspevku podporiť rôzne divadelné projekty. Ťažiskovou úlohou dramaturgie bolo zabezpečiť vyváženú dramaturgiu, či už z hľadiska žánrového, druhového, ale aj cieľového zamerania.
zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € SLSPS13_7: Spoločne deťom, neinvestičný fond pri Štátnom bábkovom divadle v Bratislave - Bratislavské bábkové divadlo prinieslo svojim divákom atraktívne, pestré a hodnotné projekty. Ich cieľom bolo predovšetkým rozšíriť povedomie o bábkovej tvorbe na verejnosti, kultivovať detského diváka a rozširovať jeho vzdelanie a intelektuálny obzor.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 15 000 € SLSPS13_8: Združenie Maxa Reihardta - Poslaním Detskej Univerzity Komenského bolo poskytnúť možnosť hlbšieho vzdelávania, podporovať kritické myslenie a vytvárať priestor pre experiment, diskusiu a konfrontáciu názorov predovšetkým u detí vo veku medzi 9 a 14 rokov.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, 15 000 € SLSPS13_9: Nadácia Ekopolis - Grant bol použitý na náklady spojené s organizáciou Ankety Strom roka 2013, čo už je jej 11. ročník. Jej poslaním je upozorniť na význam, hodnotu a krásu stromov a prispieva k ich ošetreniu záchrane.
Podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPvs13_1: Univerzita Komenského v Bratislave - Grant prispel k zrealizovaniu prekladových workshopov, výstupom ktorých bolo knižné vydanie prekladov krátkych próz východoeurópskych autorov. Antológia priniesla dosiaľ nepublikovanú literatúru. Pre študentov znamenala začiatok prekladateľských aktivít.
Podpora vzdelávania, 2 000 € SLSPvs13_10: Slovenská asociácia strojných inžinierov pri Slovenskej technickej univerzite - Strojnícka fakulta - Vďaka príspevku sa STUBA Green teamu podarilo vycestovať na medzinárodnú súťaž Formula student, ktorá sa uskutočnila v auguste v Hradci Králové. Vďaka projektu sa dostal produkt slovensky´ch študentov na súťaž európskeho formátu.
Podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPvs13_11: Žilinská univerzita v Žiline - Vďaka projektu bolo zakúpené kvalitné technické vybavenie do vysielacieho štúdia, čo zvyšuje nielen počúvanie rádia ale i zručnosti a prípravu študentov pre budúcu profesiu.
Podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPvs13_2: Univerzita Komenského v Bratislave, Právnická fakulta - Výsledkom projektu je vydanie publikácie vysokoškolských skrípt v nemeckom jazyku s názvom "Dohľad nad finančným trhom".
Podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPvs13_3: Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre - Udelený grant prispel k realizácii Nitrianskych univerzitných dní pre 7 000 účastníkov -komplex vedeckoodborných, športových a umeleckých podujatíí.
Podpora vzdelávania, 2 685 € SLSPvs13_4: Technická univerzita v Košiciach, Strojnícka fakulta - Cieľom projektu bola propagácia ochrany životného prostredia, a to prostredníctvom vydania série dvoch monografií, v ktorých sa čitateľ dozvedá podrobnosti o súčasnom stave a o vývoji kvality životného prostredia.
Podpora vzdelávania, 2 865 € SLSPvs13_5: Technická univerzita vo Zvolene - Vďaka príspevku sa zmodernizovalo internátne rozhlasové štúdio Technickej univerzity vo Zvolene.
Podpora vzdelávania, 2 985 € SLSPvs13_6: Technická univerzita v Košicach - Vďaka kúpe technického vybavenia do Rádia 9, čím sa zvýšila kvalita vysielania, ale aj kvalita prípravy študentov na svoje budúce povolanie.
Podpora vzdelávania, 2 723 € SLSPvs13_7: Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity v Ružomberku - Projekt prispel na vybavenie Snoezelen miestnosti v cvičnej škole v Ružomberku, kde chodia na prax študenti z katolíckej univerzity a z katedier špeciálnej pedagogiky, sociálnej práce a predškolskej a elementárnej pedagogiky.
Podpora vzdelávania, 3 000 € SLSPvs13_8: Vysoká škola múzických umení v Bratislave - Projekt Kultúra profesionálne je séria seminárov a prednášok, ktoré podporujú manažérske zručnosti mladých ľudí, ktorí pôsobia v kultúrnej oblasti. Prostriedky boli použité predovšetkým na zaplatenie honorárov kvalitným lektorom a autorom publikácie.
Podpora vzdelávania, 2 921,28 € SLSPvs13_9: Farmaceutická fakulta, Univerzita Komenského v Bratislave - Grant bol použitý na technické vybavenie redakcie vysokoškolského časopisu s názvom Farmakoviny a tiež tlač troch čísel časopisu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_01: Cantica Collegium musicum - Grant podporil prípravu členov zboru pri nacvičovaní koncertu. Zbor odprezentoval dielo verejnosti na kultúrnych podujatiach v rôznych mestách Slovenska.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_02: Lúčka, o.z. - Vďaka grantu odprezentoval detský súbor Lúčka slovenský folklór na zahraničnom festivale "MUZITE".
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí a mládeže 700 € SLSPzgp13_03: Občianske združenie Lucerna Tvrdošovce - Vďaka grantu sa uskutočnil ďalší ročník športového turnaja a súťaží. Turnaj podporil mladých športovcov a nadané deti, ktoré pochádzali predovšetkým z rómskych rodín.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_04: Klub priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy, o. z. - Pomocou grantu sa zrealizovala rekonštrukcia a oprava lokomotívy.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora zdravia 1 000 € SLSPzgp13_05: Plamienok nádeje - Grant zabezpečil rehabilitácie na zlepšenie fyzického stavu pre štyri zdravotne ťažko postihnuté deti.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí a mládeže 1 000 € SLSPzgp13_06: Cyperskí rytieri - Asociácia adrenalínových športov - Grant zabezpečil väčšiu prepojenosť detí vo vzťahu k prírode a zvieratám. Prehĺbenie ich vzťahu k okoliu sa dosiahlo aktivitami ako napríklad život a orientácia v prírode, jazda na koňoch a mnohé iné.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí a mládeže 1 000 € SLSPzgp13_07: KASPIAN - Grant zabezpečil prístup detí a mladých ľudí zo znevýhodneného prostredia k preventívnym, voľnočasovým, vzdelávacím a sociálnym službám v Bratislave- Petržalke.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_08: SRRZ - Rodičovské združenie pri Materskej škole - Grant zabezpečil pomôcky pre športové centrum. Pomôcky boli využité na zlepšenie obratnosti detí navštevujúcich materskú škôlku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_09: Detský folklórny súbor ČERVENÉ JABĹČKO - Grant podporil vystúpenie detí DFS Červené jabĺčko v Srbsku. Vystúpenie bolo spojené s poznávaním kultúry krajiny a návštevou inštitúcií.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_10: OZ POMOC ŠKOLSTVU V LAMAČI - Grant zabezpečil výmenu obkladu v telocvični mestskej časti Bratislava - Lamač. Výmenou obkladu dosiahli bezpečné prostredie pre športovanie detí a verejnosti.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_11: Divadlo Normálka - Trenčín - Grant umožnil prípravu a uskutočnenie neštandardného kultúrneho podujatia - hudobno-divadelného festivalu na hrade v Trenčíne.
Podpora vzdelávania, 499 € SLSPzgp13_12: Materské centrum Podunajské Biskupice - Grant vytvoril prostredie na socializáciu detí vo veku od 2,5 roka v kolektíve rovesníkov. Účelom bolo aj uľahčiť následnú adaptáciu detí po nástupe do štátnej materskej škôlky.
Podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_13: Centrum Slniečko, n.o. - Grant podporil zlepšenie medziľudských vzťahov medzi členmi cieľovej skupiny. Zlepšenie vzťahov súvisí s osvojením si zručností a uvoľnením negatívnych emócií, ktoré vychádzajú z ťažkej životnej situácie cieľovej skupiny.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_14: Čiernohronská železnica, n. o. - Vďaka grantu vznikol oddychový priestor v obci Čierny Balog. Oddychový priestor zabezpečil zvýšenie možností pre oddych a zatraktívnil územie pre obyvateľov i turistov.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_15: Telovýchovná jednota Havran Ľubochňa - Vďaka grantu sa uskutočnila renovácia a revitalizácia lyžiarského vleku. Skvalitnil sa veľký lyžiarský svah a spojazdnil malý lyžiarsky vlek, ktorý sa nepoužíval približne 20 rokov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_16: Atletický klub Michalovce - Grant bol využitý na technické a materiálne zabezpečenie Podvihorlatského maratónu a sprievodných akcií. Podujatie malo prínos pre rozvoj a popularizáciu bežeckého športu v regióne.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_17: ARTEM, občianske združenie - Grant zabezpečil vydanie reprezentačného katalógu. Vydaním katalógu podporili umelcov prezentujúcich menej známe disciplíny umenia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 300 € SLSPzgp13_18: Česko – Slovenská futbalová akadémia - Vďaka grantu mohla Slovesnká futbalová akadémia zakúpiť teplákové súpravy pre prípravkárov čo pomôže k lepšej reprezentácii klubu na turnajoch doma i v zahraničí.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_19: RZ sv. František - Grant bol poskytnutý predovšetkým na nákup stravy a materiálu využitého na podujatie, ktoré posilnilo komunitný charakter školy a zvýšilo účasť rodičov na živote školy.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_20: Občianske združenie Štvorlístok deťom - Pomocou grantu bol pripravený letný tábor pre deti zo sociálne slabého prostredia počas letných prádznin. Tábor sa konal v prírode s množstvom voľnočasových aktivít.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_21: Mesto Bardejov - MŠ Komenského 24 - Z grantu boli zakúpené digitálne pomôcky. Vďaka zakúpeniu pomôcok došlo k zvýšeniu úrovne výchovno - vzdelávacieho procesu v materskej škole.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_22: Základná škola s MŠ Ľubochňa - Vďaka grantu bolo v základnej škole zavedené projektové vyučovanie zamerané na finančnú gramotnosť žiakov. Z finančných prostriedkov boli zakúpene aj učebné pomôcky.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_23: Občiasnske združenie SAMARIA PRO SPORT - Grant zabezpečil tenisový materiál a dopomohol k skvalitneniu prípravy tenistov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_24: Považskobystrický basketbal - Pomocou grantu bolo zorganizované športové podujatie. Podujatie priviedlo k športovaniu širokú mládež a vyvolalo v nich zanietenie pre šport.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_25: Ateliér nápadov o.z. - Prostriedky z grantu boli využité na nákup materiálu pre účastníkov tvorivých dielní. Realizácia projektu prispela k prebudeniu kreatívneho tvorenia detí, dôchodcov i záujemcov zo sociálne slabého prostredia.
podpora športu detí, mládeže a telesne postihnutých 1 000 € SLSPzgp13_26: INTEGRO SPORT - DUBNICA NAD VÁHOM (športový klub telesne postihnutých športovcov) - Projektom bola zabezpečená rekonštrukcia bezbarierového prístupu do sídla športového klubu, ktorý používajú členovia združenia.
podpora vzdelávania 999 € SLSPzgp13_27: OZ Klub rodičov pri MŠ, ul. Švermova, 083 01 Sabinov - Grant zabezpečil pomôcky pre deti. Pomôcky rozvinuli ich informačné, komunikatívne, kognitívne, psychomotorické a učebné kompetencie.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_28: INEX Slovakia - občianske združenie - Pomocou grantu sa zrealizovalo školenie, ktoré zvýšilo záujem ľudí o neformálne vzdelávanie. Zvýšila sa aj schopnosť pracovať s ľuďmi so znevýhodnením.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_29: Školský športový klub GAB Senec - Vďaka finančným prostiedkom sa mohol školský športový klub GAB Senec zúčastniť XXII. festivali v MINI basketbale, kde boli zastúpené dve kategórie chlapcov ročník 2001 a ročník 2003.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_30: ŠPORTOVÝ KLUB UNIVERZITA MATEJA BELA - Grant bol využitý na rekonštrukciu lezeckej steny. Finančné prostriedky použili aj na nákup špecifických pomôcok, ktoré si vyžadujú horolezecké aktivity.
podpora športu detí, mládeže a telesne postihnutých 1 000 € SLSPzgp13_31: Slovenská spoločnosť celiatikov pobočka Trenčín - Prostriedky z grantu boli použité na kultúrne a športové vyžitie detí s celiakiou a ich rodinných príslušníkov. Akcie sa zúčastnilo podľa prezenčnej listiny 108 ľudí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_32: Cedron klub. o.z. - Vďaka grantu sa zrealizoval projekt na dokončenie výstavby ihriska určeného na hru plážového volejbalu v obci Svätoplukovo.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 800 € SLSPzgp13_33: Rodičovské združenie pri Zš s MŠ Košeca - Grant zabezpečil nákup športových pomôcok, ktoré boli využité pri športových súťažiach pre žiakov. Finančné prostriedky využili aj na nákup odmien pre žiakov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_34: Telovychovna jednota Trnávka - Grant bol využitý na materiálno-technické zabezpečenie stolnotenisového klubu TJ Trnavka.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_35: OZ Hlas nádeje - Z prostriedkov grantu sa zakúpili športové pomôcky pre deti. Športové pomôcky boli využité pri športových aktivitách, ktoré viedli deti k zdravému životnému štýlu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_36: BMX TEAM LIPTOV - Prostriedky z udeleného grantu boli využité na výstavbu oporného múru k štartovaciemu pahorku BMX dráhy. Výstavba viedla k zvýšeniu kvalitatívnej úrovne BMX dráhy.
podpora vzdelávania 400 € SLSPzgp13_37: Rada rodičov pri Materskej škole, Fándlyho 2, 903 01 Senec - Grant prehĺbil environmentálnu výchovu v materskej škole. Finančné prostriedky boli využité na nákup pomôcok potrebných na výučbu environmentálnej výchovy.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_38: Poza školu - Vďaka grantu sa uskutočnil letný tábor "Zdravý život". Cieľom táboru bolo viesť účastníkov tábora k zdravému stravovaniu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_39: Tenisový klub mládeže Betliar - Vďaka grantu bolo zabezpečené ubytovanie pre športovcov počas turnajov. Finančné prostriedky boli využité aj na nákup náčinia, náradia, tréningových pomôcok a oblečenia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_40: HOKEJOVÝ KLUB PÚCHOV - Grant podporil projekt, ktorý umožnil deťom zúčastniť sa medzinárodného turnaja v Bielorusku. Finančné prostriedky boli využité aj na nákup chodúlov a základnej hokejovej výstroje.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_41: Združenie mariánskej mlážede - Grant umožnil plnohodnotné trávenie času hendikepovanej mládeže počas letných prázdnin. Finančné prostriedky boli využité na ubytovanie, stravu, vstupy do rehabilitačných bazénov, rybolov a hipoterapiu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_42: KIC-Čadca,Detský folklórny súbor Kelčovan - Grant bol využitý na cestovné náklady a ubytovanie pre Detský folklórny súbor Kelčovan. Súbor sa zúčastnil na Medzinárodnom folklórnom festivale v Macedónsku. Deti sa zoznámili s ľudovými tradíciami iných krajín.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_43: Obec Vyšné Repaše - Cieľom projektu bolo zapojiť mládež do vytvárania hodnôt pre spoločnosť, v ktorej žijú. Deti sa zúčastnili procesu výroby šindľa od výberu materiálu, jeho spracovanie a ukladanie na historickú pamiatku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_44: Tenisový Klub Šaštín-Stráže - Vďaka grantu bol zakúpený materiál potrebný na dorábku tenisového kurtu.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 600 € SLSPzgp13_45: Združenie príbuzných, priateľov a ľudí s psychickými poruchami Krídla - Grant podporil návrat ľudí so psychickými poruchami do bežného života. Finančné prostriedky boli použité na nákup materiálu na tvorivé dielne, rámovanie hotových obrazov na výstavu a technické zabezpečenie vernisáže.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 925,2 € SLSPzgp13_46: Rada rodičov pri ZŠ s MŠ Bystričany - Žiaci sa oboznámili s triedením odpadu vďaka grantu, ktorý umožnil škole nákup odpadkových košov, kompostérov a dážďoviek.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_47: Rodičovské združenie pri Základnej škole Ul. 17. novembra 31 v Sabinove - Projekt bol zameraný na kúpu športových búnd, tanečných kostýmov a tričiek pre mažoretky zo Sabinova.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_48: T.H.T. - Tenisové hviezdy Turca - Pomocou grantu bol zabezpečený prenájom kurtov, nákup tenisových loptičiek a uskutočnenie turnajov. Projekt prispel k zlepšeniu fyzickej kondície mladej generácie a k prehĺbeniu vzťahov.
podpora vzdelávania, 801 € SLSPzgp13_49: Poľovnícke združenie Jeleň Veľká Poľana so sídlom v Snine - Grant bol použitý najmä na stravu a cestovné náklady, ktoré vznikli pri realizovaní brigád za účelom zveľadenia a označenia cesty na vojnový cintorín Hodošík.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_50: ChaChaLand - Vďaka grantu sa uskutočnil tábor určený pre deti na ich zdokonalenie sa v športových a pohybových aktivitách. Z prostriedkov grantu boli zakúpené športové a aranžérske pomôcky.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 999,43 € SLSPzgp13_51: ZŠ s MŠ Likavka - Nákupom športového vybavenia ako náradia, žinienok, zrkadiel a cd prehrávača sa skvalitnilo vybavenie gymnastickej triedy.
podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_52: Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ Hargašova - Grant podporil komunikáciu žiakov v cudzom jazyku. Výsledkom bolo aktívnejšie zapájanie žiakov na hodinách anglického jazyka.
podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_53: DOMKA - Združenie saleziánskej mládeže, stredisko Bratislava - Daliborovo nám. - Grant bol využitý na šírenie národného povedomia. Oslovené boli hlavne deti a mládež, pričom aktivity sa uskutočnovali v prírode.
podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_54: Základná škola -
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_55: Športový klub Victory Stars - Z prostriedkov grantu boli zakúpené športové pomôcky a športové oblečenie pre florbalistky základnej školy. Podpora projektu pomohla k zvýšeniu záujmu dievčat o športovú aktivitu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_56: Mládežnícky basketbalový klub KARLOVKA - Grant zabezpečil nákup basketbalových košov a prípravu na predsezónu. Vďaka príspevku sa podarilo zorganizovať turnaj - Majstrovstvá Slovenska v kategórii žiakov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_57: HBT Slovan Fans - Grant umožnil nákup športového vybavenia, vďaka ktorému mohli športovci rozvíjať svoj talent.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_58: Športový klub karate SEIWA - Pomocou grantu bolo zorganizované letné sústredenie pre deti. Z finančných prostriedkov bola zabezpečená strava a ubytovanie.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_59: Rodičovské združenie pri Základnej škole - Vďaka grantu došlo k zapojeniu všetkých žiakov školy do športovania. Uskutočnilo sa množstvo súťaží, ktoré prehĺbili vzťah detí k športovaniu a k rešpektovaniu hodnôt spravodlivej hry.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže a telesne postihnutých 300 € SLSPzgp13_60: Plavecky klub telesne a zrakovo postihnutych sportovcov DOLPHlNS v Bratislave - Grant podporil plavecký klub telesne postihnutých športovcov a ich účasť na zahraničných plaveckých súťažiach.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 200 € SLSPzgp13_61: Občianske združenie obyvateľov mestskej časti Kačačnice vo Svätom Jure - Miesto pre život - Zámerom projektu bolo dokončenie revitalizácie detského ihriska vo Svätom Jure. Vďaka vitríne sa zlepšila informovanosť obyvateľov, na ihrisku pribudol smetný kôš a prevádzkový poriadok s definovanými pravidlami návštevy ihriska.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_62: Rodinné centrum Motýlik - Prostredníctvom grantu sa uskutočnili aktivity, ktoré boli určené pre rodiny ako celok. Aktivity boli realizované s cieľom tráviť voľný čas zmysluplne.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 999 € SLSPzgp13_63: Rodičovské združenie pri Materskej škole - Grant zabezpečil skvalitnenie prostredia školského dvora. Na školskom dvore boli vysadené ovocné stromy, kríky, ohrady na vysádzanie kvetov a zeleniny. Dvor tak zabezpečil deťom vhodné prostredie na praktické školské činnosti a pozorovanie rastlín.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_64: JHT activity - Z grantu bol financovaný tenisový turnaj pre deti do 10 roov, najmä prenájom kurtov a zaukúpenie víťazných pohárov, čo prispelo k motivácii detí k športu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 400 € SLSPzgp13_65: Občianske združenie rodičov a priateľov Materskej školy Piesočná 2 Bratislava - Grant umožnil zakúpenie slnečnej clony nad pieskovisko a kúpu ostatného materiálu potrebného pre skrášlenie areálu materskej školy. Deti majú možnosť využívať pieskovisko počas slnečných dní nepretržite.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_66: Klub rodičov školy Cádrova - Klub rodičov školy Cádrová vybudoval prírodnú učebňu v areále školy, ktorej cieľom bolo zvýšiť enviromentálne povedomie žiakov, spestriť výchovno-vzdelávací proces a vzbudiť u detí záujem o ekológiu.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_67: SbK Speedy Zvolen - Zámerom projektu, ktorého sa zúčastnilo 30 detí a 5 inštruktorov, bolo naučiť deti prehľad vo finančnom svete, ale aj o poisťovníctve a dôchodkovom systéme.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_68: Občianske združenie Slniečko pri MŠ Pifflova10 - Grant umožnil uskutočnenie aktivít, ktoré vytvorili kvalitné podmienky pre výchovu a vzdelávanie detí. Finančné prostriedky boli použité aj na altánok pre deti materskej školy.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € SLSPzgp13_69: Telovýchovná jednota Slávia Technickej univerzity Zvolen - Grant prispel k oprave oplotenia volejbalového ihriska. Z finančných prostriedkov bolo zakúpené nové oplotenie a jeho montáž.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_70: Gymnázium Janka Francisciho-Rimavského - Grant podporil projekt zameraný na energetickú úspornosť, pričom projekt bol zameraný hlavne na slnečnú energiu. Z poskytnutých prostriedkov škola zakúpila pomôcky, ktoré žiaci aktívne využívali napríklad pri pozorovaní Slnka.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_71: Výchovno - vzdelávacie združenie - Grant podporil veľmi úspešný projekt, vďaka ktorému deti v rámci dramatického krúžku vystupovali s divadelným predstavením na hrade Devín, na otvorení Kultúrneho leta v Pezinku a tiež na ZŠ pre rodičov, príbuzných a priateľov detí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže a telesne postihnutých 1 000 € SLSPzgp13_72: TIMI, n.o. - Pomocou grantu bol podporený projekt, ktorý zabezpečil zlepšenie motorických funkcií u detí, ktoré sú zdravotne postihnuté.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_73: Občianske združenie Iniciatíva rodičov Ružinova - Vďaka finančným prostriedkom z grantu sa podarilo zvýšiť informatické povedomie u detí materskej školy. V rámci projektu bola zakúpená interaktívna tabuľa a notebook.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_74: ONAS - Grant zabezpečil pomoc pre rodiny s postihnutými deťmi. Aktivít sa zúčastnili aj postihnuté deti zo sociálne slabších rodín. Deti nadobudli nové skúsenosti a komunikačné zručnosti.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_75: Stolnotenisový klub Rybník - Prostredníctvom grantu boli zrealizované sústredenia pre deti. Sústredenia prehĺbili vzťah detí k športu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_76: ŠPORTOVÝ KLUB POLÍCIE - ODDIEL KARATE - Udelené finančné prostriedky boli použité na úhradu sústredenia pre 5 športovcov na športovom karate tábore GOGINO 2013.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_77: Kanoe Klub HRON - Vďaka grantu boli zakúpené prostriedky určené na vybavenie klubu. Zároveň došlo k vyčisteniu priestorov klubu a k zvýšeniu bezpečnosti.
podpora vzdelávania 271 € SLSPzgp13_78: Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium - Poskytnutý grant umožnil realizáciu debatnej súťaže. Finančné prostriedky boli použité na materiálne zabezpečenie projektu, na občerstvenie a na zakúpenie hodnotných cien pre súťažiacich.
podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_79: Gymnázium sv. Františka Assiského - Pomocou grantu bol zrealizovaný projekt, vďaka ktorému si mladí lídri zlepšili zručnosti. Nadobudnuté zručnosti a vedomosti zúžitkovali ďalej pri príprave samostatného podujatia.
podpora vzdelávania 990 € SLSPzgp13_80: Občianske združenie Šporťáčik pri MŠ 9. mája 26 Banská Bystrica - Grant bol využitý na vybudovanie športovo-náučného chodníka v záhrade materskej školy. V súvislosti s budovaním chodníka boli zakúpené rôzne herné a športové pomôcky.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora športu detí, mládeže 1 000 € SLSPzgp13_81: Pohybom ku zdraviu TB, Občianske združenie - Grant prispel k zvýšeniu pohybových návykov detí a k posilneniu kolektívneho ducha detí. Z finančných prostriedkov boli zakúpené ceny pre deti.
podpora vzdelávania 867 € SLSPzgp13_82: Rodičovské združenie pri Materskej školke v Zohore - Vďaka grantu bola zrealizovaná výstavba altánku na dvore materskej škôlky. Altánok je určený na oddych a ochranu pred slnečným žiarením.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € SLSPzgp13_83: Youth With A Mission - Grant pomohol zrealizovať rodinné tábory počas leta. Vďaka prostriedkom z grantu sa odohralo divadlo s lepším technickým vybavením.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € SLSPzgp13_84: Združenie členov a priaznivcov folklórneho súboru Partizán Slovenská Ľupča - Z grantu bol uskutočnený nákup strún pre husle, kontrabas a violu, stojany na noty a tiež krojové súčasti. Projekt prispel k uchovávaniu tradícií a ľudovej kultúry.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, podpora vzdelávania 996 € SLSPzgp13_85: Športový klub stolného tenisu Topoľčany - Prostriedky z grantu boli použité na dovoz a odvoz športového materiálu, a na ubytovanie a stravu účastníkov turnaja.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_86: Športový klub LABDA - Cieľom projektu bolo podnietiť deti k rozvoju telesnej výchovy a motivovať k aktívnemu športovaniu. Grant bol použitý na nákup víťazného pohára, medajlí a rôznych ďalších cien.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_87: ZŠ Mateja Bela Šamorín - Vďaka grantu sa v priestoroch školy vybudoval ekologický a funkčný priestor na vyučovanie žiakov.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_88: Tenisový klub Sabinov - Organizácia športových aktivít ako napríklad chytanie lôpt, triafanie terčov, šikovné ruky a nohy a pod. prispeli k propagácii športovania, zdravému životnému štýlu a racionálnej výžive.
podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, podpora vzdelávania 1 000 € SLSPzgp13_89: Lyžiarsky Klub Victory - Pomocou grantu sa zrealizoval športový kemp pre deti. Deti sa zdokonaľovali v jazde na bicykli, napredovali v kondičnej a koordinačnej príprave.
prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb ochrana a podpora zdravia; 999,78 € SLSPzgp13_90: Občianske združenie Pomocná ruka - Poskytnutý grant zaobstaral výmenu ihiel a striekačiek pre užívateľov drog v krízovom čase. Z poskytnutých prostriedkov bol zakúpený injekčný materiál a prezervatívy pre klientov, čím sa prispelo k ochrane zdravia a zníženiu rizika prenosu ochorení.
poskytovanie sociálnej pomoci 50 000 € Zmluva o spolupráci: Srdce pre deti 2012 - Zorganizovanie benefičného programu Srdce pre deti s veľkým výťažkom v prospech detí so zdravotným alebo sociálnym problémom
poskytovanie sociálnej pomoci 50 000 € Zmluva o spolupráci 2013: Srdce pre deti 2013 - Zorganizovanie benefičného programu Srdce pre deti s veľkým výťažkom v prospech detí so zdravotným alebo sociálnym problémom.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 801,71 € ST_NP12_07: Lektori - mobilný pedagóg -
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; 42 367,78 € ST_NP13_01: Mobilný pedagóg 2013 - Vďaka podpore Slovak Telekom bol úspešne zrealizovaný 1. ročník programu Mobilný pedagóg, ktorý je prvým programom terénnej ranej starostlivosti na Slovensku. V roku 2013 navštevovalo 12 špeciálnych pedagógov spolu 36 rodín z celého Slovenska.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; 8 054 € ST_NP13_02: Kurzy posunkového jazyka pre predajcov ST - V rámci strategickej podpory nepočujúcich sa v roku 2013 uskutočnili spolu 4 kurzy posunkového jazyka pre predajcov, na ktorých sa zúčastnilo 47 predajcov Slovak Telekom.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; 25 401 € ST_NP13_03: Kurzy posunkového jazyka pre verejnosť - V rámci strategickej podpory nepočujúcich sa v roku 2013 uskutočnilo spolu 12 kurzov posunkového jazyka pre verejnosť a 15 workshopov v slovenských krajských mestách, na ktorých sa zúčastnilo viac ako 200 záujemcov o posunkový jazyk.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 10 436,9 € ST_NP13_04: Medzinárodný týždeň nepočujúcich - V rámci strategickej podpory nepočujúcich sa v sempembri 2013 uskutočnila komunikačná kampaň s cieľom priblížiť život nepočujúcich širokej verejnosti. V rámci kampane sa uskutočnila tlačová konferencia pre novinárov a Deň otvorených dverí na SOŠ Koceľova.
podpora vzdelávania 19 162,7 € ST_NP13_05: Vzdelávanie nepočujúcich podnikateľov - V rámci programu Hľadáme ďalší zmysel - PRE PODNIKANIE sa v roku 2013 uskutočnilo 1 školenie pre začínajúcich podnikateľov, na ktorom sa zúčastnilo takmer 20 nepočujúcich záujemcov o podnikanie.
poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € ST2012_01: KASPIAN - Vďaka podpore boli zabezpečené terénne a klubové nízkoprahové služby OZ Kaspian v Petržalke. Tieto služby využíva približne 100 detí a mladých ľudí za mesiac.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 3 600 € ST2012_02: Amity o.z. - Vďaka podpore sa mohlo približne 20 detí zo ZŠ Hrdličkova pravidelne zúčastňovať hodín muzikoterapie počas celého školského roka 2012/2013, čo prispelo k ich osobnému rozvoju, budovaniu sebavedomia a uľahčeniu intergácie medzi počujúcich.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 10 000 € ST2012_03: Slovenský olympijský výbor - Vďaka projektu bola vypracovaná štúdia pre Slovenský olympijský výbor s názvom Koncepcia financovania športu v Slovenskej republike, ktorej výstupom boli návrhy na zmeny financovania slovenského športu.
podpora vzdelávania, 2 000 € ST2012_04: Maroš Krajňak - Vďaka podpore bola vydaná knižná próza s názvom Entropia, ktoré bude k dospozícií širokej verejnosti.
ochrana ľudských práv, zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € ST2012_05: Občianske združenie Bagar - Vďaka podpore sa úspešne zrealizovali 2 koncerty porozumenia, v Bratislave a v Trenčianskych Tepliciach. Na konceroch vystúpilo 105 vystupujúcih z rôznych znevýhodnených skupín. Predstavenie navštívilo spolu 500 divákov.
iné, ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € ST2012_06: Slovenský výbor pre UNICEF - Vďaka projektu a udelenému granu bola zabezpečená prevádzka detských liniek Unicef, ktoré v mesiaci december pomohli viac ako 1 300 deťom.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 977,31 € ST2013_01: Hasičský zbor Priekopa - Vďaka grantu mal hasičský zbor Priekopa možnosť vykryť svoje náklady na podporu mládeže, ktorá sa v tejto organizácii aktívne zapája ako skupina dobrovoľníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_02: Základná škola - Východiskovým cieľom tohto projektu bolo prispieť k rozvoju čitateľskej gramotnosti predovšetkým u školopovinných detí, ale v neposlednom rade aj pritiahnuť pozornosť rodičov detí, ktorí tento projekt taktiež podporovali.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_03: Rada rodičov pri Materskej škole, Fándlyho 2, 903 01 Senec - Prostredníctvom finančnej podpory tohto projektu sa deti v materskej škole podieľajú na pestovaní ovocia a zeleniny na vlastných záhonoch a touto ich aktivitou sa zároveň učia zodpovednejšiemu prístupu k životnému prostrediu.
podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_04: Rádioklub OM3VSZ - Obnova dielne kde prebiehajú kurzy rádioelektoroniky, ktoré sa snažia vytvoriť priestor pre aktivitu mládeže.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, 600 € ST2013_05: Občianske združenie diabetikinfo.sk - Vytvorenie mobilnej aplikácie Sacharidy do vrecka, ktorá pomáha všetkým diabetickým pacientom poznať obsah sacharidov v jednotlivých potravinách.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_06: Pomôžme si, o.z. - Uskutočnenie teambuildingového stretnutia dobrovoľníkov, ktorého cieľom je predovšetkým ventilácia pracovného napätia, odreagovanie sa od pracovných ako aj stresových situácií.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_07: Mažoretky TINA Bratislava - Získaním finančného príspevku sa podarilo podporovať aktivity mažoretiek .
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_08: Cirkevná základná umelecká škola sv. Gorazda - Nákup technického vybavenia, najmä micro portov, teda mikrofónov, ktoré nie sú statické ale pohybujú sa s postavou, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou divadelných, tanečných a speváckych vystúpení.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 835 € ST2013_09: Špeciálna základná škola a Špeciálna materská škola - Pomocou finančnej dotácie Špeciálna základná škola a Špeciálna materská škola zabezpečila materiálne vybavenie a kompenzačné snoezelen pomôcky, potrebné pri odstraňovaní pohybových bariér.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_10: Občianske združenie sv. František - Na základe finančnej podpory Občianske združenie sv. František uskutočnilo zimný tábor, ktorý vedie nielen k osvojovaniu si zimných športov ale aj k zlepšeniu vzťahov a upevňovaniu priateľstiev.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 500 € ST2013_100: Združenie na záchranu hradu Šášov - Združenie vďaka financiám z grantu zakúpilo náradie a občerstvenie pre dobrovoľníkov, ktorí odstránili a spracovali náletovú vegetáciu z hradu Šášov a jeho okolia. Hrad má ročne 2000 návštevníkov a dobrovoľníkom sa podarilo sprístupniť jeho pivnicu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_101: OZ Zemplínsko-užská hradná cesta - 31 členov združenia mohlo vďaka poskytnutému grantu zaistiť bezpečný pohyb v pivnici hradu nad Vinným a tým pripraviť pivnicu na jej ďalšie využitie. Takýto počin ocení viac ako 3 000 turistov ročne.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_102: MLOK,o.z. - Prostredníctvom grantu združenie zabezpečilo reštauračné práce najstaršieho pomníka na malackom starom cintoríne, ktorý bol niekoľko rokov v havarijnom stave.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 320 € ST2013_103: Peter Hoang -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 320 € ST2013_104: Štefan Racek -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 320 € ST2013_105: Mgr. Jana Filipová -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ST2013_106: Stredisko evanjelickej diakonie ,,útulok Dom na polceste" -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 242,12 € ST2013_107: Juraj Želinský -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € ST2013_108: KASPIAN -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_109: Občianske združenie Roma Production -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_11: PŠC Pezinok Junior - Organizácia zimného sústredenia pre mladých futbalistov, kde sa konali predovšetkým intenzívne celodenné tréningy, ktorých cieľom bolo utuženie kolektívu a zlepšenie zdravotného stavu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_110: Základná škola pre žiakov so sluchovým postihnutím internátna -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 600 € ST2013_111: Slovenska agentura na podporu zdravotne postihnutych obcanov -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_112: Spolok Martina Rázusa -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 30 000 € ST2013_113: Divé maky, o.z. -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € ST2013_114: o.z. Pomoc obetiam nášľapných mín -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_115: Asociácia nepočujúcich Slovenska, Centrum nepočujúcich Žilina -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 625,08 € ST2013_116: Divé maky, o.z. -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 987 € ST2013_117: Základná škola pre žiakov so sluchovým postihnutím internátna - Vďaka projektu bolo doplnené zariadenie v jazykovej učebni pre SP žiakov o učebné pomôcky na predmety rôzne predmety.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 871,1 € ST2013_118: SOŠ pre žiakov so sluchovým postihnutím internátna - Vďaka realizácii tohto projektu 47 študentov za mesiac sa dozvedelo informácie o histórii mesta Kremica, ako sa aj zúčastnilo exkurzie na hradoch Červený Kameň, Spišský hrad a Mestský hrad v Kremnici.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 684 € ST2013_119: Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna - Základná škola pre žiakov so sluchovým postihnutím Jána Vojtaššáka internátna - Vďaka tomuto projektu môže 20 sluchovo postihnutých detí a 20 detí s narušenou komunikačnou schopnosťou alebo s viacnásobným postihnutím napredovať rýchlejšie v učení vďaka zakúpeniu programu FONO2.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_12: Materská škola - V rámci tohto projektu sa uvedenej Materskej škole podarilo zrevitalizovať časť školského dvora, čím sa vytvorilo príjemné prostredie a nové hracie plochy a pohybové možnosti pre deti ako aj ich rodičov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_120: Zš s Mš pre deti a žiakov so SP, Drotárska cesta 48, Bratislava - Vďaka realizácii tohto projektu môže 30 detí za mesiac využívať terapiu, ktorá zabezpečí ich väčší rozvoj pri učenie a samostatní psychický vývoj.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_121: Spojená škola internátna - Realizovaný projekt pomohol 150 žiakom v zlepšení podmienok a aj motivácie na koncentrované učenia sa. Projekt pomáha zvýšiť úroveň komunikačných, jazykových a čitateľských kompetencií žiakov so sluchovým postihnutím.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 510,2 € ST2013_122: Stredná odborná škola pre žiakov so sluchovým postihnutím, Gymnázium pre žiakov so sluchovým postihnutím, Odborné učilište pre žiakov so sluchovým postihnutím - Vďaka realizácie tohto projektu 48 žiakov za mesiac môže využívať dva logopedické počítačové programy - Fono2 a SpeechTrainer. Tento úspešný projekt prispel k modernizácii školského logopedického vybavenia a rozšíreniu možností logopedickej terapie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 651,72 € ST2013_123: Stredná odborná škola pre žiakov so sluchovým postihnutím, Gymnázium pre žiakov so sluchovým postihnutím, Odborné učilište pre žiakov so sluchovým postihnutím - Viac ako 45 žiakov sa naučilo spolu komunikovať pri spoločenský aktivitách a tak sa im podarilo začleniť skupinu nepočujúcich detí do aktivít počujúcich detí. Počujúce aj nepočujúce deti si takýmto spôsobom rozvíjať si aj priestorovú orientáciu.
podpora vzdelávania, 6 000 € ST2013_124: Voices, n.o. -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ST2013_125: Manageria -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_126: Amity -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ST2013_127: OZ SECRETevents -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_128: Ivana Daučíková -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 250 € ST2013_129: Terézia Grešnerová -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 994 € ST2013_13: Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, Ševčenkova 21, Bratislava - Vďaka realizácii projektu sa až 140 detí z 8 nízkoprahov zúčastnilo Druhej letnej olympiády organizovanej dobrovoľníkmi nízkoprahového centra Fun club Fortuna. Do realizácie športových aktivít pre súťažiacich bolo zapojených 50 dobrovoľníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ST2013_130: Domov sv. Jána z Boha, n. o. -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 998 € ST2013_131: Fond pre podporu výchovy a vzdelávania sluchovo postihnutej mládeže, n. f. -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 6 000 € ST2013_133: Voices, n.o. -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_134: Slovenský výbor pre UNICEF -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_135: Mládež ulice -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 005,08 € ST2013_136: Janka Repaská Cernáková -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 4 500 € ST2013_137: Eduplex občianske združenie -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 8 400 € ST2013_138: Stredisko evanjelickej Diakonie -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ST2013_139: Nadacia Dystrofica -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_14: ARS for ART - Uskutočnenie workshopu vo Vysokých Tatrách, ktorého cieľom bola propagácia maľby mimo oficiálnych centier umenia.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € ST2013_140: Občianske združenie Bagar -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 4 998,6 € ST2013_141: Fórum donorov -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 10 000 € ST2013_142: Manageria -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 500 € ST2013_145: DOMKA - Združenie saleziánskej mládeže -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 685,3 € ST2013_15: Obecný úrad Predmier - Východiskovým bodom tohto projektu bola organizácia rodinnej olympiády v priestorom športového areálu ŠK Predmier, ktorej hlavným účelom bola podpora pohybu na čerstvom vzduchu, pestovanie športových návykov a zlepšenie fyzického zdravia.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_16: Cirkus49 - Vďaka tomuto projektu viac ako 140 mladých divákov malo možnosť zhliadnuť kvalitný výber slovenskej a svetovej kinematografie, s ktorým by sa inak pravdepodobne nestretli.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 953,7 € ST2013_17: Obec Mojmíroivce - Založenie jednej zo stromových alejí nového pohybového parku, ktorej cieľom bolo vytvoriť plne funkčný park s dvoma športoviskami trasou pre in-line a pohybovo relaxačnou zónou pre seniorov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_18: LP DOMINO - Vybudovanie priestorov príjemného posedenia s altánkom a revitalizácia plochy určenej pre verejnosť.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_19: Materská škola-Óvoda - Zhotovenie zeleninovo bylinkovej záhrady prispelo k rozšíreniu vedomostí detí ohľadom získavania informácií o pestovaní zeleniny a tiež enviromentálneho povedomia.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_20: Mestský klub dôchodcov - V rámci projektu "Pestrý život seniorov "sa poskytol priestor pre efektívne trávenie voľného času napríklad športovými a záujmovými aktivitami, besedami a tvorivými dielňami vďaka ktorým sa vyplnil voľný čas seniorov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_21: Základná škola s materskou školou, Slobodné 23, Lutila - Na základe získaných finančných zdrojov sa vybudoval oddychový areál, ktorého súčasťou sú drevené pieskovisko, drevený domček, tabule na kreslenie a lavičky. Celý priestor bol takisto skrášlený výsadbou kríkov a stromčekov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_22: Ulita, o.z. - Uskutočnenie stretnutí skupín, na ktorých sa zúčastnilo 42 detí a mladých ľudí. Skupinové aktivity priniesli deťom a mladým ľuďom možnosť trávenia voľného času v bezpečnom priestore pod vedením skúsených pracovníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 999 € ST2013_23: Prístav nádeje, o.z. - Vďaka tejto aktivite sa podarilo zapojiť 68 ľudí s hendikepom (telesným a zmyslovým) do zácvikových aktivít chránenej dielne, zaučiť ich a pripraviť ich tak na otvorený trh práce.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 849,12 € ST2013_25: Ľudia pre Malacky - Cieľom projektu bolo označiť vzácne dreviny, ktoré sa nachádzajú v chránenom Zámockom parku pri Pálfiovskom kaštieli. Podstatou projektu je zvýšiť povedomie návštevníkov arboréta o význame zelene.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_26: Združenie Bludní rytieri - V rámci projektu sa nám podarilo zriadiť loď, ktorá funguje ako plávajúce múzeum vybavené expozíciou popisujúcou výbavu a život vtedajšej spoločnosti.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_27: Obec Lupoč - Vďaka tejto zrealizovanej aktivite bude 20 rodín detí a mládežníkov, vedieť kde sú ich deti a čo robia. Podarilo sa obnoviť činkáreň a tak mládežníci našli miesto, kam môžu ísť. ie
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_28: Občianska iniciatíva GRINAVA - Vďaka tejto aktivite môže viac ako 100 detí za týždeň využívať exteriérovú triedu na výučbu a aktivity. Taktiež viac ako 1 000 obyvateľov môže túto zelenú triedu využívať na rôzne podujatia a aktivity.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 999 € ST2013_29: Občianske združenie Púpavienka - 95 detí MŠ Magurská v rámci exteriérových aktivít sa zapojilo do aktivít pri výsadbe rastlín a budovaní náučného chodníka pre deti. Do projektu sa zapojilo aj ďalších viac ako 120 detí v okolí MŠ Magurská.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_30: MŠ Bratská 9, Banská Štiavnica - 100 detí sa zapojilo do realizácie environmentálnej výchovy zážitkovou formou a zlepšenia medziľudských vzťahov. Tejto aktivity sa zúčastnilo aj 200 matiek na materskej dovolenke spolu s deťmi zo sídliska.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_31: Jesienka-Zariadenie pre seniorov a denný stacionár - 30 prijímateľov sociálnej služby v zariadení sa zabávalo v maskách s ľudovou kapelou na fašiangovej veselici,vyrobili mnoho dekoratívnych predmetov a zaspievali si spolu s deťmi z miestnej umeleckej školy.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 980 € ST2013_32: Špeciálna základná škola internátna - 39 detí a 15 dospelých môže denne využívať novú terapiu vďaka zakúpenia sady prístrojov nízkofrekvenčnej pulznej magnetoterapie Melio.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 999,3 € ST2013_33: Nadácia detského kardiocentra - Približne 70 detí za mesiac sa bude môcť vďaka zrealizovanému projektu lepšie pripraviť na pobyt v nemocnici. Taktiež aj ich rodičia budú mať uľahčenú situáciu s pochopením vzniknutej situácie - hospitalizovaní ich dieťaťa.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_34: ŠK SokoLH o.z. - 150 detí sa zapojilo do prípravy ihrísk. Ďalšie deti ako aj dospelí budú využívať vzniknuté ihriská na voľno časové aktivity.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_35: Centrum nadania, n.o. - Viac ako 140 detí sa zúčastnilo až 108 herných aktivít s cieľom podporiť spoluprácu v kolektíve a umožniť nadviazať kamarátstva medzi rovesníkmi. Táto aktivita by sa mala opakovať každý rok.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 996 € ST2013_36: OZ Zemplínsko-užská hradná cesta - 3 stáli zamestnanci, ktorí bývajú na hrade počas turistickej sezóny majú uľahčené bývanie. Taktiež aj 30 až 50 turistov/deň ocení nové pece, ktoré umocnia dojem z návštevy hradu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 970 € ST2013_37: Základná umelecká škola Jozefa Kresánka - 60 žiakov počas festivalo a taktiež 300 návštevníkov festivalu si uvedomilo, uvedomili, že umenie patrí do vzdelávania našich detí. Dáva im slobodu prejavu a vychováva z nich individuality.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 970 € ST2013_38: Náš Bardejov - Uskutočnenie tohto projektu ocení viac ako 10 000 návštevníkov parku ročne. Tí budú mať možnosť tešiť sa zo 4 000 metrov štvorcových upravenej plochy a obdivovať 35 nových, vysadených drevín.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_39: Materská škola - 164 detí, ktoré navštevujú materskú školu a ďalších 31 deti základnej školy mali možnosť zábavnou formou osvojovať si nové vedomosti a zručnosti potrebné pre ich ďalší rozvoj.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 992,53 € ST2013_40: ZŠ s MŠ P.V.Rovnianka - 203 detí počas celého roka bude môcť využívať miestnosť na čítanie kníh vo svojom voľnom čase. Táto miestnosť sa môže využívať aj na vyučovací proces.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_41: Domka Košice - 100 detí týždenne, 60 tínedžerov týždenne a 40 dospelých týždenne môže vďaka projektu využívať bezpečný priestor na stretávanie komunity v prostredí mládežníckeho strediska a priľahlých objektoch
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_42: Račianský spolok - Viac ako 100 000 návštevníkov múzea ročne bude môcť obdivovať novú tvár Obecnej záhrady.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_43: Športový klub I-RS - Vďaka uskutočneniu tohto projektu viac ako 100 pretekárov sa zúčastnilo 3 súťaží vo freestyle inline battle v 3 mestách na Slovensku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_44: Rodičovské združenie pri MŠ - 7 deťom zo špeciálnej triedy a ďalším 150 deťom z materskej škôlky umožnil tento projekt využívať relaxačnú miestnosť - Sníčkovo. Vďaka nej majú možnosť vytvárať nové väzby, poznávať a stimulovať zmysly.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 194 € ST2013_45: Centrum voľného času Ahoj - Do projektu sa zapojilo 10 žiakov základných škôl a kvarteto seniorov. Účastníci projektu získali nové vedomosti o analógovej fotografii.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 900,5 € ST2013_46: Základná škola s materskou školou Maňa - 8 členov mediálneho krúžku bude môcť využívať zmodernizované technické zariadenie školského rozhlasu. Ďalších 140 žiakov a učiteľov školy bude profitovať z kvalitnejšieho vysielania školského rozhlasu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_47: Bol raz jeden človek - 21 mladých a dospelých s mentálnym postihnutím ( tanečníkov z folklórneho súboru) malo možnosť zúčastniť sa sústredenia, ktoré poskytlo priestor na intenzívnejšiu prácu s tanečníkmi, riešenie individuálnych potrieb a vytvorenie nových choreografii.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_48: Historicko - Astronomická Spoločnosť - 1025 obyvateľov obce Lednica vrátane dobrovoľníkov sa podieľali na realizácií projektu. Podarilo sa rozšíriť ohradník na niekoľko tisíc m2 ako aj vyzbierať niekoľko desiatok vriec odpadu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_49: Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska - 21 zrakovo postihnutých mládežníkov sa počas trvania tábora, kde sa konalo 18 počítačových workshopov naučilo základy vytvárania webových stránok a taktiež aj iný počítačové znalosti.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 990 € ST2013_50: Klub modernej gymnastiky Charm - 50 rôznych gymnastiek z klubov v Prešovskom regióne a 20 gymnastiek z klubu Tania Martin sa mohlo zúčastniť súťaže vďaka zrealizovaného projektu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_51: Združenie rodičov pri MŠ - Na Starej Tehelni - 44 deťom a 80 dospelým umožnil projekt spoznávať problematiku susedských vzťahov a zložitejšie osudy ľudí, detí, či zvieratiek, ktoré to v živote nemajú ľahké.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_52: FONTIS - občianske združenie - 200 detí, mladých a dospelých ľudí malo možnosť navštíviť včelnicu a vidieť ukážky stáčania medu. Ďalší návštevníci farmy a včelnice majú možnosť vidieť túto procedúru vďaka zakúpenému medometu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 797,3 € ST2013_53: Materská škola - 60 detí za mesiac a 60 dospelých, zákonných zástupcov detí sa zapojilo do zlepšenia a skrášlenia prostredia školského dvora materskej školy.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 748,5 € ST2013_54: JOP - Jednotka oduševnených Petržalčanov - Vďaka zrealizovanému projektu je funkčná stránka susediasebe.sk, ktorá združuje dobrovoľníkov v Petržalke. Do tejto aktivity sa zapojilo 6 občianskych združení.
zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci 800 € ST2013_55: Obec Gyňov - 50 starších, osamelých a nezamestnaných občanov sa počas projektu stretlo s členmi speváckej skupiny na tvorivých dielňach a na koncerte. Odovzdávali si navzájom skúsenosti a zručnosti pri výrobe veľkonočných ozdôb a dobrôt.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 835 € ST2013_56: Vae Victis o.z. Lietavská Lúčka - 690 návštevníkov podujatia malo možnosť zúčastniť sa na projekte "Keltský deň".
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 645 € ST2013_57: Miesto v dome - 12 detí predškolského veku získalo potrebné základné vedomosti o hygiene, stravovaní, a základné zručnosti pri práci s ceruzkou, farbičkami, perom.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 550 € ST2013_58: Občianske združenie Zelená deťom - 95 detí každý deň má možnosť oboznámiť sa s dopravnými predpismi a pravidlami cestnej premávky. Bolo vybudované 1 ihrisko a zakúpených 15 detských dopravných prostriedkov starých i nových.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 835,97 € ST2013_60: FCM (Forum for Communication in Mediation), Hlohovec - 75 detí sa zúčastnilo výcvikov v oblasti "šikany" na školách.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 950 € ST2013_61: OZ Detská komunita - 37 klientov špecializovaného zariadenia pre osoby s autizmom sa zapojilo do projektu kde spoznali prácu s novými výtvarnými a pracovnými technikami.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 750 € ST2013_62: Východoslovenská Hasičská Superliga - 166 detí bolo zapojených do akcie, ktorá ich uviedla do sveta hasičov. Deti následne chcú zakladať vlastné hasičské tými a lepšie chápu význam a dôležitosť hasičského povolania.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 765 € ST2013_63: Základná škola s materskou školou Rakovec nad Ondavou - 200 detí získalo informácie o vode a jej vlastnostiach. Zúčastnili sa 2 expedícií k rieke Ondava a 3 exkurzií na východnom Slovensku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 700 € ST2013_64: RENOVA - 29 dobrovoľníkom sa podarilo významne vyčistiť lokalitu smetiska (čiernej skládky) na Dobrej Vode. Tento počin ocení viac ako 2 000 turistov a rekreantov za rok.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 470 € ST2013_65: Športovo herný a outdoorový klub - 400 detí zo Základnej školy na Gorazdovej ulici v Bánovciach nad Bebravou bude môcť centrum navštevovať v poobedných hodinách.
veda a výskum, podpora vzdelávania 5 000 € ST2013_66: Inštitút pre verejné otázky -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ST2013_67: Voices, n.o. -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 6 000 € ST2013_68: Eduplex občianske združenie -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 30 000 € ST2013_69: Združenie Maxa Reihardta -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_70: OZ Hrad Tematín - Občianske združenie Hrad Tematín použilo grant na nákup materiálu potrebného na opravu porušených stien, ktoré predstavovali nebezpečenstvo pre 10000 návštevníkov hradu počas roka. Taktiež zabezpečilo stravu pre dobrovoľníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 499,75 € ST2013_71: Novum castrum - Občianske združenie Novum castrum využilo grant na nákup stravy pre dobrovoľníkov a materiálu pre statické zabezpečenie severnej steny hradného paláca. Dobrovoľníci umožnili pohodlnejší a bezpečnejší vstup 1300 návštevníkom Hanigovského hradu ročne.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 104,6 € ST2013_72: občianske združenie Hrad Čeklís - Vďaka grantu zabezpečilo OZ Hrad Čeklís nákup materiálu na veľké odkrytie plochy na Čeklíse. Archeologické nálezy boli verejne prezentované 3000 návštevníkom. Združenie použilo financie na obedy pre dobrovoľníkov a koordináciu pomocou mobilných telefónov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 445 € ST2013_73: Združenie priateľov Hričovského hradu - Vďaka tomuto projektu sa mohlo 60 dobrovoľníkov podieľať na záchrane východného okna predného paláca hradu Hričov. Tým zároveň prispeli k zachovaniu vzácneho detailu - kamenného ostenia východného hradu, ako aj k bezpečnosti na hrade.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_74: Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže - Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže využilo grant na kúpu stravy pre dobrovoľníkov a ich poistenie. Dobrovoľníci počas letných workshopov pracovali na záchrane ruín kostola a kláštora sv. Kataríny, ktorý má návštevnosť asi 200 ľudí týždenne.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_75: Združenie na záchranu hradu Revište - Vďaka uskutočnenému projektu mohlo 5 murárov vymurovať v priebehu 10 týždňov cca 20 m3 výpadkov muriva na južnom paláci a cca 10 m3 na západnej hradbe hradu Revište.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 492 € ST2013_76: Slovenská technická univerzita v Bratislave, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 660,5 € ST2013_77: CASTRUM GHYMES - Prostredníctvom finančnej podpory združenie zakúpilo stravu pre dobrovoľníkov a materiál na konzerváciu a statické zabezpečenie ohrozených úsekov muriva hradu Gýmeš, ktorý má tisícky návštevníkov ročne.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_78: Obec Kapušany - Vďaka projektu sa mohlo realizovať 10 dobrovoľníckych brigád zameraných na odstraňovanie sutiny. Túto aktivitu ocení viac ako 8 000 návštevníkov hradu za rok.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 472 € ST2013_79: o.z.Ľudia a energia -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_80: Národný Trust n.o. -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_81: Obec Zborov -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_82: Združenie na záchranu Lietavského hradu -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_83: Obec Špania Dolina - Pridelené finančné prostriedky pomohli pri výmene šindľovej krytiny a latovania ako aj pri ďalších prácach súvisiacich so záchranou kaplnky v obci Špania Dolina. Danú lokalitu ročne navštívi približne 1 000 turistov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 487,1 € ST2013_84: Diadém - združenie záchrany hradu Blatnica -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_85: Obec Muráň -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_86: Nadácia pre záchranu kultúrneho dedičstva - 18 účastníkov počas 10-dňového letného tábora malo možnosť podielať sa na archeologickom výskume hradnej kuchyne a hospodárskej budovy.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € ST2013_87: Dubova Colonorum -
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 497 € ST2013_88: Klub vojenskej histórie Beskydy - Vďaka uskutočnenému projektu sa 45 dobrovoľníkov mohlo zúčastniť brigád, počas ktorých bol zrekonštruovaný vojnový cintorín z I. sv. vojny Výrava - Pod Kudrovcom. Cintorín navštívi ročne približne 2 000 návštevníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 200 € ST2013_89: Liptovská Anna - Vďaka realizovaniu tohto projektu sa celý zanedbaný areál kostolíka v Liptovskej Anne dostáva do zachránenej a čiastočne reštaurovanej podoby. Bolo ručne premiestnených cca 20 m3 zeminy a 20 m3 kameňov zo spadnutých múrov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 800 € ST2013_90: Dubnické múzeum, m.r.o. - Vďaka tomuto projektu je studňa na Dubnickom kaštieli sprístupnená širokej verejnosti a môže ju obdivovať viac ako 1 500 návštevníkov Dubnického múzea v Dubnickom kaštieli ročne.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 200 € ST2013_91: Obnova Slovenskej Zeme - 33 dobrovoľníkov realizovalo dobrovoľné akcie na objekte zrúcaniny gotického kostola v obci Stránske. 1 000 turistov za rok tak môže obdivovať túto pamiatku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_92: Združenie RONDEL - Združenie RONDEL grantom zabezpečilo stravu pre dobrovoľníkov a nakúpilo vápno na sanáciu statických porúch murív hradu Čabraď, ktorý navštevuje okolo 1500 ľudí ročne.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 700 € ST2013_93: Združenie hradu Bystrica - 25 dobrovoľníkov sa vďaka danému grantu mohlo zapojiť do obnovy a konzervácie koruny vstupnej bašty hradu Bystrica. Vďaka tomu bude mať viac ako 6 000 návštevníkov za rok stále možnosť obdivovať túto pamiatku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 500 € ST2013_94: Združenie na záchranu Brekovského hradu. - Vďaka pridelenému grantu mohli dobrovoľníci z viacerých krajín a zo Slovenska pracovať na hrade Brekov. Pomohli tak samotnému hradu Beckov ako aj 1 000 obyvateľom blízkych obcí, ktorí majú takto atraktívnu pamiatku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € ST2013_95: MAS Vršatec - Vďaka pridelenej finančnej podpore bolo úspešne zrealizované čistenie hradu, kosenie nádvoria a upratovanie hradu po letnej sezóne. Takto projekt pomohol návštevníkom hradu, ako aj 2 300 obyvateľom okolitých obcí.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 500 € ST2013_96: Pour Art - Vďaka grantu OZ Pour Art zakúpilo materiál, ktorý bol potrebný pri reštaurovaní a konzervácii náhrobníka z roku 1706 v Stupave.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 350 € ST2013_97: Združenie na záchranu Zborovského hradu - Prostriedky z grantu združenie použilo na zabezpečenie stravy a ubytovania pre dobrovoľníkov, ktorí sa podieľali na oprave bašty Zborovského hradu. Financie boli využité aj na nákup materiálu a na prepravné náklady stavebného materiálu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 280 € ST2013_98: Náš Bardejov - Združenie využilo grant na náklady súvisiace s búracími prácami nelegálnej budovy stojacou priamo na opevnení kláštora Františkánov, na vývoz a uskladnenie sutiny a nákup postreku, aby odstránilo burinu z opevnenia kláštora.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 800 € ST2013_99: Združenie na záchranu Jasenovského hradu - 40 dobrovoľníkov sa zúčastnilo pri stabilizácii múrov a tak predišlo ďalšej deštrukcii. Pomohli tak viac ako 1 500 návštevníkom, ktorí mali možnosť zúčastniť sa 3 kultúrno-spoločenských podujatí na hrade.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € Kia2013_20: Aktívny vozík, občianske združenie - 32 zdravotne postihnutých detí mohlo spolu so svojimi rodinami absolvovať rekondično-integračný pobyt, ktorý organizovalo OZ Aktívny vozík.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 250 € Kia2013_11: Žilinská mestská basketbalová liga - 400 účastníkov turnaja Streetbal proti rakovine 2013 si vďaka grantu navzájom zmeralo svoje sily.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 250 € Kia2013_23: DETSKÉ CENTRUM - Z prostriedkov grantu bolo zabezpečené ubytovanie, strava a cestovné náklady pre účastníkov majstrovstiev. Finančné prostriedky boli zároveň použité na nákup vecných cien a pohárov pre víťazov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_12: Centrum voľného času Turzovka - Deti z horných Kysúc majú nové dopravné ihrisko. Vďaka finančnému príspevku vybudovalo CVČ Turzovka priestor pre osvojovanie zručností z dopravnej výchovy.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 238 € Kia2013_40: Klub OMD Farfalletta Žilina - 20 športovcov s ťažkým telesným postihnutím mohlo vďaka grantu cestovať na športovo-rekondičné sústredenie v hre boccie. Skvalitnili si stratégiu hry a pripravili sa na MS v Dubnici nad Váhom 2013.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 250 € Kia2013_34: Martinský klub priaznivcov cestovania - Martinský cestovateľský festival si prišlo pozrieť 1100 návštevníkov. Udelený grant prispel k zvýšeniu kvality a rozšíreniu programovej štruktúry festivalu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € Kia2013_19: Základná škola s materskou školou pri zdravotníckom zariadení - Približne 200 detských pacientov za mesiac využije v martinskej nemocnici didaktickú pomôcku, vďaka ktorej si zlepšia jemnú aj hrubú motoriku, rozvinú svoje technické a priestorové videnie a naučia sa práci v kolektíve.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € Kia2013_38: OZ Detská komunita - Špeciálny terapeutický chodník pre deti a dospelých s autizmom prispel k rozšíreniu rehabilitačných cvičení a rozvoju hrubej motoriky.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 240 € Kia2013_37: Vlastnou cestou - Viac ako 60 ľudí s mentálnym postihnutím z regiónu Turiec absolvovalo letnú školu. Na rôznych workshopoch získali rôzne vedomosti a zručnosti.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € Kia2013_10: Parasport24 - Finančný príspevok pomohol OZ parasport24 zorganizovať obľúbenú akciu s názvom Cez Slovensko na bicykli za 4 dni, ktorá pomohla 30 hendikepovaným a sociálne znevýhodneným ľuďom.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 860 € Kia2013_05: Občianske združenie Rodinná Rozprávka - Počas štyroch mesiacov si seniori zo Žiliny spevnili držanie tela a tiež zlepšili rovnováhu, a to vďaka špeciálnym cvičeniam. Aktívnejší spoločenský život si osvojili vďaka tvorivým dielňam.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_13: Chrabromil - Zdravotne znevýhodnení ľudia z Kysuckého Nového Mesta si vďaka arteterapii zlepšili svoje sióciálne kontakty, osvojili si zručnosti v oblasti ručnej výroby.Financie boli použité na nákup tvorivého materiálu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 250 € Kia2013_25: OZ HOROLEZECKÝ KLUB EDELWEISS - Vďaka realizácii projektu Borhák bola pravá strana skalného útvaru Lietačky sprístupnená aj pre mládež a začínajúcich horolezcov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 700 € Kia2013_43: Diadém o.z. - Pomocou grantu sa zabezpečila lepšia prístupnosť hradu Blatnica. Prostriedky boli použité na úpravu predhradia a oddychových miest. Uskutočnil sa náter drevených častí, vykosenie a vyhrabanie okolia prístupových chodníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € Kia2013_17: Mesto Rajec - Aj v meste Rajec si už môžu deti osvojovať základné pravidlá cestnej dopravy. A to vďaka novému prenosnému dopravnému ihrisku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 077,93 € Kia2013_03: Spojená škola, Rosinská cesta 4, Žilina - Grant bol využitý na podporu aktivít športového dňa a nákup materiálu ako napríklad švihadlá, prekážky, lopty, tričká a iné.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 250 € Kia2013_22: Dobrovoľný hasičský zbor Hrabové - Hasičský zbor Hrabové mal možnosť vďaka udelenému grantu vybudovať studňu na čerpanie vody, vďaka ktorej sa môžu hasičstvu venovať aj deti a mládež.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 500 € Kia2013_01: Žilinské venuše - Grant zabezpečil zlepšenie zdravotného stavu onkologických pacientov. Finančné prostriedky boli využité na vstpuné do bazénov, cestovné a na komunikačné náklady.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_28: Základná škola Jarná 20, Žilina - Deti zo základnej školy na ulici Jarná v Žiline spoznávajú pravidlá cestnej premávky vďaka novým bicyklom a dopravným značkám, ktoré využívajú na tamojšom dopravnom ihrisku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 250 € Kia2013_33: Nadácia Krajina harmónie - Vďaka grantu sa mohol uskutočniť 24. ročník medzinárodného festivalu Jašidielňa, ktorý spája mladých ľudí s postihnutím s ľuďmi bez postihnutia, vďaka čomu sa stierajú rozdiely a menia sa postoje.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_14: Domov vďaky - Grant podporil revitalizáciu záhrady a jej premenu na mestský park. Projekt prispel k skvalitneniu života verejnosti.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_26: Materská škola - Grant prispel k obnove chodníkov a cestičiek v školskej záhrade MŠ na Jarnej ulici v Žiline. Deťom už nehrozí zranenie pri zdolávaní nerovných povrchov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € Kia2013_39: Nadácia Polis - Vďaka finančnej podpore sa uskutočnil Žilinský literárny festival , ktorý viac ako 1000 návštevníkom ponúkol workshopy, besedy, autorské prezentácie, koncerty a mnohé iné aktivity. Festival prispel k medzigeneračnému dialógu a tolerancii.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 7 000 € Kia2013_47: Gbeľany - 250 žiakov zo základnej školy v Gbeľanoch sa bude kažodenne prechádzať po nových bezpečnejších chodníkoch.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 502,07 € Kia2013_32: Klub hokeja na sánkach Zbojníci - Klub hokeja na sánkach Zbojníci absolvoval vďaka finančnej podpore 4 dňové sústredenie na ľade v Dolnom Kubíne a mohol sa tak posunúť vo svojich úspechoch.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_41: Truc sphérique - Finančné prostriedky boli použité na sprístupnenie Novej synagógy širokej verejnosti a tiež na vytvorenie sociálnych zariadení.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 950 € Kia2013_02: Domov sociálnych služieb Méta Martin - Mentálne postihnutí klienti DSS Méta v Martine aktívne využili svoj voľný čas na úpravu cyklotrás v Turci. Zároveň poznávali svoj región a zaznamenávali ho na fotografie. Na konci vytvorili výstavu fotografií.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € Kia2013_31: Obec Konská - Grant zabezpečil výstavbu kompletného detského dopravného ihriska, kde si deti môžu precvičovať znalosti z dopravnej výchovy.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € Kia2013_35: Obnova Slovenskej Zeme - Vďaka grantu bol sprístupnený gotický kostol sv. Heleny v obci Stránske pre zdravotne postihnutých. Odstránená bola vegetácia a suť, zlepšil sa stav celkovej bezpečnosti turistov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 7 000 € Kia2013_48: Obec Teplička nad Váhom - V Tepličke nad Váhom je vybudované nové centrum. Dominantou je herňa pre mamičky s deťmi, centrum budú využívať aj rôzne iné záujmové skupiny.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € Kia2013_16: Plavecký a vodnopólový klub Vrútky - Vďaka grantu bol zorganizovaný medzinárodný turnaj kadetov. Z prostriedkov bola uhradené ubytovanie, strava a propagačný materiál.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_15: Základná škola s materskou školou Nová Bystrica 686 - Približne 150 detí z MŠ a ZŠ v Novej Bystrici si zlepšilo svoje pohybové schopnosti a nadobudlo nové poznatky z oblasti dopravnej výchovy, a to vďaka zakúpeniu bicyklov, trojkoliek, odrážadiel a iných súčastí dopravnej výchovy.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 100 € Kia2013_36: OZ Mulica - Mamičky s kočíkmi, cyklisti a imobilní obyvatelia Žiliny využívajú každý deň debarierizované schodiská a chodníky, ktoré im pomáhajú v jednoduchšom presune mestom.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 647 € Kia2013_44: Špeciálna základná škola internátna Bytča - Deti s mentálnym postihnutím a zdravotným znevýhodnením v Bytči môžu vďaka novým športovým pomôckam rozvíjať svoju motoriku, precvičovať pohybový aparát a upevňovať svoje zdravie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_27: Občianske združenie Bezpečne a Zdravo - Vďaka grantu došlo k úprave plochy na detskom dopravnom ihrisku a ku skultúrneniu prostredia.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 000 € Kia2013_21: Rozviazme im kridla - Vďaka finančnej podpore mohli deti z detského domova Semeteš, z Nízkoprahového denného centra pre deti a rodinu v Turzovke a dôchodcovia z Denného centra pre seniorov zažiť kreatívne dielne s remeselníkom a nájsť spôsob vlastnej sebarealizácie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_18: Obec Krasňany - 46 členov FS Dúha z Krasnian tancuje vďaka grantu v novej obuvi. Financie boli využité aj na nákup hifi zariadenia, ktoré zlepšilo hudobnú prípravu nácviku starých piesní.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 500 € Kia2013_09: Základná škola s materskou školou - Vďaka grantu bolo vybudované dopravné ihrisko v obci Dunajov, zakúpené boli dopravné značky, odrážadlá a kolobežky. To všetko prispieva k zníženiu nehodovosti a úrazovosti detí na cestách.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 500 € Kia2013_06: Manus občianske združenie - Klienti resocializačného strediska Manus sa vďaka podpore zúčastnili športových hier Komunita Cup 2013. Grant tiež vystačil na kúpu 5 nových horských bicyklov, ktoré klienti pravidelne využívajú a pri ich údržbe si zlepšujú svoje zručnosti.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 800 € Kia2013_07: Mestský športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov Žilina - Vďaka finančnej podpore sa konal Medzinárodný turnaj družstiev v aplikovanom stolnom tenise, kde si 30 hráčov zmeralo svoje sily. Peniaze boli použité na stravu, ubytovanie a občerstvenie počas turnaja.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 246 € Kia2013_08: Základná škola - Približne 500 detí zo ZŠ v Bytči bude pravidelne využívať mobilné dopravné ihrisko, a tak si vytvárať lepšie povedomie o bezpečnosti na cestách.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 1 500 € Kia2013_29: Obec Vysoká nad Kysucou - V obci Horný Kelčov bolo vďaka grantu zrenovované detské ihrisko, ktoré je v súčasnosti priestorom pre stretávanie detí a ich rodičov. pre deti a ich rodičov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 214 € Kia2013_04: CPM-Centrum prevencie mládeže Čadca - Deti zo špeciálnej školy v Čadci sa stali zodpovednými členmi cestnej premávky. Vzdelávacie aktivity boli realizované prostredníctvom tvorivých dielní, prednášok a cvičení na dopravnom ihrisku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Kia2013_30: Spojená škola, Oslobodenia č.165, Belá - Deti zo ZŠ v obci Belá získavajú poznatky o správaní na cestách na novom dopravnom ihrisku, ktoré bolo vybudované práve vďaka finančnej podpore.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 425 € Kia2013_42: Diecézna charita Žilina - Charitatívna služba v rodinách - 15 seniorov a zdravotne postihnutých ľudí sa zúčastnilo na tvorivých dielňach, na ktorých sa učili pracovať s hlinou. Mali tak príležitosť na sebarealizáciu a budovanie sociálnych kontaktov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 7 000 € Kia2013_50: Krasňany - V Krasňanoch bol vybudovaný nový športový areál. Dobudovali sa chodníky, odstránili unimobunky a budova šatní spolu s tribúnami je zabezpečená bleskzvodom.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 500 € Kia2013_52: Varín - Grant prispel na obnovu športového areálu v obci Varín. Zrekonštruovala sa šatňa a sprcha, čím sa zlepšili celkové hygienické podmienky.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 7 000 € Kia2013_49: Nededza - V Nededzi vybudovali Klub obce, ktorý môžu využívať rôzne skupiny občanov. Finančné prostriedky boli využité najmä na asanáciu stropu, stien, odstránenie nadmernej vlhkosti v klube
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 7 000 € Kia2013_51: Obec Mojš - V obci Mojš vzniklo vďaka finančnému príspevku nové pódium, ktoré obec využíva na rôzne kultúrne akcie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 500 € Kia2013_53: Varín - Až 500 detí mesačne ocení rozšírenie ihriska vo Varíne, vďaka ktorému získali dve nové detské zostavy. Obec myslela aj na rodičov a osadila tri lavičky na sedenie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 22 116,64 € Kia2013_45: OZ PAPAVERO - OZ Papavero pracovalo na obnove 5 starších komunitných záhrad a vytvorení 3 nových. V rámci Žiliny tak fungujú komunitné záhrady- Univerzitná, Bernoláková, Gorazdova, Bajzova, Piešťanská, Čajakova a Lichardova.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 50 000 € Kia2013_46: Mesto Žilina - Poskytnutý grant zlepšil podmienky cyklodopravy a prispel k zvýšeniu bezpečnosti. Finančné prostriedky boli použité na preznačenie trás, vybudovanie cyklokoridoru, opravu povrchu cyklochodníka a osadenie dvoch cykloprístreškov.
ochrana a tvorba životného prostredia 30 000 € Kia2013_54: Mesto Žilina - Vďaka grantu bol rozšírený par Studničky. Prebehli úpravy celého objektu, výrub drevín, vyčistenie plochy a následna výsadba drevín.
ochrana a tvorba životného prostredia 30 000 € Kia2013_55: Truc sphérique - Grant prispel k vytvoreniu novej bezbariérovej liatej podlahy v centrálnej sále a v prístavbe. Bolo položené aj podlahové vykurovanie.
ochrana a tvorba životného prostredia 2 515,15 € Kia_IP13_03: Komunitné záhrady - iné programové náklady - Financie boli použité pre rozbehnutie programu Komunitné záhrady - propagácia programu, vyhlásenie výzvy, tréning na verejné plánovanie, facilitácia verejných stretnutí a web stránka.
zachovanie kultúrnych hodnôt 25 000 € ZSE2012_01: Konvergencie - spoločnosť pre komorné umenie - Zorganizovanie 18 koncertov komornej hudby v rámci 13. ročníka prestížneho Festivalu Konvergencie. 53 umelcov, 4 300 divákov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € ZSE2012_02: Nadácia - Centrum súčasného umenia - Odborné zabezpečenie, inštalácia výstavy a zorganizovanie aukcie 68 diel od 52 umelcov súčasnej výtvarnej scény.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 7 000 € ZSE2013_12: Mestská časť Bratislava-Staré Mesto - V Medickej záhrade boli vďaka finančnému grantu nainštalované špeciálne športové zariadenia, ktoré využívajú predovšetkým seniori.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 4 417,2 € ZSE2013_05: Mesto Senica - Vďaka grantu bolo zabezpečené vybudovanie vonkajšieho fitness ihriska s informačnými tabuľami. Boli zakúpené 4 posilňovacie stroje, ktoré využíva 150 seniorov a asi 500 ďalších mesačných návštevníkov fitness parku.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 620 € ZSE2013_15: Mesto Topoľčany - Prostredníctvom grantu boli zakúpené a namontované 4 prístroje na cvičenie do fit parku, ktoré využíva 50 seniorov mesačne a ostatní obyvatelia mesta.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 652 € ZSE2013_09: MAGNÓLIA Zariadenie sociálnych služieb,Hurbanovo - Prostriedky z grantu boli použité na nákup 4 cvičiebných prístrojov, stolného tenisu a ich osadenie v zariadení sociálnych služieb. Slúžia nielen seniorom, ale aj ďalším klientom zariadenia a deťom zo základných škôl.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 6 974,4 € ZSE2013_16: Mesto Trnava - Grant bol použitý na zakúpenie 9 cvičebných fitness zariadení do Senior FITparku, ktoré sú dostupné pre 2800 ľudí nad 55 rokov žijúcich v jeho blízkosti.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 536 € ZSE2013_10: Mesto Levice - Vďaka grantu sa podarilo vybudovať Fitpark pre seniorov so 6 prvkami, ktorý pravidelne navštevuje 30 seniorov z klubu a ďalších 330 nezávislých cvičencov za mesiac.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 6 132 € ZSE2013_08: Mesto Šaľa - Grant podporil vybudovanie fit parku pre seniorov s 5 cvičebnými prvkami v areáli detského ihriska. Vytvoril tak podmienky pre rozvoj a budovanie sociálnych vzťahov seniorov s mladšími generáciami.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 6 682,5 € ZSE2013_06: Obec Palárikovo - Prostriedky z grantu boli použité na vybudovanie Fit parku so 6 cvičebnými prvkami pre seniorov a na osadenie informačnej tabule s návodom na ich použitie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 6 844 € ZSE2013_07: Šanca pre nechcených - Grant zabezpečil vybudovanie ihriska so špeciálnymi 4 prvkami pre seniorov spolu s informačnými tabuľami na ich použitie pre 14 seniorov z centra a 40 seniorov z komunity centra.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 846,09 € ZSE2013_11: Obec Brezolupy - Prostriedky z grantu boli použité na vybudovanie Senior parku s 5 posilňovacími zariadeniami, ktorý využíva 45 seniorov, ale aj 30 členov futbalového klubu a ďalší občania.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 295,81 € ZSE2013_14: Hlavné mesto SR Bratislava - Senior fitpark ZORA vznikol najmä pre obyvateľov časti Trnávka. Vďaka šestim cvičebným prístrojom si môžu udržiavať zdravý životný štýl.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 6 000 € ZSE2013_13: Mestská časť Bratislava - Nové Mesto - V areáli jazera Kuchajda si môžu seniori zacvičiť na štyroch nových cvičebných zariadeniach.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 10 000 € ZSE2013_04: Slovenský skauting, o.z. - Vďaka iniciatíve Slovenského skautingu je pustnutie hradov spomalené a kultúrne dedičstvo ochránené. Mnohí brigádnici sa postarali o čistenie areálu hradných zrúcanín, odstraňovanie náletovej vegetácie a celkovú úpravu terénu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ZSE2013_01: Slovenská nadácia na pomoc popáleným - Približne 300 pacientov za rok využije špeciálny prístroj Dermatóm, vďaka ktorému sa zlepší vzhľad jaziev a obnoví sa funkcia kĺbov, ktorá bola jazvami výrazne obmedzená.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ZSE2013_02: OZ Odyseus - Takmer 800 ľudí závislých na drogách dostalo vďaka projektu P.I.K.O šancu dozvedieť sa informácie, ktoré môžu zlepšiť ich životnú situáciu a chrániť zdravie. Zvýšila sa informovanosť v komunite, záujem je aj o rôzne brožúrky a rozhovory s pracovníkmi.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 5 000 € ZSE2013_03: Slovenský cykloklub - Cykloturistické trasy na západnom Slovensku sú atraktívnejšie ako doteraz, a to vďaka novému značeniu a doplnením obrázkových smeroviek. Cyklotrasy využije ročne okolo milióna cyklistov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Tesco2013_23: Občianske združenie TATRY - Vďaka grantu sa podaril skrášliť úsek sídliska Podbreziny na brehu Smrečianky. Z prostriedkov grantu boli zakúpené stromy, zákony, kroviny a lavičky.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € Tesco2013_28: Mesto Revúca - Grant podporil revitalizáciu areálu vybudovaním "rozprávkovej krajiny". Finančné prostriedky zabezpečili výrobu domčekov, nákup lavičiek, košov a hojdačiek.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 976,58 € Tesco2013_21: Občianske združenie Amálka - Vďaka získaným financiám mohlo OZ Amálka vytvoriť ihrisko s hojdačkami a inými hracími prvkami, ktoré každý mesiac využíva približne 60 detí a 120 rodičov a starých rodičov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 500 € Tesco2013_26: Obec Chorvátsky Grob - Vďaka grantu bolo zrevitalizované detské ihrisko materskej školy. Prostriedky boli využité napríklad na nákup kríkov a stromov, na náter obkladu a stĺpov, výsev trávy.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 485 € Tesco2013_02: Nezábudka-združenie na pomoc rodinám so zdravotne postihnutými deťmi a mladistvými - Vďaka grantu bolo dokončené ihrisko pre zdravotne postihnuté deti a mládež. Z prostriedkov bola vysadená zeleň, namontovaná brána a kolotoče. Taktiež sa uskutočnila výstavba altánku pre imobilné osoby.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 500 € Tesco2013_40: Mesto Malacky, Mestský úrad - Podporením projektu došlo k skvalitneniu životného prostredia. Na ploche boli vysadené stromy, postavený hrací dom.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 150 € Tesco2013_03: Klub ochrancov zelene - KOZEL - Grant bol využitý na obnovu aleje na Pánskej ceste v Čáčove. Zabezpečil sa nákup a vysadenie nových stromov a ošetrenie starých stromov.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 4 000 € Tesco2013_15: Gymnázium Púchov, Ul.1.mája 905, Púchov - Pomocou grantu došlo k dokončeniu úprav školskej záhrady. Na školskom dvore bola umiestnená nádrž na zachytávanie dažďovej vody, ktorá umožňuje jej ďalšie využitie.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € Tesco2013_39: Detské srdce - Grant podporil revitalizáciu detského ihriska, opravu záhradnej terasy a nástupnej plošiny hippoterapeutického parku a obnovenie základu oddychovej zóny. Revitalizácia prispela k zvýšeniu poskytovaných sociálnych a rehabilitačných služieb.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Tesco2013_35: Centrum sociálnych služieb - BYSTRIČAN (CSS-BYSTRIČAN) - Grant zabezpečil vytvorenie oddychovej zóny pre seniorov a zlepšenie životného prostredia.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 4 000 € Tesco2013_04: Mesto Kežmarok - Pomoc grantu vznikol na nevyužitom priestranstve nový park pre deti a dospelých.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 4 000 € Tesco2013_06: Materská škola , Gorazdova 28 , Spišská Nová Ves - Deti z MŠ v Spišskej Novej Vsi majú vďaka grantu bezpečnejšie a modernejšie ihrisko. Zároveň bola v danej oblasti zrevitalizovaná zeleň.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 2 000 € Tesco2013_27: Mesto Martin - Grant podporil environmentálnu výchovu detí a napomohol k ich pozitívnemu vzťahu k prírode. Prostriedky boli využité na výsadbu a starostlivosť o záhon byliniek.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 000 € Tesco2013_41: Mesto Bardejov - Grant zvýšil kvalitu života a prispel k lepšiemu tráveniu voľného času detí v meste Bardejov. Dotácia bola využitá na nákup a osadenie dvoch detských zostáv pre hry a zábavu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 690 € Tesco2013_05: Slovenská rada rodičovských združení - Rodičovské združenie pri Základnej škole - Výzdoba ihriska, záhrady a skalky bola zrealizovaná vďaka grantu. Prostriedky boli použité najmä na nákup rastlín a záhradného materiálu.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 4 000 € Tesco2013_13: Základná škola - Žiaci zo Starej Turej sa vďaka novým nádobám na separovanie odpadu naučili recyklovať. Grant okrem toho pomohol aj pri kultivácii okolitej zelene.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, 3 945 € Tesco2013_10: Dom detí Božieho milosrdenstva - Vďaka prostriedkom grantu prebehla rekonštrukcia detského ihriska, čím sa umožnilo kvalitnejšie využívať celý vonkajší areál.
ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € Tesco2013_24: Mesto Hlohovec - Vďaka projektu bolo zabezpečené osadenie informačných tabúľ, ktoré obsahujú informácie týkajúce sa významu lokality Sedliská.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 3 940 € Tesco2013_07: Materská škola - Prostredníctvom grantu sa dosiahlo zrekonštruovať záhradu. Rekonštrukcia záhrady prispela k väčšej využiteľnosti záhrady, deti získali viac priestoru pre hry.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 3 265,88 € Tesco2013_33: Základná škola s materskou školou Čadca Podzávoz - Grant bol využitý na nákup a vysadenie stromov v školskej záhrade a na výrobu prvkov do školskej záhrady.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 804,4 € Tesco2013_18: Základná škola, Benkova 34 - Vďaka grantu došlo k výstavbe triedy v prírode v nevyužitom priestore školy.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 1 460 € Tesco2013_01: Základná škola s MŠ, Mgr. Žofia Halásová - Pomocou grantu boli vypestované v priestoroch školy liečivé rastliny a k nim pridané popisné tabule. Vďaka tomu sa deti naučili spoznávať a využívať liečivé rastliny. Z prostriedkov bolo vybudované aj kompostovisko.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Tesco2013_08: Mestská časť Bratislava-Staré Mesto - V rámci projektu boli v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí umiestnené odpadkové koše s možnosťou separácie PET odpadu. Umiestnenie košov zvýšilo čistotu mesta a nabádalo ľudí k separácii odpadu.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Tesco2013_09: Materská škola - Óvoda - Prostredníctvom grantu došlo k vytvoreniu dvoch šporotvých a jednej environmentálnej zóny. Zóny boli využívané na pohybové aktivity, relaxáciu a výchovno-vzdelávaciu činnosť.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Tesco2013_20: Materske centrum Budatko - Materské centrum Budátko z Bratislavy skrášlilo vďaka finančným prostriedkom svoje priestory. Boli osadené herné prvky pre deti a vysadené kríky a kvety.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € Tesco2013_25: Základná škola Hurbanovo - Deti zo ZŠ v Hurbanove sa tešia zo zrevitalizovaného ekoihriska. Grant poskytol financie na výsadbu ovocných stromov, výmenu lavičiek,hojdačiek či lezeckej steny.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € Tesco2013_31: Mesto Nitra - Pomocou grantu bolo vybudované detské ihrisko pre žiakov materskej školy. Prostriedky boli využité na nákup hracích prvkov.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 1 921 € Tesco2013_19: Záhrada - Centrum nezávislej kultúry, n.o. - Priestor Benického záhrady v Banskej Bystrici sa stal obľúbeným miestom stretávania sa. Vďaka grantu boli osadené lavičky, hojdačka a herné prvky pre deti.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € Tesco2013_30: Mesto Moldava nad Bodvou - Prostriedky grantu boli využité na skultúrnenie areálu dvoch detských ihrísk. Vybudoval sa priestor pre bezpečné odkladanie bicyklov.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 3 356,1 € Tesco2013_17: Základná škola, Pieninská 27, 974 11 Banská Bystrica - Grant prispel k väčšiemu využitiu areálu školy. V rámci projektu došlo k terénnym úpravám a k odstráneniu nebezpečných herných komponentov.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € Tesco2013_32: MESTO POLTÁR - 125 škôlkarov z Poltára sa teší z nového ihriska. Grant bol využitý na kúpu preliezačky so šmýkačkou či vybudovanie pieskoviska.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Tesco2013_14: Ulita o.z. - Grant zabezpečil položenie asfatlovej plochy na nové multifunkčné ihrisko, ktoré každodenne využíva mládež z bratislavského sídliska Kopčany.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € Tesco2013_38: OZ Rakárenček - Deti predškolského veku z Malaciek sa vďaka grantu naučili, prečo je potrebné triedenie odpadu, jeho opätovné využívanie a celková ochrana životného prostredia. A to prostredníctvom rôznych aktivít a hier.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 3 000 € Tesco2013_34: TRIPTYCH - Vďaka finančnému príspevku bol skvalitnený prístup na nitriansky Hidepark, bola upravená komunitná záhrada a vďaka kúpe dvoch unimobuniek sa začalo s projektom zázemia pre dobrovoľníkov.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 690,1 € Tesco2013_11: Skialp klub Krížna - Grant zabezpečil revitalizáciu detského ihriska na sídlisku v Banskej Bystrici, čím bol vytvorený bezpečný priestor pre voľnú hru detí.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 3 000 € Tesco2013_36: Občianske združenie Zámoček - Prostredníctvom grantu bola vyčistená a upravená záhrada materskej školy, v ktorej deti pestovali bylinky a kvety. Finančné prostriedky prispeli aj ku skvalitneniu športového ihriska.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € Tesco2013_29: Evanjelická diakonia - Vďaka grantu došlo k vyčisteniu priestoru za klubom, čím sa vytvorila zóna na oddych pre deti.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Tesco2013_16: Mesto Prešov - Grant podporil rekonštrukciu detského ihriska. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie tovaru a materiálu, dovoz materiálu a stavebný dozor.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 100 € Tesco2013_37: OZ Mulica - OZ Mulica, ktoré sa venuje recyklácii starých bicyklov a zvyšovaniu povedomia o cyklistike mohlo vďaka grantu realizovať svoju činnosť aj v roku 2013. Financie boli použité na prenájom priestorov cyklodielne.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 3 987,84 € Tesco2013_12: Cyklokoalicia - Finančné prostriedky dopomohli k realizácii Európskeho týždňa mobility 2013. Zlepšilo sa povedomie o zdravom a ekologickom životnom štýle.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 261,1 € Tesco2013_22: Združenie rodičov a priateľov školy Fantázia - Prostriedky grantu boli využité na nákup špeciálnej cestárskej farby, štetcov, maliarskej lepiacej pásky a na nákup vedier, čím bola umožnená obnova vodorovného dopravného značenia na dopravnom ihrisku.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € SSE2013_04: Mesto Prievidza - Aj škôlkari z Prievidze už sú zodpovednými účastníkmi cestnej premávky v meste. A to vďaka grantu, ktorý poslúžil na vybudovanie detského dopravného ihriska, kde sa deti učia, ako sa majú správať na ulici.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 1 710 € SSE2013_06: OZ Detská komunita - Grant prispel k realizácii pravidelných cykloaktivít, ktoré rozvíjajú hrubú motoriku a koordináciu pohybov klientov OZ Detská komunita.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 664,6 € SSE2013_05: Základná škola Slovenských partizánov - Finančná podpora zabezpečila, že deti získali pozitívny prístup k bicyklovaniu či kolobežkovaniu. Do školy chodia výlučne na nemotorových vozidlách, pozitívne návyky si osvojili aj ich rodičia.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 2 100 € SSE2013_03: Mesto Čadca - Mestská polícia Čadca - Vďaka finančným prostriedkom sa zvýšila informovanosť o bezpečnosti na cestách žiakov 1. stupňa. Zároveň sa dobudovalo dopravné ihrisko na jednom zo sídlisk mesta Čadca.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 4 850 € SSE2013_01: OZ Mulica - Vďaka grantu zrealizovalo OZ Mulica v meste Žilina tri hlavné ciele- križovatky sa stali prehľadnejšími,chodníky sa debarierizovali a chodcovia spolu s cyklistami sa po meste pohybujú bezpečnejšie ako doteraz.
podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia 3 675,4 € SSE2013_02: Základná škola v Kvačanoch - Realizácia projektu zabezpečila obnovu pôvodného dopravného ihriska v Kvačanoch. Žiaci si osvojujú pravidlá cestnej premávky, nacvičujú dopravné situácie a zvykajú si na používanie prilieb a reflexných prvkov.
ochrana a tvorba životného prostredia 3 000 € SSE2013_08: Turčianska bicyklová skupina JUS - Nové značenie cyklotrás spolu s mobiliárom budú využívať cyklistickí nadšenci v Turci. Novinky prispeli k skompletizovaniu cyklookruhu po Turčianskych rozhľadniach.
ochrana a tvorba životného prostredia 3 000 € SSE2013_07: Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica - Banskobystričania osadili vďaka peňažnej pomoci nové cyklostojany. Tie sú nielen praktické, ale zároveň dizajnovo jedinečné. Z oboch strán ich zdobí erb mesta.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € SSE2013_09: Truc sphérique - Grant prispel k vybudovaniu vnútornej elektroinštalácie a základných rozvodov v Novej synagóge. Priestor je tak pripravený na organizovanie výstav už v roku 2014.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 933,18 € ACC2012_11: Kalvársky fond - do projektu zapojilo 28 dobrovoľníkov z firmy Accenture. Dobrovoľníci skultivovali nové priestory návštevníckeho centra a presťahovali inventár expozície do trvalých priestorov, pracovali na čistení areálu od náletovej zelene, a ďalšie práce.
podpora vzdelávania 2 000 € ACCAH2012_01: Manageria - V roku 2012 vďaka grantu mala Manageria možnosť priniesť nové a kvalitnejšie vzdelávacie a rozvojové aktivity študentom ako napr. kurz 7 návykov od FranklinCovey Inst. alebo Summer Leadership Camp atď.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 380 € ACC2013_14: Občianske združenie Živa - Vďaka grantu vznikla webstránka chránenej dielne - kaviarne s pekárenskou výrobou. Vedúci pracovníci zaškolili tím ôsmich zdravotne postihnutých zamestnancov a tým zvýšili ich profesionalitu a praktické zručnosti.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 305 € ACC2013_05: Materské centrum Žabka - Vďaka grantu centrum zabezpečilo tlač študijných materiálov a prenájom učebne na počítačový kurz pre 15 žien hľadajúcich si zamestnanie a žien na materskej dovolenke. Kurz im pomohol rozvinúť zručnosti v oblasti digitálnej gramotnosti.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 770 € ACC2013_06: Občianske združenie DOMOV - DÚHA - Vďaka projektu získalo 20 matiek na rodičovskej dovolenke vedomosti a zručnosti, ktoré zvýšili ich šance na trhu práce. Jednej sa podarilo nájsť si zamestnanie.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 2 000 € ACC2013_08: OKRAJ občianske združenie - Pomocou grantu združenie zaistilo odborné vzdelávanie pre prácu v chránenej dielni trom zdravotne ťažko postihnutým ľuďom bez domova a ďalším potenciálnym záujemcom. Vďaka financiám boli čiastočne zabezpečené aj materiálne potreby dielne.
podpora vzdelávania, veda a výskum 500 € ACC2013_01: Inštitút pre verejné otázky - Na vzorke 1 079 respondentov bol realizovaný prieskum digitálnej gramotnosti na Slovensku. Správa ukázala, že digitálna gramotnosť na Slovensku za posledné roky rástla, ale zároveň sa ľudia na Slovensku správajú skôr rizikovo, ako bezpečne.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 2 000 € ACC2013_12: Dom sociálnych služieb -MOST, n.o. - 40 ľudí s mentálnym postihnutím získalo zručnosti prostredníctvom kurzu práce s keramikou, práce s počítačom alebo kurzu varenia. Absolvovanie týchto kurzov pomohlo mladým ľuďom s mentálnym postihnutím lepšie sa pripraviť na prácu pre nich vhodnú.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 2 000 € ACC2013_13: Aida - Až 60 žien sa zúčastnilo v Ružomberku tréningu ako začať podnikať. 5 žien začalo po kurze podnikať, 4 ženy si plánujú otvoriť živnosť k 1.1.2014. Budú podnikať v týchto oblastiach: fast food, detské jasle, voľnočasové centrum pre deti, galantéria.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 650 € ACC2013_09: Združenie príbuzných, priateľov a ľudí s psychickými poruchami Krídla - Grant zabezpečil materiál pre keramickú dieľňu, pre arterapiu, softwareové a hardwareové vybavenie pre novinársky krúžok. Na terapiách sa zúčastnilo 18 ľudí s psychickými poruchami, ktorým sa podralilo zlepšiť svoje sociálne zručnosti a pracovné návyky.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 999 € ACC2013_07: Otcov dom - občianske združenie - Občianske združenie zorganizovalo kurz remeselníckych zručností pre nezamestnaných Rómov v obci Jelka. Účastníci kurzu (4 rodiny) získali praktické remeselnícke zručnosti, ktoré sa pre dvoch z nich stali východiskom pre zapojenie sa v rámci trhu práce.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 200 € ACC2013_15: AkSen - Nezamestnaní ľudia nad 50 rokov a s postihnutím získali vďaka projektu počítačové zručnosti. Projekt realizovalo občianske združenie Aksen, ktoré im poskytuje poradenstvo aj po skončení projektu.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 995 € ACC2013_11: Sme ľudia - Vďaka získaným zručnostiam - fyzioterapeutické workshopy pre zdravotne postihnutých klientov DSS, začali účastníci vo svojich zariadeniach naplno vypomáhať zdravotným sestrám pri reflexných terapiách.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 2 000 € ACC2013_10: Rodinné centrum BAMBUĽKOVO - Vďaka grantu bol zabezpečený materiál, prenájom miestností a občerstvenie na školeniach (MS Office, písanie CV) pre 8-10 mamičiek na MD a iných aktívnych členov centra.
podpora vzdelávania 1 004,02 € ACC2013_16: YMCA Nesvady - 13 mladých nezamestnaných ľudí, 8 zdravotne postihnutých absolvovali vďaka projektu animátorský kurz, kurz opatrovateľstva. Vďaka kurzom sa dokážu v budúcnosti uplatniť pri práci s mladými ľuďmi alebo ako opatrovatelia starých a chorých ľudí.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € DELL2013_02: Detský domov Harmónia -
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora rozvoj telesnej kultúry 16 000 € DELL2013_01: Mestská časť Bratislava-Staré Mesto -
podpora vzdelávania 1 000 € DELL2013_03: OZ Manageria -
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 4 977,67 € VP2013_01: Navrat, o.z. - Strategická podpora činnosti organizácie Návrat
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 000 € PwC2012_04: Člověk v tísni, o.p.s. - pobočka Slovensko - Projekt bol prínosom a zároveň motiváciou k štúdiu 90 mladých ľudí zo základných škôl a komunitných centier.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 000 € PwC2012_02: Združenie na záchranu hradu Revište - Vďaka grantu sa postavil drevený sklad určený na náradie a materiál na hrade Revište, ktorý je využívaný dobrovoľníkmi a pracujúcimi na hrade.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 500 € PwC2012_10: Relevant, n.o. - Prínosom projektu bola obnovená dobrovoľnícka činnosť, rozšírenie obzorov mladých dievčat v domove na pol ceste Hniezdo. Hniezdo sa zameriava na prácu dobrovoľníkov s mladými dievčatami, ktoré odišli z domova do reálneho života.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 000 € PwC2012_01: ZŠinternátna pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou - Vďaka grantu kúpila škola interaktívnu tabuľu, ktorú využíva na vyučovaní. Žiaci sa naučili využívať softvérové programy. Tabuľa vo vyučovacom procese nielen zvýšila aktivitu žiakov, ale aj pozornosť a trvalejšie uchovávanie získaných vedomostí.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 000 € PwC2012_07: Inštitút Krista Veľkňaza - Prostredníctvom aktivít projektu v oblasti pracovnej terapie v poľnohospodárstve sa projekt stal prínosom pre 13 ľudí, ktorí mali na starosti nosnice a Inštitút Krista Veľkňaza sa v produkcii vajec stal sebestačným.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 500 € PwC2012_08: Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR - V rámci projektu bol zorganizovaný integračný pobyt pre osoby so svalovým ochorením. Účastníci týmto pobytom získali podporu, vedomosti o výskume svalových ochorení, začlenili sa do spoločnosti.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 000 € PwC2012_06: Lorien - V rámci projektu sa realizovali 2 víkendové pobyty pre 17 rodín zložených z otcov a synov s náročnými výchovnými podmienkami. Účastníci boli zmiešaní s dvojicami z bežných rodín. Prínosom bolo zlepšenie vzájomného vzťahu.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 000 € PwC2012_03: Dss-MOST, n.o. - Realizovaný projekt prispel k zlepšeniu komunikácie, viedol k väčšej samostatnosti, v niektorých prípadoch aj k získaniu práce v skupine dospelých ľudí s duševnou poruchou.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 000 € PwC2012_05: Denné Centrum Frézia Partizánske n.o. - Projekt bol zameraný na pomoc skupine detí a mladých ľudí s mentálnym a kombinovaným postihnutím a autizmom, ktorí sa aktívne podielali na záchrane zrúcaniny hradu Hrušov. Prínosom bolo najmä skvalitnenie života detí formou aktívnej spolupráce na hrade.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 067,98 € PwC2013_01: Križovatky, n.o., Azylové centrum Betánia - Vďaka grantu majú klienti azylového centra Betánia bezpečnejší a zdravší život. Strecha, ktorá zatekala už nebude spôsobovať plesne a vlhkosť.
podpora vzdelávania 500 € PwC2013_04: Daniela Halajová - Vďaka grantu bolo zaškolených 17 mládežníckych vedúcich, ktorí sa budú venovať mládeži vo svojich mestách.
podpora vzdelávania 500 € PwC2013_03: Gabriela Benčuríková - V piatich škôlkach v okrese Hlohovec sa deti oboznámili s hniezdením vtákov a ich prikrmovaním počas zimy. Financie slúžili na nákup kŕmidiel a búdok.
podpora vzdelávania 500 € PwC2013_02: TROJSTEN - 600 detí sa vďaka finančnej podpore zúčastnilo matematickej súťaže Trojsten 2013 a prehĺbilo tak svoj záujem o matematiku.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 342 € PSLSP12_01: Brana do života -
poskytovanie sociálnej pomoci 188,08 € PSLSP_NP13_01: Dobrovoľnícky program Lepší život 2013 - Podpora sociálne znevýhodnenej komunity - mladých ľudí a osamelých matiek s deťmi (socializácie, vzdelávania, kultúry)
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € PS_DZ12_01: Brána do života - finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 47 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € Finančno-sporiaci program pre mladých klientov - Finančné vzdelávanie sociálne znevýhodnených mladých, rozvoj ich ekonomických zručností a motivácia k aktívnemu riešeniu vlastnej životnej situácie.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 2 621,63 € PSLSP_NP12_01: Dobrovoľnícky program Lepší život 2012 - Podpora sociálne znevýhodnenej komunity - mladých ľudí a osamelých matiek s deťmi (socializácie, vzdelávania, kultúry)
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 138,8 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 678 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 138,8 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 985,2 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 271,2 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 271,2 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 578,4 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 138,8 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 678 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 545,18 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 954 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 954 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana a podpora zdravia; podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 547,2 € Darovanie tabletu s nainštalovaným špeciálnym vzdelávaco-náučným SW pre zlepšenie komunikácie detí s autizmom
ochrana ľudských práv 20 000 € Fond pre Transparentné Slovensko 12_001: VIA IURIS
ochrana ľudských práv 6 600 € Fond pre Transparentné Slovensko 12_003: Aliancia Fair Play
poskytovanie sociálnej pomoci 15 955,55 € Srdce pre deti koordinácia projektu 2012/2013 / náklady na mzdy koordinátorov
podpora vzdelávania 10 000 € V roku 2012 prebehli tri Semináre na vzdelávanie firiem: Aktívne starnutie v práci, Eko-efektívnosť, Dodávatelia-prínos alebo riziko?
ochrana a tvorba životného prostredia 29 842 € materiál, propagácia, koordinácia, granty Naše Mesto 2013
ochrana a tvorba životného prostredia 10 350 € materiál, propagácia, granty naše mesto 2012
podpora vzdelávania 12 000 € ST_IP13_02: Fórum o firemnej filantropii 2013 - konferencia Fórum o firemnej filantropii, na ktorej prednášali domáci aj zahraniční odborníci z oblasti filantropie a zúčastnilo sa jej viac ako 100 zástupcov firiem.
podpora vzdelávania 10 000 € ZSE2013_ViaBona: Via Bona Slovakia 2013/za rok 2012 - V čase hospodárskej krízy, keď sa podnikateľské subjekty primárne usilujú o udržanie si kladných hospodárskych výsledkov je ocenenie zodpovedného prístupu k podnikaniu a firemnej filantropie motiváciou a povzbudením pre rozvoj aj v prospech komunity.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 10 350 € HP2013_Dobrá krajina - Nadácia Pontis mohla počas roka 2012 zabezpečiť chod fundraisingového portálu Dobrakrajina.sk
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 19 621,8 € ZSE2013_Dobrá krajina - Nadácia Pontis mohla počas roka 2013 zabezpečiť chod fundraisingového portálu Dobrakrajina.sk
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 17 748,01 € Správa a administrovanie 14tich nadačných fondov, t.j. pokrytie súvisiacich administratívno-prevádzkových nákladov: účtovná kontrola a finančný audit, cestovné a komunikačné náklady, a mzdy programových koordinátorov, ktorí pripravujú podklady pre grantové kolá, administrujú hodnotiaci a výberový proces, manažujú pridelenie grantov v odsúhlasených termínoch a splátkach, kontrolujú priebežné správy o realizácii a monitorujú projekty v teréne, ďalej komunikácia kompletných informácií o poskytovaných grantoch a podmienkach ich poskytnutia pre MVO a verejnosť v roku 2012 a 2013
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 167 361,03 € Správa a administrovanie 14tich nadačných fondov, t.j. pokrytie súvisiacich administratívno-prevádzkových nákladov: účtovná kontrola a finančný audit, cestovné a komunikačné náklady, a mzdy programových koordinátorov, ktorí pripravujú podklady pre grantové kolá, administrujú hodnotiaci a výberový proces, manažujú pridelenie grantov v odsúhlasených termínoch a splátkach, kontrolujú priebežné správy o realizácii a monitorujú projekty v teréne, ďalej komunikácia kompletných informácií o poskytovaných grantoch a podmienkach ich poskytnutia pre MVO a verejnosť v roku 2012 a 2013
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 32 435,29 € Administratívno-prevádzkové náklady v roku 2013 všeobecne: náklady na služby poskytované domovým správcom, elektrinu, audit, účtovníctvo, správu IT, účtovníctvo, opravy a údržby kancelárie
Spolu 2 362 248,37 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder