Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Železiarne Podbrezová

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Železiarne Podbrezová, Podbrezová'
za rok 2017

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
e) podpora vzdelávania 18 536,7 € Finančným darom sme prispeli Súkromnému gymnáziu ŽP na zakúpenie notebookov pre žiakov I. ročníka so zameraním na informatiku a Technickej univerzite v Košiciach na čiastočné pokrytie nákladov spojených s organizovaním 25. ročníka študentskej vedeckej konferencie „Metalurgia 2019“.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 978,93 € Dary v podobe finančných prostriedkov a materiálnej pomoci v oblasti sociálnej sféry sme darovali: p. Oľge Frátrikovej (Banská Bystrica); p. Viole Elekovej (Valaská); p. Jánovi Svitekovi (Lom nad Rimavicou); p. Ing. Márii Danieličovej (Polomka); p. Patrikovi Dekrétovi (Brezno); p. Helene Matúškovej (Predajná) a p. Petrovi Kenderessymu (Podbrezová). Ďalšie finančné príspevky smerovali Občianskemu združeniu Domov pri Špecializovanom zariadení Kotva v Brezne na výdavky spojené s výmenou nábytku a zakúpenie novej knižnice pre zariadenie a Občianskemu združeniu DAR ŽIVOTA na pokrytie výdavkov spojených s organizovaním stretnutí pre svojich členov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 6 774,96 € Rozvoj kultúry sme podporili finančnými darmi pánovi Marcelovi Maniakovi (Poprad) na vydanie knižnej publikácie s názvom „Nikdy viac“; pani Anne Nociarovej (Hronec) na čiastočné pokrytie nákladov spojených s uskutočnením fotografickej výstavy pod názvom „Horehronie – zvyky, tradície a obyčaje“ a pánovi Lukášovi Kukuľovi (Heľpa) na výdavky spojené s činnosťou speváckej skupiny Chlopi z Heľpy. Časť finančných prostriedkov bola darovaná na podporu činnosti Dychovej hudby ŽP a Občianskemu združeniu MAKOVISKO na pokrytie nákladov spojených s organizovaním folklórneho koncertu „Piesňou po stopách života“.
b) podpora a rozvoj športu 200 € Finančným darom sme prispeli pani Kataríne Žilíkovej (Pohronská Polhora) na čiastočné pokrytie výdavkov spojených s podporou tanečného páru v štandardných a latinsko-amerických tancoch pri reprezentácii Slovenska v zahraničí.
Spolu 28 490,59 €
Výrok auditora

Uskutočnili sme audit účtovnej závierky nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová so sídlom v Podbrezovej, IČO: 37818481 vedenej v registri nadácií pod číslom 203/Na-96/575 Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorá obsahuje súvahu k 31. decembru 2019, výkaz ziskov a strát za rok končiaci sa k uvedenému dátumu, a poznámky, ktoré obsahujú súhrn významných účtovných zásad a účtovných metód a ďalšie vysvetľujúce informácie. Podľa nášho názoru priložená účtovná závierka poskytuje pravdivý a verný obraz finančnej situácie nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová k 31. decembru 2019 a výsledku jej hospodárenia za rok končiaci sa k uvedenému dátumu v súlade so zákonom č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o účtovníctve"). V Banskej Bystrici, 27. marca 2020, BDR, spol. s r. o. Banská Bystrica, M.M.Hodžu 3, 974 01 Banská Bystrica, Licencia SKAu č. 6, Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel: Sro, Vložka č. 98/S, IČO: 00614556, Ing. Miroslav Čiampor, licencia UDVA č. 1068