Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Železiarne Podbrezová

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Železiarne Podbrezová, Podbrezová'
za rok 2019

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
e) podpora vzdelávania 14 172,74 € Finančným darom sme prispeli Súkromnému gymnáziu ŽP na zakúpenie notebookov pre žiakov I. ročníka so zameraním na informatiku.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 015,53 € Dary v podobe finančných prostriedkov a materiálnej pomoci v oblasti sociálnej sféry sme darovali nasledovným fyzickým osobám: p. Elene Rabatinovej (Hronec); p. Miroslave Budinskej (Brezno); p. Viere Adamekovej (Pohronská Polhora); p. Janke Vigašovej (Banská Bystrica); p. Kláre Karcelovej (Brusno); p. Mgr. Zuzane Šulovej (Brezno). Ďalšie finančné príspevky smerovali Občianskemu združeniu Domov pri Špecializovanom zariadení Kotva v Brezne na zakúpenie ochranných osobných pomôcok pre svojich klientov a zamestnancov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 21 000 € Finančným darom sme podporili činnosť Dychovej hudby ŽP; prispeli sme Folklórnemu súboru Mostár na čiastočnú úhradu nákladov spojených s vydaním CD „Horami, dolami“; spoločnosti BB PRINT na čiastočnú úhradu nákladov spojených s vydaním knižnej publikácie pre deti od autorky Anny Slávikovej a pánovi Ing. Milanovi Skalošovi sme prispeli na pokrytie nákladov spojených s vydaním jeho knihy.
b) podpora a rozvoj športu 6 422,54 € Finančným darom sme prispeli pánovi Martinovi Doričovi (Michalovce) na podporu aktivít súvisiacich s lukostreľbou a pokrytie výdavkov s reprezentovaním Slovenska v lukostreľbe ; pani Ing. Martine Jarganovej (Pohronská Polhora) na čiastočné pokrytie nákladov spojených s účasťou ženského bežeckého družstva na štafetovom behu „Od Tatier k Dunaju“; pani Márii Muránskej (Čierny Balog) na čiastočnú úhradu nákladov spojených s organizáciou 10.ročníka dobročinného behu s názvom „Bežíme pomáhať“. Finančným darom pre TJ ŽP Šport Podbrezová sme podporili futbalové talenty z Horehronia.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € Finančne sme podporili Občianske združenie HPB chirurgia Banská Bystrica na čiastočnú úhradu nákladov spojených s jeho fungovaním.
Spolu 45 610,81 €
Výrok auditora

Uskutočnili sme audit priloženej účtovnej závierky nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová so sídlom v Podbrezovej, IČO: 37 818 481 vedenej v registri nadácií pod číslom 203/Na-96/575 Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorá obsahuje súvahu k 31. decembru 2021, výkaz ziskov a strát za rok končiaci sa k uvedenému dátumu, a poznámky, ktoré obsahujú súhrn významných účtovných zásad a účtovných metód a ďalšie vysvetľujúce informácie. Podľa nášho názoru priložená účtovná závierka poskytuje pravdivý a verný obraz finančnej situácie nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová k 31. decembru 2021 a výsledku jej hospodárenia za rok končiaci k uvedenému dátumu v súlade so zákonom č. 431/2022 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o účtovníctve"). Banská Bystrica, 30. marca 2022, BDR, spol. s r. o. Banská Bystrica, M.M.Hodžu 3, 974 01 Banská Bystrica, Licencia SKAu č.6, Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 98/S, IČO: 00614556. Ing. Miroslav Čiampor, kľúčový audítorský partner, licencia UDVA č. 1068.