Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Tatra banky, Bratislava'
za rok 2009

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 787,57 € Divé Maky, o.z. Divé maky v roku 2010 Cieľom Divých makov je rozvoj celkového vzdelávania a talentu nadaných žiakov a študentov pochádzajúcich z rómskych komunít zo sociálne slabšieho prostredia za asistencie rómskych tútorov. Prostredníctvom kvalitne prepracovaného systému sú deti na diaľku podporované darcami, ktorí financujú náklady na rozvoj ich vzdelania a talentu. Dohliadajú na preplácanie nákladov detí, vedú evidenciu detí a financovaných aktivít, asistujú pri vzdelávacom procese detí priamo alebo prostredníctvom regionálnych tútorov. Tútori fungujú ako terénni sociálni pracovníci, pravidelne navštevujú deti a ich rodiny v domácom prostredí, dohliadajú na dochádzku detí do škôl a na financované aktivity, riešia vzniknuté problémy, komunikujú s učiteľmi detí a po každej návšteve dieťaťa a jeho rodiny zasielajú reporty o pokroku dieťaťa programovej koordinátorke a manažérke Divých makov. Deťom organizujú aj rôzne iné vzdelávacie aktivity, workshopy, koncerty a vystúpenia a pravidelnú Letnú akadémiu. Podporené aktivity na rok 2010: • Administrácia programu, podpora detí. • Príprava a organizácia jarného a letného workshopu v Jarovniciach – umelecký rozvoj detí z 100 detí z Jarovníc spolu s 30 talentami z Divých makov. • Uzatváranie podpory detí v školskom roku 2009/2010, záverečné reporty a vyúčtovania darov darcom, príprava na výjazdy za všetkými rodinami. • Výjazdy za deťmi a ich rodinami, tvorba nových profilov detí a rozpočtov na školský rok 2010/2011, hľadanie darcov pre nové deti. • Príprava na Letnú akadémiu a Cigánsky Bašavel. • Letná akadémia a Cigánsky Bašavel. • Otvorenie nového školského roka 2010/11 uzatvorenie zmlúv s novými deťmi, s darcami, celková administrácia detí zapojených v Divých makoch pre šk. rok 2010/11; školenie tútorov. • Jesenný a zimný workshop v Jarovniciach. • Záverečný koncert pre Jarovnice – ukončenie celoročnej práce talentov z Divých makov a rómskej osady v Jarovniciach koncertom spojeným s vernisážou. V rámci koncertu plánujeme pozvať ako prekvapenie a odmenu za celoročnú prácu hudobné vzory detí: spevákov zo Superstar,- Tinu, Rytmusa a pod. • Administratíva, fundraising, plánovanie aktivít na rok 20110. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady (odmeny), nájom priestorov, cestovné náklady, služby spojené s prezentáciou projektu, komunikačné náklady a kancelársky materiál.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 10 000 € TREND Representative, s.r.o. Slovensko v polčase reforiem Projekt podporil konferenciu, ktorú organizoval týždenník TREND spolu s Cato Institute in Washington D.C. Konferencia prebehla v 4 paneloch, kde v každej boli 2 slovenskí speakri + 2 zahraniční speakri. Speakri zo zahraničia: Charles Murray - welfare reform, Richard Vedder - tertiary education, Richard Messick - corruption, Peter Mihalyi - healthcare reform. Speakri zo Slovenska: Richard Sulík, Ivan Mikloš. Do každého z panelov pozval TREND zástupcov viacerých názorových prúdov, vždy jedného predstaviteľa niektorej zo strán vládnej koalície, jedného predstaviteľa súčasnej opozície a jedného predstaviteľa reprezentujúceho niektorý z „think-tankov“, výskumu, univerzity, pripadne NGO. Takisto v pléne konferencie boli prítomní zástupcovia širokého názorového spektra. Spôsob organizácie konferencie bol na báze panelových diskusií.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 907,77 € Central European Business and Social Initiative (CEBSI) Free Market Road Show 2010 - Enough us enough - consolidation of public budgets a priority Stredoeurópska podnikateľská a sociálna iniciatíva (Central European Business and Social Initiative = CEBSI) je nezávislá a nepolitická nezisková mimovládna organizácia. Jej poslaním je podpora ekonomických a sociálnych systémov a politík, ktoré rešpektujú slobodu každého človeka a vychádzajú zo základných morálnych hodnôt. Cieľmi projektu bolo: • vytvoriť prostredie na odbornú diskusiu svetovo uznávaných osobností z oblasti ekonómie a ekonomiky pôsobiacich tak vo verejnej, ako aj súkromnej sfére, v neziskových a vzdelávacích organizáciách či komerčných spoločnostiach a finančných inštitúciách, • reagovať na súčasný vývoj svetovej ekonomiky a smerovať k nezávislému pomenovaniu príčin tohto vývoja, opatrení potrebných na obnovu zdravých verejných financií, ktoré nie sú zdrojom ekonomickej a spoločenskej záťaže v súčasnosti i pre budúcnosť, • upozorniť odbornú i širšiu verejnosť na nebezpečenstvá spojené s rôznymi formami potláčania ekonomických slobôd, a to aj s ich negatívnymi dôsledkami nielen na hospodárstvo, ale aj na spoločnosť, jej politické a morálne hodnoty a slobody, •inšpirovať slovenských odborníkov diskusiami o problematike na svetových odborných fórach, • vytvoriť príležitosti na nadviazanie kontaktov slovenských a zahraničných osobností. Tieto ciele sa podarilo naplniť. Finančný dar bol použitý na catering a občerstvenie, promo, účastnícke materiály (tlač), web, opravu a ubytovanie.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 5 000 € INESS Vesmír verejných výdavkov pre roky 2010 a 2011 INESS – Inštitút ekonomických a spoločenských analýz je nezávislé, neštátne a apolitické občianske združenie založené fyzickými osobami, ktoré je financované výhradne z darov fyzických a neštátnych právnických osôb a príjmov z vlastnej činnosti. Aktivity inštitútu zahŕňajú výskumnú, publikačnú, poradenskú a vzdelávaciu činnosť, zameranú na riešenie aktuálnych ekonomických a spoločenských problémov z pohľadu rešpektovania vlastníckych práv ako záruky osobnej slobody a mierového spolužitia. INESS monitoruje činnosť a financovanie verejného sektora, hodnotí efekty legislatívnych zmien, vypracováva sektorové analýzy, a tiež komentuje aktuálne ekonomické a spoločenské témy. Vesmír verejných výdavkov (ďalej VVV) je vizualizáciou toku a objemu verejných financií. Je to plagát formátu A2. Jednotlivé položky na plagáte proporčne zodpovedajú objemu prostriedkov, ktoré do neho od daňových poplatníkov prúdia, pričom je zvýraznená aj tendencia v čase prostredníctvom percentuálnej zmeny (zelená, ak dochádza k zníženiu objemu prostriedkov, červená, ak dochádza k navýšeniu). Študenti tak môžu veľmi rýchlo získať základnú predstavu o tom, aké sú priority vlády a porovnať jej preferencie so svojimi. Plagát je súčasťou vzdelávacieho projektu Cena štátu INESS a INESS ho každoročne pripravuje a posiela na vysoké a stredné školy po celom Slovensku. VVV je schválený Ministerstvom školstva SR ako učebná pomôcka. Plagát Vesmír verejných výdavkov pre roky 2010 a 2011 bol zhotovený a úspešne distribuovaný v oboch rokoch na takmer 300 stredných a vysokých škôl po celom Slovensku. Finančný dar bol použitý na zber a analýzu dát, grafickú prípravu, tlač, nákup tubusov, tlač sprievodných listov a poštovné.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 6 850 € Manageria, občianske združenie Fórum inšpiratívnych myšlienok FIM Zámerom projektu bolo vytvoriť na Slovensku rešpektovaný prednáškovo- diskusný priestor, ktorý bude zdrojom hodnôt a inšpirácie, nadväzovania kontaktov pre študentov, pedagógov, manažérov i širšiu verejnosť. Po úspešnom rozbehu Managerie na Fakulte manažmentu Univerzity Komenského je tento projekt zameraný na šírenie hodnôt Managerie pre študentov iných smerov, ale aj širšej verejnosti, aby tak pomáhali pri vzdelávaní celej spoločnosti. V rámci projektu boli zrealizované v roku 2010 dve podujatia s nasledovnými parametrami: ° Podujatie malo určenú nosnú tému, ktorá reflektovala aktuálne spoločenské problémy a výzvy krajiny. ° K danej téme zabezpečili mix spíkrov, ktorí priniesli pohľad na tému z rôznych strán a skúseností. ° Podujatie bolo dimenzované na cca 350 miest, kde väčšinu publika tvorili mladí ľudia s vysokoškolským vzdelaním. ° Na podujatie pozvali 30 až 50 osobností z rôznych oblastí spoločnosti (manažment, súdnictvo, medicína, architektúra, šport, vedecká komunita, umenie,...). ° Podujatie malo charakter diskusie. Úvodné prednášky každého spíkra boli krátke – 15 až 30 minút. Potom nasledovala panelová diskusia. ° Súčasťou podujatia boli aj workshopy v skupinách, kde každý rečník viedol svoju skupinu. ° Podujatie bolo realizované v priestoroch, ktoré majú v Bratislave potenciál vybudovať si a dlhodobo udržať pre tento prestížny formát génius loci univerzitného študentského ducha. ° Podujatia a jeho nosné myšlienky sa usilovali dostať v maximálnej možnej miere k verejnosti, a to najmä publikovaním článkov a rozhovorov so spíkrami a realizáciou a publikovaním prieskumu k nosnej téme podujatia. Finančné prostriedky boli použité na catering, náklady na live streaming, PR, prenájom priestorov, reklamnú kampaň, režijné náklady, webovú stránku a ľudské zdroje.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 5 000 € Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity Noc výskumníkov 2010 Cieľom projektu Noc výskumníkov 2010 bolo popularizovať vedu a vedcov. Predstaviť výskumníkov ako ľudí, ľudí so zaujímavým a výnimočným zamestnaním a ukázať predmety ich skúmania. Poslaním projektu je ukázať, že vedci sú "obyčajní" ľudia s výnimočným povolaním. Výsledkami svojej práce prispievajú k zlepšeniu života nás všetkých, no mimo nej vedú bežný život ako všetci ostatní. Cieľom bolo aj ponúknuť verejnosti príležitosť stať sa na pár chvíľ súčasťou sveta vedy, spoznať špičkových slovenských vedcov a na podujatiach zažiť neobyčajné chvíle. Tieto ciele sa podarilo naplniť. Projekt sa uskutočnil 24. septembra 2010.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Katedra technickej kybernetiky Safety-of-life system Autorom sa podarilo naplniť ciele projektu "Safety-of-life system", ktorým bolo vytvoriť sústavu zariadení, cez ktoré by bolo možné realizovať navigáciu statických/pohybujúcich sa objektov s dosiahnutím lokalizačnej presnosti približujúcej sa potrebám i požiadavkám safety-of-life (SoL) aplikácií. Pre tento účel bol zostavený tím pozostávajúci z rozličných odborníkov zaoberajúcich sa problematikou číslicového spracovania signálov; návrhom a realizáciou vstavaných systémov; návrhom a implementáciou riadiacich algoritmov, ako aj vývojom operačných systémov pre potreby riadenia navrhnutých zariadení. Z finančného daru bolo zakúpené laboratórne vybavenie a technické vybavenie.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Katedra počítačov a informatiky ZIPS - Získavanie, Integrácia a Prezentácia priestorových informácií o Službách Za kľúčový výstup projektu sa považuje vytvorenie funkčnej verzie prototypu Mapz, ktorý je hlavným realizačným výstupom v projekte ZIPS. Prototyp Mapz zúročuje skúsenosti riešiteľov z aplikovaného výskumu v oblasti získavania, integrácie a prezentácie priestorových informácií o službách. Okrem vytvorenia prototypu Mapz realizovali autori rozsiahlu sériu experimentov v oblasti získavania priestorových informácií o službách a ich prezentácii, ktorej cieľom bolo vyhodnotiť použiteľnosť existujúcich informačných zdrojov pre zlepšenie orientácie hendikepovaných skupín obyvateľov. Mapz je integrovaný systém, ktorý rieši najväčší problém zrakovo postihnutých ľudí, problém s orientáciou v priestore. Jadro Mapz tvorí informačný systém umožňujúci zber, ukladanie a správu geografických údajov o službách a bodoch, ktoré sú špecifické pre uvedenú cieľovú skupinu. Systém využíva inteligentný mobilný telefón. Finančný dar bol použitý na nákup technického vybavenia.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € Katedra aplikovanej informatiky Štúdium a implementácia automatizovaných usability meraní V rámci projektu Štúdium a implementácia automatizovaných usability meraní autori prešli dôkladným štúdiom odboru Usability za pomoci nakúpenej odbornej literatúry. Na základe štúdia navrhli metódu merania použiteľnosti softvérových diel založenú na nahrávaní interakcie človeka a následnom porovnávaní s vopred definovanou "dobrou" interakciou. Na základe porovnania boli schopní zistiť základné odchýlky používateľskej interakcie od interakcie, ktorú by mal teoreticky vykonávať. Detekovaním týchto rozdielov sú schopní upozorniť tvorcov softvérového diela na chyby v interakcii. Výsledkom projektu je softvérové dielo fungujúce ako nástroj na meranie použiteľnosti v prostredí desktopových používateľských rozhraní. Z finančného daru bolo zakúpené technické vybavenie a účasť na konferencii.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 481,13 € Ústav počítačových systémov a sietí Forest Guardian - Monitorovací Systém Lesa Hlavným cieľom projektu bolo vyvinúť systém pre monitorovanie lesného prostredia a poskytovanie informácií o prítomnosti lesnej ťažby. Navrhovaný systém pritom pozostával z troch technologicky odlišných, hierarchicky usporiadaných typov zariadení. Systém ako celok sa nachádza v štádiu prototypu. Okrem pôvodne navrhovaných častí bola do systému zakomponovaná aj mobilná aplikácia určená pre správcov v teréne, táto aplikácia je v štádiu vývoja. Vedľajšími cieľmi projektu bolo vytvorenie webovej stránky o jeho priebehu, jeho prezentácia na rôznych fórach a v neposlednom rade, zoznámenie sa s používanými technológiami a získanie praxe v tímovej spolupráci. Tieto ciele sa podarilo naplniť v požadovanej miere. Z finančného daru bolo zakúpené technické vybavenie a účasť na konferencii.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € Ústav počítačových systémov a sietí Roaming v konvergovaných komunikačných sieťach Projekt bol zameraný na problematiku kvality služieb v konvergovaných komunikačných sieťach. Presnejšie sa orientoval na oblasť roamingu v konvergovaných bezdrôtových sieťach založených na NGN a VoIP technológiách. Hlavným predmetom projektu bol proces roamingu medzi viacerými bezdrôtovými sieťami počas aktívnej komunikácie, pričom bol dôraz kladený na špecifický typ sieťovej prevádzky, ktorým je hlasová prevádzka. Projekt bol zameraný na zlepšenie problematického parametra, ktorým je jednosmerné oneskorenie v komunikačnej sieti. Ciele projektu sa podarilo naplniť. Finančný dar bol použitý na nákup technického vybavenia.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 610,64 € Ústav aplikovanej informatiky Tvorba aplikácií pre mobilné zariadenia Cieľom projektu bolo podporiť oblasť mobilného počítania na riešiteľskom pracovisku konkrétnou podporou niekoľkých projektov a aktivít. Medzi tieto aktivity patrí ďalší rozvoj už v minulom roku do produkčnej prevádzky zavedeného riešenia iTransit, ktoré umožňuje získavať prostredníctvom mobilných zariadení informácie o hromadnej doprave, a tak podporuje masívnejšie využívanie prostriedkov hromadnej dopravy. Kľúčovým aspektom riešenia je rýchly prístup k požadovaným informáciám, a to napríklad k informáciám o možných spojeniach- kombináciách viacerých spojov na miesta ich záujmu. Ďalším podporeným projektom je prototyp systému simulujúci realizáciu finančných platieb prostredníctvom mobilných zariadení. Finančný dar bol použitý na nákup inteligentného mobilného zariadenia a výpočtovej techniky.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € Ústav informatiky a softvérového inžinierstva Personalizácia pohybovej aktivity pre boj s detskou obezitou Cieľom projektu bolo použiť najmodernejšie informačné technológie na zvýšenie kvality života, a to najmä pomôcť ľuďom dosahovať odporúčané množstvá fyzickej aktivity tak, aby sa dosiahol dlhodobý efekt a udržateľnosť celého riešenia. Toto riešenie sa nazýva Move2Play, čo vyjadruje to, že pohyb je základom pre to, aby sme sa dlho mohli tešiť z hry, ktorá sa volá život. Využíva sa riešenie problému nedostatku pohybovej aktivity práve pre tie zariadenia, ktoré sú jednou z príčin jeho vzniku- inteligentné mobilné telefóny a počítače. Využíva poznatky lekárov, ale aj bežné pozorovania. Vytvorili prototyp systému v prispôsobení pre deti vo veku od 6- 10 rokov. Reakcie detí a rodičov na prototyp a zámer systému boli pozitívne. Autori sa s projektom zúčastnili národného kola súťaže Imagine Cup 2011, kde skončili na druhom mieste. Projekt prezentovali aj na študentskej vedeckej konferencii IIT.SRC 2011 a na celoslovenskej akcii Noc výskumníkov 2011. Z finančného daru boli zakúpené inteligentné mobilné zariadenia.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 500 € Katedra aplikovanej informatiky Detekcia anomálneho správania biologicky inšpirovanou inteligentnou sieťou Projekt bol zameraný na návrh pilotného programového systému vhodného pre autonómne monitorovanie správania sa používateľov verejných bankomatov alebo iných samoobslužných bankových zariadení a skorú detekciu podozrivých či nepovolených aktivít. Princípom systému je kontinuálne vyhodnocovanie prúdu obrazových signálov snímaných bežným kamerovým systémom v kombinácii so sekvenciou uskutočnených akcií používateľa, výsledkom čoho bude rozhodnutie, či ide o bežné alebo anomálne správanie. Analýza vizuálnych a symbolických dát s inherentnou časovou zložkou bola uskutočnená pomocou biologicky inšpirovanej inteligentnej siete HTM (Hierarchical Temporal Memory), ktorej sa v oblasti umelej inteligencie venuje v súčasnosti mimoriadna pozornosť. Vzhľadom na rozsah projektu a možnosti sa pri detekcii anomality správania zamerali na detekciu zamaskovania tváre. Tento pilotný systém môže slúžiť ako základ komplexnejšieho detektora anomálneho správania, ktorý by mal detegovať aj ostatné anomálne akcie. Finančný dar prispel na nákup 2 notebookov, príslušenstva k notebookom, úhradu konferenčných poplatkov a cestovné na letnú školu v Plymonth.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Katedra dopravných sietí Simulačný nástroj pre modelovanie správania sa chodcov Cieľom projektu bolo navrhnúť, implementovať a overiť generický simulačný softvér na mikroskopické modelovanie pohybu a interakcie chodcov v rôznych priestoroch (obslužné systémy, terminály osobnej dopravy, športoviská, architektonické komplexy, atď.) a situáciách (krízové situácie, evakuácia budov, hromadné podujatia a pod.) na mikroskopickej úrovni. V rámci riešenie projektu sa podarilo naplniť očakávané ciele. Hlavným prínosom projektu je vyvinutie komplexného generického simulačného modelu pohybu a správania sa chodcov, ktorý, ako veria, nájde uplatnenie v praxi. Finančný dar bol použitý na nákup technického vybavenia- notebookov a diskov.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 200 € Katedra aplikovanej informatiky a výpočtovej techniky HospiLearn II - elearning pre dlhodobo hospitalizovaných detských pacientov Projekt adresoval zvýšenie kvality vyučovacieho procesu dlhodobo hospitalizovaným malým pacientom na vybraných oddeleniach DFNsP a DNsP na Kramároch (infekčné, onkologické a ďalšie oddelenia). Cieľom bolo hravou formou uľahčiť a spríjemniť proces vzdelávania a umožniť tak malým pacientom odpútať sa od pocitu náročnosti liečby po fyzickej aj psychickej stránke. Výsledkom bolo dotvorenie e-learningového systému, ktorý bol realizovaný v rámci projektu HospiLearn I pre malých pacientov 1.-4.ročníka (matematika) a 6.-9.ročníka (fyzika) ako aj špecifikácia požiadaviek na výučbu chémie. Pri výbere ročníkov a predmetov sa vychádzalo z požiadaviek personálu Základnej školy pri DFNsP a DNsP v rámci ktorej sú títo pacienti vyučovaní počas ich dohodobého pobytu v nemocnici. Z finančného daru boli kúpené notebooky a hardisk.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € SOLIM Economic Analysis and Policy Group Cieľom projektu bolo vytvoriť priestor pre pravidelné stretnutia študentov, doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov navzájom, ale aj s ľuďmi z praxe a spoločenského života, diskutovať aktuálne ekonomické a spoločenské otázky, naučiť sa moderným spôsobom ekonomickej analýzy, prezentovať výsledky vlastného výskumu a vynikajúcich študentských prác, pracovať na spoločných projektoch. Realizované aktivity viedli k naplneniu cieľov projektu, a to najmä tým, že prispeli k zmene pasívneho prístupu časti študentov na aktívny a vytvorili priestor pre aktívne neformálne stretnutia na vysokej odbornej úrovni. Finančné prostriedky boli použité na úhradu domény webstránky, ceny, spotrebný materiál, občerstvenie, ubytovanie, prenájom miestnosti, cestovné a odbornú literatúru.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Komora pre medicínske právo - MEDIUS Medicínske právo - nové výzvy pre študentov práva Cieľom projektu bolo správne nastavenými metodikami výučby motivovať študenta študovať a tvorivo pracovať počas celého semestra v obohacujúcom prostredí s víziou toho, že výsledky jeho práce prinesú úžitok jemu, ale aj iným osobám. Vďaka tomuto projektu bolo zabezpečené spustenie funkcionality E-learning, čím sa podarilo naplniť stanovený cieľ. Táto nová metóda výučby sa u študentov teší veľkému úspechu. Projekt považujú za obrovskú inováciu v procese vzdelávania. Vďaka predmetu Medicínske právo mali študenti možnosť rozvíjať sa a tvorivo myslieť. Počas semestra boli organizované diskusie, na ktoré boli pozvaní aj študenti a mali možnosť sa do nich priamo zapojiť prostredníctvom kladenia otázok na dané témy. Mali tak možnosť rozšíriť si svoje obzory v danej problematike aj z pohľadov odborníkov z iných odborných oblastí (medicíny, bioetiky, filozofie, teológie). Finančný dar prispel na úhradu nákladov na spustenie portálu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 645 € Africké centrum Slovenska Africké štúdie Cieľom projektu bolo zaradenie predmetu "Africké štúdie" do učebného plánu filozofickej fakulty a Fakulty sociálnych a ekonomických vied. Je to jednosemestrálny kurz so zameraním na problematiku subsaharskej Afriky. Kurz bol určený pre študentov denného aj externého štúdia, s cieľom rozvinúť ich poznatky o geopolitickej situácii Afriky, charakteristike africkej postkoloniálnej spoločnosti, rozvojovej pomoci Európskej únie a Slovenskej republiky voči Afrike. Kurzu sa zúčastnilo 74 denných študentov. Osnova kurzu zohľadňovala ciele, t.j. zlepšiť povedomie a zvýšiť záujem študentov o africký kontinent, jej politický vývoj, postavenie vo svete, súčasné problémy a vzťahy s inými aktérmi. Vytýčené ciele sa podarilo naplniť, ide predovšetkým o poskytnutie obsahom i formou netradičného univerzitného kurzu, ktorý sa teší študentskému záujmu. Z finančného daru boli hradené náklady na návštevu zahraničných a slovenských expertov, seminár a nákup literatúry.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 650 € Junior Achievement Slovensko, n.o. Povolanie podnikateľ pokračuje Hlavným cieľom tohto projektu bolo pokračovať na vysokých školách s realizáciou vyučovacieho predmetu Povolanie podnikateľ. Zrealizovali nasledudúce aktivity a výsledky: Aktualizovali učebné texty k ročnej verzii programu, preložili medzinárodnú verziu programu- modulu Succes Skills, pripravili aktuálne verzie učebných materiálov pre predmet Povolanie podnikateľ, zrealizovali vzdelávanie a tréning nových vyučujúcich a konzultantov pre nové univerzity, ktoré sa rozhodli zapojiť do projektu. Tvoj svet, tvoje podnikanie- zrealizovali seminár a workshop, ktorého cieľom bolo predstaviť iniciatívu európskej komisie študentom univerzít a naučiť ich pracovať s učebnými materiálmi a DVD filmom o mladých podnikateľoch- zúčastnilo sa 60 študentov. Ďalej sa zúčastnili na viacerých európskych stretnutiach k programu. Finančný dar bol použitý na modifikáciu učebných materiálov, administráciu web stránky, preklady, ubytovanie, materiály, prenájom a cestovné.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € Združenie STROM Zvyšovanie kvality vysielania prostredníctvom odborných aktivít Aktivity naplánované v projekte sa uskutočnili v plnom rozsahu. Zorganizovali série prednášok externých učiteľov ako aj odborníkov z praxe. V rámci tohto projektu sa uskutočnili 3 prednášky a 6 týždňový pobyt pozvaného hosťa, decenta Daniela Krála z Prahy z MFF Karlovej univerzity. Prednáška doc. Hofierku bola venovaná predstaveniu open-source softvéru GRASS GIS, jeho možnostiam využitia vo výskume a vzdelávaní. Prednáška Juraja Bednára prebehla v rámci seminára Bez(a)Dis, seminára o bezpečnosti (a) distribuovaných systémoch. Prednáška prof. Korola z Kyjeva bola zameraná matematicky. Konkrétne šlo o odbornú prednášku o diferenciálnych rovniciach. V dňoch 11.7.-15.7.2011 sa uskutočnil už piaty ročník letnej školy, ktorej sa ako každoročne zúčastnilo 20 študentov, študujúcich informatiku alebo medziodborové štúdium s informatikou. Finančný dar bol použitý na úhradu odmien a miezd, cestovného a služieb.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 000 € Slovenský register placentárnych krvotvorných buniek, Eurocord - Slovakia Moderná imunológia na LF UK s odborným vedením Eurocordu Cieľom projektu bolo umožniť študentom získanie praktických laboratórnych zručností vďaka vykonávaniu vedeckých experimentov priamo v rámci praktických cvičení medikov. Osvojili si najnovšie metódy vyšetrení a imunomagnetických izolačných postupov získavania krvných buniek pre účely vyšetrení. V rámci projektu sa vykonali rôzne aktivity, ako cvičenia, prednášky a laboratórne prednášky v laboratóriách Eurocordu a LF UK. Finančný dar bol použitý na zakúpenie izolačných kitov.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 985 € Uni2010, o.z. BestGuest Ciele projektu sa podarilo nadmieru splniť. V akademickom roku 2010/2011 dosiahli tieto výstupy: Spolupracovali s 32 hosťami, ktorí potvrdili účasť na 1-2 podujatiach ročne a uskutočnilo sa 55 prednášok. Identifikovali a vyškolili niekoľko lokálnych organizátorov na 12 univerzitách a 6 stredných školách. Celkovo sa na prednáškach zúčastnilo 5531 divákov.Umiestnili 23 videí z prednášok na BestGuest TV a zaujali 1979 fanúšikov Rozbehni sa! Finančné prostriedky boli použité na uhradenie odmien, komunikačných nákladov, PR a publikácie, cestovné, konferencie a IT platformu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 000 € INESS Inštitút ekonomických a spoločenských analýz Eurozóna v kríze - Seminár rakúskej ekonómie (SREK) V dňoch 17.-20. marca 2011 sa v Hoteli Brusno v Brusne uskutočnil Seminár rakúskej ekonómie s podtitulom Eurozóna v kríze. Jeho cieľom bolo zlepšiť kvalitu ekonomickej výučby na Slovensku pre vybraných študentov prostredníctvom komplexného ekonomického seminára s kvalitnými lektormi a dôrazom na aktuálne ekonomické problémy a praktické aplikácie záverov ekonomickej teórie. Na seminári prednášalo spolu celkom 7 lektorov, z toho 2 zahraniční a 5 domáci, zúčastnilo sa ho 35 najlepších študentov z univerzít zo všetkých geografických častí Slovenska i zahraničia. Samotná výučba prebiehala formou prednášok, po ktorých nasledovala diskusia o preberanej téme. Účastníci hodnotili podujatie veľmi pozitívne. Finančné prostriedky boli použité na uhradenie stravy a ubytovania študentov, odmeny a cestovné náklady lektorov.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 000 € Klub Dispersus Computional Statistics 2010 Na dni 2. a 3. decembra 2010 a 1. a 2. decembra 2011 Klub Dispersus v spolupráci so Slovenskou štatistickou a demografickou spoločnosťou pripravil v Bratislave pre študentov bakalárskych a magisterských odborov s kvantitatívno-študijným a výskumným smerovaním, prezentačné pásmo prác mladých analytických talentov, vzájomnú neformálnu diskusiu s rovesníkmi i staršími akademikmi naprieč Slovenskom a piatkové prednáškové interdisciplinárne pásma profesionálov zo súkromnej i štátnej sféry. Základnou snahou bolo spojiť študentov pod jednou myšlienkou matematiky a štatistiky, čo sa im podarilo, keďže študenti a ich pedagógovia podporili akciu nielen v roku 2010 ale aj v 2011, kedy študentskú konferenciu "Computational statistics" zopakovali. Finančné prostriedky boli použité na dopravu a ubytovanie študentov a nákup literatúry.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € NATURA, o.z. Letná škola "Bioinformatika" a Kuželov seminár Bioinformatika je interdisciplinárnym vedným odborom, ktorý aplikuje štatistiku a počítačovú vedu na poli molekulárnej biológie a genetiky. Má mimoriadny dopad nielen na biomedicínske vedy, ale aj na medicínu samotnú. V termíne 11.-15. júla 2011 sa uskutočnila v poradí štvrtá Letná škola bioinformatiky, ktorá mala internacionálny charakter. Medzi učiteľmi boli významní odborníci v bioinformatike zo Španielska, USA a Českej republiky. Účastníkmi bolo takmer 70 študentov magisterského a doktorandského štúdia zo slovenských a českých vysokých škôl. Za hlavný prínos letnej školy, okrem vzdelávania účastníkov, možno považovať prípravu medziodborového štúdia a študijného programu. Z finančného daru boli hradené náklady na kuželove semináre, spotrebný materiál, tlač a väzbu zborníka.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 000 € PRO ART n.f. Vizuálna premena Slovenska Projekt bol zahájený 23.3.2011 odchodom z Bratislavy. Účastníci projektu sa presúvali po území SR po navrhnutej trase cez južné, východné, severné a západné oblasti republiky. Tvorivej dielne sa zúčastnilo 12 študentov. Dielňa bola tematicky rozdelená do 4 podskupín, ktoré boli vedené lektormi v danej oblasti záujmu. Výstupy projektu Vizuálna premena Slovenska boli prezentované na skupinovej výstave v galérii Artotéka v čase od 20.5. do 10.6.2011. Ďalším výstupom je plnofarebný brožovaný katalóg s výberom prác účastníkov projektu, ktorý bol vydaný v celkovom náklade 300 kusov. Súčasťou dokumentácie je DVD nosič, ktorý prezentuje práce intermediálneho charakteru a obsahuje aj fotodokumentačný materiál z projektu. Z finančného daru bolo financované ubytovanie, cestovné a tlač fotografií.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € Občianske združenie GIMMA Optimalizácia pre zrakovo a sluchovo postihnutých študentov Projekt spočíval v optimalizácii internetového portálu www.uplatnisa.sk , zabezpečujúceho prepojenie medzi študentmi vysokých škôl a trhom práce, pre študentov so sluchovým a zrakovým postihnutím. Prostredníctvom série videí v posunkovej reči a optimalizáciou pre zrakovo postihnutých bolo cieľom sprístupniť trh práce a informácie o ňom práve tejto skupine študentov a potrebnými úpravami na portáli študentom uľahčiť hľadanie vhodných pracovných pozícií. Finančný dar bol použitý na uhradenie optimalizácie internetového portálu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 500 € Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť Kultúrny rozvoj mesta - vzdelávací modul Zámerom projektu bola implementácia a pilotné overenie inovatívneho vzdelávacieho modulu/kurzu v oblasti kultúrneho rozvoja regiónu na vysokých školách v Bratislave a jeho následné zaradenie do kurikula zúčastnených fakúlt. V rámci projektu sa uskutočnili viaceré aktivity: 1. workshop pre pedagógov vedený expertom z USA Matthewom Hartleym, na ktorom vznikol metodický materiál. 2. Kick off projektu- Slávnostné otvorenie projektu, kde boli prezentované ciele projektu, metódy a obsah pre zainteresované skupiny. 3. Akademický kurz Súčasné problémy v kultúrnom rozvoji mesta, v rámci ktorého boli uskutočnené viaceré prednášky. Ďalej boli študenti rozdelení do 3 pracovných tímov, ktoré pracovali na projektoch pre jednotlivých komunitných partnerov. Potom sa uskutočnila prezentácia projektov v triede a následne evaluácia projektu a výskum. Finančný dar bol použitý na odborné konzultácie, produkciu metodických a výučbových materiálov a honorár prednášajúcemu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Európsky výskumný ústav pre vzdelávanie turizmu InterCo Košice - medzinárodná vedecká konferencia Hlavným cieľom projektu InterCo Košice bolo sprostredkovať študentom možnosť stretnúť sa s úspešnými mladými ľuďmi, ktorí rovnako ako oni pochádzajú z východného Slovenska a napriek svojmu pomerne mladému veku sa stali uznávanými odborníkmi vo svojej oblasti. Cyklus prednášok vyvrcholil prednáškou zahraničného hosťa Pavla Vosobu zo spoločnosti M.C.triton, ktorý študentom predstavil koncept finančnej franšízy, ktorá sa úspešne ujala v Českej republike a v najbližšom období sa očakáva aj na Slovensku. Ďalšími hosťami projektu boli Hana Koreňová, Marek Labanc a Daniela Gurská. Ako súčasť projektu bola medzi študentmi vyhlásená súťaž Sell Your Ideas, ktorá bola venovaná predovšetkým súťaživým a kreatívnym študentom, ktorých nápady sú inovatívne. Súčasťou projektu bolo aj vytvorenie portálu, na ktorom boli zverejňované všetky informácie o projekte. Finančný dar pokryl nasledovné položky rozpočtu- cestovné náklady, odmeny pre prednášajúcich, ubytovanie, vytvorenie internetového portálu, registráciu domény a odmenu pre víťaza súťaže.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 000 € Občan, demokracia a zodpovednosť Od teórie k praxi : interdisciplinárny kurz o diskriminácii Zámerom projektu bolo zvýšiť záujem o tému diskriminácie a antidiskriminácie na vysokých školách humanitného zamerania a upriamiť pozornosť na jej interdisciplinárny charakter. Cieľom projektu bolo pripravovať budúcich mladých profesionálov na aktivity presadzujúce princíp rovnosti, ľudskej dôstojnosti, spravodlivosti, spoločenskej kohézie a zodpovednosti a celkovo uplatňovania ľudských práv v rôznych spoločenských sférach. Vzdelávaním prispeli aj k formovaniu študentov ako angažovaných občanov a k rozvíjaniu ich schopností a spôsobilostí bezprostredne využívať získané poznatky v praxi. Ciele projektu boli naplnené, vzdelávania sa celkovo zúčastnilo viac ako 40 študentov a študentiek. Uskutočnilo sa celkovo 30 hodín vzdelávacích aktivít. Finančný dar prispel na úhradu nákladov na lektorky, konzultantky, manažment projektu a prenájom priestorov.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 560 € Zuzana Lejková Podnikateľský plán podniku AMARANT Štipendistka Zuzana Lejková participovala na vzdelávacom programe Discover Management Program na IEDC Bled School of Management. Program prebiehal formou intenzívneho deväťdňového seminára pod vedením J. B. Kassarijana, PhD. z Babson College a s ďalšími prednášajúcimi z IEDC Bled School of Management. Vzdelávanie v programe bolo realizované prostredníctvom prípadových štúdií, diskusií, modelovania situácií a práci v tíme. Zo získaného štipendia bolo financované školné, ubytovanie, cestovné náklady a vreckové počas štipendijného pobytu v Blede.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 700 € Zuzana Jaščišáková Podnikateľský plán podniku AMARANT Zuzana bola členkou tímu dievčat Anna Malíková a Zuzana Jaščišáková a ich business plán Amarant. Business plán víťazného projektu Amarant v sebe obsahoval naštartovanie prevádzky čajovne, čokoládovne a kaviarne v Humennom.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 700 € Anna Maliková Podnikateľský plán podniku AMARANT Anna bola členkou tímu dievčat Anna Malíková a Zuzana Jaščišáková a ich business plán Amarant. Business plán víťazného projektu Amarant v sebe obsahoval naštartovanie prevádzky čajovne, čokoládovne a kaviarne v Humennom.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 639 € Martin Huba Audiovizualna tvorba, film, TV a rozhlas Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v roku 2010 v kategórii Audiovizuálna tvorba, film, TV a rozhlas získal Martin Huba za herecký výkon vo filmoch Kawasakiho růže, Tri sezóny v pekle. Kawasakiho růže – Stredobodom príbehu Kawasakiho růže je renomovaný psychiater (Martin Huba), morálna autorita, ktorá má pri príležitosti výročia založenia republiky získať významné štátne ocenenie. Tento pripravovaný slávnostný akt sa stane katalyzátorom udalostí, ktorý vyplaví na povrch staré hriechy, ktoré môžu psychiatrovi narobiť veľké problémy. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 639 € Jana Oľhová Divadlo Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Divadlo získala Jana Oľhová za stvárnenie postavy Arsinoe v hre Mizantrop. Mizantrop je hra o pokrytectve v spoločnosti a je aktuálna v každej dobe. Inscenácia sa však pokúsi o aktualizáciu, a to v zmysle hľadania odpovede na otázku, kto je Mizantropom v súčasnosti, resp. kto by ním v dnešnej dobe mohol byť. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 639 € Daniel Salontay Hudba Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Hudba získali Šhina a Daniel Salontay za album Longital: Long Live! Longital vznikol v roku 2004 v Bratislave zo známej, no personálne premenlivej skupiny Dlhé Diely. Pesničkári a výborní muzikanti Daniel Salontay a Shina, vďaka ktorým sa slovenská hudba dostala až pod kožu zahraničného publika. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 639 € Ľubomír Feldek Literatúra Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Literatúra získal Ľubomír Feldek za preklad Shakespearových diel Hamlet, Romeo a Júlia, Othello Naveky najsmutnejší! Taký je ten príbeh Romea a Júlie. Aj tieto verše najväčšieho básnika divadla neboli vytvorené len pre javisko, ale sú nádherným čitateľským zážitkom. Tri najznámejšie Shakespearove tragédie – Hamlet, Romeo a Júlia, Othello – vychádzajú v darčekovom vydaní v preklade Ľubomíra Feldeka a s ilustráciami Petra Uchnára. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 639 € Daniel Fischer Výtvarné umenie Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Výtvarné umenie získal Daniel Fischer za výstavu 8 statočných – vynáranie, Dom umenia. Výstava v Dome umenia bola súčasťou autorovej jubilujúcej retrospektívy. Fischer ako excelentný konceptualista vytvoril v centrálnej sále kompozíciu, akú tento priestor asi ešte nezažil. Osem stĺpov so zrkadliacimi sa portrétmi ovládlo priestor a vyslalo svetu posolstvo o odvahe ľudí, ktorí si sadli na Červené námestie a protestovali proti obsadeniu Československa. Toto zabudnuté gesto sa stalo výzvou súčasnosti. Daniel Fischer je, ako vždy, perfektný. Ovláda techniku maľby, inovuje techniku cylindrickej anamorfózy a dáva svojmu dielu myšlienku a odkaz. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 319 € Mira Fornay Audiovizualna tvorba, film, TV a rozhlas – mladý tvorca Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v roku 2010 v kategórii Audiovizuálna tvorba, film, TV a rozhlas- mladý tvorca získala Mira Fornay za réžiu filmu Líštičky - príbeh o imigrantoch a imigrantkách v Írsku. Dramatický príbeh dvoch sestier sa odohráva v súčasnom Dubline. Au-pair Alžbeta (Réka Derzsi) sa zúfalo snaží vytvoriť si tu nový domov a hľadá si partnera. Jej staršia sestra Tina (Rita Banci), zasnúbená s Írom (Aaron Monaghan), sa jej snaží pomôcť. Alžbeta jej snahu kategoricky odmieta. Medzi sestrami totiž vládne napätie vyvolané udalosťou z minulosti. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 319 € Marián Amsler Divadlo – mladý tvorca Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Divadlo- mladý tvorca získal Marián Amsler za réžiu divadelnej inscenácie Plantáž- Hra nemeckého autora Davida Gieselmanna. Súčasná hra, súčasná téma, zaostrenie na mladých. Tento kľúč si zvolil hosťujúci režisér Marián Amsler, ktorý komédiu o dospelosti naštudoval s mladou hereckou generáciou. Hra je príbehom Lucie a jej kamarátov, ktorí sú v istej chvíli prinútení robiť to, čomu sa chceli vyhnúť, a stretávajú sa so zodpovednosťou. V slepej túžbe po ľúbosti a dieťati sa prispôsobí krutým zákonitostiam kameňolomu, až podľahne pokušeniu zabiť... Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 319 € Pavol Bršlík Hudba– mladý tvorca Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Hudba- mladý tvorca získal Pavol Bršlík za stvárnenie postavy Tamina v opere Čarovná flauta. Máloktoré operné dielo ponúka svojim inscenátorom a divákom také zaujímavé, rôznorodé a tajomné významy ako Mozartov majstrovský singspiel. Tieto významy siahajú od detskej rozprávky až po mystické podobenstvo s tajuplnými filozofickými odkazmi. Hlavnými sprievodcami nám budú svetoznáme árie v podaní mladšej generácie nášho operného súboru. To všetko podporené javiskovou poéziou, ale aj humorom, pestrofarebnými kostýmami a premenlivosťou scénickej výpravy. Mozartovo dielo pre nás inscenátori odomknú kľúčom detskej fantázie. Ocitneme sa vo svete, kde naše ideály znamenajú viac ako bezútešná realita dneška, kde môžeme vyše dvoch hodín snívať! Precítiť v divadle všetko to krásne a pozitívne. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 319 € Michal Hvorecký Literatúra– mladý tvorca Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Literatúra - mladý tvorca Michal Hvorecký za román Dunaj v Amerike. Nový román Michala Hvoreckého, spisovateľa dlho zaškatuľkovaného v subžánri science fiction – kyberpunk, znamená isté nóvum v jeho autorskej dielni. Príbeh Martina Roya, sklamaného prekladateľa krásnej literatúry, ktorý sa rozhodne pre kariéru výletného manažéra lode na plavbe po Dunaji, v porovnaní s predchádzajúcou tvorbou nie je až taký atraktívny. Zmena zasiahla i protagonistu románu: psychicky zdeptaný a duchovne vyprázdnený hrdina sa dostáva do úzadia a na jeho miesto nastupuje človek, ktorý dokáže rýchlo vytriezvieť z pracovných i citových naivít a racionálne konať v prospech svojej existencie. Rovnako ako Eskorta, tak i Dunaj v Amerike má isté autobiografické črty a je poznačený spomienkami – autor pracoval dve sezóny na výletnej lodi. Dej čerpá z osobných skúseností s americkými pasažiermi, z rozprávaní lodnej posádky, vedomostí o Dunaji i získaných historických reálií. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 319 € Erik Šille Výtvarné umenie– mladý tvorca Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Výtvarné umenie- mladý tvorca získal Erik Šille za výstavu E. S. Wird Hell. Erik Šille je jedným z najvýraznejších protagonistov súčasnej slovenskej maľby. Jeho tvorba sa veľmi rýchlo vyprofilovala už počas prvých rokov štúdia (VŠVU, Bratislava), keď sa zaradil medzi prvé „hviezdy“ maliarskeho revivalu, spájaného predovšetkým s nástupom IV. ateliéru pod vedením Ivana Csudaia. Šille v maľbe dôsledne a systematicky presadzuje vlastný umelecký názor, ktorého východiskové body sa dajú hľadať vo vizuálnych špecifikách pop-kultúry, komixu či street-artu. Hlavným poznávacím znakom jeho výtvarného jazyka je silný vplyv digitálneho spracovania obrazu, ktorého precíznosť ho miestami posúva až do polôh blízkych grafickému dizajnu. Nikdy sa však nevzdáva voľnej maliarskej kreativity. Gesto v jeho maľbe napriek dojmu „vyčistených“ plôch zohráva dôležitú úlohu – často je esenciálnym momentom jeho konečného vyjadrenia. Jeho tvorba sa doteraz vyvíjala ako kontinuálny, organický proces výberu a ďalšieho rozvíjania či postupného zanechávania istých motívov. Napriek neprerušenej štýlovej vyhranenosti Šille nestagnuje v „manieri“, ale neustále inovuje a hľadá v rámci svojho programu nové cesty. Definovať jasne vymedzené kolekcie alebo cykly diel by bolo v jeho prípade trochu násilným snažením. Ak však chceme odlíšiť jeho poslednú tvorbu od skorších prác, mohli by sme hovoriť o istom zjednotení a zjednodušení výpovede a kompaktnejšej obrazovej výstavbe. V jeho irónii akoby časom silnela príchuť sentimentu. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 700 € Michal Holub za výnimočnú diplomovú prácu v oblasti IT. Nadácia Tatra banky ocenila najlepšiu diplomovú prácu v oblasti IT Cenou Nadácie Tatra banky za výnimočnú diplomovú prácu v akademickom roku 2009/10. Odborná komisia v tomto roku za najlepšiu vyhodnotila prácu Ing. Michala Holuba s názvom Prispôsobovanie navigácie vo webovom sídle na základe správania sa používateľov pod vedením prof. Ing. Márie Bielikovej, PhD. Toto ocenenie bolo spojené s finančnou odmenou študentovi.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 350 € Mária Bieliková za výnimočnú diplomovú prácu v oblasti IT. Nadácia Tatra banky ocenila najlepšiu diplomovú prácu v oblasti IT Cenou Nadácie Tatra banky za výnimočnú diplomovú prácu v akademickom roku 2009/10. Odborná komisia v tomto roku za najlepšiu vyhodnotila prácu Ing. Michala Holuba s názvom Prispôsobovanie navigácie vo webovom sídle na základe správania sa používateľov pod vedením prof. Ing. Márie Bielikovej, PhD. Toto ocenenie bolo spojené s finančnou odmenou odbornej vedúcej diplomovej práce.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 600 € Autistické centrum Andreas Každý zmysel má zmysel Projekt „Každý zmysel má zmysel“ podporil zavedenie a zrealizovanie inovatívnej terapie v Autistickom centre Andreas. Terapia senzorickej integrácie je špeciálne šitá na mieru pre deti a mladých ľudí s poruchou autistického spektra. Hlavným cieľom projektu bolo prostredníctvom pravidelných terapií umožniť ľuďom s autizmom spoznávať zmyslové podnety, najmä zážitky z pohybu vlastného tela a zároveň podporovať stimuláciu tela k vlastnému pohybu. Terapia je založená na aktivitách, ktoré okrem terapeutických účinkov spôsobujú klientom radosť. Základným výstupom projektu je rozvoj a skvalitnenie poskytovanej sociálnej služby v centre Andreas pre deti a mladých ľudí od 3 do 26 rokov. Tieto ciele sa podarilo zrealizovať. Zakúpením nových pomôcok sa vytvoril priestor pre pravidelné a systematické terapie aj do ďalších rokov. Druhým a nemenej dôležitým cieľom bolo odbremenenie rodín s autistickým členom a poskytnutie im času na "oddych" prostredníctvom denných pobytov počas prázdnin a víkendov v centre. Finančný príspevok bol použitý na vyplatenie honorárov asistentov a terapeutov a zakúpenie pomôcok pre senzorickú integráciu a čalúnenie stien.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 600 € Organizácia muskulárnych dystrofikov Integračný pobyt pre ľudí so svalovou dystrofiou Cieľom projektu bolo prostredníctvom vzájomného spoznávania, výmeny skúseností a prežitého umožniť si svojpomocne pomáhať. Aby tieto neformálne vzťahy medzi členmi rozvíjali aj po skončení pobytu a boli si tak navzájom počas zvyšného roka nápomocní. Toto predsavzatie sa jednoznačne podarilo naplniť. Ďalším cieľom bolo členom- účastníkom pomôcť prijať fakt, že majú postupne sa zhoršujúce a nevyliečiteľné ochorenie, pomôcť prekonať znevýhodnenie, ktoré im dystrofia spôsobuje. Podarilo sa to prostredníctvom sociálneho a psychologického poradenstva pre tých, ktorí to potrebovali. Finančný príspevok bol použitý na vyplatenie stravy počas integračného pobytu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 900 € O.z. rodinné centrum Klbko Vzdelávanie rodičov na rodičovskej dovolenke Zámerom projektu bolo poskytnúť rodičom, ktorí sa pripravujú na návrat do zamestania priestor na vzdelávanie a zároveň poskytnúť ich deťom možnosť adaptácie na kolektív. Obsahom projektu boli 4 odborné kurzy, ktorých cieľom bolo okrem úspešnej adaptácie na trh práce aj posilnenie sociálnych väzieb rodičov s deťmi, zvýšenie ich sebavedomia, rozšírenie rozhľadu a možností, výchova k empatii. Ideovým cieľom projektu bola snaha zvýšiť úroveň vzdelania rodičov, ktorí sú na rodičovskej dovolenke, vedie k zníženiu nezamestnanosti, pretože práve rodičia po rodičovskej dovolenke, ktorí sa vracajú na trh práce patria medzi najohrozenejšie skupiny nezamestnaných. Projekt tiež prispel k zvýšeniu ich schopnosti návratu do zamestnania či založenia vlastného podniku (živnosti). Finančný príspevok bol použitý na vyplatenie honoráru za lektorské služby.
Poskytovanie sociálnej pomoci 700 € Plamienok n.o. Týždenný letný pobytový tábor pre súrodencov "Nie si sám" Projekt podporil Tábor pre súrodencov detí, ktoré boli v starostlivosti Detského hospicu Plamienok a už nie sú medzi nami. Cieľom projektu bolo poskytnutie profesionálnej pomoci týmto rodinám a deťom pri zvládaní ťažkej životnej situácie. Prostredníctvom tábora sme deťom dali príležitosť spoznať sa s inými deťmi, ktoré tiež prežili stratu svojho súrodenca. Deti mali možnosť vzájomne sa podporiť, necítiť sa samé v tejto situácii, zoznámiť sa s novými ľuďmi, zažiť zážitky mimo svojho domova, smiať sa bez strachu, že by to bolo nevhodné alebo zraňujúce, zdieľať smútok a slzy, keď to potrebujú. Finančný dar bol použitý na ubytovanie a stravu pre deti.
Ochrana a tvorba životného prostredia 600 € Združenie priateľov FS Háj Cezhraničná spolupráca a propagácia národnej kultúry Zámer a samotný cieľ projektu vychádzal zo skutočnosti, že spolupráca dvoch folklórnych súborov (FS Háj a Alba Regia) má už niekoľkoročnú históriu. Spoločný program v jeho premiére videlo cca 600 divákov. Verejnosť bola o pripravovanej akcii mediálne informovaná (tlač, tv, internet). Slovensko-maďarskí diváci niekoľkonásobným potleskom ocenili najmä spoločnú záverečnú choreografiu, kde slovenský súbor Háj zaspieval maďarskú pesničku a maďarský súbor Albaregia zatancoval typický slovenský tanec. Na ďalší deň pripravili pre maďarský súbor tanečný workshop, kde okrem výuky tanca a hudby oboznámili hostí aj s históriou jednotlivých regiónov Slovenska. Ohlasy maďarskej strany boli vynikajúce. Ciele projektu boli naplnené k vzájomnej a obojstrannej spokojnosti. Finančný dar bol použitý na nájom priestorov, videozáznam, propagáciu a stravu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 600 € Slovenská spoločnosť pre štúdium náboženstiev pri SAV Religionistický časopis Axis Mundi, ročník 2010 Časopis Axis Mundi priniesol v dvoch číslach za rok 2010 sedem štúdií, dve študentské práce, 5 recenzií, 3 správy z konferencií a z výskumov a jeden doplnkový materiál. Celkový rozsah časopisu je 114 strán, 64 strán jarné číslo a 50 strán jesenné číslo. Príspevky v časopise majú okrem všeobecnej informačnej hodnoty aj edukačný a kultúrny charakter. Finančný príspevok bol použitý na tlač časopisu Axis Mundi.
Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých 350 € Detská organizácie Fénix FeDo Hlavnou myšlienkou projektu bolo vzdelávanie mladých dobrovoľníkov Detskej organizácie Fénix, a to nielen v oblasti fungovania organizácie, pedagogiky či psychológie ale aj prostredníctvom zážitkových aktivít ich motivovať a inšpirovať k ich vlastnej ďalšej činnosti v rámci organizácie, a teda pri pravidelnej činnosti s deťmi. Projekt predstavovalo jedno 3-dňové školenie. Mladí dobrovoľníci sa dozvedeli o dramaturgii hier, o bezpečnosti práce pri jednotlivých aktivitách a pod. Hlavnou cieľovou skupinou boli predovšetkým mladí dobrovoľníci DO Fénix, ktorí budú poznatky a skúsenosti nadobudnuté počas projektu (školenia) využívať pri priamej práci s deťmi a mládežou. Programové ciele sa podarilo naplniť. Finančný dar bol použitý na zaplatenie stravovania účastníkov kurzu.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 600 € O.z. Malachovček Slávnostné verejné vystúpenie DFS Malachovček Občianske združenie Malachovček je neziskovou organizáciou, ktorá v najväčšej miere svojou činnosťou podporuje detský folklórny súbor Malachovček. Jeho vedenie sa aktívne snaží šíriť a vychovávať slovenský folklór a ľudové tradície rázovitých oblastí Slovenska a to rozvíjaním, výchovou a vedením detí a mládeže k zachovaniu kultúrnych hodnôt našich predkov. Projekt podporil ich vystúpenie v Kultúrnom dome v Malachove. Finančný dar bol použitý na prezentáciu vystúpenia na verejnosti a na prepravu hostí - heligonkárov.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 600 € O. z. Bratislavský chlapčenský zbor Letné sústredenie Bratislavského chlapčenského zboru Projekt sa uskutočnil v závere letných prázdnin a priniesol veľmi pozitívne výsledky. Chlapci boli po takmer dvoch mesiacoch voľna dostatočne oddýchnutí a dokázali sa veľmi dobre koncentrovať na aktivity, ktoré ich zaujímajú a tešia. Pracovný a relaxačný program letného tábora bol vyvážený, každý deň sa chlapci naučili veľa nového a zároveň sa venovali hrám a aktívne oddychovali. Cieľ, aby sa chlapci skamarátili vo veľkom kolektíve, aby spoločne tvorivo trávili čas, pobavili sa i naučili, aby vnímali kolektívnu disciplínu i zodpovednosť, to všetko sa v dobrom prostredí a pod vedením skúsených pedagógov darilo veľmi dobre naplniť. Finančný príspevok bol použitý na úhradu ubytovania a stravy.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Ján Mikuláši Dobré srdce na nájdenie Adama, dobré srdce hľadá Adama Projekt podporil dcéru pána Mikulášiho, ktorej v Egypte v roku 2008 uniesli syna Adama. Pred odchodom z Egypta na letisku v Káhire jeho otec syna uniesol. Polícii sa doteraz nepodarilo dieťa nájsť. Uplynulo 15 mesiacov a dcéra pána Mikulášiho žije v Káhire bez príjmu. Prispieva jej otec z dôchodku. Využili poslednú možnosť a oslovili detektívnu kanceláriu, ktorá sa špecializuje na túto činnosť. Agentúra na činnosť vyžaduje značnú čiastku prostriedkov, ktorú sa snažia dôchodcovia získať príspevkami od ľudí, ktorí môžu pomôcť. Finančný dar bol použitý na hľadanie maloletého Adama Azaba.
Ochrana a tvorba životného prostredia 600 € Združenie na záchranu lesných železníc História lesnej železnice Hlavným cieľom projektu, ktorý združenie kontinuálne rieši od roku 2009 je stavba nákladného štvorcového vagóna typu Z/u. Ako prvé bolo zrealizované detailné zameranie jestvujúceho vagónu a vypracovanie výrobnej výkresovej dokumentácie. V zámočníckej dielni bol zvarený rám vagónu a nasledovala stavba nadstavby a postavenie vagóna. Do úspešného ukončenia chýba ešte doplniť drobné zámočnícke detaily a vyhotoviť diely pre úpravu podvozkov. Tieto činnosti neboli ukončené z dôvodu nepriaznivého počasia. Pred otvorením sezóny bude vagón skompletizovaný a pre návštevníkov sprístupnená výstava o lesných železniciach so zameraním na región Malých Karpát. Finančný dar prispel na výrobu a zváranie rámu vagóna a drevo na vagón.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 600 € Ad Una Corda Salve Musica Slovaca (SMS II) Zrealizovaním projektu Salve Musica Slovaca sa podarilo v plnej miere naplniť jeho cieľ a to: šíriť a propagovať pôvodnú slovenskú zborovú tvorbu. Formou "posielania hudobných správ (SMS)" sa smerom k verejnosti (obyvateľom mesta Pezinok i okolia) podarilo poukázať na bohatú národnú tradíciu v tejto kultúrno-hudobnej oblasti. Verejnosti bola ponúknutá kvalitná slovenská vážna hudba ako alternatíva ku komercii. Finančný dar bol použitý na vyplatenie honorárov účinkujúcim.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Spoločnosť pre pomoc deťom v DD Aj oni majú svoj pekný svet Cieľom projektu bolo zabezpečiť krátkodobý pobyt v NP Dunajec pre 6 ZŤP detí z Detského domova vo Vranove nad Topľou vo veku od 4 do 15 rokov, spojený s hipoterapiou. Deti s telesným postihnutím majú obmedzené možnosti rozvíjať svoje schopnosti a toto ich postihnutie ich v značnej miere izoluje od prirodzených zdrojov poznania, preto je potrebné hľadať cesty, ako túto izoláciu prekonávať. Finančné prostriedky boli použité na ubytovanie a stravu pre deti.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 870 € ZPMP Pezinok Kto hľadá, nájde Tento projekt bol prínosný vo viacerých smeroch. V prvom rade vytvorili možnosť vzdelávať sa a zlepšovať si svoje zručnosti pri práci s internetom pre 9 ľudí s mentálnym postihnutím. Ďalším významným prínosom bolo vytvorenie 10 informačno-vzdelávacích materiálov a ich zverejnenie na webe. Ich sprístupnením širokej verejnosti zabezpečili, že k nim majú ľahký prístup aj tí používatelia internetu, ktorí nevedia tak dobre vyhľadávať rôzne informácie. Projekt bol hodnotený ako úspešný. Finančné prostriedky boli použité na nákup tonera do tlačiarne, uhradenie faktúr za telefón a internet a mzdy lektorom.
Ochrana a tvorba životného prostredia 600 € Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže Katarínka Katarínka - pohľadom do minulosti, s výhľadom z veže do budúcnosti! Mladí tu strávili v piatich turnusoch dva týždne bez hodiniek a mobilov, v lone čistej prírody, pri tradičnej remeselnej práci, ale aj historickej zábave. Tento rok bol pre projekt prelomový - mladí dobrovoľníci sa pustili do veľkej výzvy: začiatku obnovy veže kostola, ktorá bude slúžiť ako rozhľadnňa pre turistov i ako výstavný priestor pre príležitostné expozície. Mladí mali možnosť okúsiť tradičné kresanie dubových trámov, taktiež konzervovať múry veže, aby neohrozovali turistov a pretrvali ďalšie stáročia. V neposlednom rade sa podieľali na atraktívnom archeologickom výskume - objavovaní stratenej, veľmi ďalekej histórie, či pri záchrane vzácnej štukovej výzdoby bočnej barokovej kaplnky kostola. Finančný príspevok pomohol uhradiť náklady na stravu a materiál.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 500 € Slovenská debatná asociácia Letný debatný inštitút Letný debatný inštitút sa nepodarilo zrealizovať predovšetkým z finančných dôvodov. Preto Slovenská debatná asociácia požiadala o zmenu účelu projektu a uskutočnila podujatie "Trénersky seminár". Je to každoročne sa opakujúce podujatie zamerané na budovanie nových kapacít SDA. Cieľom je zjednotenie a rozvoj metodiky a postupov práce s debatérmi v kluboch na celom Slovensku. Účastníkmi podujatia sú skúsení i novo začínajúci tréneri klubov. Očakávaným výsledkom seminára je vyškolenie takých kapacít SDA, ktoré budú schopné efektívne rozvíjať v debatéroch kritické myslenie, schopnosť pracovať s relevantnými dátami, hodnoty demokratickej občianskej spoločnosti. Trénerského seminára 2010 sa zúčastnilo 36 členov SDA. Z nich 8 predstavovalo lektorov a školiteľov, 28 bolo aktívnych a budúcich trénerov klubov. Finančný dar bol použitý na uhradenie ubytovania a stravy.
Poskytovanie sociálnej pomoci 200 € Domov sociálnych služieb prof K. Matulaya Vianočné tvorivé dielne DSSpKM DSS organizoval tvorivé dielne tak ako aj v predchádzajúcich rokoch, opäť mal na ne veľmi dobré ohlasy a celé rodiny pri nich strávili príjemné chvíle a zároveň boli o poznatok bohatší a neraz udivení tvorivosťou vlastných detí - klientov. V prvú adventnú nedeľu sa snažili prostredníctvom aktívnej účasti celých rodín i širokej verejnosti na príprave vianočných drobností spomaľovať uponáhľaný čas. Snažia sa o pozitívnu náladu doprevádzanú vianočnou hudbou, pri ktorej ide výroba vencov či perníkov pekne od ruky. Z finančného daru boli zakúpené klobúky, suroviny na medovníky, farba na textil a materiál na výrobu vianočných ozdôb.
Ochrana a tvorba životného prostredia 900 € Nadácia Zelená nádej Školy o lesoch a pre les Projekt bol zameraný na podnietenie študujúcej mládeže na základných a stredných školách na Slovensku k aktivitám zameraným na pochopenie funkcie lesa, na aktívnu pomoc lesom v komunitách škôl, na spoznávanie chránených území a odhaľovanie negatívnych aktivít v lesoch v ich okolí i hľadanie riešení. Za týmto účelom bola usporiadaná celoslovenská súťaž Lesoochranárska škola roka 2011. Začiatkom roka 2011 pripravili propozície, oslovili spevákov, vytlačili a rozoslali rôznymi spôsobmi materiály na takmer 5000 adries - školy, inštitúcie, médiá, webové portály a v mesiacoch apríl – máj pomohli školám s realizáciou aktivít formou prednášok, poznávacích výletov, zaslaním odborných materiálov – letákov, filmov s ekologickou tematikou. Svoje prihlášky do súťaže nakoniec zaslalo 20 škôl a hodnotiaca komisia rozhodla o víťaznej škole. Kvôli zvýšeniu motivácie bol hlavnou cenou koncert speváčky Kristíny, ktorý sa konal 14.9.2011 na ZŠ Komenského ulici v Spišských Vlachoch. Na koncerte bola vynikajúca atmosféra a zúčastnila sa ho celá škola. Ďalšie školy, ktoré porotu zaujali, získali knižné dary ekologických publikácií a čestné uznania. Finančný príspevok bol použitý na tlač materiálov, komunikačné náklady, cestovné výdavky.
Ochrana a tvorba životného prostredia 800 € O.z. Rákocziho cesta Legenda o tajnej chodbe ožíva V projekte sa podarilo naplniť všetky tri ciele: 1. Zlepšiť stav národnej kultúrnej pamiatky Hrad Šariš, 2. Zvýšiť návštevnosť hradu, 3. Vytvoriť predpoklady pre ďalší rozvoj hradu. Vďaka projektu stabilizovali hradnú cisternu a jej prezentáciou zatraktívnili hrad, a tým aj prispeli k zvýšeniu návštevnosti. Vzhľadom na využitie pódia pre kultúrne podujatia, ako aj zabezpečenie zdroja úžitkovej vody sa zlepšili podmienky pre ďalší rozvoj hradu. Finančný príspevok bol využitý na zaplatenie odborných prác, nákup rebríka a materiálu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € RZ pri MŠ Hviezdoslavova Levice Klenotnica ľudovej slovesnosti Projekt splnil svoj cieľ, ktorým bolo doplnenie učebných osnov o ľudovú kultúru, vydávanie dvojmesačníka zameraného na ľudovú kultúru, vytvorenie kútikov ľudovej kultúry v priestoroch školy, ušitie detských ľudových krojov a celkové rozšírenie a skvalitnenie spolupráce rodiny a školy. Peniaze boli použité na nákup materiálu na ušitie krojov
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € O.z. pri MŠ Ružová Stupava Ružové kráľovstvo Hlavným cieľom projektu "Ružové kráľovstvo" bola revitalizácia a modernizácia školského dvora, kde trávia deti priemerne 3-5 hodín denne. Tento cieľ sa podarilo splniť- s pomocou dobrovoľníkov opravili preliezky, vybudovali veľkú multifunkčnú a interaktívnu preliezku pre všetky vekové skupiny detí, ktoré navštevujú MŠ. Zároveň bolo vybudované nové pieskovisko, ktoré sa dá zakryť a je z bezpečných materiálov a z nového dovezeného piesku. Finančný príspevok bol použitý na nákup materiálu- fošne a farby.
Ochrana a tvorba životného prostredia 350 € Slovenský Skauting Východoslovenská oblasť Dvere dokorán Cieľmi projektu bolo zvýšenie a skvalitnenie zapojenia mladých ľudí do zmysluplnej a dobrovoľníckej činnosti na lokálnej úrovni, vytvárajúcich zmysluplný a atraktívny mimoškolský program pre 300-člennú skupinu detí a mládeže; a poskytnutie spoločnosti zodpovedných a aktívnych občanov vybudovaním a rozvíjaním životných zručností a kompetencií mladých ľudí, ktoré im pomôžu pozitívne ovplyvňovať osobný potenciál 300 účastníkov ich programovej ponuky. Tieto ciele sa podarilo v plnej miere dosiahnuť. Finančný príspevok bol použitý na nákup lán, športových pomôcok, sekier, materiálu na zabezpečenie programu a výcviku vedúcich, hygienických potrieb atď.
Ochrana a tvorba životného prostredia 350 € Slov. Skauting 99. Zbor Žilina Tábor zálesáka Rolfa Projekt Tábor zálesáka Rolfa realizovali v dňoch od 23.júla do 2. augusta 2010. Bol to 11-dňový letný stanový skautský tábor, ktorého sa zúčastnilo 26 účastníkov. Tábor sa uskutočnil v Suchej doline, v katastri obce Fačkov (Žilinský kraj). Veľmi kladná spätná väzba od detí a mladých, ktorí sa zúčastnili tábora, utvrdila organizátorov v presvedčení, že Tábor Zálesáka Rolfa pomohol účastníkom kvalitne a zmysluplne prežiť čas prázdnin. Tábor obohatil ich život o nové zážitky a priateľstvá a pomohol každému z nich napredovať v jeho osobnostnom raste, a tým sa stať odolnejším v rôznych životných situáciách i voči negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia a predchádzať tak vzniku sociálnopatologických javov. Finančný dar bol použitý na nákup materiálu a stravy.
Poskytovanie sociálnej pomoci 500 € DOMKA – Bratislava Mamateyova Prímestský tábor - Expedícia SiNaj Projekt podporil Prímestský tábor, ktorý má v stredisku na Mamateyovej dlhoročnú tradíciu a teší sa veľkej obľube. Počas piatich dní prichádzalo do strediska okolo 100 detí vo veku od 9 do 15 rokov. Každý deň bol pre nich pripravený zábavný program, aktivity, v ktorých si deti mohli zašportovať, zasúťažiť, rozvíjať svoje talenty, tvorivé myslenie a činnosť, objavovať a učiť sa nové zručnosti. Finančný dar bol použitý na materiál a občerstvenie.
Poskytovanie sociálnej pomoci 400 € ANO pre život n.o. Od pomoci k svojpomoci Cieľom projektu bola podpora zamestnancov i klientov k vlastnej iniciatíve, jednoducho- posilniť ich vykročiť na cestu od pomoci druhých k vlastnej svojpomoci. Zapájaním sa zamestnancov, klientov i dobrovoľníkov do realizácie verejnej zbierky, bol cieľ projektu splnený. Od 1.9.2010 do 31.1.2011 sa konala sa verejná zbierka určená na pomoc pre osamelé tehotné ženy a matky s deťmi, ktoré sú v núdzi a pre obete domáceho násilia. Vďaka tomuto projektu bol vypracovaný grafický návrh stolového kalendára na rok 2011, ktorý bol predmetom predaja vo verejnej zbierke. V kalendári sú fotografie detí z domova. Za finančný dar bol urobený grafický návrh kalendára.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € Centrum nadania n.o. Detské N Centrum - zefektívnenie práce s informáciami Cieľom projektu "Detské N Centrum- zefektívnenie práce s informáciami" bolo zabezpečiť interaktívne vybavenie a zefektívniť činnosti zvýšením interaktivity medzi deťmi a učiteľom, ale tiež medzi deťmi, učiteľom a informačnými technológiami. Tieto ciele sa podarilo naplniť a stali sa súčasťou aktivít Detského N Centra a umožnili zaviesť širší záber podpory a realizácie detí. Finančný príspevok bol použitý na zakúpenie vizualizéra.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 470 € Trenčianska nadácia Trenčianske korzo 2010 Projekt podporil akciu Trenčianske korzo. Bola to dvojhodinová nedeľná akcia na Mierovom námestí v Trenčíne nadväzujúca na tradíciu 60. a 70. rokov v Trenčíne, kedy korzovanie Trenčania považovali za vysoko spoločenskú aktivitu napomáhajúcu rozvoju mesta. Trenčianska nadácia akciu organizuje pravidelne od roku 2002. Cieľom bolo oživiť najkrajšie trenčianske námestie, ponúknuť verejnosti priestor na stretnutie, nadviazať na tradíciu. Tohtoročným motívom korza bol život Ferdinanda Rybníčka, slávneho Trenčana, ktorý odráža celé spektrum života obyvateľov Trenčína. V rámci akcie sa posktytol návštevníkom zaujímavý netradičný program, otvorila sa výstava fotografií, bola sprostredkovaná hudba a divadlo a pod. Finančný dar bol použitý na materiálno-technické a programové zabezpečenie.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 300 € O.z. Včielka Mediálna výchova Projekt "Mediálna výchova" zabezpečil potrebné technické pomôcky pre nový učebný predmet Mediálna výchova, ktorý sa v tomto školskom roku začal vyučovať v novootvorenom piatom ročníku ZŠ vo Veľkom Grobe. Z realizácie projektu mali radosť hlavne žiaci piateho ročníka základnej školy, ktorí boli jeho hlavnou cieľovou skupinou, ale priamy či nepriamy úžitok mali aj ostatní žiaci aj obyvatelia obce. Získané technické pomôcky poskytli žiakom širšie možnosti vyučovania predmetu Mediálna výchova - najmä im umožnili získavať vedomosti a zručnosti zážitkovým učením. Finančný príspevok bol použitý na zakúpenie 2ks fotoaparátov.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € RZ pri MŠ Nevädzova Bratislava Naša záhradka Projekt sa zameral na ochranu a tvorbu životného prostredia, ktoré zlepšuje kvalitu života detí a napomáha k rozvoju detskej osobnosti počas pobytu v MŠ. Cieľom projektu bolo vytvoriť kútik oddychu a relaxu pre deti na školskom dvore, skrášliť prostredie v ktorom žijú a zvýšiť tak kvalitu ich života. Finančný dar bol použitý na nákup vsadenej tabule.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 500 € Refugium n.o. Modernizácia a skvalitnenie práce zdravotníckeho personálu v sociálnom zariadení: Zariadenie pre seniorov JOB a DSS Projekt bol zameraný na modernizáciu vybavenia sociálneho zariadenia. Z daru sa zakúpil zdravotný matrac do polohovateľnej postele a prenosná odsávačka s antibakteriologickým filtrom, ktorá je nevyhnutnou pomôckou v tomto zariadení. Zdravotný matrac využíva klientka čiastočne mobilná, vyjadruje spokojnosť a zlepšenú kvalitu spánku, takisto zmiernenie bolesti chrbtice. Odsávačku využívajú predovšetkým u klientov v ťažkom zdravotnom stave, umierajúcich s poruchami prehĺtania je nevyhnutná na udržanie priechodnosti dýchacích ciest. Projekt takto splnil svoje ciele. Z finančného daru bol zakúpený matrac a odsávačka.
Poskytovanie sociálnej pomoci 500 € Domka Prešov Dávam ďalej, čo som dostal Tento projekt bol zameraný na vzdelávanie dobrovoľníkov, ktorí v Združení pracujú s deťmi a mládežou. Projekt bol realizovaný na miestnej úrovni v meste Prešov a jeho blízkom okolí. Myšlienkou celého projektu bolo zapojiť dobrovoľníkov do procesu integrácie detí a mládeže do spoločnosti, na ktorých majú dosah počas prázdnin prostredníctvom akcií, ktoré sa pre nich organizujú organizáciou Domka v spolupráci so Saleziánmi don Bosca. Preto je veľmi dôležité „profesionalizovať“ (vzdelávať) dobrovoľníkov v práci s mládežou. Finančný dar bol použitý na stravu pre dobrovoľníkov na kurzoch.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € KRÍDLA, spoločnosť priateľov slobodnej výchovy a vzdelávania Pohybom podporme zdravý vývin detí Cieľom a zámerom pri tomto projekte bolo podporiť prirodzený a zdravý vývin detí v predškolskom veku. Podporovať deti k pohybu a tak u nich rozvíjať hrubú a jemnú motoriku, správne držanie tela, rozvoj rovnováhy, skrze svoje telo a cez pohyb spoznávať svet- priestor, orientovať sa v ňom, a tak predchádzať rôznym vývojovým poruchám, ktoré sa v neskoršom veku môžu zobraziť až do špeciálnych vývinových porúch učenia. Preto vybudovali v Detskom klube Studnička drevenú, interierovú, nadúrovňovú konštrukciu- preliezku. Finančný príspevok bol použitý na úhradu dreva na preliezku.
Poskytovanie sociálnej pomoci 900 € Združenie umenie pomoci Kto sa práve nerodí, umiera Publikácia "Kto sa práve nerodí, zomiera" je príručka pre pomáhajúcich odborníkov, dobrovoľníkov a rodinných príslušníkov, ako aj študentov pomáhajúcich profesií, ktorí sa stretávajú a sprevádzajú dlhodobo vážne chorých a zomierajúcich. Podáva stručný prehľad o tom, ako pomáhať a porozumieť správaniu človeka v záverečnej fáze života, ako mu čo najviac pomôcť udržať kvalitu života a dôstojnosť. Je doplnená o dotazníky, návody relaxačných cvičení, motivačné kartičky pre rodinu. Kapitoly sú oddelené farebnými obrazmi harmonizujúcich a energetizujúcich mandál ako symbolu nekonečného kruhu a kolobehu života. Distribúciou knihy o tejto užitočnej, no stále tabuizovanej téme chceme prispieť k vzdelávaniu odborníkov, dobrovoľníkov aj širokej verejnosti, ktorá je často bezradná z nedostatku prístupných a konkrétnych informácií ako sa ľudsky, dôstojne a profesionálne zachovať pri stretnutí s človekom v poslednej etape života a jeho rodinnými príslušníkmi. Finančný dar bol poskytnutý na tlač 1000 kusov tejto publikácie.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 500 € RZ pri ZŠ Nemocničná P. Bystrica "Angličtina hrou" s využitím interaktívnej tabule Projekt "Angličtina hrou" pomohol podporiť vzdelávanie najmä žiakov na prvom stupni ZŠ v anglickom jazyku. S jeho pomocou zakúpili interaktívnu tabuľu na výučbu cudzieho jazyka a zabezpečili jej inštaláciu a úpravu priestorov, kde bude prebiehať výučba. Finančný dar bol použitý ako príspevok na zakúpenie interaktívnej tabule.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € Nádej na život Postihnuté deti a divadlo Projekt "Postihnuté deti a divadlo" je určený deťom s fyzickým a mentálnym postihnutím, ktoré medzi múrmi zariadení trávia voľné chvíle najmä pri počítačových hrách. Skutočné divadlo im dáva omnoho viac, lístky sú však veľmi drahé a ústavy nemajú na ne zdroje. Preto dostali finančný dar na zaplatenie vstupeniek do divadla. Deti boli šťastné, nesmierne vďačné. Divadlo ich veľmi obohacuje, deti duševne rastú, vzdelávajú sa, je to veľmi dôležitá forma psychoterapie. Finančný dar bol použitý na nákup vstupeniek na predstavenia do Slovenského národného divadla.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 800 € Šanca n.f. Integrácia počas jedného dňa V termíne od 24.6. - 1.7. 2010 sa v nemeckom meste Essen uskutočnilo stretnutie 50.000 postihnutých mladých ľudí partnerských krajín EÚ. Cieľom projektu bolo spoznávanie iných kultúr, krajín EÚ, ich tradícií, zvykov. Zámerom bolo získanie informácií o systéme športu telesne postihnutých, upevnenie vedomostí účastníkov v oblasti telesnej kultúry, formovanie osobnosti telesne postihnutých mladých ľudí, kompenzácia a regenerácia telesných a duševných síl telesne postihnutých a podpora integrácie a prekonávanie predsudkov. Ciele sa úspešne podarilo naplniť. Finančný príspevok bol použitý na úhradu cestovných nákladov.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 600 € Spevácky zbor Apollo Celoročné spievanie speváckeho zboru APOLLO Predmetom realizovaného projektu bolo celoročné spievanie speváckeho zboru Apollo. Spevácky zbor Apollo mal aj v sezóne 2010/2011 pripravené množstvo aktivít a konalo sa niekoľko vystúpení. Tým predchádzala dôkladná príprava, pozostávajúca z priebežných nácvikov počas štandardných skúšok speváckeho zboru Apolla, ako aj z víkendového sústredenia, ktoré sa uskutočnilo v termíne 10.-12.12.2010 v Mníchove. V rámci sústredenia bola pozornosť venovaná nosnej téme – Využitie rôznych druhov chrámovej akustiky, s tým, že praktické cvičenia sa konali vo viacerých mníchovských chrámoch s rôznymi charakteristikami akustiky. Spevácky zbor Apollo zároveň využil možnosť vystúpiť v rámci akcie Katolíckej misie v Mníchove pre krajanov, ako aj možnosť doprevádzať liturgiu na omši pre krajanov dňa 12.12.2011. Finančný príspevok bol použitý na uhradenie nákladov spojených so sústredením speváckeho zboru.
Poskytovanie sociálnej pomoci 600 € Evanjelická diakónia ECAV Dom na polceste - Veľký Slavkov Cieľom projektu bolo v rámci rekonštrukcie budovy zariadenia realizovať pracovnú terapiu klientov ich zapojením do stavebných prác pod vedením odborných pracovníkov. Touto metódou sa klienti učia správnym spôsobom sociálnym návykom (zodpovedná, zmysluplná a systematická práca) a dochádza tiež k ich prepojeniu do obnovy a skvalitnenia životného priestoru, v ktorom žijú. Projekt sa realizoval v mesiacoch júl- september 2010. Miestom realizácie bolo Stredisko evanjelickej diakonie- Dom na polcete vo Veľkom Slavkove. Projektu sa aktívne zúčastnilo 10 klientov zariadenia, ktorí spolu odpracovali 800 hodín. Realizáciou projektu došlo k naplneniu cieľov stanovených na začiatku projektu. Z finančného daru sa realizoval nákup stavebného materiálu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € RZ pri MŠ Šustekova Ba Rozvoj počítačovej gramotnosti a informačných technológií v predprimárnom vzdelávaní Týmto projektom bola podporená aktivita štátnej MŠ Šustekova 33, Petržalka v oblasti rozvoja a správneho používania informačno-komunikačných a informačných technológií v procese predprimárneho vzdelávania detí vo veku 2-6 rokov. Programy, ktoré deti využívajú sú plne zamerané a prispôsobené možnostiam vhodným k ich veku, so zameraním na životné prostredie, podporu predstavivosti, prepojenie s reálnym využívaním IT v dennom živote. Za finančný dar bol zakúpený LCD monitor, myš, wifi rooter, pevný disk, koncové zariadenia a reproduktory.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 500 € Deti Humanity o.z. Free e-mail lector Týmto projektom bolo podporené OZ Deti humanity, ktoré v rámci Európskeho roku boja s chudobou a sociálnym vylúčením rozšírilo svoje doterajšie aktivity zamerané na podporu tvorivých a vzdelávacích záujmov detí ohrozených chudobou alebo inak znevýhodnených o projekt "Free e-mail lector". Podstatou tohto projektu bolo poskytovanie operatívnej a zároveň stabilnej vzdelávacej podpory prostredníctvom e-mailu predovšetkým deťom zo sociálne slabších vrstiev. Tento cieľ sa podarilo naplniť. Individiuálnu podporu zameralo spočiatku na písomnú jazykovú komunikáciu, neskôr na ďalšie vyučovacie predmety, ale aj na niektoré záujmové oblasti - šport, umenie, technika a i. Lektorskú činnosť chcú ich členovia a spolupracovníci vykonávať bezplatne. Na jej výkon poskytujú vlastné technické zariadenie. Finančný dar bol použitý na zakúpenie technického vybavenia, spotrebného materiálu a literatúry.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € ZŠ Pavla Marcelyho Technické prebudovanie učebne kovodieľne na telocvičňu V rámci projektu prebudovali učebňu dielní na gymnastickú telocvičňu- priestory modernej účelovo-gymnasticky viazanej malej telocvične, ktorú hneď začali využívať na alternatívne cvičenie menších triednych skupín, hlavne žiakov z I. stupňa a na gymnastické cvičenie žiakov z II. stupňa. V rámci voľnočasových aktivít v školskom klube detí sa miestnosť využíva na športovo-pohybové a rekreačné krúžky a vo večerných hodinách slúži ako priestor na cvičenie jogy a zumby pre žiakov, rodičov našich žiakov a verejnosť. Miestnosť dostala novú podlahu, maľovku, zrkadlá a vybavenie žinenkami a fit loptami. Všetky ciele projektu sa naplnili. Žiaci, učitelia a verejnosť dostali do užívania miestnosť, v ktorej je možné podporovať zdravý životný štýl plný pohybu. Finančný príspevok bol použitý na kúpu novej podlahy.
Ochrana a tvorba životného prostredia 250 € Nitriansky horský spolok Festival o horách a cestovaní – Vysoké Hory Nitra 2010 Projekt pomohol zrealizovať festival, na ktorom počas dvoch dní priblížili formou videoprojekcie, živých vstupov a výstavou fotografií aktivity v oblasti cestovania a životného prostredia z rôznych častí sveta a športové aktivity v horách. Úlohou akcie bolo pre širokú verejnosť v regióne Nitry zvýšiť ponuku kultúrnych podujatí. Hlavnými verejnoprospešnými cieľmi projektu boli- zvýšenie záujmu o zdravý pobyt a športové aktivity v prírode a horskom prostredí, výchovno-vzdelávací cieľ v oblasti poznania prírody, kultúry a života v rôznych častiach sveta, ochrana životného prostredia, priblíženie a prezentácia aktivít významných osobností v oblasti cestovania, horolezectva a expedícií v málo známych častiach sveta. Tieto ciele sa podarilo dosiahnuť. Za finančný dar boli nakúpené vecné odmeny.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € Spolok rodičov detí pri MŠ v Blatnom Podajte ruku - obdaríme vás úsmevom V dôsledku rozvoja výstavby v obci Blatné narástol počet mladých rodín, a tým aj záujem o zaradenie detí do MŠ. Projekt podporil nákup základného detského nábytku ako sú šatňové skrinky, stoly a stoličky, a tým sa vytvorili podmienky pre celkovú pohodu v triede. Výber nábytku spĺňa estetické a emocionálne kvality, prostredie je vďaka nemu útulné, príjemné a harmonické. Zámerom projektu bolo pomôcť vytvoriť deťom prostredie, ktoré podnecuje deti k zvedavosti, iniciatíve a tvorivej aktivite. Deti teraz majú možnosť učiť sa rôznymi spôsobmi na bezpečnom mieste, kde môžu skúmať svoje pocity, robiť chyby, riešiť problémy, budú mať možnosť voliť si aktivity, miesto kde majú možnosť prezentovať svoju prácu. Finančný príspevok bol použitý na úhradu stolov a stoličiek.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 600 € VŠ zdravotníctva a soc.práce sv. Alžbety, n.o. Angličtina pre siroty V zariadení vysokej školy s názvom House of Family v Kambodži v Phnom Pene špecializovanom pre liečbu a starostlivosť pre HIV pozitívne siroty absolvovalo 17 detí prvý 6-mesačný kurz angličtiny. Kurz pokračuje aj naďalej druhým cyklom. Deti sa postupne v angličtine zlepšujú a najlepšie už dokážu v angličtine komunikovať na elementárnej úrovni. Jazykový kurz prebieha na renomovanej jazykovej škole Beltei International Institut. Možnosť komunikovať s deťmi oceňujú najmä zahraniční dobrovoľníci, ktorí pracujú na rôznych projektoch s deťmi. Angličtinu deti využijú v budúcnosti pri uplatnení sa v samostatnom živote a pri hľadaní pracovných príležitostí. Finančný príspevok pomohol uhradiť náklady na vzdelávanie detí.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 200 € FS Goralik Most kultúry Projekt bol realizovaný v dňoch 23.augusta- 1.septembra 2010 kedy sa Detský folklórny súbor Goralik z Kežmarku zúčastnil Medzinárodného folklórneho festivalu v Španielsku. Festival prebiehal v troch mestách: Renedo, Cabezón de Pisuerga a laguna De Duero, ktoré bolo centrom festivalu. Cieľom projektu bolo efektívne trávenie voľného času, rozvíjanie talentov detí ľudovým umením, šírenie, oživovanie a uchovávanie najcennejších klenotov ľudových tradícií nášho regiónu, ich prezentácia širokej verejnosti, rozvíjanie priateľských vzťahov, výmena skúseností a poznávanie iných kultúr.Tieto ciele boli pobytom na festivale v Španielsku naplnené. Finančný dar prispel na dopravu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 500 € Dokan Letný tábor - Bensheim Projekt bol zameraný na podporu tábora pre finančne slabšie rodiny, ktorý sa uskutočnil v Bensheime- Nemecko 21.až 27.Augusta 2010. Letný tábor bol zameraný na pomoc rodinám zo slabších finančných skupín, ktorý organizuje škola - Dokan. Tábor sa konal v meste Benshaim od 21. 08. 2010 do 28. 08. 2010. Zúčastnilo sa ho 21 mladých ľudí vo veku od 15 do 30 rokov. Celé sústredenie bolo realizované formou letného tábora. Pre zúčastnených bola zabezpečená doprava, ubytovanie a strava z finančného daru.
Ochrana a tvorba životného prostredia 200 € BK97 STOVA Po stopách tajomných Kartuziánov Týmto projektom spropagovali prístupnou formou pre širokú verejnosť život kartuziánov na Slovensku a ich spoločensko-kultúrny význam. Projektom ožilo zaujímavé prírodné múzeum Kláštorisko v NP Slovenský raj. Ekologickými aktivitami prispeli k zachovaniu a ochrane prírodného prostredia Slovenského raja. Ciele projektu tak boli naplnené. Výstupom projektu sa stalo multifunkčné DVD s informačno-vzdelávacím materiálom, získaným z aktivít projektu. DVD bude slúžiť obciam a školám na Spiši pri výchovno-vzdelávacích aktivitách. Finančný príspevok bol využitý na nákup a vyplatenie stravy.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 500 € O.z. Slniečkovo Malý východoslovenský Hollywood - šanca pre mladé talenty Hlavným cieľom tohto projektu bolo dať mladým ľuďom v malých obciach na východnom Slovensku ponuku atraktívneho trávenia voľného času, dať im možnosť "ochutnať" prácu filmárov, hercov a spevákov, rozvinúť ich talenty v spolupráci s profesionálnymi lektormi a dať im šancu pripraviť filmovo-divadelný a muzikálový projekt, s ktorým by mohli aj vycestovať k iným ľuďom a priniesť im radosť, posolstvo... Tieto ciele sa podarilo naplniť. Mladí ochotníci obetavo venovali svoj voľný čas, zodpovedne sa pripravovali na skúšky i samotné predstavenia. S veľkým oduševnením pracovali s odbornými lektormi a táto práca mnohým mladým ochotníkom pomohla pozdvihnúť sebavedomie. Finančný dar bol použitý na prenájom sály a nahrávanie a mix muzikálových piesní.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 200 € Spoločenstvo čitateľov Biblie Hranice alebo 4H Cieľom projektu bola podpora neformálneho vzdelávania mladých ľudí vo veku 13-20 rokov, s cieľom rozvíjať interkultúrny dialóg, sociálne cítenie mladých ľudí a zvyšovať ich aktívnu participáciu v komunite, kde žijú. Projekt bol a je súčasťou pokračujúcej práce s dobrovoľníkmi v tejto organizácii. Ich úlohou bolo pripraviť vystúpenie na otváracom a záverečnom ceremoniáli, predstaviť našu krajinu a aktivity pre mladých ľudí, viesť diskusné skupiny, pripravovať tvorivé workshopy a samozrejme zúčastniť sa športových súťaži, či už ako súťažiaci alebo rozhodcovia. Projekt Hranice alebo 4H zhodnotili ako veľmi úspešný. Finančné prostriedky boli použité na nákup stravy a náklady na supervíziu.
Poskytovanie sociálnej pomoci 200 € O.z. Šanca pre nechcených Adoptuj si starých rodičov Cieľom druhého ročníka projektu bolo zvýšenie kvality života seniorov v zariadení a senzibilizácia verejnosti voči seniorom. Na základe poznatkov a skúseností dobrovoľníčok možno konštatovať, že subjektívny pocit dobrovoľníčok a seniorov je veľmi pozitívny a rovnako pozitívne hodnotia psychickú pohodu seniorov aj príbuzní klientov. Podarilo sa osloviť aj širšiu verejnosť, o čom svedčí aj spontánny záujem dobrovoľníkov, ktorí sa osobne prihlásili ešte pred spustením kampane. Podarilo sa naplniť ciele projektu. Finančný dar bol použitý na vyplatenie honoráru školiteľke.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 200 € Vysokoškolské biblické hnutie Zápas o autentickosť Projekt zahŕňal prípravu a organizáciu 20. konferencie Vysokoškolského biblického hnutia. Názov konferencie bol "Zápas o autentické kresťanstvo". Konferencia obsahovala prednášky, semináre, vzájomné informovanie sa o práci študentských biblických skupiniek v univerzitných mestách, diskusie študentov a absolventov - výmena skúseností, poznávacie a motivačné hry, spoločné modlitby, a kresťanské piesne. Konferencia je nad-denominačná, ekumenického charakteru, otvorená pre široké spektrum názorov, podporuje otvorenú diskusiu názorov a skúseností. Z finančného príspevku bola vyplatená strava pre študentov.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 200 € Arcidiecézna charita Košice Maľovaná pieseň Projekt Maľovaná pieseň bol realizovaný v Krízovom centre v Košickej Novej Vsi. Pre klientov to bola nová skúsenosť a nová terapia, s ktorou sa stretli počas svojho pobytu v zariadení. Pre všetky mamičky a deti sa stali piatky zážitkom plným hudby a farieb. Celá chodba znela veselými tónmi a na papieroch vznikali krásne kresby. Vyjadrovali sny, túžby ale aj pocity svojich autorov. Táto terapia odhaľuje pocity človeka a odhalila aj talent detí a klientov. Finančný dar bol použitý na nákup maliarskych potrieb.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 600 € Fenestra Spoločne proti násiliu páchanému na ženách Prostredníctvom aktivít kampane sa podarilo osloviť širokú verejnosť, ktorá mala možnosť vidieť putovnú výstavu Umlčané svedkyne, zapojiť sa do kampane účasťou na dvoch verejných zhromaždeniach, dvoch verejných diskusiách a v internetovom priestore a prostredníctvom informácií uverejnených v printových a elektronických médiách. Dlhodobým cieľom projektu je zlepšiť podmienky prístupu žien a detí k špecifickej pomoci, podpore a ochrane prostredníctvom občianskeho aktivizmu a aktívneho prístupu štátnych a verejných inštitúcií zodpovedných za tvorbu politík. Finančný dar bol použitý na výrobu nových figurín.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 500 € O.z. Výkričník Navždy Občianske združenie Výkričník podporilo realizáciou projektu Navždy slovenskú literatúru a zvlášť mladých, začínajúcich autorov. Projekt nesie rovnomenný názov s názvom publikácie mladého autora „Navždy“. Knižka obsahuje približne 50 básní o láske, láske k žene, životu a o spoločenských problémoch a každodenných radostiach a starostiach. Obsahom knižky chce autor osloviť širšiu skupinu čitateľov rôznej vekovej kategórie. Celkový odhadovaný náklad na vydanie je 500 kusov, ktorého časť bude venovaná knižniciam, študentom na školách, Tatra banke a vybraným klientom. Približne polovica nákladu bola rozdistribuovaná do kníhkupectiev. Výkričník, o.z. chcelo vydaním tejto literárnej publikácie osviežiť aktuálnu slovenskú literárnu tvorbu a predovšetkým prilákať mladú generáciu späť ku knihe. Na druhej strane chcelo pomôcť novým autorom k ich sebarealizácii. Projekt Navždy má širokospektrálne zameranie v rôznych úrovniach. Prínos prinesie v podobe rozšírenia vlastných nápadov a myšlienok pre autora samotného, primárne však pre čitateľa a slovenskú literárno-umeleckú spoločnosť. Finančný príspevok bol využitý na zaplatenie tlače knihy.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 600 € Mesto Malacky Literárna súťaž "Malacké brko" 2010 Súťaž "Malacké brko" je motivácia študentov a ich podpora v oblasti literatúry. V rok 2010 bol realizovaný už 9. ročník s témou: poézia - voľná téma a "kríza" pre prózu. Literárna súťaž bola vyhlásená v dvoch kategóriach pre študentov 1. a 2. ročníka a 3. a 4. ročníka strednej školy. Každá skupina mala dve kategórie, poéziu a prózu, čo znamená, že sú vyhlasované výsledky v 4 kategóriach, v ktorých boli tri najlepšie práce ocenené formou finančnej odmeny ako motivácia pre súťažiacich študentov. Finančný dar bol použitý na odmeny pre súťažiacich a honoráre poroty.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 800 € Nadácia Pro Ratio Moderná knižnica Cieľom projektu "Moderná knižnica" bolo skvalitnenie knižnično-informačných služieb žiakom a pedagogickým zamestnancom pomocou knižničného systému Clavius. Finančný príspevok bol použitý na zavedenie elektronického knižničného systému.
Poskytovanie sociálnej pomoci 200 € Cirkevná umelecká základná škola sv. Cecílie n.f. CD Blue Band: Marie´s Blue Band Cieľom projektu vydania CD bolo podchytiť tvorivé a umelecké ambície mladých ľudí, rozvíjať ich fantáziu, kreovať umeleckú činnosť a podporiť ich individuálny talent. Realizácia nahrávky ich vlastného CD im to v plnej miere umožnila. Naviac, spoločne strávený čas pri nácvikoch i nahrávaní im pomohol zmysluplne tráviť voľný čas. Finančný príspevok bol použitý na editorstvo- výrobu a tlač textovej prílohy do CD.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 200 € Vysokoškolské združenie Cesta Ondrejská ľudová veselica. Cieľom projektu "Ondrejská ľudová veselica" bolo oživiť a zachovať tradície našich rodičov a starých rodičov. Tento cieľ sa podarilo splniť vďaka prostriedkom, akými boli ľudová hudba a tanec, kulisy, tradičné jedlo, prezentácia ľudových krojov, ľudové zvyky, divadlo a ukážka spracovania vlny. Finančný príspevok bol použitý na zabezpečenie výzdoby a občerstvenia.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 500 € AIESEC Košice Veľké Septembrové Blues 2010, Think different - Search for more BAKE 2010 bol víkendový projekt organizácie AIESEC Košice. Tento ročník bol významnejší z dôvodu, že sa ho zúčastnila nielen pobočka z Košíc, ale aj pobočka z Bratislavy. Noví členovia neziskovej organizácie AIESEC mali možnosť spoznať organizáciu, jej činnosť, objaviť v sebe skrytý potenciál aktívneho študenta a taktiež sa zúčastniť vzdelávacej agendy počas celého víkendu. Týmto projektom chceli bližšie predstaviť organizáciu AIESEC, jej históriu a celý priebeh vývoja. Predstaviť organizačnú štruktúru a činnosti, ktoré sú spojené s jej fungovaním. Finančný príspevok bol použitý na úhradu nákladov s konaním konferencie.
Ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Aqua Vita Spoločnosť pre poznávanie a záchranu mokradí Európsky kongres odonatológov Projekt podporil organizáciu Aqua vita v účasti na medzinárodnej konferencii odonatológov (biologická veda skúmajúca vážky). Jej člen D. Šácha aktívne vystúpil s dvoma prezentáciami, a tiež sa zúčastnil krátkeho týždenného výskumného tábora po konferencii. D. Šácha bol jediný zástupca Slovenska na tejto významnej medzinárodnej konferencii. Finančný dar použil na uhradenie cestovných nákladov a na stravu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 500 € O.z. Rehamenta Tvorivosť je v každom z nás... Projekt splnil hlavné ciele, ktorými boli zabezpečenie aktívneho a plnohodnotného trávenia voľného času členov OZ s mentálnym postihnutím prostredníctvom práce s hlinou, vytvorenie priestoru pre sebarealizáciu členov a preukázanie talentu a kreativity. Projekt bol zároveň zameraný na podporovanie procesu začleňovania sa ľudí s postihnutím do spoločnosti, ako aj na získavanie praktických zručností využiteľných v budúcnosti, napr. v rámci uplatnenia sa na trhu práce. Finančný príspevok bol použitý na zakúpenie hrnčiarskeho kruhu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 900 € Liga proti reumatizmu – sekcia mladých reumatikov Publikácia - Zborník KROK 2008-2009 Projekt "ZBORNÍK KROK 2008-2009" je nadstavbou k projektu „Novinárska pocta KROK“. Obsah publikácie je poctou novinárskej práci a ochote jednotlivcov, ktorí dokázali zverejniť svoj príbeh, životnú skúsenosť s reumatickým ochorením. Zborník slúži na podporu edukácie, osvety a prevenciu v sociálnej oblasti chorým na reumu, ako aj širokej verejnosti. Zborník obsahuje upravené mediálne príspevky novinárov v textovej podobe, ktoré boli nominované do Novinárskej pocty KROK za roky 2008 a 2009, sú to životné príbehy, osudy a skúsenosti a tiež spracované z televíznych a rozhlasových relácií na tému - reuma. Poslaním publikácie "ZBORNÍK KROK 2008-2009" je podnietiť opätovný záujem osôb s reumatickým ochorením a širokej verejnosti o najlepšie, už publikované a odvysielané príspevky novinárov o reumatických ochoreniach, o živote s týmto ochorením a jeho následkoch, informáciách o liečbe a spoločenskom uplatnení ľudí s telesným postihnutím. Finančný dar bol použitý na financovanie reklamných a grafických prác a tlače zborníka.
Ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € Združenie na záchranu hradu Tematín Obnova starodávnej cesty na hrad Tematín Projekt na obnovu starodávnej cesty na hrad Tematín zahŕňal viacero oblastí. A to sprejazdnenie prístupovej cesty, zvýšenie informovanosti osadením informačných tabúľ a vytvorenie oddychovej zóny. Cieľovou skupinou projektu bola široká turistická verejnosť z tohto regiónu, celého Slovenska i zo zahraničia. Hlavným prínosom pre širokú verejnosť bolo zlepšenie a zjednodušenie prístupu k hradu, možnosť získania zaujímavých informácií o hrade a jeho histórii nenásilnou formou priamo počas jeho návštevy. Z poskytnutých financií bol hradený benzín do motorovej píly, sekery, materiál na výrobu altánku, nátery a plexisklo na tabuľu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € RZ pri MŠ Letná 7 D. Lužná Pre krajší a zdravší život našich najmenších Projekt bol zameraný na rozšírenie skromného detského ihriska v priestoroch Materskej školy. Realizovaný projekt vo finále obsahuje preliezkový systém so šplhacím modulom, ktorý sa dá postupne rozširovať o ďalšie moduly. Zámerom bolo využiť veľkú nevyužitú plochu školského dvoru na postupné vybavenie hracími zostavami, ktorých počet by mal zodpovedať obsadenosti MŠ deťmi. Takto veľká plocha je v mestských častiach vzácnosťou a môže tak deťom nahradiť neustále sa zmenšujúce trávnaté plochy detských ihrísk a mestských parkov, ktoré čelia vlne stavebného developmentu. Finančný príspevok bol použitý na zakúpenie preliezkového systému so šplhacím modulom.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 700 € Združenie Strom STROM - rozvoj matematického talentu prostredníctvom zážitkov Cieľom projektu bolo podporovať mladých ľudí v rozvoji ich matematických zručností a ponúknuť im iný pohľad na matematiku a informatiku. Tieto ciele sa podarilo v plnej miere splniť. Úspešnosť aktivít bolo možné ohodnotiť na základe pozitívnych reakcií na konci sústredenia ako aj z rozhovorov s riešiteľmi korešpondenčných seminárov a učiteľmi, ktorí sa zúčastnili inštruktáži pred matematickou olympiádou. Finančný príspevok bol použitý na uhradenie ubytovania a stravy účastníkov.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 500 € Ľudov n.o. Poďme s deťmi pod bránu! Projektom "Poďme s deťmi Pod Bránu!" bol sledovaný zámer ponúknuť rodičom s deťmi po zhliadnutí živej prezentácie a výsledkov tvorby viacerých výtvarných či umelecko-remeselných techník na mieste priamo dostupnom z ulice na pešej zóne v centre Banskej Bystrice možnosť spoločne pod vedením výtvarníkov, pedagógov a remeselníkov vyskúšať, či naučiť sa spoločne niektoré z nich. Ciele projektu sa podarilo plne naplniť. Finančný dar bol použitý na nákup materiálu a pomôcok.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 200 € RZ pri MS Strečianska Bratislava Rastieme zdravo Projekt bol určený pre deti materskej škôlky na Strečnianskej ulici v Bratislave. Zahŕňal nákup barelov s pitnou vodou a automatov na ich použitie. Hlavným cieľom projektu je rozvíjať u detí predškolského veku návyk na pravidelné prijímanie dostatočného množstva tekutín, tak aby sa pre ne stal prirodzeným, a tak nadobúdať schopnosť starať sa o svoje vlastné zdravie. Finančný dar bol použitý na nákup automatov na pitnú vodu a barelov s pitnou vodou.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 600 € Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium Logika v hrách a hlavolamoch Ciele projektu sa podarilo naplniť. Projekt "Logika v hrách a hlavolamoch" sa realizuje počas vyučovacieho procesu aj počas poobedňajších aktivít formou krúžkov. Projektom boli materiálne posilnené krúžky zamerané na rozvoj logiky, kreativity, samostatnosti a tvorivej aktivity v praxi. Za finančný príspevok boli nakúpené rôzne hry pre deti.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 600 € ZŠ Spojová v BB Majstrovstvá sveta RoboCup 2010 Projekt podporil žiakov ZŠ Spojová v Banskej Bystrici, aby sa zúčastnili majstrovstiev sveta v Singapure v júni 2010. Títo žiaci sa zúčastnili Celoslovenskej súťaže RoboCup 2010 v stavbe a programovaní robotov, kde získali 1. miesto a postup na XIV. majstrovstvá sveta v Singapure. Svojou účasťou a snahou o čo najlepšie umiestnenie chceli presvedčiť svet nielen o talentoch na Slovensku, ale aj podporiť žiakov pri získavaní vedomostí a zručností v oblasti konštrukcie a programovania. Finančný príspevok bol použitý na uhradenie dopravy. Projekt podporil internú doktorandku Ekonomickej univerzity v Bratislave v jej stážovom pobyte na Delft University of Technology, konkrétne na Fakulte technológií, firemnej politiky a manažmentu, Katedre inovačných systémov a ekonomiky inovácií. Študentka počas svojho pobytu pracovala na svojej dizertačnej práci, v ktorej sa zameriava najmä na dôležitosť inovácií v sektore služieb a zúčastňovala sa rôznych prednášok.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 500 € Dorota Lattová Projekt podporil internú doktorandku Ekonomickej univerzity v Bratislave v jej stážovom pobyte na Delft University of Technology, konkrétne na Fakulte technológií, firemnej politiky a manažmentu, Katedre inovačných systémov a ekonomiky inovácií. Študentka počas svojho pobytu pracovala na svojej dizertačnej práci, v ktorej sa zameriava najmä na dôležitosť inovácií v sektore služieb a zúčastňovala sa rôznych prednášok. Finančný dar pomohol financovať náklady na študijný pobyt- cestovné, ubytovanie a poistenie.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 450 € Lukáš Lafférs Projekt podporil študenta doktorandského štúdia na Norwegian School of Economics and Business Administration v Bergene v absolvovaní 8-mesačného študijno-výskumného pobytu na Fakulte ekonómie Univerzity v Cambridge vo Veľkej Británii. Počas pobytu absolvoval viacero PhD kurzov ponúkaných na fakulte. Vypracoval prvý draft, ktorý bude základom pre článok v dizertačnej práci. Z finančného daru bolo zaplatené školné.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 000 € Rudolf Leška Študent v rámci projektu absolvoval ročné štúdium na Právnickej fakulte Sanfranciskej univerzity v študijnom programe LL.M. (legum magister) v odbore práva duševného vlastníctva a informačných technológií. Pri štúdiu sa orientoval na voliteľné kurzy v jeho špecializácii. Za vynikajúce študijné výsledky mu boli udelené dve ceny CALI Excellence for the Future Awards. Popri školských aktivitách sa zúčastnil aj na práci študentských spolkov. Pobyt v USA mu umožnil aktívne sa podieľať aj na činnosti miestnych profesijných organizácií, najmä Americkej spoločnosti pre autorské právo. Finančný dar bol použitý na úhradu školného.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 000 € Tomáš Tatinec Projektom tohto študenta bolo v akademickom roku 2010/2011 absolvovať štúdium na Institut d'Etudes Politiques de Paris. Študoval tam magisterský program "Public International Management", ktorý bol profesionálne orientovaný na diplomatické služby, medzinárodné inštitúcie, ako aj mimovládne organizácie. Projekt nadmieru splnil očakávania. Finančný dar bol použitý na zaplatenie ubytovania.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Andrej Pančík Zúčastnil sa tam na špičkovom výskume optimalizácie a kvantitatívnej analýzy. Práca na projekte prebiehala na hostiteľskom pracovisku pod vedením Rong Qu. Téma práce “Realistic Multi-Period Stock Portfolio Management with Metaheuristics” sa venovala optimalizácii portfólia za pomoci metaheuristík a počas jej prípravy získal cenné skúsenosti z oblasti samotného výskumu ale aj managementu a vedenia výskumného projektu. Svoj pobyt využil aj na štúdium umelej inteligencie, a teda na zvýšenie svojej odbornosti v jednom z hlavných zameraní svojho oboru. Tým naplnil ďalší z cieľov projektu. Vzhľadom na výsledky projektu, prijatie práce a rozvíjanie expertízy v umelej inteligencii usudzuje, že ciele projektu boli naplnené. Finančný dar bol použitý na úhradu ubytovania.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 900 € Filip Štefaňák Študent absolvoval letný semester štúdia na Department of Computer science, Aalborg University v Dánsku. Dánsky rozdielny štýl výuky "problem based learning" a ich zameranie na praktickú činnosť v skupine mu priniesol mnoho nových vedomostí a najmä perspektívu. Zároveň sa zúčastnil kurzu Software Innovation, ktorý ponúka úplne nové, značne revolučné poznatky v oblasti softvérového inžinierstva. Ciele projektu tak boli naplnené nad očakávania. Finančný dar bol použitý na úhradu cestovného a ubytovania.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 100 € Daniela Richterová Študentku prvého ročníka MA štúdia na King's College London, Department of War Studies podporil projekt na 3-týždňovom terénnom výskume v Izraeli a Západnom brehu (palestínske územia). Výskum sa zameriaval na zber informácií a svedectiev pre diplomovú prácu, ktorá analyzuje dôvody zlyhania izraelsko-palestínskych rokovaní v Camp Davide v roku 2000 a jeho dôsledky. Finančný dar bol použitý na uhradenie cestovného, ubytovania a stravy.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Mojmír Prídavok Študent sa zúčastnil 6-mesačného študijno-výskumného pobytu vo výskumnom laboratóriu Webatelier. Ako študent na talianskej univerzite Politecnico di Milano sa dostal do kontaktu s riaditeľom výskumného laboratória Webatelier.net prof. Lorenzo Cantoni, s ktorým sa dohodli na spolupráci na projekte web2rism. Tento projekt prináša najmodernejšie IT technológie do oblasti cestovného ruchu. Finančný dar bol použitý na úhradu ubytovania a cestovného.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 200 € Michal Šimko Študent prvého ročníka doktorandského stupňa na Vienna University of Technology, Faculty of Electrical Engineering and Information Technology bol na základe predchádzajúcej spolupráce s profesorom Dake Liu z Linköping University, ktorý je uznávaná autorita na poli implementácie algoritmov pre DSP (Digital Signal Processor), pozvaný počas leta zúčastniť sa na vedeckom projekte. V rámci tohto projektu navrhoval a implementoval LTE (Long Term Evolution, systém mobilnej komunikácie štvrtej generácie) algoritmy pre paralelnú platformu ePuma. Podarilo sa mu splniť hlavný cieľ projektu, ktorým bolo zvýšenie technických kompetencií. Finančný dar bol využitý na zaplatenie ubytovania, cestovného, poistenia a študijných materiálov.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 840,73 € Daniel Ranuša Prvotný zámer- štúdium manažmentu korporácií bol do značnej miery naplnený vďaka zaujímavému zloženiu predmetov a vyučujúcimi, ktorí boli častokrát významnými osobnosťami ekonomického života Francúzska. Druhotný zámer- výskum vplyvu korporácií na trvalo udržateľnú prosperitu v stredoeurópskom regióne bol vplyvom spoznania nových skutočností pozmenený. Po konzultáciách a odporúčaniach zameral študent svoju pozornosť na výskum burzových špekulácií s akciami nanotechnických spoločností. Tento výskum priniesol veľmi zaujímavé výsledky, za ktoré bol ohodnotený maximálnym počtom bodov. Finančný dar bol použitý na úhradu školného, poistenia, ubytovania, cestovného a študijných materiálov.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 550 € Dominika Bojová Hlavný cieľ študijno-výskumného pobytu bolo zameranie sa predovšetkým na získanie nových skúseností v oblasti tvorby a realizácie výskumných projektov na úrovni akademickej i praktickej špecifiky v oblasti cestovného ruchu. Tento hlavný cieľ doktorandka naplnila, pretože mohla spolupracovať na dvoch významných výskumných projektoch určených pre prax, a to vo všetkých fázach výskumu. Podieľala sa aj na ďalších výskumných úlohách, zúčastnila sa mnohých zaujímavých prednášok a prezentácií, ktoré jej rozšírili obzory a taktiež sa venovala písaniu svojej dizertačnej práce. Finančný dar bol použitý na uhradenie ubytovania letenky.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 900 € Michal Kotrbčík Doktorand sa zúčastnil šesťtýždňového pobytu na Ljubljanskej Univerzite v Slovinsku, kde riešil otvorené problémy z diskrétnej matematiky s prof. T. Pisanskim. Okrem samotného riešenia problému sa počas pobytu zúčastňoval pravidelných seminárov a prednášok z blízkych oblastí. Predniesol tiež tri prednášky vlastných výsledkov. Finančný dar bol použitý na uhradenie cestovného a ubytovania.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € Alexandra Ďurčová Doktorandka absolvovala študijno-výskumný pobyt v letnom semestri 2011 v Centre of Anthropology and Mind (CAM) na Univerzite v Oxforde. Hlavným cieľom pobytu bolo hlbšie prepracovávať problematiku jej PhD projektu v prostredí mnohých špecialistov v oblasti kognitívnych vied o náboženstve, systematický tréning v experimentálnych výskumných metódach a celkový osobnostný rast. Tieto ciele sa podarilo naplniť. V rámci pobytu absolvovala aj seminár Quantitative research methods pre vylepšenie zručností v štatistike a rôzne ďalšie prednášky pozvaných hostí, ktoré univerzita ponúkala. Absolvovala tiež trojmesačný kurz Advanced Communication skills pre zlepšenie sa v jazyku. Finančné prostriedky boli použité na uhradenie školného a ubytovania.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 500 € Matej Vakula Študentovi sa podarilo úspešne ukončiť posledný ročník štúdia na Massachusetts college of art and design v Bostone. Zrealizoval študentský umelecký projekt, ktorý bol na konci školského roka zavŕšený spoločnou skupinovou študentskou výstavou v Godine Family Gallery. Jednalo sa o umelecký projekt – multimediálnu interaktívnu umeleckú inštaláciu s globálnym politickým kontextom. Počas štúdia získal okrem technických zručností súvisiacich s vizualizáciou dát, aj nové estetické, filozofické, aj sociálne poznatky, čo je pre umelca v dnešnej dobe nesmierne cenné. Finančný dar bol použitý na úhradu školného.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 300 € Ľubica Adamčíková Doktorandka počas pobytu v Taipei na Taiwane mala možnosť zrealizovať svoj kvantitatívny výskum, ktorý bol realizovaný formou dotazníkov, a tiež kvalitatívne spracovanie ľudových rozprávok, v ktorých analyzovala rodové stereotypy, a tým potvrdila jeden zo vznikov týchto stereotypov. Jej pobyt bol v každom ohľade úspešný a všetky ciele naplnené. Mala možnosť spolupracovať s profesormi na Taiwanskej univerzite, umožnili jej študovať v knižnici Taipeiskej národnej univerzity, v ktorej našla a spracovala materiál potrebný pre jej dizertačnú prácu. Mala tiež možnosť spolupracovať na konferencii Sochoow university, kde vystúpila so svojim príspevkom týkajúcim sa rodových stereotypov v slovenských ľudových rozprávkach. Finančný dar bol použitý na úhradu letenky, poistenia, ubytovania, výskumné účely, stravu a očkovanie.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 000 € Peter Černák Študent hodnotí tento projekt ako veľmi úspešný. Úspešne absolvoval všetky povinné a voliteľné predmety s výborným študijným výsledkom. Absolvoval tiež extracurriculárny kurz pre najlepších študentov magisterského programu Finance and Investments. Aktívne sa zapájal do seminárov a workshopov organizovaných komerčnými firmami. Úspešne zložil CFA Level I- profesnú certifikačnú skúšku so zameraním na financie a investovanie. Podarilo sa mu tiež získať pracovnú pozíciu v nadnárodnej bankovej skupine pôsobiacej v regióne strednej a východnej Európy. Finančný dar bol použitý na úhradu ubytovania, cestovného, poistenia a literatúry.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 700 € Nóra Szikorová Projekt podporil doktorandku v zúčastnení sa zahraničného študijného pobytu na Univerzite Fudan v Šanghaji. Absolvovala tam intenzívny kurz čínskeho jazyka, konzultácie s profesormi a odborníkmi v oblasti medzinárodných hospodárskych vzťahov, priamych zahraničných investícií a svetovej ekonomiky, venovala sa výskumu a písaniu dizertačnej práce a pravidelne navštevovala univerzitnú a šanghajskú knižnicu. Semestrálny jazykový pobyt v Číne hodnotí vzhľadom na jeho užitočnosť a prevedenie vysoko pozitívne. Finančné prostriedky boli použité na uhradenie školného, víz a ubytovania.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 125,5 € Marián Šimko Študent sa v rámci projektu zúčastnil Svetového počítačového kongresu (WCC; World Computer Congress) v austrálskom Brisbane, ktorý sa konal v dňoch 20.-24.9.2010. Projekt bol úspešný, boli naplnené všetky ciele, ktoré boli stanovené. Multiplicita konferencií, prepojenie výskumu a vzdelávania a nadnárodný charakter kongresu boli zdrojom cenných skúseností a poznatkov, obzvlášť v oblasti elektronického vzdelávania podporovaného webom, ktoré študent uplatnil a uplatňuje nielen pri riešení dizertačného projektu, ale bude aj naďalej uplatňovať v ďalšom pôsobení vo výskume na Slovensku. Finančný dar bol použitý na úhradu cestovného.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 000 € Barbora Brezňáková Študentka sa zúčastnila filmového kurzu na New York Film Academy, svetovo známej filmovej škole, ktorá poskytuje skvelý základ mladým filmárom z celého sveta. NYFA je zameraná veľmi exaktne na zvládnutie filmového remesla, pochopenie filmového jazyka a nadobudnutie konktrétnych zručností. Aj napriek tomu, že kurz bol krátkodobý, takáto forma štúdia je veľmi efektívna a priniesla jej veľa poznatkov a naozaj reálnych skúseností pri práci. Participovala tiež n a profesionálnom shootingu pre reklamnú agentúru a získala množstvo profesionálnych kontaktov. Finančný dar bol použitý na úhradu školného, cestovných nákladov a nájmu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 000 € Elena Liptáková Študentka absolvovala výskumnú stáž v čase od 15.9. - 12.11. 2010 na Steinbeis University Berlin. Zaoberala sa tam témou- Rast významu spoločenskej zodpovednosti firiem (CSR) v medzinárodnom podnikaní, viedla mnoho konzultácii s Dr. Felicitas Mocny, ktorá je vedúcou Institute Responsibility Management v Berlíne. Zúčastnila sa tiež medzinárodnej konferencie o CSR realizovanej Humbolt-Universität zu Berlin. Dar bol použitý na úhradu učebných a výskumných materiálov, ubytovania, stravy, poistenia a cestovného.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € Ján Lazur Absolvent získal špecializáciu v odbore "obchodné právo" študijného programu LL.M., ktorý absolvoval na právnickej fakulte Cambridgeskej univerzity. Počas svojho pobytu bol v kontakte s viacerými významnými profesormi a zúčastňoval sa ich prednášok. Zároveň sa venoval aj zdokonaľovaniu svojich vedomostí o právnej lingvistike. Vedomosti nadobudnuté štúdiom na Cambridgeskej univerzite sa bude usilovať využiť pri rozvoji slovenskej právno-aplikačnej praxe a neskôr aj na akademickej úrovni. Finančný príspevok bol použitý na čiastočnú úhradu školného a ubytovania.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 500 € Juraj Špilda Projekt podporil študenta v absolvovaní študijného pobytu na Cass Business School, ktorá je súčasťou City University London, s cieľom začať doktorandské štúdium v odbore Financie, so zameraním na finančnú matematiku. Prvý rok štúdia ukončil s vyznamenaním. Okrem samotného štúdia absolvoval všetky semináre organizované pre vedcov z oddelenia financií na Cass Business School, kde prezentujú svoj najnovší výskum zo všetkých oblastí financií vedci zo škôl z celého sveta a odborníci z organizácií ako sú investičné banky atď. Finančný dar bol použitý na čiastočnú úhradu nákladov na ubytovanie.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 333 € Združenie Teatro Tatro Zázračný divadelný automat Cieľom projektu bola realizácia divadelného predstavenia "Zázračný divadelný automat", ktorým sa predkladateľ uchádzal o účasť na Kultúrnej olympiáde (KO) vo Vancouveri počas ZOH 2010 a odohratie predstavení počas tohto výnimočného kultúrneho podujatia. Teatro Tatro získalo realizáciou prvej fázy projektu (výroba maringotky) nový variabilný hrací priestor, ktorý môže bez problémov prísť za svojim divákom. "Zázračný divadelný automat" je mobilná divadelná scéna. Primárne je projekt určený na pouličné, exteriérové priestory. Súbor odletel do dejiska KO a ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri 5.2.2010. Počas nasledujúcich 21 dní odohral 49 predstavení na rôznych miestach a v rôznych častiach Vancouveru a vo Whistleri. Vystúpenia súboru sa stretli s nadšenými ohlasmi divákov- návštevníkov olympijských hier i obyvateľov Vancouveru a Whistleru. "Zázračný divadelný automat" reprezentoval nielen Slovensko ale aj Európu, a to s veľkým úspechom.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 333 € GUnaGU Modelky 2 Projekt podporil činoherné predstavenie divadla GUnaGU, Modelky 2. Modelky 2 sú pokračovaním jednej z divácky najúspešnejších a najnavštevovanjších hier v 25-ročnej histórii divadla GUnaGU. Divákov čaká ironický pohľad do života medzinárodných celebrít, svetové hity v podaní Tiny, Lucie Molnárovej a Tomáša Palondera, piesne sa striedajú s činohernými scénami a módnymi vstupmi reálnych modeliek a videoprojekciou, to všetko dizajnované čiernym humorom made in GUnaGU. Od tohto predstavenia si divadlo sľubuje opäť veľkú divácku návštevnosť. Finančný dar bol použitý na honoráre za naštudovanie hry, tlač propagačných materiálov a za manažment premiéry a mediálnej kampane.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 333 € GUnaGU John Lennon je mŕtvy a ja sa tiež necítim najlepšie Zámerom projektu bolo predstaviť verejnosti novú slovenskú pôvodnú hru, realizovanú v podmienkach alternatívneho divadla a napomôcť rozvoju slovenskej drámy. Projekt sa uskutočnil pri príležitosti 30. výročia úmrtia speváka Johna Lennona. V projekte bola realizovaná- inscenovaná divadelná hra Viliama Klimáčka John Lennon je mŕtvy a ja sa tiež necítim najlepšie. Hra je čiernou komédiou o hudbe a odovzdaní sa jej. Kladie otázky: ako je možné, že tak pozitívna energia, aká vyžaruje z piesní Beatles, dokázala niektorých jedincov priviesť až k vražde, ako napr. Charlie Mansona? Aj vďaka načasovaniu projektu bol oň mimoriadny divácky a mediálny záujem.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 1 660 € Divadlo Jonáša Záborského Prešov Vytvorenie a zaradenie rozprávky Traja tučniaci do repertoára DJZ Zámerom projektu bolo úsmevnou a poučnou formou prerozprávať biblický príbeh v spracovaní súčasného nemeckého autora Ulricha Huba a tým priblížiť možnosti divadelného umenia deťom, ale aj ich rodičom a pedagógom. Zároveň bol naplno využitý potenciál divadelného umenia aj v oblasti výchovy a vzdelania. Podarilo sa naplniť cieľ projektu a zaujať detského diváka, aj rodičov a pedagógov a vytvoriť rodinné predstavenie, ktoré v sebe spája poučenie aj zábavu.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 319 € Divadlo z pasáže Divadelná sezóna 2010/2011 Projekt podporil domáce aj zahraničné aktivity Divadla z pasáže. Najdôležitejšou činnosťou je skúšanie a hranie divadelných inscenácií. Divadlo sa ďalej venuje aj organizácii workshopov a školení. Kontinuálnou workshopovou činnosťou dáva divadlo možnosť rozvíjať zručnosti ďalších inštitúcií a ľudí, ktorí pracujú s komunitami, ale aj študentom a širokej verejnosti. Účelom projektu bolo naštudovanie a uvedenie detskej autorskej inscenácie Petra Vrťu- Mechúrik Koščúrik, ktorá je určená najmenším divákom. V rámci projektu sa uskutočnilo aj niekoľko ďalších predstavení a alternovanie divadelnej inscenácie Chránené územia.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 638 € Divadlo J.G. Tajovského Divadelná sezóna 2010/2011 Divadlo J. G. Tajovského vo Zvolene uviedlo 18. februára 2011 premiéru hry Traja muži na nesprávnej adrese, ktorá bola v poradí 404. v histórii divadla. Výnimočnosť tejto hry spočíva v tom, že ponúka inteligentný humor, vynikajúco vypointované situácie, detektívne napätie a skvelé herecké charaktery. Bravúrne a inteligentne napísaná komédia oslovila divákov i tým, že neponúka divákom len zábavu, ale aj kvalitný humor a príležitosť na zamyslenie sa. Filozofuje o mnohých aspektoch života a približuje trojicu rozdielnych mužov. V hre účinkujú výrazní zvolenskí predstavitelia.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 638 € Divadlo A. Bagara Dušan Mitana - "Koniec hry" - dramatizácia kriminálneho románu Inscenácia KONIEC HRY je dramatizáciou kultového kriminálneho románu Dušana Mitanu z obdobia 80. rokov 20. storočia. Je nielen jedným z nových titulov divadelnej sezóny DAB v Nitre 2010/2011, s názvom DIVADLO VAŠICH PRÍBEHOV, ale tiež novým divadelným žánrom (kriminálka), ktorým sa obohatil repertoár nitrianskeho divadla. Premiéra inscenácie bola 12.11.2010 o 18.30 h. vo Veľkej sále DAB v Nitre, za bohatej účasti odbornej verejnosti (kritikov) a médií.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 638 € Mestské divadlo Žilina David Mamet: Sexuálna perverzia v Chicagu - naštudovanie a premiérové uvedenie inscenácie Hlavným zámerom projektu bolo naštudovať inscenáciu hry Davida Mameta Sexuálna perverzita v Chicagu a premiérovo ju na Slovensko uviesť profesionálnou divadelnou scénou. Tento zámer bol naplnený. Sexuálna perverzita v Chicagu je kontroverzná, provokatívna a štipľavo vtipná čierna komédia o (ne)hľadaní lásky, sexe, medziľudských vzťahov a prázdnote, ktorá je v nás a okolo nás. Inscenácia má iba štvorčlenné obsadenie a účinkujú v nej výhradne členovia umeleckého súboru Mestského divadla Žilina, ktoré je jedným z najmladších profesionálnych hereckých súborov na Slovensku. Inscenácia hry mala slovenskú premiéru 12.novembra 2011 vo Veľkej sále Mestského divadla Žilina.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 638 € Divadlo Jána Palárika Pôvodná slovenská tvorba - Benjamín Škreko - Parva Roma Inscenácia Parva Roma je z hľadiska formy návratom ku kabaretu s pesničkami, ktoré sú hrané i spievané mladým hereckým kolektívom. Inscenácia by mala predovšetkým mladým návštevníkom divadla priblížiť atmosféru starej Trnavy a jej históriu, ale tiež ich upozorniť na súčasné, nie vždy tolerantné správanie ich rovesníkov. Toto všetko je naservírované prostredníctvom originálneho humoru autora a v netradičnom spracovaní. Popri pesničkách a humore tu nechýba aj obľúbená trnavčina či neodmysliteľný futbal a jeho fanúšikovia.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 6 638 € Štátne divadlo Košice Podpora činohernej premiéry Čakanie na Turka Štátne divadlo Košice pripravilo slovenskú premiéru hry Andrzeja Stasiuka Čakanie na Turka. Premiéra predstavenia sa uskutočnila 28.januára 2011 na Malej scéne Štátneho divadla Košice. Ide o prvé uvedenie tohto autora v slovenskom divadle vôbec. O význame tejto udalosti svedčí aj návšteva poľského veľvyslanca i samého autora na premiére v Košiciach. Inscenácia sa stala ďalším titulom v repertoári činohry ŠD Košice, ktorý je určený pre dospelého diváka a dospievajúcu mládež.
Rozvoj a ochrana duchovných hodnôt 3 319 € Divadlo Astorka Festival Astorka 2010 Festival Astorka sa uskutočnil už šiestykrát v poradí, na pôde Divadla ASTORKA Korzo "90. V roku 2010 prijali pozvania divadlá z Nórska, Čiech, Poľska, Maďarska, Srbska, Slovenska a samozrejme sa predstavila aj hosťovská Astorka. Súčasťou programu boli divadelné inscenácie, výstavy, koncerty slovenských umelcov. Všetky podujatia sa uskutočnili podľa plánovaných termínov, boli výborne navštevované a mali obrovský úspech.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 51 612 € Easton group s.r.o Knižná Edicia Nadácie Tatra banky Nadácia Tatra banky priniesla do knižníc slovenských univerzít aj v roku 2010 štyri nové tituly v celkovom náklade 8 000 kusov. Knihy sú kvalitne preložené aj editované a sú určené študentom a profesorom ako „nadstavba“ kvalitnej odbornej literatúry na prehĺbenie vyučovacieho procesu. Zabezpečenie dostatku aktuálnej a kvalitnej literatúry považujeme za elementárnu pomoc, ktorou môžeme pomôcť zlepšiť kvalitu a úroveň výučby na vysokých školách. Naším zámerom je vybrať knihy, ktoré určujú trendy vo vzdelávaní a priniesť tituly, ktoré budú aj komerčne úspešné, avšak najmä obohacujúce vzdelávací proces. Knihy boli venované ako knižný grant na slovenské vysoké školy a univerzity a boli vybraté spolu s expertmi a ľuďmi pôsobiacimi v zahraničí v oblasti vzdelávania. Hugh MacArthur, Orit Gadiesh: Private Equity- Lekcie a ponaučenia platné pre akúkoľvek firmu. Oded Shenkar: Imitátori- Ako šikovné firmy využívajú imitáciu na získanie strategickej výhody. Marc Effron, Miriam Ort: Rýchly talent manažment - Revolučný HR prístup ako stručne zanalyzovať schopnosti pracovníkov. Kellie A. McElhaney: Dobrý biznis- Strategická príručka o tom, ako zladiť program Corporate Responsibility so značkou firmy.
Poskytovanie sociálnej pomoci 7 190 € Človek v ohrození- pomoc postihnutým povodňami. Združenie Človek v ohrození vyhlásilo 8.júna 2010 verejnú zbierku SOS Povodne na pomoc obyvateľom Slovenska postihnutým povodňami. V dôsledku silných dažďov z konca mája a začiatku júna boli zaplavené obydlia, poškodené mosty i železničné trate, stavky ľudí bolo nutné evakuovať. Medzi najviac postihnuté oblasti patrili Nitriansky, Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj. V rámci projektu zvýšenia humanitárnych kapacít ČvO bol doškolený 1 pracovník na plný úväzok. Finančné prostriedky boli použité na plat manažéra, príspevok na školiace aktivity a informačné stretnutia v regiónoch a príprava informačných materiálov
Poskytovanie sociálnej pomoci 3 500 € Lucia Bartková Finančné prostriedky boli použité na povrchovú opravu poškodených stien v rodinnom dome zničeného záplavou zo dňa 4.6.2010. Urobilo sa sekanie stien, aby sa odstránila poškodená omietka vo všetkých izbách do výšky zhruba 1,5 metra. V pivnici sa osekali celé steny, nakoľko bola celá pod vodou. Následne sa vyhotovili vápennocementové omietky na všetkých poškodených miestach vo vo všetkých miestnostiach. Spevnili sa steny aj sieťkami, aby nedochádzalo k samovoľnému odpodávaniu omietky v spodnej časti steny. V celom dome bolo potrebné vyhotoviť náter, aby sa tak ukončila povrchová úprava stien. Zároveň sa z poskytnutého daru urobil povrchový náter fasády domu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 176 € Univerzita Komenského v Bratislave Kvantitatívne metódy v meraní trhových a kreditných rizík Cieľom projektu bolo zakúpenie fakultnej licencie SAS Credit Scoring a odbornej literatúry. Zámerom bolo zlepšiť výučbu kvantitatívnych metód (matematických a štatistických) pomocou systému Mathematica na bakalárskom stupni štúdia. Pomocou SAS Risk Dimensions a SAS Credit Scoring na dobu 1-3 roky vyučovať metódy pre analýzu trhových a kreditných rizík už zavedených voliteľných predmetoch Analýza trhových rizík finančných inštrumentov a Analýza kreditných rizík finančných portfólií. Cieľom výučby náročnejších kvantitatívnych metód je lepšia nadväznosť školy na prax. Finančný dar bol použitý na kúpu licencie SAS Credit Scoring a odbornej literatúry.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 396,78 € Ekonomická univerzita v Bratislave VET zóna Projekt "VET zóna" je aktivita, ktorou Národohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave chcela prispieť k skvalitneniu a zatraktívneniu vyučovacieho procesu predmetu Všeobecná ekonomická teória (VET). Tento predmet je nosným pilierom fakulty a tvorí základ pre výučbu ďalších ekonomických predmetov. Navrhovaná iniciatíva si za svoj primárny cieľ stanovila využitie nových elektronických foriem vzdelávania a tvorbu moderných doplnkových vzdelávacích materiálov pre študentov. Súčasťou projektu bolo ich online sprístupnenie v internetovom prostredí programu Moodle, ich rozšírenie o aktuálne hodnoty najznámejších indikátorov hodnotenia ekonomického vývoja v domácich i zahraničných krajinách, previazanie s rozmanitými publikáciami a článkami objasňujúcimi a vysvetľujúcimi problémové časti ekonomickej teórie a rozpracovanie príkladov z reálneho ekonomického prostredia. Študenti týmto spôsobom mohli lepšie preniknúť do jednotlivých oblastí ekonomickej teórie. Nadobudnuté poznatky si zároveň overili aj pri riešení praktických úloh, ktoré môže vyučujúci prostredníctvom programu okamžite vyhodnotiť. Finančný dar bol použitý na tvorbu edukatívneho informačného systému a ocenenia.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 820,88 € Ekonomická univerzita v Bratislave Podpora kvality vzdelávania v oblasti účtovníctva a audítorstva Projekt bol zameraný na zvýšenie hodnoty vysokoškolského vzdelávania študentov študijného odboru "Účtovníctvo a audítorstvo", a to cez skvalitnenie obsahu vzdelávania, zatraktívnenie formy vytvorením platformy pre aktívny e-learning a zvýšením miery profesnej akceptácie absolventov. Finančné prostriedky boli použité na nákup odbornej literatúry, softvéru a na účastnícky poplatok na konferenciu EAA 2010 pre vyučujúceho.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 000 € Univerzita Komenského v Bratislave Letná škola: Modely modernej fyziky V dňoch 12.-19. septembra prebehla veľmi úspešne Letná škola teoretickej fyziky s názvom Modely modernej fyziky, ktorá sa konala vo Svite v zariadení "Skala" s prednáškovou sálou. Toto podujatie bolo štvrtým ročníkom letných škôl z teoretickej fyziky. Zúčastnilo sa na ňom 35 účastníkov z bratislavských a pražských vysokých škôl, z toho bolo 5 prednášajúcich a 30 študentov. Podujatie malo už v minulosti veľmi priaznivý ohlas a podobne aj tento ročník možno prehlásiť za veľký úspech. Ciele projektu boli v plnom rozsahu naplnené. Finančný dar bol použitý na stravu, ubytovanie a odmeny organizačného tímu.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 3 750 € Ekonomická univerzita v Bratislave Inovácia výučby predmetu Financie a mena prostredníctvom e-learningu Študenti získali poznatky prostredníctvom modernej formy výučby e-learning, ktorá pozitívne vplývala na úsporu času študentov a umožnila interaktívnu komunikáciu študent- pedagóg. Aplikáciou a využívaním e-learning výučby boli podporené individuálne štúdium a tvorivosť študentov. V spolupráci so študentmi denného a externého štúdia, ktorí zhodnotili vhodnosť štruktúry obsahu a flexibility jednotlivých modulov z pohľadu študenta, boli upravené študijné materiály pre zvýšenie kvality procesu výučby. Prednášali študentom erudovaní vysokoškolskí pedagógovia zo zahraničných univerzít a z bankovej praxe. Finančné prostriedky boli použité na úhradu cestovného, e-learning, nákup literatúry a administratívne náklady.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 5 000 € Technická univerzita v Košiciach Ekonomická fakulta Katedra regionálnych vied a manažmentu Policy-Making and Politics at the Local Level Hlavným cieľom projektu bolo vypracovať program zameraný na interdisciplinárne uchopenie problematiky tvorby politiky v podmienkach lokálnej územnej samosprávy so špeciálnym zameraním na krajiny strednej, východnej a juhovýchodnej Európy. Tento program bol následne poskytnutý v rámci formátu, ktorý sa označuje ako letná škola. Zámerom projektu "Policy-Making and Politics at the Local Level" (POL-LOC) bolo predstaviť problematiku tvorby politiky na lokálnej úrovni v čo najširšom kontexte a umožniť študentom z rôznych krajín a z rôznych odborov, aby si prostredníctvom výmeny vlastných poznatkov, vedomostí a skúseností uvedomili a pochopili interdisciplinárnosť tohto spoločensko-politického a ekonomického fenoménu. Na letnej škole, ktorá bola hlavným výstupom tohto projektu, sa zúčastnili študenti ekonómie, manažmentu, verejnej správy, politológie, verejnej politiky, sociológie, humánnej geografie a územného plánovania z piatich krajín EÚ (celkovo pôjde o študentov 16 rôznych univerzít). Ciele projektu boli naplnené. Finančný dar bol použitý na personálne a materiálové náklady- nákup literatúry.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Technická univerzita v Košiciach eSkills4biz Hlavným cieľom projektu " eSkills4biz" bolo získanie nákupných zručností študentov týkajúcich sa e-obstarávania. Tento cieľ bol dosiahnutý pomocou praktickej práce s e-aukciami na cvičeniach, a prostredníctvom priblíženia najmodernejších obstarávacích procesov v praxi zahraničnými odborníkmi cez video-prednášky. V rámci cvičení bolo cieľom projektového tímu upraviť existujúci, doposiaľ nevyužívaný, e-aukčný systém na fakulte tak, aby si študenti reálne vyskúšali priebeh e-aukcií a pochopili ich behavioristické princípy. V rámci video-prednášok študenti, ale i širšia odborná verejnosť, získali prehľad o súčasných metódach využívaných v elektronickom obchodovaní a o príkladoch ich využitia na základe skúseností prednášajúcich zo zahraničia. Posledným cieľom projektu bolo vytvorenie internetového portálu, ktorý by zhromažďoval video-prednášky, rozhranie pre vstup do cvičných e-aukcií a možnosť diskusie na odborné otázky pre akademickú, ale i odbornú verejnosť. Finančný dar bol použitý na úhradu mzdových nákladov a nákup tovarov a služieb (poštovné, kancelárske, externý hosting).
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 000 € Slovenská technická univerzita v Bratislave Ústav manažmentu Zvyšovanie finančnej gramotnosti študentov FEI a FIIT STU v Bratislave Cieľom projektu bolo zvýšenie finančnej gramotnosti študentov FEI a FIIT STU v Bratislave v oblasti osobných a firemných financií v rámci výučby predmetov Bankovníctvo a burzy a Finančný manažment a zvýšenie úrovne vzdelávacieho procesu na týchto predmetoch. Riešitelia projektu spracovali pre výučbu prípadové štúdie zamerané na rozhodovanie sa záujemcov o vybrané finančné produkty v podmienkach obmedzených osobných a firemných financií, ktoré riešili spolu so študentmi na cvičeniach. Študenti sa tak aktívne zúčastňovali riešenia problémov z oblastí osobných a firemných financií, s ktorými sa môžu v budúcnosti stretnúť, čím si zároveň zvyšovali svoju finančnú gramotnosť. Spolu so študentmi vytvorili riešitelia e-learningovú podporu výučby uvedených predmetov, v rámci ktorej pracovali študenti na rôznych projektoch. V priebehu riešenia projektu bolo pre študentov zabezpečených niekoľko prednášok k témam finančnej gramotnosti a financovania malého a stredného podnikania. Z finančného daru bol uhradený projektor, materiál, odborná literatúra a odmeny pre študentov.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 000 € Ekonomická univerzita v Bratislave Podnikovo hospodárska fakulta Modernizácia procesu výučby predmetu Financie a mena Zámerom projektu bolo pokračovanie v modernizácii výučby predmetu Finacie a mena využívaním eLearning metódy pre potreby aktívneho a permanentného vzdelávania a v rámci neho bol dôraz kladený najmä na kapitoly Verejné financie a Sociálne zabezpečenie s dôrazom na Dôchodkové poistenie. Študenti získali poznatky prostredníctvom modernej formy výučby e-learningu, ktorá pozitívne vplývala na úsporu času študentov a umožnila interaktívnu komunikáciu študent-pedagóg. Aplikáciou a využívaním e-learning výučby podporili individuálne štúdium a tvorivosť študentov. Riešitelia kládli dôraz na všetky štyri zložky eLearningu, pretože len ich vyváženou aplikáciou sa dosiahne požadovaný synergický efekt. Riešením projektu chceli dosiahnuť nutnú modernizáciu a komplexné zabezpečenie výučby predmetu Financie a mena formou eLearningu s cieľom kompatibility výučby s renomovanými univerzitnými pracoviskami v EÚ. Okrem predmetu bol aktualizovaný nielen o poznatky z bankovej praxe, ale aj praxe Sociálnej poisťovne na Slovensku a v krajinách EÚ. Realizáciou uvedených aktivít zvýšili úroveň kvality pedagogického procesu v povinnom predmete Financie a mena, čo má pozitívny vplyv na postoj a motiváciu študentov k aktívnemu osvojovaniu poznatkov ako aj k pravidelnému a systematickému štúdiu. Finančný dar bol použitý na úhradu cestovného, ubytovania, stravy, konferenčných poplatkov a nákup literatúry.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 514 € Slovenská technická univerzita Bratislava Materiálovo technologická fakulta Ekonomické vzdelávanie pre prax s online podporou Cieľom projektu bolo prepojenie teoretických poznatkov ponúkaných študentom v rámci výučby ekonomických predmetov s podmienkami praxe, v ktorých manažér, príp. podnikateľ vykonáva svoje úlohy. V rámci projektu sa zrealizoval nákup ekonomického softvéru EKONOMIX a kurz pre používateľov programu POHODA Podvojné účtovníctvo I a II pre 2 vyučujúcich, pričom školskú verziu softvéru POHODA poskytuje výrobca zadarmo. Oba softvérové produkty sa viazali na výučbu predmetov vyučovaných v zimnom semestri, boli nainštalované na 10 počítačov v osobitne vyčlenenej počítačovej miestnosti v sídle fakulty. V rámci predmetu Podnikové hospodárstvo II a Účtovníctvo bola v miestnosti realizovaná v jednom týždni semestra výučba - predstavenie softvéru a základy práce s ním tak, aby študenti mohli v nasledujúcich týždňoch využívať softvér na riešenie svojich individuálnych úloh v rámci riešenia semestrálnych prác. Podporené aktivity projektu boli splnené v plnom rozsahu. Finančné prostriedky boli použité na úhradu demonštračnej verzie softvérov sady EKONOMIX a zaobstaranie kurzu pre používateľov programu POHODA.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 4 950 € Slovenská technická univerzita v Bratislave Ústav Manažmentu Príprava a rozvoj predmetu European Challenge Programme Projekt bol zameraný na prípravu a rozvoj predmetu "European Challenge Programme" prostredníctvom medzinárodného programu EREC (The European Real Estate Challenge), ktorého cieľom je hlavne poskytnúť študentom inovatívne vzdelávanie v oblasti realitného trhu a nehnuteľností. Medzinárodná študentská súťaž projektu EREC 2011 prebiehala od 8.1.2011 do 21.1.2011 a zúčastnili sa jej 4 študenti Ústavu Manažmentu STU. Počas štúdia a príprav na súťaž pripravili študenti podklady pre ďalších študentov na tému Space Planning Techniques vo forme sprievodcu danou problematikou a plagátu. Finančný dar bol použitý na cestovné náklady, ubytovanie, vydanie publikácie a literatúru.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 900 € Univerzita Komenského v Bratislave Fakulta managementu Katedra stratégie a podnikania Podpora kvality vzdelávania prostredníctvom prípadových štúdií Hlavným cieľom projektu bolo vypracovanie prípadových štúdií na základe výskumu realizovaného pedagógmi Fakulty managementu UK v podmienkach firiem pôsobiacich na Slovensku, resp. blízkych slovenskému podnikateľskému prostrediu, čo prispeje k rozšíreniu poznatkov a interaktivity študentov a zvýšeniu pripravenosti absolventov prepojením získaných teoretických poznatkov na podmienky praxe. Hlavným výstupom je publikácia, ktorej obsahom je 7 prípadových štúdií, ktoré sa orientujú na aktuálne prípady malých a stredných firiem. Problémovo je zameraná na personálny manažment, marketingový manažment, strategický manažment, hodnotový manažment, finančný manažment. Z finančného daru bola hradená tlač publikácií a nápoje na workshopy.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 5 000 € Ekonomická univerzita v Bratislave Národohospodárska fakulta Katedra hospodárskej politiky Moderné Mikroekonomické teórie v anglickom jazyku Cieľom projektu bolo zvýšenie kvality výučby "Mikroekonomickej teórie" pre doktorandských študentov na Národohospodárskej fakulte (NH) Ekonomickej univerzity v Bratislave tak, aby bola porovnateľná s kvalitou na renomovaných univerzitách v Západnej Európe a v Severnej Amerike. V rámci projektu boli uskutočnené nasledujúce aktivity: 1. nábor prednášateľa- Peter Katuščák, ktorý v súčasnosti pôsobí na inštitúte CERGE-EI v Prahe a má skúsenosti s modernou podobou kurzu mikroekonómie. 2. na základe konzultácií s prednášajúcim bol zostavený sylabus kurzu. 3. Výučba: prednášková časť kurzu pozostávala z troch dvojdňových vyučovacích blokov. Počas každého dňa sa uskutočnilo 6 vyučovacích hodín prednášok. Ďalej sa uskutočnili aj konzultácie a kurz bol ukončený záverečným testom. Študenti , ktorí sa zúčastnili výučby získali certifikát. Finančný dar bol použitý na mzdu a cestovné prednášateľa.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 1 600 € Ekonomická univerzita v Bratislave Podnikovo hospodárska fakulta EUKEPASS Hlavným cieľom projektu EUKEPASS bolo zvýšiť kvalitu vyučovacieho procesu vytvorením efektívnej a dlhodobo udržateľnej komunikačnej platformy na Podnikovohospodárskej fakulte v KE, ktorá umožnila interaktívnu komunikáciu medzi študentmi PHF a spolupracujúcimi podnikmi pri zabezpečovaní študentskej praxe. Tento cieľ sa podarilo v plnej miere naplniť. V súčasnosti je v rámci komunikačnej platformy EUKEPASS zaregistrovaných 8 podnikov, s ďalšími piatimi podnikmi sú v úzkom kontakte. V blízkom čase dôjde k zvýšeniu počtu partnerských podnikov v rámci platformy. Tieto podniky zamestnávajú vyše 5000 ľudí, čo pre nich predstavuje výzvu aj záväzok zároveň, aby na projekte pracovali čo najlepšie. K spusteniu platformy došlo koncom júna 2011. V auguste a septembri 2011 sa na komunikačnej platforme uskutočnili viaceré zmeny, ktoré si dali za cieľ zatraktívniť komunikačnú platformu medzi študentmi. Inovovali spôsob komunikácie medzi podnikmi a študentmi, za účelom zrýchlenia a zefektívnenia ich spoločnej komunikácie. Medzi študentmi vyvolali záujem o riešenie otázok praktických znalostí a zručností. Finančný dar bol použitý na vytvorenie komunikačnej platformy EUKEPASS, jej administráciu, prispôsobovanie a úpravu.
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 765,65 € Vaculik Advertising dotlač POS
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 525,65 € Vaculik Advertising BEM
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 416,5 € Vaculik Advertising banner Knižná edícia NTB
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 6 211,8 € Vaculik Advertising kampaň GP VV
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 1 404,53 € Vaculik Advertising print produkcia BEM
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 8 889,3 € Vaculik Advertising kampaň BEM
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 3 252,57 € Vaculik Advertising nosiče kampane Phelps
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 5 414,5 € Vaculik Advertising refaktúra TV spotu Edícia NTB
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 6 756,62 € Vaculik Advertising kampaň Phelps
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 10 888,5 € Vaculik Advertising vyúčtovanie kampane Phelps/web
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 10 361,92 € Vaculik Advertising Kampaň kvalita VS
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 618,73 € Vaculik Advertising kampaň v Týždni Edícia NTB
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 210,63 € Vaculik Advertising Image mat
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 27,97 € Vaculik Advertising Roll up plachty
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 4 742,15 € Vaculik Advertising Kampaň E-talent
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 408,17 € Vaculik Advertising ceruzky, zošity
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 956,63 € Vaculik Advertising FIM
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 952 € zoom creative fotoslužby BEM
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 476 € zoom creative Foto Phelps
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 238 € zoom creative foto Kondor
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 238 € zoom creative Foto ceny IT
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 238 € zoom creative foto FIM
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 357 € NEON sro Neon web site
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 1 775,25 € Zaraguza bannery BEM
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 3 048,78 € Zaraguza bannery VS program
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 713,2 € Zaraguza komunikácia BW
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 4 577,93 € Zaraguza bannerova kampaň Phelps
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 9 552,37 € C.E.N. sro TV kampaň Edícia NTB druhý polrok
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 119 € W PRESS Týždeň banner Phelps
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 67,26 € Pro gastro občerstvenie cena za business plán
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 173,4 € Pro gastro občerstvenie stretnutie z MVO k programu Vedieť viac
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 209,44 € Eventual občerstvenie pre novinárov
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 3 360,56 € Eventual organizačné zabezpečenie BEM
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 498 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 32,99 € Pro gastro občerstvenie stretnutie s MVO k programu Vedieť viac - doplatok
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 1 992 € BMB Leitner účtovníctvo
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 5 086,06 € Eventual organizačné zabezpečenie prednáška Phelps
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 9 294,25 € A Brunovský Výroba ceny za umenie
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 91,63 € Eventual organizačné zabezpečenie prednáška Kondor
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 6 351,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 619,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 746 € BMB Leitner účtovníctvo
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 35 000 € Konzervatívny inštitút M.R. Štefánika o.z. Projekt partnerstva Konzervatívneho inštitútu M.R. Štefánika a Nadácie Tatra banky v roku 2011 Konzervatívny inštitút M. R. (KI) je nezisková, nezávislá a výskumne orientovaná mimovládna organizácia, ktorá presadzuje hodnoty slobodnej spoločnosti, slobodnej ekonomiky, osobnej zodpovednosti, ochrany súkromného vlastníctva, .... Podporili sme realizáciu dvoch kľúčových programov organizácie : Program CEQLS (Conservative Economic Quarterly Lecture Series) predstavuje cyklus štvrťročných prednášok renomovaných osobností zo zahraničia na Slovensku o ekonómii, ekonomickom myslení a o aktuálnych ekonomických problémoch. Aktivity všetkých CEQLS hostí: • prednášky hostí a diskusie s nimi pre verejnosť (mimo akademickej pôdy), • prednášky hostí a diskusie s nimi na univerzitách (na akademickej pôde), • semináre hostí s ekonomickými analytikmi v priestoroch Tatra banky, • mediálne aktivity hostí. Ekonomický vzdelávací program – Akadémia klasickej ekonómie (AKE). AKE pozostáva z ročných cyklov raz mesačne na seba nadväzujúcich seminárov o ekonomickom myslení a jeho využití v praxi. Po úspešnom zrealizovaní prvých dvoch ročníkov a realizovaní tretieho ročníka chce KI uskutočniť v roku 2011 jeho štvrtý ročník. Finančný dar bol použitý na cestovné, ubytovanie, odmeny, občerstvenie, kancelárske potreby a prenájom miestností.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 32 176,84 € Divé Maky, o.z. Divé maky v roku 2011 Ide o celoročnú inštitucionálnu podporu mimovládnej neziskovej organizácie, ktorej cieľom je vyhľadávanie talentovaných rómskych detí zo sociálne slabých pomerov a ich podpora prostredníctvom premysleného systému tútoringu a individuálneho darcovstva. Aktivity Divých makov v roku 2011: Divé maky v roku 2011 okrem intenzívnej podpory 68 rómskych detí zapojených do Divých makov pracovali aj s vybranými talentami z Jarovníc, z ktorých 20 zapojili v septembri do štipendijného programu. Deti z osady si vyžadujú intenzívnu prípravu a prácu. Pred ich zapojením do programu prejdú výberovým konaním, kde sa okrem talentu hodnotí aj ich osobnostný prístup: motivácia, výdrž a cieľavedomosť. Samozrejme, veľmi dôležitá je podpora aj rodiny a samotný tútoring, ktorý v osade Jarovnice posilnili. Pre tieto deti, ešte pred ich zapojením zohnali podporu od jednotlivých darcov. Finančný dar bol použitý na: • Personálne náklady • Nájom priestorov organizácie • Cestovné náklady • Komunikačné náklady • Prezentácia činnosti organizácie
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 317,47 € Virtual Scientific Laboratories (VSL) Organizácia Prague Economic meeting, ktorý nadväzuje na Bratislava Economic meetings z rokov 2008 a 2010 Organizácia konferencie Prague Economic Meeting, bol tretím pokračovaním stretnutia slovenských a českých ekonómov na predchádzajúcich konferenciách BEM2008 a BEM2010. Ciele: - Osveta a zvýšenie záujmu študentov o ekonomické vedy a ich prepojenie s praxou, - Zabezpečenie možnosti vytvorenia osobných kontaktov pre slovenských a českých ekonómov pôsobiacich na slovenských, českých a zahraničných univerzitách. - Pokračovanie v úspešnom cykle BEM konferencií začatých v rokoch 2008 a 2010 v Bratislave, ktoré pritiahnu slovenských a českých ekonómov svetového mena. Grant bol použitý na pokrytie nákladov slovenských študentov ekonómie v Prahe (vložné, cestovné, ubytovanie a strava).
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 2 500 € Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity Festival vedy Noc výskumníkov na Slovensku 2011 FESTIVAL VEDY - Noc výskumníkov na Slovensku 2011 je celoeurópskym projektom, ktorého koordinátorom na národnej úrovni je SOVVA. Projekt Researchers‘ night je celoeurópskou iniciatívou od roku 2005 a v roku 2010 sa do tohto projektu zapojilo 33 štátov. Na Slovensku sa vďaka SOVVA v tomto roku realizuje už po piatykrát s cieľom priniesť verejnosti nezvyčajné zážitky, ponúknuť návštevníkom možnosť nazrieť do sveta vedy a hlavne stretnúť sa a diskutovať so špičkovými slovenskými vedcami a výskumníkmi, a to nielen o ich zaujímavej práci a jej výsledkoch, ale aj o ich bežnom živote. V roku 2011 boli zrealizované tieto aktivity: Bratislava: celodenný program a vedecká show v nákupnom centre Avion, celodenný program v Prírodovednom múzeu; Banská Bystrica: celodenný program a vedecká show v nákupnom centre Európa, pozorovanie nočnej oblohy vo hvezdárni; Tatranská Lomnica: astronomické pozorovanie vo hvezdárni SAV; Košice: celodenný program a vedecká show v nákupnom centre Optima, večerný program v CVČ Domino. Súťaže pre žiakov a študentov: Multimediálna súťaž Vedci medzi nami, alebo Veda našimi očami, Vedomostná online súťaž so zameraním na osobnosti slovenskej vedy a techniky. Súťaž pre vedcov: Video súťaž Život vedca. Z daru boli nakúpené knihy na vedomostnú súťaž, vecné ceny, a prenájom reklamnej plochy.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 59 222,06 € Academia Istropolitana Nova o.z. Partneri pre dedičstvo III. Podporený bol Trojročný partnerský projekt „Partneri pre dedičstvo“ vo svojom poslednom roku realizácie, koncipovaný tak, aby zapálil kľúčových aktérov a zároveň oslovil široké skupiny obyvateľov. Aktivity organizácie bolil zmerané na: - Pôsobenie na obyvateľov regiónu a okolia s cieľom prebudiť záujem o jeho hodnoty cez realizáciu troch fotografických súťaží, spracovanie troch krátkometrážnych filmov, umiestňovanie relevantných informácií do dostupných médií a propagáciu projektu v celoštátnych médiách. - Podporenie záujmu a prehlbovanie poznania o hodnotách regiónu cez spracovanie prezentácie stavebno-historického vývoja objektov, prípravu a vydanie pútavej obrazovej publikácie; - Poskytnúť verejnosti príklady zachovávania, využívania a zhodnocovania kultúrneho dedičstva cez každoročne udeľované ceny za príkladnú obnovu objektu. - Podnietenie komunikácie odbornej a laickej verejnosti o možnostiach efektívnejšieho nakladania s hodnotami prírodného a kultúrneho dedičstva zorganizovaním odbornej konferencie a paralelnej konferencie pre mládež a uskutočnenie troch verejných diskusií. Finančný dar bol použitý na: • Výrobu krátkometrážneho dokumentárneho filmu • Spracovanie prezentácie stavebno-historického vývoja dvoch objektov • Prípravu a vydanie odbornej publikácie • Realizáciu fotografickej výstavy • Organizáciu súťaže “Ocenenie za príkladnú obnovu 2011“ • Zorganizovanie náučno-zábavného podujatia pre deti • Zorganizovanie odbornej konferencie • Obnovenie technického vybavenie organizácie a sprievodnú mediálnu kampaň
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 35 000 € Manageria, občianske združenie Inšpiratívne vzdelávacie podujatia Manageria je dobrovoľné neziskové združenie, medzi naše hlavné ciele a kompetencie patrí prepájať školu s praxou –študentov s absolventmi, firmami a manažérmi. Manageria v roku 2011 získala grant pre svoje 2 svoje kľúčové programy –„Forum inšpiratívnych myšlienok“ (FIM) a projekt „Prepájanie školy s praxou na FMUK“ (Manageria na FMUK – Fakulta Managementu Univerzity Komenského v Bratislave). V rámci predkladaného projektu zrealizovali: • Konferenciu FIM s účasťou zahraničného rečníka 2x-ročne • Kvalitné prednášky biznis osobnosti na FMUK 4x-6x ročne • Neformálne recepcie, kde získajú členovia Nadácie príležitosť osobne stretnúť osobnosti z podujatí Managerie 4x ročne Uvedené aktivity sledovali naplnenie cieľa- prinášať kvalitné, inovatívne a na Slovensku unikátne vzdelávacie podujatia, kde študenti môžu stretnúť výnimočné osobností zo Slovenska i zahraničia, ktoré budú pre nich inšpiratívne a pomôžu študentom formovať ich schopnosti, názory a hodnoty. Finančný dar bol použitý na prenájom miestností, PR a reklamnú kampaň, catering, materiálovo-technické zabezpečenie a režijné náklady.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 31 077,65 € Virtual Scientific Laboratories (VSL) Návšteva laureáta nositeľa nobelovej ceny za ekonómiu prof. Oliver Williamson Ciele projektu: - Organizácia návštevy nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu 2009 prof. Olivera Williamsona na Slovensku od 4.10.2011 do 6.10.2011 - Organizácia verejnej prednášky profesora Williamsona - Osveta a zvýšenie záujmu študentov o ekonomické vedy a ich prepojenie s praxou - Zabezpečenie možnosti vytvorenia osobných kontaktov pre slovenských ekonómov s jedným z najpoprednejších svetových ekonómov zaoberajúcich sa oblasťou aplikovanej mikroekonómie - Pokračovanie v úspešnom cykle kvalitných ekonomických prednášok v Bratislave, ktoré pritiahnu na Slovensko ekonómov svetového mena. Pozdvihnutie úrovne ekonomického vzdelania na Slovensku. Finančný dar bol použitý na poplatok za prednášku, letenku a dopravu, ubytovanie, catering a stravu, organizačné a administratívne náklady.
Ochrana a podpora zdravia a vzdelávanie 32 688 € Nadácia Knihy školám Pulitzer Prize Winner Joshua M Friedman's lecture Nadácia Knihy školám v spolupráci s anglickým týždenníkom The Slovak Spectator s podporou silného partnera vo forme Nadácie Tatra banky a partnera z akademickej obce vo forme Univerzity Komenského v Bratislave zakladá tradíciu verejných prednášok a vzdelávacích aktivít na akademickej pôde, ktoré na pozvanie The Slovak Spectator bude realizovať nositeľ Pulitzerovej ceny. V roku 2011 to bude prednáška novinára Joshua M Friedmana. Program novinára bude pozostávať z troch častí: Verejnej prednášky v aule UK, osobného stretnutia so zástupcami akademickej obce a z workshopu pre študentov žurnalistiky na pôde UK. Cieľom projektu je prinášať významné osobnosti na Slovensko, vytvárať platformu pre aktuálne témy a rozvoj vzdelávania na Slovensku. Finančný dar bol použitý na odmeny prednášajúceho a organizačného výboru, letenky, dopravu, ubytovanie, tlmočenie, komunikáciu, občerstvenie a medializáciu.
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 633,6 € Eventual organizačné zabezpečenie Horwitz
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 303,6 € Eventual organizačné zabezpečenie Boetke
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 830 € JURA Audit Audit
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 1 004,4 € BMB LeItner Účtovníctvo
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 1 200 € BMB LeItner Účtovníctvo
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 3,31 € Obchodný vestník uverejnenie použitia asignácie
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 195 € KIMRŠ Kúpa knihy prof Boetke
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 2 987,45 € CpF Admin
Ochrana a tvorba životného prostredia, Ochrana a podpora zdravia a vzdelávania, Podpora športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, Poskytovanie sociálnej pomoci, Zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt. 1 436,33 € Vaculik Advertising Med kampaň prof Horwitz
Spolu 777 355,15 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder