Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Tatra banky, Bratislava'
za rok 2010

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt 823,16 € "Divé Maky, o.z.. Divé maky v roku 2011. Ide o inštitucionálnu podporu mimovládnej neziskovej organizácie, ktorej cieľom je vyhľadávanie talentovaných rómskych detí zo sociálne slabých pomerov a ich podpora prostredníctvom premysleného systému tútoringu a individuálneho darcovstva. Aktivity Divých makov v roku 2011: Divé maky v roku 2011 okrem intenzívnej podpory 68 rómskych detí zapojených do Divých makov pracovali aj s vybranými talentami z Jarovníc, z ktorých 20 zapojili v septembri do štipendijného programu. Deti z osady si vyžadujú intenzívnu prípravu a prácu. Pred ich zapojením do programu prejdú výberovým konaním, kde sa okrem talentu hodnotí aj ich osobnostný prístup: motivácia, výdrž a cieľavedomosť. Samozrejme, veľmi dôležitá je podpora aj rodiny a samotný tútoring, ktorý v osade Jarovnice posilnili. Pre tieto deti, ešte pred ich zapojením zohnali podporu od jednotlivých darcov. Kampaň na získanie 2% z daní: Mediálna kampaň zameraná na získanie 2% z daní od fyzických a právnických osôb, ktorej príprava začala v januári, spustená bola v marci a trvala do apríla 2011. Umelecké workshopy pre vytvorenie umeleckých telies: Workshopy boli určené pre deti z Divých makov na vytvorenie samostatných umeleckých skupín s vlastným programom. Cieľom bolo vytvoriť program pre každú skupinu pod vedením profesionálnych umelcov. Do umeleckých skupín boli už zapojené aj vybrané deti z Jarovníc. Letná akadémia a Cigánsky Bašavel 2011: v auguste 2011 sa konala niekoľkodňová Letná academia, na ktorej sa zúčastnili všetky deti z Divých makov a vybrané talenty z Jarovníc. Cieľom bolo pokračovanie v umeleckej práci s lektormi a spoločná príprava programu k festivalu Cigánsky bašavel. Na programe Cigánskeho bašavela spolupracovali s umelcami, ktorí sa podielali na úspechu Divých makov od jeho vzniku. V malom amfiteátri predviedli svoje tanečné, spevácke, hudobné a výtvarné talenty nadané rómske deti z celého Slovenska. Na bašaveli sa predviedli aj nadaní výtvarníci z Divých makov. Finančný dar bol použitý na cestovné, ubytovanie, odmeny, občerstvenie, kancelárske potreby a prenájom miestností."
Podpora vzdelávania 1 682,53 € "Virtual Scientific Laboratories (VSL). Organizácia Prague Economic meeting, ktorý nadvadzuje na Bratislava Economic meetings z rokov 2008 a 2010. Virtual Scientific Laboratories (VSL) je moderné, neziskové, nezávislé a samostatné občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 2006. Jeho poslaním je podpora základného a aplikovaného vedeckého výskumu v ekonomickej oblasti, prispievanie k využitiu a šíreniu výsledkov výskumu v akademickej oblasti i v ich zavádzaní do praxe a uskutočňovanie medzinárodnej vedeckej a vedecko-technickej spolupráce. Projekt podporil organizáciu konferencie Prague Economic Meeting, ktorý bol tretím pokračovaním stretnutia slovenských a českých ekonómov na predchádzajúcich konferenciách BEM2008 a BEM2010. Ciele tejto konferencie boli: - Osveta a zvýšenie záujmu študentov o ekonomické vedy a ich prepojenie s praxou, - Zabezpečenie možnosti vytvorenia osobných kontaktov pre slovenských a českých ekonómov pôsobiacich na slovenských, českých a zahraničných univerzitách, - Pokračovanie v úspešnom cykle BEM konferencií začatých v rokoch 2008 a 2010 v Bratislave, ktoré pritiahnu slovenských a českých ekonómov svetového mena. Grant bol použitý na pokrytie nákladov slovenských študentov ekonómie v Prahe (vložné, cestovné, ubytovanie a strava). Finančný dar bol použitý na úhradu konferenčných poplatkov a občerstvenia na konferencii."
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt 28 738,41 € "Academia Istropolitana Nova o.z.. Partneri pre dedičstvo III.. Academia Istropolitana Nova je nezisková inštitúcia, ktorá poskytuje odborné vzdelávanie, konzultačné služby a zúčastňuje sa na projektoch aplikovaného výskumu. Jednou z oblastí, ktorej sa venuje, je aj ochrana a rozvoj kultúrneho a prírodného dedičstva. Trojročný partnerský projekt „Partneri pre dedičstvo“ bol vo svojom poslednom roku realizácie, koncipovaný tak, aby zapálil kľúčových aktérov a zároveň oslovil široké skupiny obyvateľov. Celkovo bol založený na niekoľkých dôležitých segmentoch, v rámci ktorých bola najdôležitejšia realizácia osvetovej kampane zameranej na podporu historickej architektúry a jej obnovu pre širokú verejnosť. V rámci nej sa uskutočnili a viaceré aktivity: - Pôsobenie na obyvateľov regiónu a okolia s cieľom prebudiť záujem o jeho hodnoty cez realizáciu troch fotografických súťaží, spracovanie troch krátkometrážnych filmov, umiestňovanie relevantných informácií do dostupných médií a propagáciu projektu v celoštátnych médiách. - Podporenie záujmu a prehlbovanie poznania o hodnotách regiónu cez spracovanie prezentácie stavebno-historického vývoja objektov, prípravu a vydanie pútavej obrazovej publikácie - Poskytnúť verejnosti príklady zachovávania, využívania a zhodnocovania kultúrneho dedičstva cez každoročne udeľované ceny za príkladnú obnovu objektu. - Podnietenie komunikácie odbornej a laickej verejnosti o možnostiach efektívnejšieho nakladania s hodnotami prírodného a kultúrneho dedičstva zorganizovaním odbornej konferencie a paralelnej konferencie pre mládež a uskutočnenie troch verejných diskusií. V roku 2011 sa v rámci projektu konali tieto aktivity: Výroba krátkometrážneho dokumentárneho filmu, III.diel, postprodukcia; Príprava a vydanie obrazovej publikácie (1. a 2. etapa); Fotografická súťaž „Premeny malokarpatského regiónu“ – pokračovanie; Súťaž „Ocenenie za príkladnú obnovu 2011“; Poznávacie a vzdelávacie programy pre deti a mládež s tematikou kultúrneho dedičstva; Zorganizovanie odbornej konferencie. Z daru bol hradený materiál, kancelárske potreby, občerstvenie, odmeny. "
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt 57 312,77 € "Academia Istropolitana Nova o.z.. Vzdelávanie a osveta v oblasti kultúrneho a prírodného dedičstva. S podporou projektu „Vzdelávanie a osveta v oblasti kultúrneho a prírodného dedičstva“ mohla AINova, o.z. uskutočniť vzdelávacie a osvetové aktivity, zacielené na zachovanie kultúrnych a prírodných hodnôt, a to realizáciou postuniverzitného študijného programu „Ochrana a rozvoj kultúrneho dedičstva“, aktívnou činnosťou Informačného centra a poskytovaním služieb odbornej knižnice. Uskutočnené aktivity: 1. Vzdelávanie mladých odborníkov; 2. Odborná činnosť Informačného centra; 3. Knižnica Sira Karla Poppera. Dar bol použitý na odmeny, komunikačné náklady, administratívu, prevádzkové náklady a služby. "
Zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Marek Ormandík. Umelecká dielňa / Študentský workshop. Cieľom tohto umeleckého projektu bolo priblíženie skutočného života a tvorby študentom VŠVU a prepojenie výučby klasickej figurálnej kresby s reálnou umeleckou tvorbou.Kľúčovými faktami pre projekt boli inšpirácia staromajstrovskými dieľňami a vzájomne podnetná spolupráca „majstra“ a „žiakov“ na spoločnom diele. Vybratí študenti z rôznych oddelení VŠVU začali spolu s „majstrom“ vytvárať - podľa živého modelu v pózach symbolizujúcich tému projektu - prvé štúdijné kresby. Práce vznikli na základe diskusií a porovnaní názorov. Ďalšou úlohou bolo využiť a spracovať štúdijný materiál do zmenšeného návrhu umeleckého diela. Spoločná konzultácia a porovnávanie vzniknutých návrhov pomáhala zúčastneným nasmerovať svoje úsilie k dokončeniu práce. Nasledovalo finalizovanie diel, zhodnotenie spolupráce a odmenenie najlepších. Najlepší „žiaci“ a „majster“ využili výsledky spolupráce k vytvoreniu spoločnej veľkej maľby v ateliéri Mareka Ormandíka. “Majster” za pomoci vybratých ”žiakov” vytvoril skulptúru inšpirovanú spoločným projektom v štúdiach 4D Gallery v Galante. Výsledkom je predovšetkým ukážka dôsledného spojenia štúdijnej práce s reálnou tvorbou! Dar bol použitý na nákup výtvarného materiálu a na práce na sochách.
Podpora vzdelávania 2 100 € Univerzita Komenského v Bratislave. Virtuálna realita a urbánne plánovanie (VRUP). V rámci projektu bol na Fakultu matematiky, fyziky a informatiky doplnený grafický serverr, ktorý je potrebný na používanie systému Spinnstube, ktorý funguje na základe virtuálnej reality. Týmto systémom a jeho modalitami sa vo svojej práci zaoberá Tomáš Csürtötöky. Hardvér - grafická stanica - je tiež užitočný na študentský projekt GoKart, ktorý tiež pracuje s virtuálnou realitou a na projekty zaoberajúce sa urbánnym plánovaním. Z finančného daru bol zakúpený grafický server.
Podpora vzdelávania 5 000 € Slovenská technická univerzita v Bratislave. Vývoj bezpilotného lietadla pre záchranné účely. V projekte ide o návrh a zostrojenie prototypu bezpilotného lietadla s vertikálnym vzletom, ktoré by malo slúžiť na záchranné účely. Projekt prebiehal vo viacerých fázach - Stavba nového modelu lietadla, Realizácia otočnej smerovej antény, Vývoj softvéru, Optimalizácia elektroniky. Okrem modelu samotného sa podarilo vylepšiť funkcionalitu pozemnej stanice. Po nadviazaní spolupráce so spoločnosťou Recco by malo s ich detekčným zariadením lietadlo slúžiť na vyhľadávanie ľudí zasypaných lavínou. Z finančného daru boli zakúpené elektrosúčiastky a konštrukčný materiál.
Podpora vzdelávania 5 000 € Technická univerzita v Košiciach. Integrovaný teleasistenčný systém pre nevidiacich. Cieľmi projektu boli analýza existujúcich a overenie nových metód pre vzdialenú asistenciu telesne a zdravotne postihnutým spoluobčanom, ako aj vytvorenie a testovanie prototypu teleasistenčného centra pre nevidiacich, a mobilného rozhrania pre nevidiaceho. V súvislosti s projektom realizátori nadviazali spoluprácu so Spojenou školou internátnou pre zrakovo posithnutých, a Rehabilitačným centrom pre zrakovo postihnutých v Levoči, a tiež jednotlivcami z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Z daru boli uhradené náklady na technické vybavenie napr. mobilné telefóny, káble, spájkovačky a ďalší materiál.
Podpora vzdelávania 4 988 € Slovenská technická univerzita v Bratislave. Softvér na predpoveď výroby z FVE. Cieľom projektu bolo vytvorenie programu na predpoveď výroby elektrickej energie z fotovoltických elektrární. Bola skonštruovaná meracia zostava s množstvom senzorov na meteorologickej stanici a na solárnych paneloch, ktoré zabezpečili podrobný zber údajov o meraných veličinách. V prostredí Matlab bol vytvorený program s veľmi dobrou presnosťou. Podarilo sa preukázať, že výroba z fotovoltických elektrární sa dá predpovedať, a to s veľmi dobrou presnosťou. Z daru boli nakúpené elektrosúčiastky a konštrukčný materiál a odborná literatúra.
Podpora vzdelávania 5 000 € Univerzita Komenského v Bratislave. Virtualizer: 3D Scanner for Complete Reconstruction. Výstupom projektu je Virtualizér: 3D Scanner for Complete Reconstruction. Na začiatku bola navrhnutá finálna hardvérová koncepcia, ktorá po nákupe komponentov bola zostavená po mechanickej aj elektrickej stránke. Následne bolo naprogramované riadenie elektorniky pohonu a upravená skenovacia sekvencia. Posledná fáza sa venovala spracovaniu nasnímaných dát - zarovnaniu a zlepeniu zoskenovaných dát. Výstupom projektu je plne funkčné zariadenie, ktoré bolo optimalizované na skenovanie ľudských tvárí a vystavené na výstave Virtuálny svet, kde si ho mohla vyskúšať verejnosť. Z finančného daru bol zakúpený projektor, kamery a príslušenstvo a ploché modulátori svetla.
Podpora vzdelávania 1 900 € Univerzita Komenského v Bratislave. Laboratórium mobilných aplikácií. Cieľom projektu bolo vytvorenie študijného prostredia pre vývoj mobilných aplikácii na rôznych platformách, najmä OS Android. Boli zakúpené 4 mobilné zariadenia, ktoré slúžili študentom pri príprave v rámci predmetov Programovanie v Java, a Vývoj mobilných aplikácii, na tvorbu ich vlastných aplikácii. Na základe práce s týmito zariadeniami vzniklo viac ako 5 bakalárskych prác a niekoľko projektov na základe mobilných aplikácií. Finančný dar prispel na mobilné zariadenia, príslušenstvo k mobilným zariadeniam, athletic sport monitor a clo.
Podpora vzdelávania 4 512 € Technická univerzita v Košiciach. LOCOSNAKE - Pohyb robotických mechanizmov s podporou riadiaceho softvéru. Projektový tým v rámci projektu LocoSnake vytvoril matematický model a počítačový model pohybu robotického hada určeného na pohyb v obmedzenom priestore. Bol navrhnutý regulátor polohovania segmentu, ktorý bol simulovaný v prostredí Matlab / Simulink. V rámci projektu bol vytvorený abstraktný návrh, ktorý neskôr viedol k vytvoreniu konštrukčného návrhu robotického hada. Jednotlivé diely konštrukcie robotického hada boli vyrobené pomocou technológie Rapid Prototyping, opracované a montované spolu so snímačmi a elektronickými komponentmi. Po zostavení robota sa pristúpilo k experimentálnej časti, ktorá viedla k verifikácii matematického a počítačového modelu robota. Ďalej sa projektový tým zaoberá experimentálnou verifikáciou výsledkov, ako aj analyzovaním nových moderných metód stratégie riadenia systému v neznámom prostredí. Finančný dar bol použitý na laboratórne a technické vybavenie.
Podpora vzdelávania 2 250 € Žilinská univerzita v Žiline. Galileo safety vehicle. Cieľom projektu "Galileo safety vehicle" bolo navrhnúť sústavu metód, ktoré umožnia relatívne presnú GNSS navigáciu vyhovujúcu potrebám SoL aplikácii pre implementáciu v IDS. Navrhnuté metódy, boli implementované do prototypu riadiacej jednotky inštalovanej do autonómneho mobilného robota. Riešiteľský kolektív pozostával z odborníkov Katedry technickej kybernetiky rôznorodého zamerania. Dar bol použitý na nákup technického vybavenia vývojového laboratória a technického vybavenia prototyp
Podpora vzdelávania 2 250 € Slovenská technická univerzita v Bratislave. Využitie technológie ZigBee v riadení. V rámci projektu boli vytvorené moderné pracoviská pre výučbu moderných komunikačných technológií s hlavným zameraním na bezdrôtovú technológiu ZigBee. Boli vytvorené tri pracoviská: Model železnice, Domáca automatizácia, Embedded zariadenie. Na týchto pracoviskách pracovali väčšinou študenti STU pod vedením svojich pedagógov. Každé z pracovísk riešili aj študenti v rámci diplomových prác. Jedným z cieľov projektu bola aj príprava pracovísk, aby sa dali využiť v pedagogickom procese. Finančný dar prispel na nákup bezdrôtovej technológie ZigBee, komponentov pre model železnice, drôtových komponentov domácej automatizácie a elektronických súčiastok.
Podpora vzdelávania 3 000 € "Virtual Scientific Laboratories, o.z.. Počítačové simulácie dynamických systémov a ABM modelovanie v ekonómii. V rámci projektu prišiel prof. Marco A. Janssen z Arizona State University (USA). V utorok 27.septembra o 16.00 hod. sa v malom kongresovom centre SAV v Bratislave konala jeho prednáška na tému- Nové prístupy k rozhodovaniu: Socio-ekologické systémy a behaviorálne prístupy (Governance of social-ecological systems: Lessons from behavioral experiments). Projekt splnil svoj cieľ, ktorým bol rozvoj nových prístupov v experimentálnej praxi v oblasti spoločenských vied a zvýšenie konkurencieschopnosti slovenskej odbornej ekonomickej verejnosti na poli medzinárodného výskumu a vzdelávania. Finančný dar bol použitý na prenájom sály, odmeny a občerstvenia."
Podpora vzdelávania 3 000 € Inštitút praktickej žurnalistiky. Televízna tvorba na katedre žurnalistiky FF UKF v Nitre. Podstatou projektu bolo zabezpečenie technického vybavenia na katedru žurnalistiky FF UKF v Nitre, konkrétne kamery a strihacieho systému, pretože sa študenti v praxi k tomuto vybaveniu iba ťažko dostali. Následne bola na katedre zabezpečená výučba predmetu "Televízna tvorba" za ktorý študenti dostávali kredity a zarátavali sa im do študijného plánu. Počas výučby študenti s kamerou nahrali hodiny materiálu, ktorý následne v strižni spracovali. Počas hodín im tiež bolo sprostredkované stretnutie s ľuďmi z praxe, ktorí im sprostredkovali svoje skúsenosti. Výstupom sú videá, ktoré z etických dôvodov neboli zverejnené na webstránke školy. Dar bol použitý na nákup technického vybavenia- kamera s príslušenstvom a softvéru.
Podpora vzdelávania 4 000 € INESS- Inštitút ekonomických a spoločenských analýz. Seminár rakúskej ekonómie III (SREK). Projekt bol realizovaný ako Seminár rakúskej ekonómie, v Hoteli Odevák v Piešťanoch. Jeho cieľom je zlepšiť kvalitu ekonomickej výučby na Slovensku prostredníctvom komplexného ekonomického seminára s kavlitnými lektormi a dôrazom na aktuálne ekonomické problémy a praktické aplikácie záverov ekonomickej teórie. Na seminároch prednášalo spolu celkom 7 lektorov, z toho 2 zahraniční. Výučba prebiehala formou prednášok, po ktorých nasledovala diskusia o téme. Prednášajúci boli pre študentov k dispozícii aj po skončení výučby do neskorých nočných hodín a boli ochotní diskutovať aj na témy, na ktoré na prednáškach neostal priestor. Z daru boli hradené náklady študentov a lektorov na pobyt, literatúra, cestovné a odmeny.
Podpora vzdelávania 3 000 € Akademická rankingová a ratingová agentúra (ARRA). Hodnotenie vysokých škôl a ich fakúlt 2011. Vďaka podpore projektu zrealizovala ARRA už v poradí siedme hodnotenie fakúlt vysokých škôl v SR. Ako po minulé roky, aj v roku 2011 aktivity spočívali v zbere a kategorizácii údajov o fakultách VŠ, ktoré boli následne zoradené do rebríčka v skupinách podľa svojho zamerania. Hodnotených bolo spolu 109 fakúlt, resp.monofakultných škôl, z toho 104 fakúlt verejných a 5 súkromných vysokých škôl, ktoré boli rozdelené do 11 skupín podľa svojich odborov. Výstupy projektu, t.j. finálna správa a rozsiahla príloha obsahujúca 231 grafov, boli zverejnené 30.novembra 2011 a v tento deň prebehla aj medializácia výsledkov. Finančný dar bol použitý na odmeny realizátorom.
Podpora vzdelávania 1 000 € PRO MEDICINAE na podporu vzdelania a vedy, n.f.. Praktický workshop pre doktorandov- laboratórna diagnostika. Zámerom projektu bolo uskutočnenie laboratórneho praktického workshopu, ktorý prispel k rozvoju vedeckej činnosti a zvýšeniu informovanosti o možnostiach spolupráce najmä medzi klinikami a teoretickými pracoviskami v rámci predmetu Laboratórne vyšetrovacie metódy v klinickej biochémii pre študentov III. stupňa vysokoškolského doktorandského štúdia v odbore klinická biochémia na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach. Workshop sa konal dňa 23.1.2012. Doktorandi si vypočuli teoretický background k jednotlivým molekulovým a biochemickým analýzam. Workshop bol vedený interaktívnou formou pomocou ppt prezentácií a videozáznamov s konkrétnymi laboratórnymi technikami. Workshop bol prakticky zameraný na reálne zvládnutie jednotlivých vyšetrovacích metodík v klinickej biochémii pomocou aktívnej participácie vysokoškolských pedagógov. Doktorandi získali praktické laboratórne zručnosti vzhľadom k vykonávaniu reálnych vedeckých experimentov priamo v rámci laboratórnych cvičení počas workshopu. Z finančného daru bol zakúpený izolačný kit na izoláciu RNA.
Podpora vzdelávania 2 000 € ABC- Academic Business Cluster. CREBIS- Creativ Business Start Up. Tento experimentálny projekt, ktorý mal prepojiť dva rôzne študijné smery - umelecký a ekonomický, prebiehal v rôznych fázach, ktoré sa dotýkali modelového kúpeľného regiónu Vyšné Ružbachy. V tomto regióne projekt prinesie prospech podnikateľom, ktorí týmto projektom získali priame nástroje na podporu rozvoja podnikania vo wellness a na realizáciu investičných a inovačných zámerov v regióne. Kľúčivými aktivitami boli workshopy na rôznych miestach, vrátane modelového regiónu, kde sa študenti oboznámili s problémami kúpeľov priamo s majiteľmi kúpeľov. Z finančného daru bola hradená tvorba podporných materiálov, cestovné, prenájom priestorov s vybavením a odmeny.
Podpora vzdelávania 450 € Slovenská akademická informačná agentúra Žilina, n.o.. Vlny v nás a okolo nás. Cieľom projektu bola prezentácia prístupov ku vzdelávaniu, ktoré využíva Žilinská univerzita, identifikácia mladých talentov a perspektívnych vedcov s študentov ŽU, a vytvorenie fór na spoločenskú debatu o vzdelávaní na všetkých úrovniach. Kľúčovými aktivitami projektu boli semináre zamerané na postavenie doktorandov, mladých výskumníkov a pedagógov na Žilinskej univerzite, diskusné fórum o nových podmienkach doktorandského štúdia, a semináre Nástroje na podporu vedy, výskumu a medzinárodnej spolupráce na ŽU. Na základe stretnutí bolo pre doktorandov vytvorené jazykové vzdelávanie - Taste of Language, kde sa za účasti zahraničných lektorov realizovala výuka anglického jazyka a varenie národných jedál. Finančný dar bol použitý na organizačné náklady, komunikáciu a tlač materiálov.
Podpora vzdelávania 2 000 € OZ Prešovské dobrovoľnícke centrum. Service- learning v Prešove. Projekt si dal za cieľ zlepšiť spoluprácu Prešovskej univerzity s organizáciami iných sektorov formou priblíženia teoretického vzdelávania potrebám praxe a komunity. Okrem toho aplikoval modernú vyučovaciu koncepciu v univerzitnom systéme vzdelávania a propagoval myšlienku dobrovoľníctva a občianskej participácie medzi študentmi a učiteľmi univerzity. Do projektu bolo zapojených 6 subjektov, kde študenti získavali nové poznatky, zručnosti a kompetencie, ktoré si počas bežnej praxe nedokázali vytvoriť. Ako výstupy tím expertov spracoval 3 publikácie, ktoré budú slúžiť ako zdroj informácii a inšpirácia pre ďalších záujemcov. Dar bol použitý na občerstvenie na kurzy a školenia, nájomné a technické zabezpečenie počas workshopov, tlač metodických materiálov.
Podpora vzdelávania 1 000 € Asociácia Divadelná Nitra. Ako na divadlo. Projekt "Ako na divadlo" bol zameraný na vzdelávanie mladých ľudí - študentov vysokej školy -v oblasti divadelného umenia. V jednotlivých častiach boli prezentované divadelné inscenácie z rôznych kultúrnych a spoločenských prostredí, od rôznych tvorcov, pri príprave ktorých mohli mladí ľudia pochopiť jednotlivé fázy vzniku divadelných inscenácii, a boli interaktívne zapojení do celého vzdelávacieho procesu. Takto získali osobnú skúsenosť s divadelnou tvorbou a tvorivými postupmi. V každej z častí so študentami pracovali divadelní teoretici, kritici a tvorcovia konkrétnej divadelnej inscenácie. Finančný dar bol použitý na honoráre pre lektorov kurzov.
Podpora vzdelávania 3 500 € OPEN DESIGN STUDIO, o.z.. Kritická platforma. Počas projektu sa realizovali dva kurzy o kritickej platforme v grafickom dizajne: Kritika! 1 a Kritika! 2 pod vedením lektorky Katarina Lukić Balážikovej. Súčasťou druhého kurzu bol aj trojdňový workshop Design and Politics úpd vedením lektorov z Veľkej Británie, špecialistov na kritickú prax. Ich aktivity boli prezentované aj počas prednášky pre študentov, ale aj pre verejnosť Cactus Network, počas trvania workshopu. Súčasťou projektu bolo aj vytvorenie webovej platformy Critical Daily. Výstupy a výsledky projektu boli zaznamenané v tlačených prospektoch.Finančný dar bol použitý na honoráre, cestovné, ubytovanie, služby a materiálové náklady.
Podpora vzdelávania 2 500 € SOLIM. Prvý československý workshop mladých ekonómov v Belušských Slatinách. Vrámci projektu sa uskutočnil Prvý československý workshop mladých ekonómov v Belušských Slatinách, ktorého sa zúčastnili študenti a doktorandi z NF EU v Bratislave a FMFI UK v Bratislave, ako aj CERGE a VŠE v Prahe. Počas workshopu boli prednesené referáty pozvaných hostí, a zároveň bol workshop sprevádzaný spoločenským a športovým programom. CIeľom bolo napomôcť rozšíreniu spolupráce medzi doktorandmi a mladými vedeckými pracovníkmi jednak prezentáciami výsledkov ich vlastného výskumu, ako aj prostredníctvom neformálnych stretnutí a spoločenských aktivít počas workshopu. Finančný dar prispel na ubytovanie, stravu a reprezentačné tričká.
Podpora vzdelávania 3 100 € Efeta stredisko sv. Františka Saleského. Slovník sociálneho pracovníka pre nepočujúcich študentov. Projekt prebiehal vo viacerých fázach, ktorými smeroval k vytvoreniu slovníka sociálneho pracovníka, ktorý má zabezpečiť lepšiu prístupnosť vzdelávania pre nepočujúcich študentov, ktorí sa sami radi stali aktérmi realizácie projektu. Okrem tlačenej verzie slovníka je prístupná jeho multimediálna verzia, na internetových stránkach predkladateľskej organizácie, a Fakulty soc. vied a zdravotníctva UKF v Nitre. Finančný dar prispel na odmeny odborným konzultantom, grafické spracovanie a tlač knižnej verzie.
Podpora vzdelávania 2 500 € Ynet. How- Know. Finančná podpora bola udelená na organizovanie odborných prednášok pre študentov vysokých škôl technického zamerania. Boli zorganizované štyri prednášky na rôzne témy, ktoré sa týkali informačných technológii. Témy zneli "Mobilné dátové siete - čo sa deje v pozadí", "4G - mobilná rýchlosť budúcnosti", "Doba optická". Posledná prednáška "BSDDay 2011" bola jednodňovou konferenciou s medzinárodným zastúpením prednášajúcich. Záznamy z prednášok boli umiestnené na internet, kde sú záujemcom voľne prístupné. Dar bol použitý na propagáciu a organizačné zabezpečenie.
Podpora vzdelávania 2 000 € Inštitút hospodárskej politiky, n.o. (IHP,n.o.). Dopady fiškálnej decentralizácie . Výskum sa zameriaval na analýzu doterajšieho vývoja a súčasného stavu fiškálnej decentralizácie (FD) v SR z hľadiska dopadov na príjmy a výdavky štátneho rozpočtu a rozpočtov územnej samosprávy v období rokov 2006-2010, so špecifickým prístupom na obdobie negatívnych dopadov hospodárskej krízy. V rámci projektu sa uskutočnili viaceré stretnutia- regionálne stretnutia s predsedami Vyšších územných celkov, ZMOS stretnutie, stretnutie s Asociáciou komunálnych ekonómov a ďalšie. Realizovala sa odborná vedecká konferencia na tému "Zhodnotenie fiškálnej decentralizácie na Slovensku", a tiež Medzinárodný vedecký seminár VŠEMvs a rôzne analýzy. V publikovaných článkoch boli identifikované faktory podmieňujúce proces zahájenia fiškálnej decentralizácie. Finančný dar bol použitý na prenájom priestorov, občerstvenie, kopírovanie a tlač materiálov.
Podpora vzdelávania 2 580 € PDCS, o.z.. Postkonfliktná intervencia v rozvojovej práci (Učenie sa praxou). Projekt študentských simulačných sobôt prebiehal vo viacerých fázach, zhruba v mesačných intervaloch. Študenti tu boli oboznámení so základnými teoretickými prístupmi v transformácii konfliktov, a získali vedomosti z viacerých konfliktných regiónov doma aj v zahraničí. O simulačné soboty bol enormne veľký záujem, a teda projekt má ambíciu pokračovať aj naďalej. Finančný dar bol použitý na odmeny, literatúru a tlač materiálov.
Podpora vzdelávania 2 000 € Občan, demokracia a zodpovednosť. Mapovanie výskytu diskriminácie- využívanie metód aktívneho riešenia problémov v procese vzdelávania. Cieľom projektu bolo rozvíjanie spolupráce združenia s vysokou školou s priamým zapojením študentov do procesu m apovania výskytu diskriminácie.Projekt prebiehal v dvoch fázach. V prvej sa pravidelne realizovalo vzdelávanie so študentami vrámci tematických okruhov. Zároveň prebiehali aktivity pokračujúce z predošlého obdobia zamerané na analýzu antidiskriminačného diskurzu v médiách. Na túto fázu následne nadviazalo vzdelávanie zamerané aj na metódy občianskej kontroly. Finačný dar prispel na odmeny supervízorom, manažment projektu, komunikáciu a prenájom priestorov.
Podpora vzdelávania 1 000 € Európske združenie študentov práva (ELSA) Bratislava. Simulovaný trestný proces 2011/2012. Organizátori zrealizovali v akademickom roku 2011/2012 projekt Simulovaný trestný proces, ktorý spočíva v treťom ročníku súťaže v simulácii trestnoprávneho pojednávania. Záujem o projekt dokazuje, že sa doň aktívne zapojilo 47 študentov zo všetkých slovenských právnických fakúlt, ale aj publikom zaplnené miestnosti, v ktorých sa uskutočnili celkovo tri simulované pojednávania. Odbornú úroveň projektu podčiarkujú odborníci nielen z právnej teórie ale aj z právnej praxe (prokurátori, sudcovia, advokáti), ktorí sa projektu aktívne zúčastnili a výrazne pomohli pri jeho úspešnej realizácii. Snahou tohto projektu bolo rozšírenie vzdelávacieho procesu o novú formu praktickej výučby prostredníctvom simulovaných praktických prípadov (káuz) s cieľom odborného rastu študentov a najmä prepojenie vzdelávacieho procesu s potrebami praxe. Finančný dar prispel na ceny pre víťazné družstvá a ubytovanie.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 639 € Juraj Herz. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Audiovizualna tvorba, film, TV a rozhlas. Získal za réžiu filmu Habermannov mlyn. Habermannov mlyn sleduje ťažký životný príbeh nemeckého priemyselníka Habermanna, ktorý spolu so svojou rodinou žil v prvej polovici 20. storočia na severnej Morave. Je to veľmi ťažký príbeh, ťažký osud z ťažkých čias a zároveň veľmi ťažký film. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 639 € Marek Leščák. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Audiovizualna tvorba, film, TV a rozhlas. Získal za scenár k filmu Cigán. Cigán je celovečerný hraný film, na ktorom sa Marek Leščák autorsky podieľal s dlhoročným spolupracovníkom Martinom Šulíkom. Samotný film a námet sú jednoduché. Film získal Zvláštnu cenu poroty na Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary 2011. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 639 € Anna Javorková. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Divadlo. Získala za stvárnenie postavy Volumnia v divadelnej dráme Coriolanus, Činohra SND, Bratislava. Coriolanus sa označuje za jednu z najbrilantnejších politických hier vôbec. Shakespearovi sa v nej podarilo otvoriť politickú diskusiu, vďaka ktorej sa niekoľko storočí pred slávnym Churchillovým výrokom ukazuje, že demokracia je naozaj ten najhorší spôsob vládnutia, ale ľudstvo dodnes na žiaden lepší neprišlo. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 639 € Martin Burlas. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Hudba . Získal za hudbu k inscenácii Mobil mŕtveho muža, Činohra SND, Bratislava. Mobil mŕtveho muža – V magickom svete hry mladej americkej autorky je možné takmer všetko. Napríklad zoznámiť sa so zaujímavým mŕtvym mužom Gordonom. Stačí, keď ste obyčajnou osamelou ženou s anjelskou povahou a v bistre, kde ste sa náhodou ocitli, objavíte vyzváňajúci cudzí mobil. Čo na tom, že náhodou patrí pánovi, ktorý práve nezaspal na chvíľu, ale naveky... Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 639 € Dušan Dušek. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Literatúra. Získal za knihu Holá veta o láske. Kniha Holá veta o láske je zbierkou dlhších poviedok, tematicky spojených s prostredím filmárov. V knihe nejde len o lásku či lásky medzi ženou a mužom, ale o všetky podoby lásky. Autor sa pokúša dostihnúť, dolapiť aj všetky ostatné prejavy vrúcnej a úprimnej náklonnosti k tomu, čo človek v živote robí, čo okolo seba vidí, čo všetko zažíva, čo pri tom cíti, aby to mohol podať či pošepkať aj ostatným ľuďom. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 639 € prof. Vladimír Popovič, akad. mal.. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Výtvarné umenie. Získal za výstavu Déjà vu, Danubiana Art Museum, Bratislava. Výstava zahŕňa posledné desaťročie umelcovej tvorby a tak nám teda maliar rozpráva, čo posledných desať rokov robil. V Popovičovej tvorbe je veľa erotiky, ale aj nádherných tatranských štítov, ktoré tvoria pozadie niekedy až dramatických udalostí. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 319 € Tomáš Hulík. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Audiovizualna tvorba, film, TV a rozhlas – mladý tvorca. Získal za námet, scenár a réžiu dokumentárneho filmu Návrat rysov. Film dokumentuje vzťah divo žijúcich zvierat a človeka. V časovom období jedného až dvoch rokov sleduje počínanie Miloša a jeho verných nasledovníkov – rysích súrodencov. Ústrednými témami sú výchova rysích súrodencov, ich vzťah k Milošovi a Milošova láska k prírode Národného parku Veľká Fatra.. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 319 € Milan Ondrík. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Divadlo – mladý tvorca. Získal za stvárnenie postavy Gaius Marcius Coriolanus v divadelnej dráme Coriolanus, Činohra SND, Bratislava. V dráme Coriolanus stvárnil Ondrík pod vedením slovinského režiséra Diega de Brea práve hlavnú postavu Gaia Marcia Coriolana, z ktorého je spočiatku chrabrý a oslavovaný hrdina, potom hrdý a neskôr ohrdnutý rímsky konzul, ktorého pobúrený ľud vyženie z Ríma. Podľa mnohých kritikov patrí táto Shakespearova hra k jeho najlepším historickým hrám a označuje sa súčasne za jednu z najbrilantnejších politických hier vôbec. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 319 € Dalibor Karvay. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Hudba– mladý tvorca. Získal za otvárací koncert 46. ročníka medzinárodného festivalu Bratislavské hudobné slávnosti. Dalibor Karvay podal vynikajúci husľový výkon na koncerte Slovenskej filharmónie, ktorý sa konal 19. 11. 2010 pod taktovkou dirigenta Leifa Segerstama. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 319 € Ivana Dobrakovová. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Literatúra– mladý tvorca. Získal za knihu Bellevue. Bellevue je penzión pre telesne postihnutých vo Francúzsku, kam počas prázdnin prichádza robiť opatrovateľku devätnásťročná Blanka. To, čo tu prežije, však nepotvrdzuje pekné či vzrušujúce životné vyhliadky, ktoré môže naznačovať názov hotela. Konfrontácia s groteskným telesným hendikepom invalidov v nej spúšťa mechanizmus depresie, čo napriek zásahom priateľov vyústi do jej osobnej i osobnostnej katastrofy. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 319 € Lucia Dovičáková. Cena Nadácie Tatra banky za umenie Výtvarné umenie– mladý tvorca. Získal za výstavu Márnosť desivá, Galéria Krokus, Bratislava. Lucia Dovičáková je absolventkou ateliéru súčasnej maľby Rudolfa Sikoru na Fakulte umení v Košiciach. Autorka je ostrou pozorovateľkou každodenných, okrajových a zdanlivo banálnych tém ženského bytia, ktorých banalita je v jej maliarskom podaní provokujúca a ironizujúca. Hlavnými aktérkami jej diel sú predovšetkým ženy a jej výtvarná tvorba srší humorom a iróniou aj v prípadoch, keď sú jej témy v podstate vážne a jej cieľom je kritická reflexia. Cenou, ako aj symbolom pocty bola bronzová soška Múzy od slovenského sochára a výtvarníka Daniela Brunovského vytvorená špeciálne na túto príležitosť a finančná odmena.
Podpora vzdelávania 1 700 € Martin Labaj. Cena Nadácia Tatra banky za výnimočnú diplomovú prácu v oblasti IT.. Nadácia Tatra banky ocenila najlepšiu diplomovú prácu v oblasti IT Cenou Nadácie Tatra banky za výnimočnú diplomovú prácu v akademickom roku 2010/11. Odborná komisia v tomto roku za najlepšiu vyhodnotila prácu Ing. Martina Labaja s názvom „Odporúčanie a kolaborácia na základe implicitnej spätnej väzby“ pod vedením prof. Ing. Márie Bielikovej, PhD. Cena bola udelená v rámci slávnostného udeľovania cien najlepším študentom FIIT STU v rámci Medzinárodného dňa študentov. Toto ocenenie bolo spojené s finančnou odmenou študentovi.
Podpora vzdelávania 350 € Mária Bieliková. Cena Nadácia Tatra banky za výnimočnú diplomovú prácu v oblasti IT.. Nadácia Tatra banky ocenila najlepšiu diplomovú prácu v oblasti IT Cenou Nadácie Tatra banky za výnimočnú diplomovú prácu v akademickom roku 2010/11. Odborná komisia v tomto roku za najlepšiu vyhodnotila prácu Ing. Martina Labaja s názvom „Odporúčanie a kolaborácia na základe implicitnej spätnej väzby“ pod vedením prof. Ing. Márie Bielikovej, PhD. Cena bola udelená v rámci slávnostného udeľovania cien najlepším študentom FIIT STU v rámci Medzinárodného dňa študentov. Toto ocenenie bolo spojené s finančnou odmenou odbornej vedúcej diplomovej práce.
Podpora vzdelávania 107 € Pavol Suďa. Cena Nadácie Tatra banky za rozvoj v oblasti podnikateľského vzdelávania.
Podpora vzdelávania 107 € Juraj Vaculík. Cena Nadácie Tatra banky za rozvoj v oblasti podnikateľského vzdelávania.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Jana Kusajlová. Adeli Medical Center. Dar bol použitý na podporu liečenia a rehabilitácie Adamka Kusajlu v rehabilitačnom zariadení Adeli Medical Center. Adamko sa narodil s detskou mozgovou obrnou: hypotonicko-ataktickým syndrómom. Spôsobuje mu to problémy so samostatnou chôdzou a udržaním rovnováhy, kvôli zníženému svalovému tonusu. Preto si jeho zdravotný stav vyžaduje pravidelné rehabilitačné pobyty na posilnenie svalstva, precvičovanie stability a samostatnej chôdze. Po absolvovaní pobytu sa Adamko badateľne zlepšil v celkovom spevnení svalstva, nabral svalovú hmotu, stojí s pekne vystretým chrbátikom a drží vzpriamene hlavičku. Spevnením svalstva sa mu zmiernila ataxia (chvenie tela), zlepšila sa mu rovnováha, zlepšila sa mu artikulácia a výslovnosť slov, a tým nabral aj vyššie sebavedomie. Finančný dar prispel na rehabilitačný pobyt v Adeli Medical Center.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 255 € Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR. Vzdelávaním ku integrácii. Hlavným cieľom projektu Vzdelávaním ku integrácii bolo rozvíjať vedomosti, komunikačné a sociálne zručnosti ľudí s mentálnym postihnutím. Sekundárnym cieľom bolo podporiť rozvoj celoživotného vzdelávania ľudí s mentálnym postihnutím. Pre naplnenie týchto cieľov sa v období júl-november 2011 realizovali kurzy: Angličtina pre začiatočníkov, Angličtina pre pokročilých a Sebaobhajovanie. Spätné väzby od účastníkov, ako aj záujem médií o tému celoživotného vzdelávania ľudí s mentálnym postihnutím, či jednotlivé kurzy potvrdzujú, že projekt mal zmysel a dokázal splniť svoje ciele. Finančný dar prispel na odmeny lektorov a materiálové náklady- toner, kancelárske potreby, antivírový program.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 800 € OZ Noemova archa. Koníky deťom. Cieľom projektu bolo poskytovať hipoterapiu a animoterapiu deťom s telesným a zrakovým postihnutím pravidelne 1x mesačne počas jedného školského roka. Hipoterapia a animoterapia sú špeciálne formy fyzioterapie, ktoré využívajú na liečenie jazdu na koni s kontaktom so zvieratkami, pokiaľ je možné, v ich prirodzenom prostredí- v prírode. Deti počas terapie sa nielen vozia a cvičia špeciálne cvičenia na poníkoch, ale sa ich smú aj dotýkať, hladkať, česať, nakŕmiť ich a pod. Z finančného daru uhradili hipoterapiu.
Podpora vzdelávania 500 € Rodičovské združenie pri MŠ Bancíkovej 2. Dieťa a digitálny svet- interaktívne vzdelávanie detí predškolského veku. Projekt podporil nákup interaktívnych tabúľ. Prvé dve tabule boli namontované do 4. a 5.triedy. Na základe dlhodobého plánu rozvoja MŠ sa rozhodli postupne zakúpiť ďalšie tabule do všetkých tried. Ihneď po začatí využívania tabúľ zaznamenali jednoznačne pozitívne ohlasy od detí, rodičov i pedagógov. Vďaka interaktívnym tabuliam sú deti motivované k hravému objavovaniu a skúmaniu, rozvíjajú si tvorivosť, logické myslenie a kľúčové kompetencie. Ciele tak boli naplnené. Príspevok bol použitý na nákup dvoch interaktívnych tabúľ.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 900 € ŠANCA- neinvestičný fond. RALLYE- Opatovská- Žiť na plný plyn. Projekt bol zameraný na realizáciu už v poradí 14.ročníka veľkého športovo-vedomostného podujatia pre 100 telesne znevýhodnených detí na Opatovskej ceste s názvom Rallye Opatovská- Žiť na plný plyn. Cieľom tohto podujatia bolo zviditeľnenie aktivít telesne postihnutej mládeže, ich pohybové aktivity vedúce k budovaniu zdravého životného štýlu, prostredníctvom zapojenia širokej miestnej komunity do prípravy a realizácie projektu. Z finančného daru boli zakúpené tričká, perá a uhradené ozvučenie, prenájom pódia a stanu.
Ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € Aqua vita- Živá voda, Spoločnosť pre spoznávanie a záchranu mokradí. Vážky v našom okolí- príprava súťaže pre školy. Projekt bol zameraný na aktualizáciu stránky www.vazky.sk, vývoj prostredia pre školskú súťaž Vážky v našom okolí a vytvorenie zbierky pre putovnú výstavu Vážky na Slovensku. Jeho cieľom bolo uskutočnenie pípravných prác, ktoré v tomto roku umožnia spustiť súťaž, a tak pomôcť skvalitniť vyučovanie prírodovedných predmetov, obohatiť voľnočasové aktivity detí a mládeže a prispieť k ochrane prírody. Projekt týmto splnil svoje ciele. Finančný dar bol použitý na aktualizáciu web stránky, pomôcky na zbierku, účtovníctvo a cestovné.
Poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Matka a dieťa Turca. Projekt "Ako doma". Cieľom projektu bolo spríjemniť a zútulniť chladné nemocničné prostredie. Pôvodná podlahová krytina na oddelení starších detí bola vo veľmi zlom stave. Pôvodným zámerom bolo vymeniť podlahovú krytinu na chodbe, pretože tento priestor bol najvyťaženejší. Nakoniec sa podarilo vymeniť podlahovú krytinu aj v nemocničných izbách. Samotné zrealizovanie projektu je veľkým prínosom pre bezpečnosť detí, pre hygienu na oddelení. Nepochybným prínosom je spríjemnenie prostredia tak pre deti, ako aj pre ich rodičov a pre samotný personál. Z finančného daru bola hradená výmena podlahovej krytiny
Ochrana a tvorba životného prostredia 800 € Slovenský skauting, 1.zbor Baden Powella Bratislava. ROVERI PRE RÓMOV. Projekt bol zrealizovaný v termíne 2.-6.7.2011 a zúčastnilo sa ho 15 rómskych detí vo veku 11-18 rokov a 4 dospelí rómski vedúci. Organizačný tím tvorila roverská skupina 8 mladých ľudí. Každý z organizátorov už mal určité skúsenosti s pripravovaním akcií pre deti, pre väčšinu z nich však bola akcia tohto typu novou výzvou. Ciele projektu sa v plnej miere podarilo naplniť. Finančné prostriedky boli použité na úhradu cestovného, ubytovania, stravy a materiálu.
Poskytovanie sociálnej pomoci 800 € Slovenský výbor pre UNICEF. "Zdieľajme spolu svoje radosti aj starosti". Projekt "Zdieľajme spolu svoje radosti aj starosti" bol realizovaný v termíne od 1.7.2011 do 3.7.2011 v rekreačnom zariadení Hotel Lomnistá v Jasení. Projekt predstavoval víkendový pobyt pre klientov - rodiny Centra výchovy k rodičovským zručnostiam CESTA. Na pobyte sa zúčastnilo spolu 16 dospelých a 18 detí. Ohlasy klientov na pobytovú aktivitu boli veľmi pozitívne. Ciele projektu boli naplnené. Projekt a jeho realizácia priniesli a vytvorili bezpečný a nehodnotiaci priestor pre spoločné trávenie voľného času pre klientov- rodiny centra CESTA. Počas realizácie projektu pracovníci centra mali možnosť vykonávať aj edukáciu v neformálnom prostredí, a tento fakt prispel k tomu, že klienti oveľa lepšie dokázali prijímať impulzy zo strany pracovníkov. Projekt hodnotia ako vysoko úspešný. Finančný príspevok bol použitý na úhradu stravy a ubytovania.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 700 € OZ PRAMEŇ RADOSTI. PIESEŇ SA RODÍ V TEBE. Zámerom projektu bolo rozšíriť hudobný rozmer na akciách z pasívneho počúvania hudobných skupín, reprodukovanej hudby a špecializovaného tímu "hudobných" dobrovoľníkov na aktívne zapájanie účastníkov akcií na hudobnej produkcii a vytvoreniu hudobnej dielne. Výsledkom projektu je skutočnosť, že na najbližšiu Púť radosti, ktorá bude 10.-12.februára 2012 nebudú pozývať hudobnú skupinu. Hudobná stránka podujatia bude zapezpečená práve skupinou mladých, ktorí boli formovaní počas realizácie projektu "Pieseň sa rodí v Tebe". Finančný dar prispel na nákup perkusií a kláves.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 800 € Kraso klub Žilina . Podpora Školy korčuľovania na ľade- nákup korčúľ na požičiavanie. Projekt podporil Kraso klub Žilina v nákupe nových párov korčúľ určených na požičiavanie účastníkom Školy korčuľovania. O požičiavanie je veľký záujem a v tejto sezóne opäť otvorili už piaty ročník Školy korčuľovania. Ciele projektu sa podarilo naplniť. Finančný príspevok bol použitý na kúpu detských korčúl.
Ochrana a tvorba životného prostredia 330 € Školský internát pri Obchodnej akadémii v Rožňave. Skvalitnenie výchovy mimo vyučovania v Školskom internáte pri Obchodnej akadémii v Rožňave. Cieľom projektu bola realizácia výstavby záhradného altánku (prístrešku) v záujme efektívneho využívania priestorov vonkajšieho areálu Školského internátu pri Obchodnej akadémii v Rožňave vo výchovno-vzdelávacom procese žiakov školského internátu a školy. Záhradný altánok (prístrešok) bude využívaný v teplejších mesiacoch roka žiakmi internátu a školy na rôznorodé aktivity v rámci trávenia voľného času, ako aj pri realizácii organizovaných i neorganizovaných foriem výchovno-vzdelávacích aktivít. Z daru bol nakúpený materiál na záhradný prístrešok.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 700 € SRRZ-RZ pri Materskej škole. Rok ľudových tradícií v materskej škole. Zámerom projektu bolo vo vzájomnej interakcii dieťa-učiteľ-rodič-lokalita školy a bydliska pripraviť program edukačných a kultúrnych aktivít zameraných na uchovávanie kultúrneho dedičstva a tradícií Topolčianskeho regiónu. Zmyslom projektu bolo učiť deti už v predškolskom veku aktívne a zmysluplne využívať svoj voľný čas a zároveň rozvíjať ich talent a nadanie. Od septembra do decembra sa konalo niekoľko aktivít na témy ľudových tradícii. Za finančný dar boli nakúpené hudobné nástroje, tanečné kostýmy, materiál na tvorivé dielne, obrázkový materiál o ľudových zvykoch.
Podpora vzdelávania 500 € Mesto Spišská Nová Ves, Správa školských zariadení. Interaktívna tabuľa v predprimárnom vzdelávaní. V rámci projektu bola do materskej školy dodaná interaktívna tabuľa. Pri jej inštalovaní boli všetci pedagogickí zamestnanci materskej školy preškolení na používanie interaktívnej tabule. Zároveň bolo predvedené používanie interaktívneho softvéru, ktorý je využívaný počas edukačnej činnosti materskej školy hlavne s 5-6 ročnými deťmi. Využívanie interaktívnej tabule prispieva hlavne k rozvoju kognitivizácie dieťaťa, podporuje jeho emocionálnu zrelosť, socializáciu a motiváciu. Širokou škálou možností využitia výukového softvéru prispieva ku kreativizácii dieťaťa. Finančný dar prispel na nákup interaktívnej tabule.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 900 € ZPMP Stropkov. Rekondično-integračný pobyt. Projekt podporil organizáciu rekondično-integračného pobytu v lokalite Poprad- Vysoké Tatry. Pobytu sa zúčastnili deti a dospelí s ľahkým a stredným stupňom mentálneho postihnutia. Hlavným cieľom pobytu bola stabilizácia zdravotného stavu a integrácia do spoločnosti. Počas pobytu boli poskytované liečebné procedúry, bicyklovanie, návšteva termálneho kúpaliska, výlet na Hrebienok a následne k vodopádom. Finančný dar prispel na stravu a ubytovanie.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Áno pre život n.o.. Dobré srdce pre zdravotne a sociálne znevýhodnených. Cieľom projektu bolo pracovné začlenenie ľudí so zdravotným a sociálnym znevýhodnením prostredníctvom zriadenia prevádzky s názvom „Infobod s internetom pre verejnosť a s predajňou suvenírov“ v Rajeckých Tepliciach. Počas realizácie projektu bol predpokladaný názov predajne zmenený na názov "Darčeky @káva". Za účelom zriadenia chráneného pracoviska boli podniknuté tieto kroky: uzatvorenie zmluvy o prenájme s mestom, uzatvorenie dohody o vykonaní práce s absolventkou VŠVU za účelom vykonania dizajnérskeho návrhu pracoviska, rekonštrukčné práce na pracovisku, potom nasledoval nákup vybavenia prevádzky a výber dodávateľov, administratívne náležitosti potrebné k otvoreniu chráneného pracoviska a podpísanie zmlúv s novými zamestnancami chráneného pracoviska. 1.októbra 2011 bolo chránené pracovisko/ predajňa s názvom "Darčeky @káva" otvorené pre verejnosť. Finančný príspevok bol použitý na nákup zariadenia prevádzky.
Ochrana a tvorba životného prostredia 600 € DOMKA Košice. PRIDAJME ZELENÚ. Ciele projektu sa podarilo naplniť. Prostredníctvom výsadby zelene oživili areál strediska, vytvorili príjemnejšie, výchovne podnetné a bezpečné prostredie pre návštevníkov. Realizovalo sa niekoľko podujatí na ich naplnenie. Za pomoci rodičov, obyvateľov sídliska a detí vyčistili areál mládežníckeho strediska, osadili lavičky a smetné koše. V rámci záujmových útvarov prostredníctvom hier a súťaží rozšírili enviromentálne poznatky detí. Spolu s nimi a dobrovoľníkmi zo sídliska vysadili okrasné dreviny v areáli strediska. Aktivita zároveň podporila spolupatričnosť a spolužitie miestnej komunity na sídlisku Terasa v Košiciach. Z finančného daru boli nakúpené okrasné dreviny.
Ochrana a tvorba životného prostredia 900 € Klub slovenských turistov Slávia Stropkov. Vytvorenie oddychovej zóny na najvyššom vrchu v okolí mesta Stropkov. Projekt podporil výstavbu altánku pri turistickej chate KST Slávia Stropkov na najvyššom vrchole v okolí. Výstavbou altánku poskytli individuálnym turistom prístrešie a miesto pre oddych v čase, keď nie sú organizované oficiálne turistické výstupy a nie je otvorená turistická chata. Najväčším zážitkom pre nich budú prekrásne výhľady na okolitú krajinu a pohoria. Týmto projektom chceli dopomôcť k zviditeľneniu turistiky a prilákaniu nových nádejných turistov. Z daru bol nakúpený materiál na výstavbu altánku.
Podpora vzdelávania 500 € OZ Rodinné centrum Klbko. Rodinné vzdelávacie jazykové kurzy. Rodinné centrum Klbko týmto projektom nadviazalo na úspešné jazykové kurzy, ktoré sa realizovali v minulých rokoch a ktoré boli ponúknuté predovšetkým rodičom zo sociálne slabšieho prostredia. Cieľom projektu bola príprava a realizácia vzdelávacích kurzov pre rodičov na rodičovskej dovolenke, ktoré im pomôžu pri návrate do zamestnania, uľahčia im integráciu na trh práce v prípade straty zamestnania, posilnia ich sebavedomie a schopnosť sebauplatnenia. Realizáciou kurzov sa tieto ciele podarilo naplniť. Kurzu boli realizované v spolupráci s odborníkmi a profesionálnymi lektormi. Prebehli 4 kurzy v skupinkách po 8 účastníkov, odučilo sa spolu 80 hodín. Finančný dar prispel na materiálne zabezpečenie a odmenu koordinátorovi.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Dom sociálnych služieb MOST, n.o.. Komplexné služby pre ľudí s duševnými poruchami. Projekt podporil DSS Most, n.o., ktorý poskytuje komplexné služby pre ľudí s duševnými poruchami a ich rodinám s cieľom pomôcť a podporiť ich na ceste k samostatnosti a k začleneniu do spoločnosti. V rámci projektu zrekonštruovali nové priestory a presťahovali rehabilitačné stredisko do nových väčších priestorov, vďaka čomu mohli zvýšiť kapacitu z 9 na 18 klientov rehabilitačného strediska. Chránená dielňa kaviareň Medzi nami uskutočnila tréningový program, v ktorom si 3 klienti precvičili pracovné zručnosti.Z finančného daru bolo platené nájomné, účtovníctvo, internet, telefón a energie.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € Cirkevná materská škola Gianny Beretty Mollovej. Cvičiť, cvičiť, to je slasť, budeš silnieť, budeš rásť.. Projekt podporil materskú školu, čím prispel k rozvoju pohybových aktivít detí MŠ, ktoré sa snažia s deťmi realizovať počas pobytu detí v MŠ. Osadením hojdačky do prostredia školskej záhrady sa podarilo zatraktívniť prostredie a tak nabádať deti k aktívnemu pohybu a pravidelnému záujmu detí o pohyb. Rozvoj pohybových aktivít u detí vnímajú ako jednu z priorít zamerania výchovno- vzdelávacieho procesu v MŠ. Z finančného daru bola zakúpená pružinová hojdačka.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 550 € Fotoklub pri MsKS v Galante. Letná fotoškola pre mládež a širokú verejnosť v Galante. Cieľom tohto projektu bolo poskytnúť adekvátnu podporu na odbornej úrovni prostredníctvom lektorov všetkým záujemcom o aktívne využitie voľného času fotografovaním. Projekt mal za cieľ edukačne pôsobiť na mládež a vytvoriť protiváhu negatívnym vplyvom modernej civilizácie a prostredia ulice. Toto sa im podarilo naplniť, vekový priemer účastníkov bol okolo 20 rokov. Primárny záujem bol naučiť účastníkov využívať svoj voľný čas aktívne s fotoaparátom alebo mobilom. Do aktivít bola zapojená generácia dospelých a vytvorila sa dobrá väzba cez všetky vekové spektrá. Celkovo sa zúčastnilo spolu 18 účastníkov a pracovali intenzívne dva dni 2.-3.7.2011. Z daru boli zhotovené pracovné a finálne fotografie a prenájom prezentačnej techniky.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 900 € Centrum nadania, n.o.. Získavanie soc. zručností prostredníctvom športových aktivít. Projekt sa zameral na spojenie pohybovej činnosti a rozvíjania sociálnych zručností nadaných detí s poruchou autistického spektra. Ide o využitie športovej činnosti ako prirodzeného prostredia pre vznik situácií, pri ktorých deti získavajú skúsenosti v sociálnej oblasti a pri ktorej je zároveň prirodzený tlak na korektné vyriešenie konfliktných alebo problémových sociálnych situácií. (radosť z hry, túžba pokračovať v hre). Projektu sa zúčastnili žiaci Súkromnej základnej školy pre žiakov s intelektovým nadaním CENADA. Cieľ projektu Rozvíjanie sociálnych zručností nadaných detí a nadaných detí s poruchou autistického spektra cez spolupracujúce aktivity bol v plnej miere naplnený. Finančný príspevok pomohol nakúpiť športové náradie.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € Dobrovoľný hasičský zbor v Senici. Zlepšenie technického vybavenia senických dobrovolných hasičov. Vďaka podpore projektu bola kúpená technická pomôcka- projektor, čím sa zlepšila úroveň prednášok, odborných preventívnych školení zameraných na ochranu zdravia pri povodniach, požiaroch a iných živelných katastrofách. Prednášky boli na omnoho vyššej úrovni- prednášatelia mohli doplniť svoje skúsenosti o fotky a videá, ktoré mali získané zo skutočných udalostí. Na videách sa dalo ukázať ako profesionálni záchranári zvládli túto činnosť záchrany pri zdolávaní mimoriadnych udalostí. Lepšia vedomosť z problematiky ochrany zdravia a ochrany pred živelnými pohromami znamená odbornejšiu a rýchlejšiu pomoc pri zdolávaní mimoriadnej udalosti. Z finančného daru bol kúpený projektor.
Poskytovanie sociálnej pomoci 900 € OZ Hlas nádeje. Denný tábor "Nádej". Denný letný tábor "Nádej" organizuje OZ Hlas nádeje. Rodičia svoje deti mohli prihlásiť do 4 turnusov. V tábore sa vystriedalo asi 50 detí, ktorým sa to veľmi páčilo. Keď pršalo, v tábore sa maľovalo, vyrábalo a cvičilo. Po náročnom programe si deti oddýchli a niektoré aj pospali na molitanovej zostave, niekedy na nej aj cvičili. Molitanová zostava a suchý bazén, ktoré vďaka podpore projektu zakúpili, budú aj naďalej využivané pri organizovaní ďalších letných táborov alebo aj pri činnosti materského centra, ktoré je súčasťou OZ Hlas Nádeje. Prínos z projektu mali deti aj ich rodičia. Deti si našli nových kamarátov a rodičia mali postarané o svoje deti a vedeli, že trávia čas plnohodnotne. Z finančného daru bola kúpená molitanová zostava a suchý bazén.
Poskytovanie sociálnej pomoci 900 € DOMKA- Združenie saleziánskej mládeže, stredisko BA-Miletičova. Prímestský tábor detí 2011. Prímestský tábor detí sa uskutočnil 11.7.-22.7.2011 v Bratislave, trval týždne a zúčastnilo sa ho 53 dobrovoľníkov a 4 pracujúci s deťmi a mládežou a 196 detí a mladých vo veku 6-17 rokov. Ciele projektu sa podarilo naplniť, hlavným cieľom bolo poskytnúť deťom aktívne využitie voľného času počas prázdnin, a tak zabrániť pasivite a nadmernému času strávenému pri televízii a počítači. voľný čas tak vypĺňali akčnými hrami, zábavnými súťažami, športom a výletmi. Finančný príspevok bol použitý na uhradenie časti nákladov na stravu a dopravu.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 600 € DSS pre deti a rehabilitačné stredisko Rosa. Mišičkina miestnosť. Týmto projektom sa snažia dosahovať zmeny prejavov správania u klientov DSS a RS Rosa. Práve zriadením relaxačnej miestnosti pomáhajú skupine klientov odreagovať sa a ventilovať hromadiace sa negatívne emócie. Za krátky čas, čo je zriadená Mišičkina miestnosť, ju opakovane využilo 12 klientov. Išlo o klientov, ktorí sa dostali do emocionálneho amoku a boli schopní ako sebe, tak aj okoliu ublížiť. Táto miestnosť im je známa, sledovali jej premenu z obyčajnej miestnosti a spolupodieľali sa na jej vymaľovaní či osadení boxovacích vriec. Preto v stave afektu prijali vyzvanie a spolu s psychologičkou alebo vychovávateľkou v nej našli priestor a čas na odznenie akútneho afektného stavu. Z finančného daru boli kúpené žinenky, boxovacie vrecia a rebriny.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € SRRZ-RZ pri Materskej škole Sládkovičova 13 v Modre. Povieme to rukami. Vďaka podpore projektu môžu v MŠ Sládkovičova naďalej pracovať podľa alternatívneho programu Krok za krokom a zapájať do bežného kolektívu aj deti so zdravotnými znevýhodneniami. Cieľom je, aby si deti s pohybovými problémami mohli motoriku rozvíjať hravou formou a zároveň, aby sa deti s komunikačnými problémami mohli predviesť a ukázať. Zakomponovanie práce s pomôckami do každodenných aktivít pomáha deťom: rozvíjať jemnú a hrubú motoriku, rozvíjať komunikáciu a reč dieťaťa. Aby získané didaktické pomôcky pomohli všetkým deťom snažia sa ich využívať vo všetkých triedach, denne a pri rôznych edukačných aktivitách. Z finančného daru boli nakúpené rehabilitačné pomôcky.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € Materská škola. Kráľovstvo športu a pohybu. Zámerom projektu bolo vytvoriť deťom podmienky k prirodzenému pohybu v interiéri MŠ. Pre dieťa je prirodzenejší pohyb ako pokoj. Pri nedostatku pohybovej aktivity dieťa trpí. Realizáciou pohybových aktivít smerovali k: prevencii proti obezite detí, k celkovému rozvoju organizmu detí, k zlepšeniu činnosti pohybového aparátu, činnosti vnútorných orgánov a centrálnej nervovej sústavy dieťaťa. Taktiež výrazne prispeli k rozvoju morálnych, vôľových vlastností detí pri osvojovaní pohybových zručností a návykov. Z finančného daru boli nakúpené nové pohybové prvky, náradia a náčinia.
Podpora vzdelávania 640 € Spoločenstvo čitateľov Biblie. Zvuky-rytmy-slová. Projekt Zvuky-rytmy-slová je zameraný na využitie hudobných nástrojov a hudobnej tvorivosti na muzikoterapeutické, rozvíjajúce a teambuildingové ciele. S dôrazom na prijatie a bezpečné prostredie učia deti a mladých ľudí vyjadrovať emócie prostredníctvom hudby a skupinovej tvorivosti. V príjemnom prostredí tak môžu zažívať úspech, radosť z hudobného umenia a medziľudskú blízkosť. Projektu sa zúčastnilo zatiaľ 90 detí a mladých ľudí vo veku od 2 do 26 rokov. Cieľom bolo vytvoriť niekoľko skupín a príležitostí využiť hudbu ako médium vzťahu na osobný, či skupinový posun smerom k zlepšeniu, či optimu. To sa im podarilo na viacerých platformách. Za finančný dar boli nakúpené hudobné nástroje.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Súkromná ZŠ s MŠ pre žiakov s autizmom. Ihrisko pre autistov. Projektovým zámerom bolo vybudovať bezpečné ihrisko a športovisko pre deti a mladých ľudí s autizmom s cieľom skvalitniť ich život, dopriať im radosť z pohybu, viesť ich k športovým aktivitám, k možnosti aktívneho trávenia voľného času pohybovými aktivitami v bezpečnom prostredí, priniesť im možnosť uvoľnenia v prostredí, ktoré rešpektuje ich individualitu a špecifické potreby, zvýšiť ich šancu dosiahnuť maximálny rozvoj svojej osobnosti. Projektový zámer a cieľ sa podarilo naplniť. Z finančného daru bol zakúpený detský okrúhly kolotoč s lavičkami.
Poskytovanie sociálnej pomoci 800 € ŠANCA- neinvestičný fond. Šanca. V termíne od 25.5.-31.5.2011 sa v nemeckom meste Xantén uskutočnilo stretnutie 50.000 postihnutých mladých ľudí partnerských krajín EÚ. Cieľom projektu bolo spoznávanie iných kultúr, krajín EÚ, ich tradícií, zvykov. Zámerom je získanie informácií o systéme športu telesne postihnutých, upevnenie vedomostí účastníkov v oblasti telesnej kultúry, formovanie osobnosti telesne postihnutých mladých ľudí, kompenzácia a regenerácia telesných a duševných síl telesne postihnutých a podpora integrácie a prekonávanie predsudkov. Finančné prostriedky boli použité na kofinancovanie výdavkov súvisiacich so zaplatením prepravy účastníkov projektu.
Podpora vzdelávania 900 € Slovenská spoločnosť pre štúdium náboženstiev pri SAV. Religionistický časopis Axis Mundi, ročník 2011. Vydanie oboch čísel časopisu Axis Mundi za rok 2011 sa podarilo podľa očakávaní. Časopis získal nový grafický dizajn. Tento časopis sa už stal zavedeným vedeckým časopisom v odbore religionistika a každé číslo sa stretá s pozitívnym ohlasom odbornej obce a študentov. Časopis je distribuovaný na všetky české a slovenské religionistické pracoviská a aj na vybrané etnologické, antropologické, historické a iné pracoviská. Finančný dar bol použitý na tlač dvoch čísel časopisu.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 300 € Nadácia detské kardiocentrum. Kardiotábor pre deti liečené v Detskom kardiocentre. Cieľom Nadácie detské kardiocentrum je podporovať všetky aktivity, vedúce k zlepšeniu starostlivosti o deti so srdcovo-cievnymi ochoreniami. Dlhodobo podporovaným projektom je organizovanie detských kardiotáborov. Deti so srdcovými chorobami sa bežných táborov zo zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť, preto sa zorganizoval tábor v Kokave nad Rimavicou. Program tábora bol pripravený a uspôsobený ochoreniam konkrétnych detských účastníkov a je dozorovaný kardiológom. Finančný dar bol použitý na úhradu cestovných nákladov.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Divadlo PIKI. Elá hop do múzea! Alebo prechádzka po Apponyiho paláci trochu inak. Projekt "Elá hop do múzea!" je program dlhodobého charakteru, v ktorom sa majú deti možnosť zábavnou formou dozvedieť čo-to z histórie Bratislavy a Apponyiho paláca. Vďaka tomuto projektu mohli v roku 2011 odohrať 3 predstavenia, o ktoré bol mimoriadny záujem a prehliadky boli zaplnené do posledného miesta. Vďaka divadelnej prehliadke Apponyiho paláca deti získali základné vedomosti o zbierkových predmetoch v expozícii múzea, o grófovi Apponyim a období, v ktorom žil. Programu sa zúčastnili jednak celé rodiny, ale aj školské triedy. Finančný dar bol použitý na pokrytie honoráru za realizáciu predstavení.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 800 € OZ Partia. Čierna-červená-biela alebo mosty cez farby. Projekt OZ Partia "Čierna- červená- biela alebo most cez farby" mal za cieľ pomôcť pri zachovávaní kultúrneho dedičstva, a taktiež ho následne odprezentovať širokej laickej ale aj odbornej verejnosti. To, že celý projekt realizovali neRómovia spoločne s Rómami, vnímajú ako jeho excelentnú pridanú hodnotu. V projekte sa im podarilo poukázať na odlišné, ale aj na spoločné a to hlavne prostredníctvom terénneho výskumu, ktorý realizovali ako členovia tanečnej skupiny Partia. Projekt za účasti priateľov z rómskych osád z Bardejova a Petrovian odprezentovali 16.decembra v skúšobných priestoroch tanečnej skupiny Partia a DK ZH v Bratislave.Finančný dar bol použitý na prenájom auta.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Ad Una Corda. Pax Christi Slovakia VI.. Dlhodobým zámerom projektu Pax Christi Slovakia je šíriť a propagovať slovenskú zborovú tvorbu v jednotlivých regiónoch Slovenska a poukazovať tak na bohatú tradíciu v tejto kultúrnej oblasti. Ďalej diverzifikovať ponuku kultúry v komerčnom prostredí, a to hlavne v obciach a mestách kde nesídlia profesionálne hudobné telesá. Tento cieľ splnila aj v poradí už 6.koncertná cesta pezinského chrámového zboru Ad Una Corda po mestách a obciach Slovenska, tentokrát regiónu Záhoria. Koncertná cesta sa uskutočnila dňa 23.10.2011. Finančný dar zabezpečil dopravu.
Poskytovanie sociálnej pomoci 700 € Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže. Výškou veže k hĺbkam srdca. V letných mesiacoch sa prestriedalo až 70 nových účastníkov na 6 dvojtýždňových letných workshopoch, počas ktorých sa naučili opracovávať surové drevo - guľatinu tradičným spôsobom len sekerou a toporom bez použitia moderných výdobytkov techniky. Výsledkom snaženia, šikovnosti a entuziazmu účastníkov workshopov bola príprava 16tich ručne kresaných trámov, ktoré sa v ďalších fázach budovania vyhliadkovej veže využijú na výstavbu piateho poschodia a schodísk. Pokračovalo sa tiež v archeologickom výskume na najstarších častiach gotickej kaplnky a v konzervačných prácach na severnej fasáde veže kostola a na štíte kostola. Finančný dar bol použitý na stravu.
Poskytovanie sociálnej pomoci 900 € Asociácia náhradných rodín. Letný rekreačno-poradenský pobyt pre náhradné rodiny a deti z náhradných rodín. Letný rekreačno-poradenský pobyt pre náhradné rodiny sa uskutočnil v dňoch 14.8.2011 - 20.8.2011 v Hoteli Drotár v Hronci. Na pobyte sa zúčastnilo 25 rodín z toho 30 rodičov a 70 detí. Tím dobrovoľníkov tvorilo 14 mladých ľudí zväčša z Bratislavy a Trenčína. Dobrovoľníci sa počas celého letného pobytu starali o zhruba 70 detí, ktoré boli rozdelené do skupín podľa veku. Každá skupina mala stabilných dobrovoľníkov, aby si na seba zvykli a vybudovali dôveru. Program pre deti, ktorí si dobrovoľníci vopred naplánovali a spracovali do manuálu bol prispôsobený schopnostiam detí aktívne sa zapájať do naplánovaných činností. Každé doobedie mali dobrovoľníci program s deťmi a rodičia svoj vzdelávací program s odborníkom. V poobedňajších hodinách sa venovali dobrovoľníci športovým aktivitám spolu s deťmi. Letný pobyt pre náhradné rodiny ponúkol prirodzenú možnosť riešenia rodinných problémov v príjemnom kontexte dovolenky a tak je ideálnou prevenciou pre zlyhávaním. Finančný dar prispel na úhradu stravy a ubytovania.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € OZ Šanca pre nechcených. Adoptuj si starých rodičov. Cieľom aj III. ročníka projektu bolo zvýšenie kvality života seniorov v zariadení a senzibilizácia verejnosti voči seniorom a ponúknutie tejto možnosti väčšiemu počtu seniorov v zariadení Centrum sociálnych služieb Náruč záchrany SENIOR&JUNIOR. Na základe poznatkov a skúseností dobrovoľníkov a po vyhodnotení pravidelných supervízií psychologičkou, možno konštatovať, že projekt prináša preukázateľné pozitívne zmeny v živote seniorov i dobrovoľníkov. V tomto ročníku sa dokonca zapojili aj dvaja mladí muži. Najdôležitejšími sú však výsledky, ktoré zmenili život seniorov v zariadení - vznikli hlboké priateľstvá, seniori, ktorí boli nepokojní, dekompenzovaní, apatickí, sa vďaka novému vzťahu cítia šťastnejší, užitočnejší, vedia sa tešiť. Podarilo sa teda splniť ciele projektu, ktorý je trvalo udržateľný. Finančné prostriedky boli použité na honorár psychologičky, inzercia v časopise a honorár za grafické práce.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € Športový klub policajnej kynológie. Kynologická ukážka pre MŠ Cabanova v Bratislave. Projekt splnil všetky svoje ciele, a to: výchovu a vzdelávanie detí a mládeže v oblasti prevencie pred trestnou činnosťou, ukážkami civilnej a špeciálnej policajnej kynológie; výchovu v oblasti enviromentalistiky; terapeutické pôsobenie pri odbúravaní fóbií zo zvierat a psov. Riaditeľka a celý pedagogický zbor MŠ Cabanova vyjadrili veľkú spokojnosť s akciou, pripravenou Športovým klubom policajnej kynológie. Projekt pozitívne hodnotili aj rodičia zúčastnených detí. Z finančného daru boli zakúpené- prepravka pre psov, prekážka, výcvikové plenty, obranársky postroj, návleky.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 700 € Spevácky zbor Apollo. Príprava, uvedenie a nahrávka diela Requiem pre organ, sóla a dva zbory súčasného skladateľa Pavla Kršku. Projekt obsahoval naštudovanie skladby Rekviem od P.Kršku, koncertné uvedenie a realizovanie jej nahrávky na CD Speváckym zborom Apollo v sezóne 2011/2012. Projekt bol prínosom v oblasti zachovanie kultúrnych hodnôt. K úspešnému prevedeniu diela zásadnou mierou prispelo sústredenie Speváckeho zboru Apollo, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 9.-11. septembra 2011 v Dudinciach, ktoré bolo zrealizované v rámci projektu Dobré srdce. Sústredenie bolo vysoko efektívnou formou prípravy nových skladieb. Počas sústredenia sa zrealizovalo cca 20 hodín čistého nácviku. Finančný príspevok bol použitý na úhradu nákladov na sústredenie- ubytovanie a stravu.
Ochrana a tvorba životného prostredia 582,78 € Združenie právnikcých osôb Geopark Novohrad-Nógrád . 1. Medzinárodný mládežnícky tábor Novohrad-Nógrád geoparku. Z.p.o. Geopark Novohrad-Nógrad zorganizoval 1. Medzinárodný mládežnícky tábor Novohrad-Nógrad geoparku v období 25.-29.júla 2011. Denného tábora sa zúčastnilo 15 žiakov základných škôl bývajúcich a študujúcich v obciach na území Novohrad-Nógrad geoparku (SK a HU). Realizáciou medzinárodného mládežníckeho tábora prispeli k propagácii a spoznávaniu našej krajiny. Geopark má priamy vplyv na príslušné územie tým, že ovplyvňuje životné podmienky a prostredie obyvateľov. Dar bol použitý na dopravu, stravu, vecné ceny a odmeny.
Poskytovanie sociálnej pomoci 800 € OZ Výchova zdravej rodiny. Malé srdce- vzácna perla . Projekt bol zameraný na pomoc deťom zo sociálne slabších rodín s cieľom skvalitniť ich život, podporiť zdravý rast ich sebavedomia a to možnosťou vyjadrovať sa umelecky bez strachu z hodnotenia, ukázať skytý talent, pracovať s kvalitným materiálom, hovoriť o, ale aj eliminovať smútok z nedostatku, výsmech, strach, frustráciu. Mať priestor na tvorbu, hru a relaxáciu. Cieľom bolo vybudovanie ARTE centra, miesta, kde terapia umením bude podporovať umelecké výpovede detí zo sociálne slabších rodín, poskytne im podpornú liečbu vo forme arteterapie a dá im možnosť realizovať sa, napríklad formou výstav. V pravidelných intervaloch sa stretávali deti na stretnutiach s arteterapeutom. Počas týchto sedení deti tvoria, podporuje sa ich sebarealizácia, hľadajú riešenia ich problémov. Deti privítali túto techniku, žiadali si ju, preto sa i naďalej pokračuje v tejto aktivite. Začali pozitívnejšie vnímať okolie, dokázali nahlas vysloviť zdravú kritiku. Počas sviatku sv. Mikuláša organizovala nezisková organizácia veľkú oslavu, ktorej súčasťou bola aj výstava prác detí, ktorú si pripravovali predovšetkým deti. Všetci spoločne hodnotia túto aktivitu, resp. terapiu ako potrebnú a účelovú. Z finančného daru bol nakúpený materiál na arteterapiu.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Nadácia MEMORY. Večne živé spomienky. Každú stredu od septembra do novembra 2011 sa pre pacientov s Alzheimerovou chorobou a ich rodinných príbuzných organizovali reminiscenčné stretnutia ako inovatívnu formu terapie založenú na stimulácii dlhodobej pamäti - spomienok. Okrem stretnutí spoločne navštívili "Múzeum školstva a pedagogiky v Bratislave a tiež výstavu "Ohýbaj ma mamko" v Slovenskom národnom múzeu. Stretnutí sa zúčastnilo celkovo 21 pacientov a 11 príbuzných. stretnutia viedli 2 lektori, do projektu boli ďalej personálne zapojení 1 kameraman a 4 dobrovoľníci. Hmatateľnými výstupmi projektu sú rodostromy každej rodiny a spomienkové krabice. Projekt potvrdil, že u ľudí s Alzheimerovou chorobou je reminiscencia vhodná a účinná forma aktivizácie a terapie. Z finančného daru boli hradené materiálové náklady, odmeny lektorom, tvorba filmu a prenájom miestnosti.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Materská škola. Žijeme útulne. Cieľom tohto projektu bolo zakúpenie nových šatníkových skriniek pre deti, aby sa vytvorilo estetické, útulne prostredie, v ktorom sa zdržujú deti aj ich rodičia. Tento cieľ bol naplnený. Finančný dar bol použitý na zakúpenie šatníkových skriniek.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 800 € Spojená škola. "Snoezelen". Projektom "Snoezelen" dovybavili špeciálnymi senzorickými pomôckami miestnosť snoezelen v Spojenej škole na Budovateľskej ulici vo Vranove, ktorá je určená na pravidelné terapie pre žiakov Spojenej školy, detí Špeciálnej materskej školy a klientov CŠPP. Nákupom špeciálnych senzorických pomôcok ako je zmyslový pentagón, svetelný zdroj, optické vlákna ultrafialové a hudobná rolka zabezpečili efektívnejšiu terapiu a stimuláciu viacerých zmyslov nielen u detí s ťažkým zdravotným postihnutím, ale aj u zdravej populácie u klientov CŠPP. Ciele projektu tak boli naplnené, projekt sa stretol len s pozitívnymi ohlasmi žiakov, učiteľov aj rodičov. Finančný dar pomohol k zakúpeniu špeciálnych senzorických pomôcok.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € TJ Družba Piešťany. Atletická škôlka. Atletická škôlka ako súčasť činnosti atletického oddielu TJ Družba vedie malé deti vo veku 3 až 6 rokov hravou formou k tomu, aby sa u nich vytvoril pozitívny vzťah k športu a k pohybu vo všeobecnosti. Cieľom projektu bolo pomocou nákupu športového náradia zlepšiť, či skôr vytvoriť primerané materiálne zabezpečenie tak, aby deti mohli vykonávať rôznorodejšie pohybové aktivity. Deťom a ich rodičom sa nová športová výstroj veľmi páčila. Z finančného daru bol realizovaný nákup športového náčinia a náradia.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 700 € Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ. Od kultúry ku kultúre. Daný projekt sa realizoval v triedach pre deti s intelektovým nadaním. Uskutočnili sa päťkrát tvorivé dielne, ktoré tvorili hlavnú súčasť projektu. Tvorivé dielne v novembri sa realizovali spolu s rodičmi a v spolupráci so SOŠ strojárskou (umeleckí kováči), ktorí spolu s deťmi odlievali rímske mince, vyrábali rímske brnenia a zbrane, a zároveň sa učili viazať grécky odev. na tvorivých dielňach sa deti venovali starým ríšam podľa vlastného výberu. týmto projektom priblížili školu rodičom a verejnosti, vtiahli do aktívnej práce a spolupráce deti a podporili v nich chuť neustále sa vzdelávať. Podľa potreby rozšírili témy o poznatky, ktoré deti zaujímali. Finančný dar bol použitý na nákup rôznych materiálov na tvorivé dielne.
Poskytovanie sociálnej pomoci 900 € Dobré srdcia hľadajú.... SOS internacionálne deti. Cieľom projektu SOS internacionálne deti bolo vyplniť medzeru priamej pomoci deťom a rodičom, ktorí boli násilne od seba odlúčení (únosom) alebo im odlúčenie hrozí z dôvodu rozhodnutí súdov o navrátení detí do krajiny obvyklého pobytu, napriek podozreniu z domáceho násilia. Zámerom bola tiež nutnosť zmeny postoja verejnosti, ktorá má predpojatosť k problému a nutnosť prevencie a zabezpečenia znalosti Haagskeho dohovoru a iných právnych úprav. Na riešenie týchto problémov podnikli viacero krokov a aktivít, napr. vytvorila sa podporná svojpomocná skupina matiek, vypracovanie právnej analýzy, pravidelné stretnutia so ženami, psychológom a koordinátorom, stretnutia s orgánmi SR a tlačové konferencie. Podarilo sa im preniknúť do inštitúcií a upozorniť na neférový právny stav, v ktorom sa matky a ich deti ocitajú. Z finančného daru bola hradený PR materiál, plagáty, tlačová beseda, psychológ a právny expert.
Ochrana a tvorba životného prostredia 330 € Ochrana dravcov na Slovensku. Voliéra pre hendikepované živočíchy. Cieľom projektu bolo zvýšiť kapacitu rehabilitačnej stanice v Ratnovciach, a teda zlepšiť situáciu zberu a nakladania s chránenými hendikepovanými živočíchmi v Trenčianskom kraji. Tento cieľ bol dosiahnutý prostredníctvom výstavby novej voliéry, čím sa vytvorila možnosť umiestnenia hendikepovaných živočíchov do nových priestorov a zefektívnila sa starostlivosť o tieto živočíchy.Finančný dar prispel na materiál a zhotovenie voliéry.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 330 € OZ pre rozvoj 1. Internej kliniky MFN a JLF UK . Prestavba sociálnych zariadení na nefrologickej časti 1. internej kliniky. Projekt podporil rekonštrukciu sociálnych zariadení na nefrologickej časti 1.Internej kliniky. Z prostriedkov daru bol hradený nákup materiálu na prestavbu. Realizáciou bol zabezpečený bezbariérový prístup k sociálnym zariadeniam, zlepšila sa možnosť pohybu a manipulácia s pacientmi s poruchou mobility. Tým sa zvýšil komfort pacientov, hospitalizovaných na tomto oddelení. Finančné prostriedky boli použité na nákup keramického obkladu, stavebné lepidlo na obklad a rohové lišty na obklad.
Poskytovanie sociálnej pomoci 500 € Evanjelická DIAKONIA Evanjelickej cirkvi a.v. na Slovensku. Stredisko Evanjelickej DIAKONIE- Domov- penzión pre dôchodcov Hontianske Moravce. Cieľom projektu bolo skvalitniť služby poskytované pre klientov, a to konkrétne práce práčovne. Realizácia projektu sa uskutočnila zakúpením vhodného a účelného zariadenia- automatickej práčky a sušičky prádla. Služby práčovne pri nových výkonnejších zariadeniach lepšie uspokojujú požiadavky klientov. Prádlo je vypraté a vysušené kvalitnejšie a rýchlejšie a práca zamestnancov je tým rentabilnejšia a pružnejšia, je možnosť efektívnejšie využívať pracovnú dobu. Cieľ projektu bol dosiahnutý. Finančný dar prispel na nákup automatickej práčky a sušičky prádla.
Podpora vzdelávania 500 € Základná škola s materskou školou. Objavujeme svet digitálnych technológií. Cieľom tohto projektu bolo tvorivé a zmysluplné využívanie digitálnych technológií v rámci integrovaného systému moderného vzdelávania. Na naplnenie tohto cieľa bol zakúpený interaktívny dataprojektor. Je to novinka v modernom vzdelávaní, vynikajúca didaktická pomôcka s dlhodobou možnosťou využívania, ktorá obohatí výchovno-vzdelávací proces a prispeje k naplneniu programu modernizácie vzdelávania v škole. Vzhľadom na to, že sa jedná o prenosný dataprojektor, je možné ho využívať v materskej aj základnej škole pre široký okruh detí. Z finančného daru bol zakúpený interaktívny dataprojektor.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 800 € Neinestičný fond Cukrovka. Liečba ochorenia diabetes mellitus 1. typu. Výskum vedeckého tímu na Ústave polymérov SAV zapojených do aktivít Neinvestičného fondu Cukrovka n.f. je zameraný na liečbu cukrovky. Projekt bol podporený v nákupe materiálov a chemikálií na prípravu, optimalizáciu a charakterizáciu polymérnych mikrokapsúl, ktoré sú v posledných rokoch predmetom štúdia v rámci projektov na Ústave polymérov SAV a v prepojení na spolupracujúce pracoviská v Európe a v USA. Z finančného daru boli zakúpené chemikálie a materiál.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 800 € ČINČIN. Po stopách našej minulosti. Vďaka projektu zrealizovalo združenie Čin Čin viacero aktivít. Vypracovali štúdiu o domácich ľudových krojoch, ktorej súčasťou sú aj archívne zábery dokumentujúce pravdivosť zistených skutočností. Na základe písomného materiálu o miestnom ľudovom kroji a zachovalých archívnych záberov boli spracované grafické návrhy mužského, ženského aj detského sviatočného a pracovného ľudového kroja. Grafické návrhy tvorili základy pre zhotovenie samotných ľudových krojov. V rámci projektu bolo uskutočnené aj nahrávanie 11 ľudových piesní v podaní detského folklórneho súboru Sílešánek. Z daru bola hradená štúdia o domácich ľudových krojoch, grafický návrh a zhotovenie ľudového kroja a krojových súčiastiek a zvuková nahrávka CD s ľudovými piesňami.
Ochrana ľudských práv 900 € Fenestra. Mladí ľudia proti násiliu páchanému na ženách. Projekt bol zameraný na podporu a posilnenie občianskej angažovanosti mladých ľudí v boji proti násiliu páchanému na ženách. Prostredníctvom súťaže "Násilie páchané na ženách nie je IN - KONAJME!", ktorá bola jednou z aktivít druhého ročníka kampane 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách 2011, sa zvýšila angažovanosť mladých ľudí v boji proti násiliu páchanému na ženách ich aktívnym vyjadrením odmietavého postoja k tejto problematike v súťažných prácach (plagátoch, fotografiách a video spotoch). Vyjadrenie odmietavého postoja mladých ľudí k násiliu páchanému na ženách je zároveň prispením k zmene vnímania tejto problematiky verejnosťou na Slovensku. Finančný dar bol použitý na prípravu infomateriálov, tlač súťažných fotografií a plagátov, občerstvenie.
Ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Regionálne centrum Sloboda zvierat Piešťany. Veterinárna starostlivosť a čipovanie zvierat v útulku Piešťany. Cieľ projektu začipovať veterinárnymi čipmi na jednoznačnú identifikáciu zvieratá umiestnené v útulku Piešťany bol splnený. V priebehu augusta až novembra veterinárka začipovala a zaregistrovala do medzinárodnej databázy čipov 133 zvierat. Útulok bude aj naďalej v tomto projekte pokračovať. Z finančného daru bolo hradené čipovanie zvierat.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 039,05 € Domov sociálnych služieb profesora Karola Matulaya pre deti a dospelých. 3. ročník plaveckých pretekov a plaveckej pripravenosti ľudí s mentálnym znevýhodnením. Dňa 19. októbra 2011 sa v priestoroch novovybudovanej plavárne Zariadenia komunitnej rehabilitácie GAUDEAMUS uskutočnil "3.ročník plaveckých pretekov a plaveckej pripravenosti ľudí s mentálnym znevýhodnením". Celej akcie sa zúčastnilo 140 ľudí okrem klientov, rodičov a hostí, ktorí prišli povzbudiť športovcov. Všetci účastníci plaveckých pretekov odchádzali s dobrým pocitom, niektorí nadviazali nové kontakty a našli nových kamarátov. Vydarený deň splnil očakávania zúčastnených a športovci sa lúčili s otázkou, či bude akcia aj na budúci rok...Z finančného daru boli zakúpené medaile, stužky, poháre, občerstvenie, ceny pre víťazov a bol prenajatý bazén a zdravotná služba.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 800 € Občianské združenie BChZ. Prezentácia slovenskej zborovej tvorby a vokálnej školy v zahraničí. Projekt podporil Bratislavský chlapčenský zbor pri prezentácii slovenskej zborovej tvorby a vokálnej školy v zahraničí. Zborové stretnutie sa uskutočnilo 8.-11.9.2011 vo Wiesbadene. Hostiteľom a usporiadateľom bol Wiesbadenský chlapčenský zbor. Spoločnou témou bola sakrálna európska zborová hudba. Z Wiesbadenu sa zbor presunul do Prahy, kde sa stretol s detským speváckym zborom Rolnička. Uskutočnil sa tu koncert v chráme Sv. Mikuláša v centre Prahy, ktorý zožal obrovský úspech. Umelecká spolupráca speváckych zborov sa vynikajúco vydarila. Pre spevácke zbory je zaujímavý a podnetný aj spoločný nácvik zvolených skladieb. Súčasťou prehliadky bolo aj niekoľko workshopov. Dotýkali sa predovšetkým nových interpretačných postupov a hlasovej techniky. Finančný príspevok bol použitý na úhradu nákladov na cestovné.
Podpora vzdelávania 600 € Základná škola. Zlepšenie kvality stravovacích návykov žiakov ZŠ s využitím školskej kuchyne. Projektom chceli dosiahnuť zlepšenie stravovacích návykov detí formou zážitkových hodín. Nutným predpokladom úspešnej realizácie projektu bola kompletná rekonštrukcia a doplnenie materiálno-technického vybavenia školskej kuchynky tak, aby vyučovacie hodiny splnili svoj účel. S realizáciou projektu začali v októbri v rámci Týždňa zdravej výživy, ktorý bol zameraný na podporu konzumácie ovocia a zeleniny. Žiaci si tvorili zdravý jedálny lístok, vypracovávali projekty na tému "Prečo chceme jesť zdravo". Z daru boli nakúpené: elektrický sporák, spodné skrinky, celoplošný drez, vodovodná batéria, osvetlenie linky.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € Rodičovská združenie pri MŠ Palkovičova 11, o.z.. Multifunkčný detský priestor. Cieľ projektu - vytvárať návyky smerujúce k zdravému životnému štýlu u detí predškolského veku- bol splnený. Projekt prebiehal podľa časového plánu júl- október 2011. Bol spevnený, natretý a pripravený múr pre montáž segmentov a tri lezecké steny. Nainštalovaním segmentov priestor areálu sa farebne rozžiaril a deti mali možnosť rozvíjať svoj prirodzený pohyb a edukačnú činnosť. Tabuľová stena bude využívaná na kreslenie, grafomotorické cvičenia a edukačnú činnosť. Z finančného daru bola zakúpená dierovaná lezecká stena.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Spolok rodičov detí v MŠ v Blatnom. Prostredie motivuje i vychováva. Cieľom projektu bolo materiálne dobudovanie prostredia, v ktorom dieťa bude vyrastať a ku ktorému patrí všetko, čo ho obklopuje. V tvorivom, esteticky vhodnom prostredí môžu pedagogické pracovníčky cielene pôsobiť na komplexný osobnostný rozvoj detí. Vďaka projektu sa podarilo zakúpiť 12 kusov šatňových skriniek, pričom každá skrinka je tvorená zo 4 priečinkov a je určená pre 4 deti. K skrinkám boli zakúpené farebné dvierka s motívmi zvieratiek a ku každej skrinke bola zakúpená lavička s priehradkami. Finančný dar prispel na nákup šatňových skriniek.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € OZ Kuchynčáček pri MŠ Kuchyňa. Bezpečnosť deťom. Vďaka projektu "Bezpečnosť deťom" sa úspešne podarilo položiť bezpečnostnú dlažbu pod hojdačky a pod šmykľavku na dvore materskej školy. Dôvodom realizácie tohto projektu bolo zvýšenie bezpečnosti a ochrany detí pri hrách v priestoroch dvora MŠ, a to doplnením bezpečnostnej podlahy k už osadeným prvkom. Podlaha zvyšuje bezpečnosť pri hre, tlmí údery a nárazy pri pádoch. Z finančného daru bola zakúpená elastická protipádová dlažba.
Podpora vzdelávania 800 € Slovenská rada rodičovských združení - Rodičovské združenie pri MŠ. Tvorivo za poznaním. Projekt "Tvorivo za poznaním" prebiehal v prvej polovici školského roka 2011/2012 a jeho hlavnou ambíciou bolo obohatiť bežný školský rok detí v MŠ. Projekt podporil tieto aktivity, ktoré výrazne spestrili život detí: 1. Prvý októbrový týždeň sa deti podieľali na vyčistení okolia a areálu MŠ a nasledujúci deň zažili sokoliarsky deň, mali možnosť vidieť prácu sokoliarov- dravé vtáky, oboznámili sa s prostredím, v ktorom žijú, dozvedeli sa čím sa živia... 2. Zaujímavé interaktívne predstavenie Kúzelník, v ktorom si deti sami vyskúšali niektoré osvedčené kúzelnícke triky. 3. Na novom detskom ihrisku sa uskutočnila tekvicová záhradná slávnosť- celodenná aktivita, ktorá pozostávala z otvorenia ihriska, predstavenia Saša Jaša a deň detí zavŕšili tvorivými dielňami. 4. Divadelné predstavenie O psíčkovi a mačičke interaktívnym spôsobom vťahovalo do hry aj malých divákov. 5. Tradičné mikulášske posedenie pre deti s Mikulášom a hosťom čerticou Ľubicou. 6. Na konci roka sa uskutočnil Vianočný koncert. Na vianočnú besiedku prišli do škôlky ľudoví hudobníci s tradičným folklórnym programom. Z finančného daru boli hradené divadelné predstavenia a zakúpený prehrávač.
Podpora vzdelávania 1 000 € Denné rehabilitačné centrum Včielka, n.o.. Zavedenie metodiky Marie Montessori do vzdelávania detí s DMO. V prvej fáze projektu zakúpili pre deti v centre špeciálne pomôcky na stimuláciu a rozvoj zmyslového vnímania. Deti sa postupne oboznamovali podľa svojich možností a schopností s novými pomôckami v stimulujúcom prostredí, snažili sa upútať ich pozornosť, ponúkať podnety, aby mohli skúmať všetkými zmyslami, poznávať, manipulovať, objavovať. Aby bolo dieťa šťastné a spokojné, potrebuje skúmať a poznávať, preto sa im snažili poskytnúť všetko, čo stimuluje ich zmysly: tvary, zvuky, vône, rôzne štruktúry povrchu, chute. Prostredníctvom realizovaných aktivít v drobných krôčikoch podľa zdravotných možností viacnásobne postihnutých detí napĺňali ciele projektu, ako je rozvoj sebadôvery a sebauvedomovania, zlepšovanie senzo-motorického vnímania, rozvoj abstraktného myslenia. Z finančného daru boli zakúpené metodické pomôcky a hradená odmena externej pedagogičky.
Podpora vzdelávania 800 € Združenie STROM. STROM- rozvoj matematického a informatického talentu mladých ľudí. V dňoch 16. - 26. augusta zorganizovalo Združenie STROM Tábor mladých matematikov, ktorého sa zúčastnilo spolu 36 účastníkov, dobrovoľníkov zo združenia. Náplňou tábora bola príprava jednotlivých aktivít, ktoré využijú v školskom roku 2011/2012. Konkrétne šlo o prípravu korešpondenčných častí seminárov pre základné školy. Okrem toho sa venovali aj prípravám sústredení. Tábor poslúžil taktiež na stmelenie kolektívu vedúcich, ktorí organizujú aktivity združenia.Z finančného daru bolo hradené kopírovanie a ubytovanie.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Baseballový klub žiaci Tupolevova, o.z.. Revitalizácia športového areálu na ZŠ I. Bukovčana 1-3 v Bratislave- DNV. Cieľom projektu bola revitalizácia športového areálu na ZŠ I.Bukovčana, ktorá obsahuje multifunkčné ihrisko, ktorého prevažná časť už bola vybudovaná. Projekt podporil výstavbu streetballového ihriska, a to nákupom a montážou nových basketbalových košov. Ihrisko bude využívané ZŠ a širokou verejnosťou. Finančný dar prispel na nákup a montáž nových basketbalových košov.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Školský volejbalový klub Bilíkova, Dúbravka. Najlepší idú so športom, nie s drogami. Hlavným cieľom projektu bola podpora zdravia a zdravého životného štýlu, ochrana pred závislosťami na návykových látkach, vytvorenie motivácie a následne príležitosti pre realizáciu športových aktivít detí a mládeže. Týždenného športového sústredenia sa zúčastnilo 22 vybraných chlapcov vo veku 10-15 rokov v termíne 20.-27.8.2011 v prekrásnom prírodnom prostredí strednej odbornej školy v Krompachoch. Pod vedením dvoch kvalifikovaných trénerov účastníci absolvovali konkrétny tréningový program a improvizované súťaže. V podvečerných hodinách sa premietali filmy so športovou problematikou a zrealizovaná bola aj prednáška na tému negatívneho vplyvu návykových látok na organizmus človeka. Finančný dar prispel na dopravu, ubytovanie, stravu počas tábora a na odmenu trénerom.
Podpora vzdelávania 800 € Súkromná ZŠ . Noc v škole s Malým princom. Žiaci si počas trvania projektu hravou formou osvojovali a zvyšovali zručnosti pre získanie čitateľskej gramotnosti. Pomocou aktivít podnietili ich záujem o čítanie kníh a poskytli nové zážitky v prostredí nočnej školy. Noc v škole bola pre deti plná prekvapení, hľadanie planét s Malým princom, púšťanie lampiónov, či návšteva hvezdárne boli súčasťou pestrého programu. Najlepšie práce boli odmenené cenami, všetci žiaci dostali tričká, samolepky a knižku Malý princ. Finančné prostriedky boli použité na uhradenie stravy, výrobu pamätných tričiek, kúpu kníh na predčítavanie, lampiónov, odmien do súťaží a kníh Malý princ.
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € MŠ Estónska 3 s elokovanými triedami v objekte MŠ Podzáhradná 1. "Pohyb, zeleň to je vec, vraví každý športovec". Motiváciou projektu bola snaha zlepšiť prostredie školského dvora. Keďže jednou zo základných potrieb predškolského veku dieťaťa a dôležitým prostriedkom detského objavovania sveta je práve pohyb na čerstvom vzduchu, chceli autori projektu doplniť školský dvor o drevené preliezky a dosadiť kríky okolo plota MŠ. Cieľom projektu bolo skvalitniť športovo- pohybovú prípravu detí predškolského veku, čo sa aj v plnej miere podarilo naplniť. Finančný príspevok bol použitý na úhradu detskej zostavy Barn s hracími modulmi.
Podpora vzdelávania 3 145 € Martin Lukačišin. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študent 4.ročníka 4-ročného magisterského programu Molekulová a bunková biochémia na University of Oxford strávil jeden semester na výmennom pobyte na Princeton University v New Jersey, USA. Pracoval v laboratóriu Yibina Kanga na výskume pre diplomovú prácu, ktorá sa zaoberá štúdiom mechanizmu metastázovania nádorov prsníka, a taktiež úlohy dospelých prsných kmeňových buniek v tomto procese. Sústredenou niekoľko mesačnou prácou na jednom projekte dostal možnosť oveľa lepšie sa naučiť kriticky vyhodnocovať experimentálne výsledky pre doktorandské štúdium, ktoré začne v septembri 2012 na Harvardovej univerzite.Finančné prostriedky boli použité na úhradu nákladov na ubytovanie a cestovné.
Podpora vzdelávania 1 500 € Matúš Mišík. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študent si vo svojom projekte stanovil tri hlavné ciele, ktoré chcel počas pobytu na Aston Centre for Europe na Aston University v Birminghame v období od 2.10. do 17.12.2011 naplniť. Tieto sa dajú zhrnúť nasledovne: 1, získanie medzinárodných skúseností a položenie základov budúcej spolupráce; 2, zdokonalenie sa v angličtine a 3, napísanie vedeckého článku. Na základe výsledkov pobytu skonštatoval, že sa mu tieto ciele podarilo naplniť úplne. Pobyt mu pomohol nielen z krátkodobého (vytvorenie vhodných podmienok a stimulujúceho prostredia na písanie vedeckého článku), ale aj z dlhodobého hľadiska, pretože na ňom získal množstvo kontaktov do budúcnosti a ponúk na spoluprácu, ktorá mu umožní dlhodobo akademicky rásť. Z finančného daru bolo hradené školné, poistenie a strava.
Podpora vzdelávania 5 000 € Vladimír Novák. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Projekt, ktorý študent absolvoval, bol "Harvard Law School", a teda absolvovanie postgraduálneho štúdia LL.M. Na Harvard Law School, v Cambridge, Massachusettes v Spojených štátoch amerických. Mal možnosť absolvovať veľmi praktické a podnetné predmety vyučované svetovými expertmi. Zúčastnil sa viacerých podnetných konferencií a absolvoval nespočetné množstvo mimoškolských prednášok svetových ekonómov, právnikov, štátnikov a akademikov. Finančný dar prispel na úhradu školného.
Podpora vzdelávania 2 000 € Kristína Rypáková. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka absolvovala dvojsemestrálne štúdium architektúry na die Angewandte vo Viedni. Dva intenzívne semestre naplnili všetky plánované aktivity a zároveň prekvapili novými možnosťami. Každý semester sa začal experimentálnym workshopom, ktorý bol sprevádzaný odbornými prednáškami k problematike. Ateliér sa zameral na vytváranie nových experimentálnych foriem a priestorových štruktúr, na testovanie optík, fenoménov a interiérových atmosfér. Celoročná koncepcia pozostávala z rôznych úloh i striedania teamovej spolupráce a individuálnych projektov. Z finančného daru bolo hradené školné, poistenie, učebný a výskumný materiál, cestovné náklady a náklady na ubytovanie.
Podpora vzdelávania 3 000 € Alexandra Hudecová. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka strávila jeden semester na vedeckom pobyte v Nórsku (Department of Nutrition, School of Medicine, University of Oslo a Centre for Ecology and Economics (CEE), Health Effects Group, Norwegian Institute for Air Research, Kjeller). Počas projektu sa jej podarilo získať množstvo zaujímavých a cenných výsledkov. Podarilo sa splniť veľa stanovených cieľov. Z výsledkov boli spísané tri publikácie, ktoré boli akceptované (2 už aj vydané) v zahraničných karentovaných časopisoch. Z finančného daru boli hradené náklady na cestovné, ubytovanie a stravu.
Podpora vzdelávania 2 000 € Stanislava Chovancová. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Vďaka projektu mala študentka možnosť študovať na The London School of Economics and Political Science. Na základe profesijných plánov pôsobiť v oblasti ľudských zdrojov si vybrala ročný magisterský program International Employment Relations and Human Resource Management. Ako tému diplomovej práce si vybrala oblasť pracovného práva, konkrétne porovnávala päť krajín Európskej únie a ich zákony a praktiky ohľadom prepúšťania pod vedením školiteľa Stephena Dunna. Počas štúdia sa zapojila do viacerých študentských organizácií a zúčastňovala sa verejných prednášok významných osobností spoločensko-vedného života. Iný systém výučby spolu s dodatočnými vzdelávacími a pracovnými aktivitami jej otvorili nové obzory. Dar prispel na úhradu školného.
Podpora vzdelávania 2 000 € Zuzana Wallnerová. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka mala podporený doktorandský projekt v zahraničí: "Moderný trend trans-nacionálnej migrácie. Hľadanie "pocitu domova" (home-feeling) a "pocitu spolupatričnosti" (feeling of belonging)". Počas svojho pobytu v Toronte sa zamerala na skúmanie rozdielov medzi "starou generáciou" migrantov prichádzajúcich do Toronta pred pádom Železnej opony v roku 1989 (nútená migrácia) a "mladou generáciou" migrantov (po roku 1989). Dôležitým cieľom výskumu bolo odhaliť dôvody nedostatku motivácie slovenských a českých migrantov návratu do krajiny pôvodu. Pobyt v Toronte jej poskytol nielen priamy kontakt s respondentmi z oboch migračných vĺn, ale i jedinečnú študijnú skúsenosť na University of Toronto. Z daru bolo hradené ubytovanie.
Podpora vzdelávania 1 520 € Michal Hodoň. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . V dňoch 20. - 30. júla 2011 sa vďaka podpore projektu Michal Hodoň aktívne zúčastnil na podujatí organizovanom Európskou vesmírnou agentúrou "ESA International Summer School on GNSS 2011" v nemeckom Berchtesgadene (Mníchov). Hlavným cieľom tejto akcie bolo dať dohromady skupinu mladých vedcov a inžinierov z oblasti GNSS z celého sveta a v období trvania letnej školy im na rôznych prednáškach a cvičeniach vysvetliť problematiku GNSS - od základnej teórie až po zložité aplikácie i predpokladaný technologický vývoj v budúcnosti. Počas pobytu spoločne so študentoami z celého sveta navštevovali zaujímavé prednášky a cvičenia, ktoré boli vedené naozaj svetovo-uznávanými vedcami z celého sveta. Finančný dar bol použitý na úhradu cestovných nákladov, registračný poplatok a externý hardisk.
Podpora vzdelávania 3 967 € Nikola Beláková. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka absolvovala prvý ročník doktorandského štúdia na Department od Media and Communications na London School of Economics. Počas roka navštevovala prednášky a semináre o teóriách masmediálnej komunikácie, prednášky a workshopy o kvalitatívnych i kvantitatívnych spoločensko-vedných metódach, ako aj seminár pre doktorandov. Na svojom výskumnom projekte o využívaní a dopadoch žalôb na ochranu osobnosti voči médiám v Českej republike a na Slovensku pracovala pod vedením profesorky Terhi Rantanen z Department of Media and Communications a doktora Andrewa Scotta z Law Department. Počas uplynulého roka sa zúčastnila aj na viacerých konferenciách. Finančný dar bol použitý na úhradu ubytovania.
Podpora vzdelávania 3 000 € Martin Smatana. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Cieľom tohto projektu bolo nadobudnúť vedomosti a zručnosti, ktoré sú nutnou výbavou každého efektívneho manažéra v zdravotníctve. Projekt "Imperial College Londýn" naplnil tento cieľ. Štúdium pozostávalo z troch semestrov, 10 akademických a 5 praktických predmetov. Každý predmet bol hodnotený teoretickou skúškou a aplikovaním vybranej témy formou tímovej prezentácie a diskusie. Toto štúdium zlepšilo nielen študentove teoretické vedomosti, ale aj kreativitu a schopnosť pracovať v časovej tiesni a v multinárodnom tíme. Finančný dar prispel na úhradu školného.
Podpora vzdelávania 850 € Katarína Isteníková. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka v dňoch 7.-10.11.2011 a 25.-26.2.2012 uskutočnila dve krátkodobé pracovné cesty do Nemecka. Na prvú pracovnú cestu vycestovala do Mníchova na výskumné pracovisko lekárskej fakulty Klinikum der Ludwig-Maximilians-Universität München. Táto cesta bola užitočná z hľadiska získania cenných poznatkov a materiálov do dizeratčnej práce i do reálneho života, keďže jej vo veľkej miere rozšírila poznatky o nádoroch a onkologických ochoreniach. Druhú cestu uskutočnila na TU Darmstadt, ktorá bola zameraná na meranie dielektrických vlastností tkanív a modelov navrhnutých na predchádzajúcej ceste v Mníchove. Na základe uz skôr nadviazanej spolupráce navrhla a zostrojila dva senzory, ktoré bolo možné použiť na tento účel. Finančný dar bol použitý na cestovné náklady a poistenie, ubytovanie, učebné a výskumné materiály.
Podpora vzdelávania 1 500 € Martina Kováčová. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka sa v termíne 5.- 30. septembra 2011 absolvovala krátkodobú odbornú stáž na Styčnom úrade SR v Prištine, Kosovo. Garantom počas stáže bol vedúci Styčného úradu p. Henrik Markuš. Okrem množstva zaujímavých pracovných stretnutí na rôznych úrovniach, účasti na okrúhlych stoloch a seminároch, spoznávania práce a fungovania Styčného úradu, jeho politickej i konzulárnej agendy, a tiež sa zúčastnila na bezpečnostnej konferencii v srbskom hlavnom meste Belehrad a podieľala sa na príprave a podpore projektu rozvoja bilaterálnej spolupráce Slovenska s Kosovom, predovšetkým na úrovni občianskej spoločnosti. Finančný dar prispel na ubytovanie, cestovné, poistenie, telefón a stravu.
Podpora vzdelávania 1 500 € Zuzana Somogyiová. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka bola v rámci výskumného pobytu na Vrije Universiteit Amsterdam (VU) zapojená do medzinárodného výskumného projektu Eurostatu zameraného na analýzu vplyvov IKT (informačných a komunikačných technológií) na úrovni firiem, priemyselných odvetví ako aj národných ekonomík. Spolupráca na výskume katedry prispela k rozšíreniu jej teoretických poznatkov, ale hlavne k získaniu praktických skúseností v oblasti, ktorej sa venuje v dizertačnej práci. Z finančného daru bolo hradené ubytovanie.
Podpora vzdelávania 2 400 € Michal Spišiak. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študent sa na odbornej stáži v rámci Siemens Corporate Research na Princeton University podieľal na výskumnom projekte zameranom na počítačovú analýzu snímok CT (počítačovej tomografie) a TEE (transesofageálnej echokardiografie) v medicíne. Motívom tohto výskumu je rastúci dopyt po metódach vyšetrenia srdca bez vnútorného zásahu. Počas pobytu mal možnosť si vyskúšať, ako sa pracuje vo výskumnom tíme, ktorý sa snaží riešiť problémy dnešnej medicíny a zoznámil sa s možnou aplikáciou matematiky v praxi. Finančný dar bol použitý na úhradu cestovných nákladov, poplatkov za víza a ubytovania.
Podpora vzdelávania 1 700 € Miroslava Popovičová. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Projekt podporil doktorandku v absolvovaní dvojmesačnej stáže na Japonskom inštitúte AIST. Jej hlavným cieľom bolo naučiť sa namodelovať jednoduchý Kalinov cyklus a navštíviť aspoň jednu Kalina elektráreň. Všetky ciele sa jej počas stáže podarilo úspešne zrealizovať. Navštívila všetky tri Kalina elektrárne, ktoré sa v Japonsku nachádzajú. Počas celého pobytu na AIST inštitúte mala tú česť pracovať v blízkosti geotermálneho experta Dr. Noria Yanagisawa, ktorý jej bol veľmi nápomocný. Pracovali spolu na vytvorení malého modelu Kalina geotermálnej elektrárne v EES programe (Engineering Equation Solver). Z finančného daru bolo hradené ubytovanie a doprava.
Podpora vzdelávania 4 000 € Darina Polovková. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . V období od septembra 2011 do júla 2012 sa študentka zúčastnila výskumného pobytu na University of California, Los Angeles, kde jej hlavnou náplňou bola spolupráca s prof. Leah Platt Boustan na písaní článku s názvom "Understanding the Urban Wage Premium in Norway", ktorý bude súčasťou jej dizertačnej práce. Medzi ďalšie benefity patrila aj možnosť konzultovať prípadné nejasnosti alebo metodologické postupy s odborníkmi na UCLA. Navštevovala aj seminár z ekonomickej histórie USA a zúčastňovala sa týždenných workshopov, ktoré slúžili hlavne na zlepšenie prezentačných schopností doktorandov. Z finančného daru bolo hradené ubytovanie.
Podpora vzdelávania 2 300 € Michal Kotrbčík. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Doktorand sa zúčastnil trojmesačného pobytu na Columbia University in the City of New York, USA. Cieľom pobytu bola výskumná činnosť v topologickej teórii grafov v spolupráci s prof. J. L. Grossom- skúmanie distribúcie vnorení grafov do plôch. V problematike stratified grafov sa podarilo ukázať niektoré nové vlastnosti týchto grafov. Samotná spolupráca s prof. Grossom mu umožnila naučiť sa nové techniky a hlavne mu poskytla príležitosť aj naďalej s prof. Grossom spolupracovať, čo je veľmi cenné, nakoľko ide o vedúcu osobnosť v tejto oblasti. Finančný dar prispel na ubytovanie a študijnú literatúru.
Podpora vzdelávania 500 € Peter Dan Ferenčík. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . V rámci festivalu Ostravské dny nové hudby v Ostrave, ktorý študent absolvoval v auguste v roku 2011, uviedlo hudobné teleso Ostravská Banda, zostavené z popredných svetových hudobníkov pod vedením nemeckej dirigentky Barbary Kler jeho skladbu s názvom "Maybe, Perhaps, Possibly" pre 10-členný ansámbel. Samotnému predvedeniu predchádzalo naštudovanie diela na niekoľkých skúškach s interpretmi, a tiež sa konali konzultácie s dirigentom a hudobníkmi. Vďaka projektu mohol študent stráviť mesiac v tvorivom prostredí, ktoré mu poskytlo najaktuálnejšie informácie o súčasných tendenciách v svetovej vážnej hudbe, o možnostiach, výskumoch, poetike, spôsobe a technikách komponovania iných mladých začínajúcich skladateľov. Z daru boli hradené registračné poplatky.
Podpora vzdelávania 610 € Petra Heribanová. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . V dňoch 2.10.2012 - 5.10.2012 sa doktorandtka zúčastnila letnej školy Young scientist school 2012, ktorá sa konala na Moskovskej štátnej univerzite (Lomonosova) v Moskve orientovanej na počítačovú grafiku a počítačové videnie. Young scientist school sa koná ako súčasť medzinárodnej konferencie "GraphiCon 2012" v Rusku. Išlo o jedinečné podujatie vďaka ktorému načerpala nové inšpirácie a získala nové poznatky do ďalšieho štúdia, prezentovala a predstavila svoju doterajšiu prácu a výsledky, nadviazala perspektívne zahraničné kontakty medzi študentami a prednášajúcimi. Z daru bolo hradené školné a doprava.
Podpora vzdelávania 325 € Eduard Kuric. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Vďaka projektu sa študent zúčastnil letnej školy ESSIR 2011 v nemeckom Koblenz, ktorá sa konala v dňoch 29. augusta - 2.septembra 2011. Letná škola ESSIR ponúka vysokú kvalitu výučby so zameraním sa na vyhľadávanie informácií na webe so sémantikou, ktorý ponúka stále nové výzvy a priestor na výskum. Letnú školu organizovala Univerzita Koblenz-Landau. Prednášateľmi boli svetové špičky aktívne pôsobiace v tejto oblasti, ako napr. Ricardo Baeza-Yates, ktorý je vedúcim výskumných laboratórií spoločnosti Yahoo! Prepojenie výskumu, vzdelávania a nadnárodný charakter boli zdrojom cenných skúseností a poznatkov. Z finančného daru bol hradený registračný poplatok.
Podpora vzdelávania 650 € Ľuboš Omelina. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Doktorand sa v júni 2011 zúčastnil medzinárodnej letnej školy ICVSS 2011 (International Computer Vision Summer School). Cieľom účasti na letnej škole bolo rozšíriť si vedomosti z oblasti počítačového videnia, prezentovať výskumnú prácu a vytvorenie kontaktov, ktoré pomôžu pozdvihnúť a zviditeľniť slovenský výskum. Ako účastník letnej školy mal prístup k prednášaným materiálom, ktoré spolu so sumarizáciou celej letnej školy prezentoval na FEI STU v rámci ich výskumnej skupiny. Dar prispel na úhradu ubytovania.
Podpora vzdelávania 2 500 € Ladislav Rampášek. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Pobyt študenta na University of California, Irvine v dátume od 29. júla do 18. decembra 2011 sa skladal z dvoch častí: študijnej a výskumnej, ktorú sa podarilo zrealizovať vďaka tomuto projektu. Stáž na UC irvine mu umožnila priamu spoluprácu s vedeckými pracovníkmi v aplikačnej oblasti študentovho výskumu spojeného s bakalárskou aj diplomovou prácou. Vyvinul softvérové nástroje nadväzujúce na predchádzajúcu prácu- program RNArobo schopný vyhľadávať vzorky RNA motívov v genomických sekvenciách. Pobyt bol pre študenta veľmi obohacujúci , získal lepšie pochopenie aplikačnej oblasti výskumu, skúsenosti s interdisciplinárnou spoluprácou a štúdiom na zahraničnej univerzite. Z finančného daru bolo hradené cestovné, ubytovanie a odborná literatúra.
Podpora vzdelávania 4 000 € Jana Janková. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka získala príležitosť absolvovať časť štúdia v Amsterdame na univerzite Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Celkovo v rámci pobytu absolvovala 5 predmetov v prvom semestri, najmä z oblasti scholastiky, optimalizácie a štatistiky a ich aplikácií. V druhom semestri pracovala na diplomovej práci pod vedením Prof. dr. A.W. van der Vaarta z Vrije Universiteit Amsterdam, ktorý je celkovo uznávaným odborníkom v oblasti asymptotickej štatistiky a empirických procesov. Dohodli sa na téme o klasifikačnej metóde tzv. support vector machine (metóda oporných bodov). Projekt prebiehal samostatnou činnosťou doplnenou týždennými konzultáciami s Prof. van der Vaartom. Všetky predmety absolvovala s vynikajúcim hodnotením a prínosom jej práce je značné vylepšenie odhadov pre rýchlosť konvergencie metódy. Z finančného daru bolo uhradené ubytovanie.
Podpora vzdelávania 3 000 € Ján Žižka. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Náplňou projektu bol študijný pobyt v skupine Camera Culture prof. Ramesha Raskara na MIT, Media Lab. Realizácia hlavného cieľa, preskúmanie inovatívnej metódy určenej na sledovanie pohybu používateľa a jeho interakciu s počítačom, vyžadovala množstvo experimentov, stavbu rôznych prototypov, vývoj softvéru a časovo pokryla viac ako 80% pobytu. Vyvinuli inovatívnu metódu na sledovanie pohybu nazvanú SpeckleSense, ktorá využíva interferenciu koherentného svetla na vytvorenie štruktúrovaného svetla, čo umožňuje extrémne presne a rýchlo sledovať pohyb v 3D priestore. Výsledkom je extrémne presná, rýchla metóda, ktorej konštrukcia je veľmi kompaktná a lacná. Finančný dar bol použitý na úhradu cestovného a ubytovania.
Podpora vzdelávania 1 500 € Zuzana Vikarská. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Študentka absolvovala štúdium na Stredoeurópskej univerzite (CEU) v Budapešti a na Katolíckej univerzite v Leuven. Vzhľadom k vysokej úrovni štúdia na KU Leuven sa rozhodla absolvovať letný kurz európskeho práva, ktorý by ju na zahraničné štúdium pripravil. Ročné štúdium na KU Leuven bolo pre ňu nesmierne obohacujúcou skúsenosťou. Absolvovala celkom 13 kurzov s celkovým priemerom 16,08 (magna cum laude) a taktiež sa stala členkou univerzitného tímu v súťaži European Law Moot Court (ELMC), s ktorým vo februári 2012 vyhrali regionálne kolo a v apríli 2012 tiež celosvetové kolo, čo bol obrovský úspech pre nich ako jednotlivcov, ale tiež pre univerzitu, ktorá prvenstvo v tejto súťaži dosiahla po 17 rokoch od prvého víťazstva v roku 1995. Týmto sa naplnili ciele, ktoré si pri podávaní projektu kládla: zvládnuť ročné štúdium na kvalitných zahraničných univerzitách, úspešne ukončiť štúdium na Právnickej fakulte v Prahe a pripraviť sa na svoje budúce povolanie. Vďaka výborným študijným výsledkom a vďaka úspechu v medzinárodnej súťaži jej KU Leuven ponúkla možnosť nastúpiť do doktorantského štúdia, čo využila a pôsobí na Katedre európskeho ekonomického práva KU Leuven.Finančný dar prispel na ubytovanie.
Podpora vzdelávania 2 500 € Juraj Grešo. Študijný pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii . Výmenný pobyt a realizácia projektu "Robins School of Business, University of Richmond" splnili všetky ciele a dodali študentovi silný impluz do ďalšej práce na uskutočnení vízie ako prinavrátiť športu významné miesto v živote spoločnosti i mládeže. Najvýraznejší vplyv naňho mala hodina Športového marketingu, kde vďaka príprave projektov pre podnikateľov z oblasti Richmondu a New Jersey nadviazal kontakty, ktoré plánuje využiť pri budúcej realizácii projektov pre oblasť Slovenska a Česka. Podarilo sa mu naplniť všetky ciele projektu. Z finančného daru bolo hradené ubytovanie a strava.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 215,88 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky POS granty NTB.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 486,76 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Materiály k cenám NTB.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 699,48 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Image mat.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 667,54 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky med kampaň edicia NTB.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 14 045,56 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampaň Business Plan.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 224,21 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Rollup BI.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 5 907,56 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Nobel prize.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 8 238,08 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Nobel prize 2.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 49,78 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky tlač diplomy BI.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 685,2 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky dotlač zošity.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 3 240 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampaň E-talent.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 4 094,83 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky CNTB .
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 5 389,29 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampaň Pulitzer 2.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 160 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampaň E.talent 2.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 527,42 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky ceruzky a práva na foto Oxford.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 502,27 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky CNTB .
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 5 922,16 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampaň Pulitzer 1.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 244 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky E-Talent 3.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 123,94 € Mady by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky dotlač Edicia.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 480 € zoom Creative. Medializácia programov Nadácie Tatra banky Foto Prof Horwitz.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 720 € zoom Creative. Medializácia programov Nadácie Tatra banky Foto Prof Boetke.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 720 € zoom Creative. Medializácia programov Nadácie Tatra banky Fato prof Bagus.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 720 € zoom Creative. Medializácia programov Nadácie Tatra banky Foto september.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 960 € zoom Creative. Medializácia programov Nadácie Tatra banky Foto november.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 987,45 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 778,8 € Eventual s.r.o. organizacia navstevy prof Bagus.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 004,4 € BMB Leitner . Účtovnícky servis.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 987,45 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 996 € Centrum pre Filantropiu. Odmeny za posudzovanie projektov.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 004,4 € BMB Leitner . Účtovnícky servis.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 987,45 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 987,45 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 85 € Slovak Spectator. Časopis spectacular .
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 10 953,94 € Brunovský. Výroba sôch pre ocenených umelcov CNTB za umenie.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 369,6 € Eventual s.r.o. organizacia Murphy.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 987,45 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 4 059,6 € Eventual s.r.o. Organizácia Wiliamson.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 004,4 € BMB Leitner . Účtovnícky servis.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 552 € Eventual s.r.o. organizácia FIM.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 303,6 € Eventual s.r.o. organizácia Friedman.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 987,45 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 996 € Centrum pre Filantropiu. Odmeny za posudzovanie projektov.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 987,45 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 333 € Divadelné združenie GUnaGU. Čakanie na Gotta. Názov hry „Čakanie na Gotta“ je parafrázou názvu slávnej absurdnej hry Samuela Becketta Čakanie na Godota. Dej hry sa odohráva v mediálnom prostredí, ktoré svojou mocou ovplyvňuje mienku ľudí a spoločenské dianie. V hre je zobrazený strmý kariérny vzostup "rosničky", ktorá sa vďaka svojmu pôvabu stane ministerkou kultúry. Klipová montáž deja dala hercom veľkú slobodu pri dotváraní dialógov. Projekt bol naplnený úspešnou premiérou podporenej inscenácie, ktorá priniesla to, čo diváci dnes najviac hľadajú a oceňujú- bezprostrednú reakciu na náš dnešok, na aktuálny stav Slovenskej spoločnosti. Premiéra sa odohrala 5.marca 2011. Dar bol použitý na úhradu materiálu výrobu scény a kostýmov, na návrh kostýmov, odmenu pre autora scény, nahrávanie hudby a prenájom štúdia a odmenu pre manažéra premiéry a mediálnej kampane.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 333 € Divadelné združenie GUnaGU. BALETKY, HACKERI, HOMLESÁČI & MANAŽÉRI. Hra o štyroch homlesákoch, sediacich pred Hlavnou stanicou sa stáva nielen sociálnou výpoveďou o jednom aspekte dnešného Slovenska, ale aj hereckým koncertom štyroch improvizujúcich hercov, ktorí vychádzajú zo svojich postáv a uvažujú o podstate divadla, ktoré je ich povolaním. Okrem hviezdneho tria Kassai, Horján, Šebová účinkuje aj autentický gitarista, roky hrávajúci v Holandsku na ulici, ktorý spieva svoje piesne. Scéna je tvorená z kartónu, ktorý je nielen homlesáckou spálňou a perinou ale aj kreatívnym materiálom, ktorý herci používajú na mikrobábkové divadlo až po záverečné oblečenie sa do papierových kostýmov. Premiéra hry sa uskutočnila 9. apríla 2011. Z daru bol financovaný materiál na výrobu scény, produkcia premiéry, tlač propagačných materiálov, nahrávku hudby, fotografie a videozáznam.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 333 € Divadelné združenie GUnaGU. Veľká kilovačka na námestí Billa Gatesa. Hra o žene, ktorá nedokáže spávať a o mužovi, ktorý takmer stále spí. Hra inšpirovaná komiksom a počítačovými hrami. Nebolo by úžasné mať tri životy, aby sme dokázali napraviť všetko, čo sa nám nedarí? On má tri šance zachrániť ich manželstvo, ako v počítačovej hre, ktorú hráva. Mnohovrstvový text je inšpirovaný nielen antickou mytológiou, ale aj avantgardným komiksom Sandaman. Odohráva sa v súčasnosti. Premiéra sa uskutočnila 24. septembra 2011. Finančný dar bol použitý na honoráre za herecké naštudovanie, scénickú hudbu a manažéra premiéry a mediálnej kampane.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 638 € Divadlo Jána Palárika. Slovesnká klasická dráma – Ján Chalupka: Stará láska nehrdzavie. Inscenáciu hry Jána Chalupku Stará láska nehrdzavie uviedli v premiére 15. októbra 2011 v réžii kmeňového režiséra súboru Ladislava Kočana. Ide o zmenený názov upravenej Chalupkovej hry Trasoritka alebo Stará láska sa predsa dočkala. Zámerom uvedenia tejto hry je pranierovanie stále aktuálnych spoločenských neduhov i v našej spoločnosti, v myslení ľudí, špeciálne v slovenskej mentalite. V prípade Chalupkovej Trasoritky to znamená, že sa stretávame s kritikou a ironickým výsmechom malomesta a obmedzenosťou jeho predstaviteľov. Inscenácia je určená predovšetkým mládeži, ktorá by mala v klasickej spisbe vidieť i aktuálne odkazy pre súčasnosť. V tejto divadelnej sezóne dosiahla inscenácia 21 repríz. Z finančného daru boli hradené autorské odmeny a náklady na divadelné výpravy a propagáciu.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 319 € Divadlo Astorka. Festival Astorka 2011. Festival Astorka 2011 sa uskutočnil už siedmykrát v poradí, na pôde Divadla ASTORKA Korzo ’90. V roku 2011 prijali pozvania renomované divadlá z Ruska, Čiech, Poľska, Maďarska. Pražské Dejvické divadlo sa predstavilo neobvyklou súčasnou českou hrou Čierna diera pod vedením Ondřeja Havelku. Vígsínház Budapešť zastupovala inscenácia s uznávanou, vynikajúcou herečkou Verou Venczel v bravúrnom stvárnení románu, ktorý bol počas totalitného režimu zakázaný. v Scénických rozhovoroch predstavil David Hrbek tvorbu Miroslava Nogu a jeho úspešné naštudovanie desiatok divadelných, filmových i televíznych postáv. Mimoriadne úspešný večer zavŕšila Spoveď masochistu Švandovoho divadla na Smíchově, súčasný text, ktorý je ohodnotený ako jeden z najzaujímavejších v Čechách od roku 1989. Všetky podujatia sa uskutočnili podľa plánovaných termínov, boli výborné, navštevované a mali obrovský úspech. Na základe dobrého a spoľahlivého organizačného zabezpečenia, návštevnosti i mediálneho ohlasu možno označiť siedmy ročník Festivalu Astorka za vynikajúce a podnetné kultúrne podujatie. Finančný dar bol použitý na honoráre umelcom a propagáciu.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 1 660 € Divadlo Jonáša Záborského Prešov. Vytvorenie a zaradenie muzikálu Quo Vadis do repertoáru divadla. Pôvodný slovenský muzikál na motívy slávneho historického románu Henryka Sienkiewicza Quo vadis mal premiéru 11.11.2011 a celkovo sa odohralo 58 repríz od jeho uvedenia. Dlho očakávaný muzikál nesklamal a všetkých divákov očaril scénou, kostýmami, hereckými výkonmi aj hudbou. Dosiahol vysokú reprízovosť nielen večenými, ale aj dopoludňajšími predstaveniami pre stredné školy a gymnáziá. Finančný dar prispel na úhradu autorských odmien.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 638 € Mestské divadlo Žilina. Roland Schimmelpfennig: SEČ (stredoeurópsky čas)- naštudovanie a premiérové uvedenie inscenácie. Hlavným zámerom projektu bolo naštudovať inscenáciu hry Rolanda Schimmelpfenniga SEČ (stredoeurópsky čas) a premiérovo ju uviesť na Slovensku profesionálnou divadelnou scénou. Tento hlavný zámer bol splnený. Inscenácia tejto hry mala slovenskú premiéru 30. septembra 2011 v Štúdiu Mestského divadla Žilina. SEČ je inscenácia hry popredného nemeckého súčasného dramatika Rolanda Schimmelpfenniga. Jeho hry sú preložené do vyše dvadsiatich svetových jazykov a jeho meno sa stalo takmer obchodnou značkou súčasného divadla. Schimmelpfennig píše veľmi zvláštne hry, a to bez rešpektovania „zaužívaných" dramatických pravidiel. Ovplyvnený francúzskou a talianskou kinematografiou rád experimentuje s časom a žánrami. Aj v jeho hre SEČ (stredoeurópsky čas) sa deje všetko trochu tajomne. Finančný dar prispel na autorské honoráre.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 638 € Divadlo A. Bagara. N. Simon/C. Coleman/D. Fieldsová – Sladká Charity. Inscenácia Sladká Charity bola úspešne uvedená na nitriansku divadelnú scénu a zožala veľký úspech. Príbeh Charity Hope Valentinovej, ktorý je dojímavou cestou hľadania lásky a šťastia v živote, našiel v Nitre pozorného a chápavého diváka. Toto veľkolepé dielo v sebe spája humor aj slzy, iróniou aj sentimentom podfarbené situácie, vynikajúce herecké výkony, zapamätateľné songy a strhujúce tanečné čísla. Je plné životnej vitality a jeho základným odkazom je rozhodnutie ísť si za svojím životom a naplniť svoje sny. Muzikál dokázal osloviť odbornú aj laickú verejnosť rôznych vekových kategórií vďaka umeleckej a technickej náročnosti, jedinečnom prevedení, profesionalite, tematickej nadčasovosti a úspešnej histórii muzikálu na medzinárodných scénach. Stal sa hitom tohtoročnej divadelnej sezóny .Finančný dar bol použitý na autorské odmeny za návrh a realizáciu scény a kostýmov.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 638 € Divadlo J.G. Tajovského. Divadelná sezóna DJGT vo Zvolene 2011/2012. Divadlo J.G.Tajovského vo Zvolene uviedlo 19. novembra 2011 vo svojej 63.sezóne 2011/2012 premiéru hry BETLEHEM, ktorá bola v poradí 408. v histórii divadla. Vianočnú inscenáciu pre deti a dospelých s muzikálovým nádychom z ľudových textov zostavil Michal Spišák. Pekelne krásny Satan, dvaja snaživí anjeli a príbeh starý dvetisíc rokov. Vďaka projektu DJGT vo Zvolene uviedlo 20.apríla 2012 aj premiéru hry HRA LÁSKY A NÁHODY. Humorom podfarbená hra odhaľujúca neúprimnosť dnešných medziľudských vzťahov v koncepcii mladého realizačného tímu je pôsobivá aj vizuálnym stvárnením. Z finančného daru boli hradené honoráre.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 6 638 € Štátne divadlo Košice. Podpora činohernej premiéry Zločin a trest. Štátne divadlo Košice pripravilo novú dramatizáciu svetoznámeho románu Fjodora Dostojevského Zločin a trest. Premiéra predstavenia sa uskutočnila 27.apríla 2012 v Historickej budove Štátneho divadla Košice. Nová dramatizácia ruskej klasiky ponúka súčasný pohľad na veľkú tému a jej filozoficko- morálne presahy do našej doby. Inscenácia Zločin a trest sa stala ďalším titulom v repertoári činohry ŠD Košice, ktorý je určený pre dospelého diváka a dospievajúcu mládež. Predstavenie má osobitý rozmer v tom, že dramatizácia E. Majlinga vznikla špeciálne pre košické divadlo. Predstavenie je špecifické aj režijným poňatím E. Kudláča, ktorý minimalizáciou scény nechal výrazne vyniknúť herecké umenie členov súboru Činohry ŠD aj hosťujúcich hercov. Finančný dar prispel na nákup materiálu a odmeny autorom.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 3 319 € Divadlo z pasáže. Kreujeme umením.... Projekt "Kreujeme umením" je pokračovaním umeleckých a tvorivých aktivít, ktoré sú základným konceptom existencie a pôsobenia Divadla z Pasáže. Prostredníctvom projektu sa zrealizoval cyklus umeleckých workshopov pod vedením zahraničnej lektorky Julliane Von Crailsheim a slovenského lektora Tomáša Mischuru. Juliane Von Crailsheim je belgická režisérka, ktorá viedla týždenný workshop zameraný na analýzu mentálnych aj telesných aspektov kreatívnej činnosti hercov. Výstupom z týždenného workshopu bola verejná prezentácia v podobe krátkej performancie, ktorá sa vykreovala počas workshopu. Workshop bol počas celého týždňa zameraný na analýzu telesných afektov a prirodzených reakcií tela na rôzne podnety a prítomné imaginácie. Druhým zo série divadelných workshopov bol workshop mladého interpreta a pedagóga Tomáša Mischuru, ktorý sa zameriaval na využívanie rôznych hereckých techník a prístupov k tvorivej činnosti. Prostredníctvom rôznych cvičení a metód sa herci prepracovávali k väčšej prítomnosti vlastnej osobnosti v kreatívnej činnosti a k efektívnejšiemu využívaniu svojich schopností a zručností. Z finančného daru bol hradený nákup materiálu, propagácia a prenájom priestorov.
Podpora vzdelávania 2 590 € Komenského univerzita, Filozofická fakulta. Katedra východoázijských štúdií. Japonské písmo – výklad znakov. Realizácia projektu - vytvorenie učebnice výkladu japonských znakov - prebiehala na dvoch stranách: 1./ Riešiteľský tím, 2./ Grafik. Riešiteľský tím dopĺňal údaje k jednotlivým znakom, overoval správnosť prekladu pri jednotlivých znakoch, a pripravoval úvod k učebnici s tabuľkami radikálov. Grafik okrem grafického návrhu pracoval na príprave databázy znakov, uspradúval údaje o nich a pripravoval podkladový materiál na výrobu master CD. Práce oboch tímov boli ukončené v novembri 2012.Finančný dar bol použitý na odmenu pre grafika, tlač a výrobu CD.
Podpora vzdelávania 2 800 € Slovenská technická univerzita v Bratislave, Ústav manažmentu. Inovatívne vzdelávanie zamerané na podnikový manažment nehnuteľností "Spájame vedu s praxou". Projekt prebiehal formou prednášok a praktických cvičení, zameraných na podnikový manažment nehnuteľností, ktorých sa zúčastnili študenti Ústavu Manažmentu STU a Stavebnej fakulty STU. Prednášky a cvičenia boli realizované vrámci voliteľného predmetu European Challenge Programme, a nového modulu ktorý je zameraný na realitný trh. Študenti vytvorili tímy, a v nich fungovali počas celého semestra. Ich úlohou bolo vypracovať inovatívny projekt pre vybraný podnik. Prednášky pre študentov pripravili experti z praxe.Študenti sa tiež zúčastnili medzinárodnej súťaže IREC v Berlíne.Z daru boli hradené cestovné náklady, ubytovanie, prenájom konferenčnej miestnosti a náklady na organizáciu.
Podpora vzdelávania 3 000 € Vysoká škola výtvarných umení. Kultúrny rozvoj mesta- inovatívny vzdelávací modul. Projekt bol inovatívnym vzdelávacím modulom Vysokej školy výtvarných umení, pozostávajúcim z cyklu prednášok, workshopu na tému kultúrneho mappingu a planningu a akademického kurzu "Súčasné problémy v kultúrnom rozvoji". Kurz bol lab-ateliérom, na ktorom tímy študentov pracovali na rôznych projektoch a zároveň pripravili fotosúťaž, ktorá vyvrcholila výstavou vybraných fotiek vo foyer Apollo Business Centra. Modul bol ukončený prezentáciou projektov pre všetkých študentov, supervízorov a pozvaných hostí.Dar bol použitý na odmeny pre supervízorov, príprava 2 workshopov, web stránka a programovanie vrámci mikroprojektov, nákup odbornej literatúry.
Podpora vzdelávania 3 000 € Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach, Fakulta verejnej správy. INAKOM- inak o komunálnom rozvoji. Projekt INAKOM mal za úlohu zvýšiť využiteľnosť poznatkov študentov UPJŠ v Košiciach, získaných na predmete Komunálna politika, inováciou jeho formy a obsahu z hľadiska najnovších vedeckých poznatkov a potrieb z praxe. Hlavným nástrojom na dosiahnutie cieľa bola realizácia odborných workshopov, kde sa prezentovali a diskutovali vybrané témy, overovali sa nové formy interaktívnej práce so študentmi, a to za prítomnosti nielen študentov, ale aj pedagógov, expertov a odborníkov z praxe. Z finančného daru boli hradené náklady na prípravu podkladov pre workshopy a ich odborná facilitácia, cestovné, nové učebné pomôcky a literatúra, prenájom priestorov a techniky.
Podpora vzdelávania 2 800 € Univerzita Komenského, Právnická fakulta. Právna klinika: Slovenskí študenti práva v medzinárodnej konkurencii. Právna klinika je program umožňujúci študentom práv prekonať priepasť medzi právnou teóriou a praxou, pričom študenti majú možnosť pracovať pod odborným vedením s reálnymi prípadmi, vďaka čomu sa prehlbujú ich znalosti a môžu kriticky ohodnotiť charakter právnickej profesie. Hlavný dôraz sa kladie na prekonanie priepasti medzi právom v knihách a právom v praxi. Neoddeliteľnou súčasťou tohto projektu sú simulované právne spory, ktoré sa medzi študentami tešia veľkej popularite.Finančný dar prispel na úhradu nákladov.
Podpora vzdelávania 2 060 € Ekonomická univerzita v Bratislave, Obchodná fakulta, Katedra marketingu. CSR TEACH. Grant bol určený pre nový univerzitný predmet s názvom "Spoločenská zodpovednosť podnikových organizácii", ktorý sa začal vyučovať na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Predmet prispel k základnému oboznámeniu sa študentov s Corporate Social Responzibility, teda spoločenskej zodpovednosti firiem, a následne prostredníctvom tvorby individuálnych aj skupinových projektov aj prezentovanie praktickej implementácie tohto konceptu. Vybrané prezentácie projektu sú na webe Ekonomickej univerzity.Dar bol použitý na tvorbu webstránky a prevádzku domény, tlač monografie, knižné zdroje a ceny.
Podpora vzdelávania 400 € Technická Univerzita v Košiciach, Fakulta baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií, Ústav podnikania a manažmentu. Vybavenie simulačno - vizualizačného laboratória získavania zemských zdrojov. Laboratórium získavania zemských zdrojov je vybavené niekoľkými simulačnými stolmi, na ktorých je statická expozícia zobrazujúca ťažbu nerastných surovín zo slojov, tiež vizualizačnou a informačnou technikou. Na základe projektu bolo laboratórium vybavené počítačom Apple iPad 2, ktoré slúži na zber, uchovanie, vyhodnotenie a prenos povelov vizualizácie medzi osobou realizujúcou vizualizáciu a priestorom vizualizácie, ziskanej pomocou ostatného vybavenia, ktoré sa nachádza v laboratóriu.Dar bol použitý kúpu počítača.
Podpora vzdelávania 2 800 € Ekonomická univerzita v Bratislave, Národohospodárska fakulta, Katedra ekonomickej teórie. Z učební do redakcie: Ekonomická publicistika pre verejnosť. Cieľom predkladaného projektu bolo pripraviť pre študentov 1. a 2. stupňa vysokoškolského štúdia v študijnom programe Ekonomická teória a ekonomická žurnalistika nové a inovované moduly študijného programu, ktoré im umožnia doplniť si nadobudnuté teoretické vedomosti o praktické skúsenosti s prácou ekonomického žurnalistu s dôrazom na osvojenie si etických princípov v žurnalistike a riešenie reálnych situácií v teréne, ktoré sú s prácou žurnalistu spojené. Projekt zároveň vytvoril priestor pre transfer vedeckých/odborných poznatkov z akademickej oblasti k širšej verejnosti. Vzdelávacie aktivity významným spôsobom rozšírili prepojenie poskytovaného študijného programu s praxou a prispeli tak k prehĺbeniu nadobudnutých znalostí študentov o najvýznamnejších témach, ktoré súvisia s fungovaním tlačených médií a s prácou novinára v súčasnosti. Osobitne dôležitý je dôraz, ktorý uvedené vzdelávacie aktivity venovali etickým otázkam práce ekonomických žurnalistov, keďže ich dodržiavanie je z hľadiska kvality práce žurnalistov kľúčové. Finančný dar prispel na odmeny prednášajúcim.
Podpora vzdelávania 3 500 € Technická Univerzita v Košiciach, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Katedra kybernetiky a umelej inteligencie. mine::YourFuture. Základným cieľom projektu bolo vybudovanie verejne dostupného znalostného skladu obsahujúceho materiály pre podporu štúdia objavovania znalostí a práce s nástrojmi pre objavovanie znalostí. Vrámci projektu bola vybudovaná nová stránka predmetu poskytujúca služby znalostného skladu, ktorá má verejne dostupnú časť, a časť dostupnú len po prihlásení. Z pohľadu projektu je dôležitá verejná časť. Ďalším z čiastkových cieľov projektu bola realizácia prednášok odborníkov z oblasti objavovania znalostí, a tiež vytvorenie video - tutoriálov z procesu objavovania znalostí.Finančný dar bol použitý na odmeny.
Podpora vzdelávania 4 915 € Technická univerzita, Ekonomická fakulta, Katedra regionálnych vied a manažmentu. 2nd POL-LOC Summer School. Letná škola "2nd POL-LOC Summer School" svojím obsahom nadväzuje a zároveň rozširuje existujúcu ponuku kurzov na partnerských univerzitách. Jej program vysoko prekročil štandard bežný pre riadne kurzy poskytované na slovenských univerzitách. Vzniklo niekoľko výstupov, ako oficiálny web, program letnej školy, videonahrávky kľúčových programov a prezentácie ku kľúčovým prednáškam. Projekt tiež viedol k iniciovaiu vzniku ďalších nadväzujúcich aktivít, ktoré neboli plánované.Z daru boli hradené odmeny, strava, ubytovanie a cestovné.
Podpora vzdelávania 2 000 € Ekonomická univerzita v Bratislave Obchodná fakulta Katedra medzinárodného obchodu. Medzinárodný obchod v praxi. Zámerom projektu bolo priblíženie predmetu Medzinárodný obchod k moderným učebným postupom používaných na prestížnych zahraničných univerzitách. V prvej časti projektu bolo kľúčovým špecifikom vytvorenie cyklu prednášok „Medzinárodný obchod v praxi“ odborníkmi z praxe, ktorí sa dlhodobo zameriavajú na oblasť medzinárodného obchodu vo svojom podnikaní a ktorých môžeme pre ich výnimočné výsledky v tejto oblasti považovať za značný prínos pre vzdelávanie študentov na EUBA. Druhá časť projektu bola orientovaná na vytvorenie tímu desiatich najlepších študentov (podľa vopred určených kritérií) a ich následnú mesačnú stáž vo firmách prednášajúcich odborníkov. Prvá časť projektu (t.j. vytvorenie cyklu prednášok) bola realizovaná v roku 2012. Prednášky boli ponúknuté študentom 2,3,4 a 5 teho ročníka Obchodnej fakulty a študentom Fakulty podnikového manažmentu. Druhá časť projektu sa realizovala vo firmách prednášajúcich, ako aj vo firmách oslovených na túto časť projektu dodatočne. Pre druhú časť projektu boli vzhľadom na finančné prostriedky (dar) vybraní štyria študenti, ktorí sa aktívne zúčastnili prednášok , prípadne sa ich bakalárske práce obsahovo približovali zameraniu firiem. Realizácia tohto projektu rozhodne zvýšila kvalitu vyučovacieho procesu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Z finančného daru boli hradené kancelárske potreby, cestovné a ubytovanie pre študentov.
Podpora vzdelávania 5 000 € Igor Tokárčik z Technickej univerzity v Košiciach. Veľkoplošné autodráhy. Podnikateľským zámerom tohto študenta bolo otvoriť sieť veľkoplošných autodráh v obchodných centrách na Slovensku, a tiež vo vybraných základných školách. Podarilo sa mu otvoriť prevádzky po východnom Slovensku, ale cieľ expandovať do škôl a na západné Slovensko mu nevyšiel. Projekt bol výnimočný tým, že v obchodných centrách vyplnil dieru na trhu čo sa týka zábavných služieb pre deti od 5 do 15 rokov. Počas celej doby pôsobenia autodráhy v OC nepribudli v centrách žiadne zábavné zariadenia, ktoré by si vedeli získať mladých zákazníkov tak, ako táto autodráha. Dokázala si získať ľudí všetkých vekových kategórií. Dar bol použitý na diely autodráhy, stôl, fólie, koberec, lišty, príslušenstvo a nájom.
Podpora vzdelávania 5 000 € Rudolf Hudák zo Slovenskej technickej univerzity, Fakulty Architektúry. miniDOMY. Cieľom projektu miniDOMY bolo vytvárať ekonomické a ekologické (malé a múdre) rodinné domy, ktoré by boli dostupné širokej verejnosti a najmä mladým rodinám, a súčasne by využívali alternatívne zdroje energie (solárne kolektory, záchyt dažďovej vody a pod), čím by zvyšovali ekologický prínos a znižovali mesačné náklady na prevádzku domu. Projekt v priebehu roka získal určité hodnotenie od klientov, stretli sa väčšinou s pozitívnymi reakciami na tento typ stavieb. Tento projekt dal autorom možnosť uskutočniť ich vízie domov, niektoré sú už v realizácii. V tejto práci chcú pokračovať, pretože vidia, že táto cesta je správna. Finančný dar bol využitý na prenájom priestorov, zariadenie novej predajne "showroom", reklamu a marketing.
Podpora vzdelávania 5 000 € Martin Kostelník z Ekonomickej univerzity v Bratislave, Fakulty hospodárskej informatiky. Systém na vedenie účtovníctva. Projekt na vedenie jednoduchého účtovníctva prostredníctvom webovej služby priniesol celému tímu mnoho cenných skúseností. Realizácia projektu poskytla skutočný obraz o podnikaní, mnoho kontaktov a nových partnerov. Pri spracovávaní jednotlivých úloh sa pravidelne stretávali s činnosťami a aktivitami, ktoré boli pre nich cudzie, no spoločnými silami a zanietením sa snažili o zvládanie prekážok a veľa sa pritom naučili. Výsledkom realizovaných prác a aktivít je v súčasnosti plne fuknčný systém na vedenie jednoduchého účtovníctva so základnými operáciami, ktoré sú potrebné pre správne a korektné spracovanie agendy pre účtovné jednotky, ktoré môžu viesť svoje účtovníctvo v sústave jednoduchého účtovníctva. Dar bol použitý na odmeny, materiál a tovar, služby, nájom, komunikačné náklady, reklamu a cestovné.
Podpora vzdelávania 5 000 € Mojmír Prídavok z Technickej univerzity v Košiciach, Ekonomickej fakulty. E-zone Technologies. Hlavným cieľom tohto projektu bolo pomôcť zákazníkom orientovať sa vo svete internetu vhodne navrhnutými aplikáciami a marketingovými službami. Podarilo sa im zvýšiť povedomie o ich spoločnosti, čoho dôkazom je stále sa zvyšujúci počet spokojných klientov, a nových klientov, ktorým ako spoločnosť boli odporučení. V rámci projektu bolo realizovaných a spustených niekoľko aktivít: 1. spustenie novej verzie rezervačného systému BookUp. 2. spustenie nových stránok www.e-zone.sk, www.online-weby.sk a www.webpixels.sk. a 3. spustenie marketingových kampaní. Z daru boli hradené mzdy zamestnancov, vybavenie kancelárie, hardvérové vybavenie, marketingové služby, telefón, iné výdavky.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Natália Horváthová. Pomoc pri riešení následkov po povodni v roku 2010. Cieľom tohto projektu bolo poskytnúť humanitárnu pomoc rodine, ktorú zasiahli povodne. Z finančného daru bol nakúpený stavebný materiál a práce.
Podpora vzdelávania 35 000 € "Konzervatívny inštitút M.R. Štefánika o.z.. Projekt partnerstva Konzervatívneho inštitútu M.R. Štefánika a Nadácie Tatra banky v roku 2012. Konzervatívny inštitút M. R. (KI) je nezisková, nezávislá a výskumne orientovaná mimovládna organizácia, ktorá presadzuje hodnoty slobodnej spoločnosti, slobodnej ekonomiky, osobnej zodpovednosti, ochrany súkromného vlastníctva, prirodzených foriem solidarity, demokratického právneho štátu, občianskej spoločnosti a ľudských práv, vzdelanej a kultúrnej spoločnosti. Na dosiahnutie svojho poslania KI organizuje konferencie a semináre, štvrťročné prednášky zahraničných renomovaných hostí o ekonómii v rámci projektu CEQLS, realizuje vzdelávacie aktivity, podporuje kultúru a systematicky sa vyjadruje k rôznym oblastiam života spoločnosti, analyzuje ich, prichádza s návrhmi riešenia problémov i komplexnými reformnými koncepciami a snaží sa k ním iniciovať verejnú diskusiu. Projekt podporil realizáciu troch kľúčových programov organizácie : 1. Program CEQLS (Conservative Economic Quarterly Lecture Series) predstavuje cyklus štvrťročných prednášok renomovaných osobností zo zahraničia na Slovensku o ekonómii, ekonomickom myslení a o aktuálnych ekonomických problémoch. Prostredníctvom CEQLS sa realizovali prednášky významných nositeľov ekonomického myslenia: David Schmidtz, Roland Vaubel, Alejandro A. Chafuen. 2.Druhým blokom aktivít KI v rámci projektu bol ekonomický vzdelávací program – Akadémia klasickej ekonómie (AKE). AKE pozostával z ročných cyklov raz mesačne na seba nadväzujúcich seminárov o ekonomickom myslení a jeho využití v praxi. 3. Diskusné reformné fórum na aktuálnu ekonomickú tému. Dar prispel na cestovné, ubytovanie, tlmočenie, prenájom, odmeny, recepcie a kancelárske potreby."
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt 30 000 € "Divé Maky, o.z.. Divé maky v roku 2012. Ide o inštitucionálnu podporu mimovládnej neziskovej organizácie, ktorej cieľom je vyhľadávanie talentovaných rómskych detí zo sociálne slabých pomerov a ich podpora prostredníctvom premysleného systému tútoringu a individuálneho darcovstva. Okrem týchto aktivít každoročne organizujú rôzne umelecké workshopy a Letnú akadémiu, kde sa na rozvoji talentu detí podieľajú známi umelci a pedagógovia. Každoročne organizujú aj koncerty, vernisáže a rôzne iné vystúpenia detí. V súčasnosti podporujú 77 detí z rôznych oblastí talentu: spevácky, tanečný, hra na hudobné nástroje, dramatický, športový, výtvarný či študijný a dve umelecké telesa- divadlo a hudobnú skupinu. Každoročne v auguste organizujú open-air festival na Červenom kameni „Cigánsky Bašavel“, ktorého sa minulý rok zúčastnilo viac ako 3.000 účastníkov. Dlhodobým cieľom organizácie je okrem vytvorenia stabilného systému štipendijnej a tútorskej podpory rómskych talentovaných detí a mládeže podpora rómskej inteligencie. Realizáciou rôznych kampaní a akcií prispievajú zároveň k búraniu spoločenských predsudkov voči Rómom. Aktivity Divých makov v roku 2012: - Divé maky v roku 2012 okrem intenzívnej podpory 77 rómskych detí zapojených do Divých makov pracovali aj s vybranými talentami z Jarovníc, z ktorých 10 je už zapojených v štipendijnom programe Divé maky od septemebra 2011. V osade Jarovnice aj naďalej pôsobí vybraný komunitný tím tútorov, ktorí tu pracujú aj s ďalšími deťmi, ktorých postupne zapájajú do štipendijného programu Divé maky. - Umelecké workshopy pre deti počas celého roka, ktorých úlohou je vytvorenie samostatných umeleckých telies s vlastným programom. - Letná akadémia a Cigánsky Bašavel 2012: 23.8 – 30.8.2012, Modra Harmónia. Každoročný vzdelávací tábor pre deti a mládež z Divých makov, počas ktorého pracujú v umeleckých skupinách rozdelených podľa odboru. Denne pracujú s profesionálnymi umelcami na rozvoji svojho talentu.Výsledkom je umelecký program, ktorým sa predstavili na rómskom festivale Cigánsky bašavel (29.8.2012 Červený kameň). Počas Letnej akadémie spolupracovali okrem pravidelných umelcov aj s pozvanými hosťami ako je Oskar Rózsa, Anita Soul, Marcel Palonder, Cigánski Diabli a ďalšie slovenské osobnosti z hudobného sveta. - Výstavy výtvarných diel, dražby: počas roka dávajú priestor výtvarným talentom prostredníctvom výstav. Či už cez partnerov alebo spoločností, ktoré im poskytujú výstavné priestory. Okrem toho pravidelne počas Vianoc mávajú internetovú dražbu na webstránke www.divemaky.sk kde kúpou obrazu môže verejnosť podporiť výtvarné talenty. - Koncerty: pravidelne na konci roka organizujú malé komorné koncerty pre hudobníkov, ktorí sa venujú vážnej hudbe. Každoročne im príde vždy plný počet hostí. Koncerty sú zamerané na menšie publikum, ale o to vďačnejšie, ktoré vie oceniť klasickú hudbu. Už pravidelne sa ich zúčastňujú veľvyslanci, partneri, darcovia. Okrem toho sa deti z Divých makov zúčastňujú koncertov, vystúpení, na ktoré si ich pozývajú partneri alebo darcovia počas celého roka. Takto dostávajú možnosť ukázať v pozitívnom svetle nielen Rómsku kultúru a umenie, ale zároveň sa predstaviť ako mladí ambiciózni študenti s úspešnými výsledkami.Dar prispel na odmeny, služby, nájom, kancelárske potreby, komunikačné náklady. "
Podpora vzdelávania 2 000 € INESS – Inštitút ekonomických a spoločenských analýz. Vesmír verejných výdavkov 2012. Predmetom podporeného projektu bola podpora prípravy, tlače a distribúcie plagátu Vesmír verejných výdavkov pre rok 2012. Plagát vesmír verejných výdavkov (http://www.cenastatu.sk/vesmir/Eur/) pripravujú každoročne od roku 2006, v roku 2012 pripravili rozšírenie jeho obsahu (a aj rozmerov) o informácie o dlhu a príjmoch štátu. Je to súčasťou dlhodobého projektu INESS Cena štátu. V rámci neho plagát od roku 2009 distribuujú na všetky stredné školy po celom Slovensku a všetky vysoké školy ekonomického zamerania. Súčasťou tzv. učiteľského balíka je aj CD s návodom, ako verejné financie priblížiť študentom, powerpointovou prezentáciou, testami pre študentov a offline verziou stránky Cena štátu. Každoročne tento učiteľský balík posielajú na cca 320 VŠ a SŠ vo všetkých regiónoch Slovenska a v prípade záujmu učiteľov chodia na školy o verejných financiách prednášať. Počas uplynulých 3 rokov zrealizovali 70 prednášok po celom Slovensku pre viac ako 240 učiteľov a 2600 študentov. VVV je tiež distribuovaný novinárskej obci a ambasádam pôsobiacim na Slovensku.Dar bol použitý na odmenu za zber a analýzu dát a prípravu CD, grafickú prípravu, tlač plagátu a replikáciu CD.
Podpora vzdelávania 23 000 € "Virtual Scientific Laboratories (VSL). Bratislava Economic Meeting 2012. Virtual Scientific Laboratories (VSL) je moderné, neziskové, nezávislé a samostatné občianské združenie, ktoré vzniklo v roku 2006. Jeho poslaním je podpora základného a aplikovaného vedeckého výskumu v ekonomickej oblasti, prispievanie k využitiu a šíreniu výsledkov výskumu v akademickej oblasti i v ich zavádzaní do praxe a uskutočňovanie medzinárodnej vedeckej a vedecko-technickej spolupráce. Nadácia Tatra banky podporila projekt konferencie Bratislava Economic Meeting 2012, ktorej ciele boli: - Organizácia konferencie, na ktorej sa uskutočnilo stretnutie českých, slovenských a zahraničných ekonómov pôsobiacich na zahraničných univerzitách a inštitútoch, - Informovanie sa o súčasných aktivitách a moderných vedeckých trendoch v jednotlivých ekonomických oblastiach, - Napomáhanie výmene názorov a začatiu nových vedeckých projektov medzi slovenskými vedcami pôsobiacimi doma a v zahraničí, - Pokračovanie a Vytvorenie tradície kvalitnej ekonomickej konferencie v Bratislave, ktorej ďalšie ročníky, pritiahnu na Slovensko ekonómov svetového mena. Medzi širšie ciele konferencie patrili: - Cez vytvorenie osobných kontaktov s uchádzačmi vytvorenie podmienok na výskumné stáže a odborné projekty, - Budovanie slovenských ekonomických kapacít, nadviazanie kontaktov medzi slovenskými študentmi a zahraničnými kolegami. - Osveta a zvýšenie záujmu študentov o ekonomické vedy a ich prepojenie s praxou. Z finančného daru bola hradená strava, ubytovanie, cestovné, administrácia, odmeny. "
Zachovanie kultúrnych hodnôt 1 300 € "Ivana Kuxová. Deň v divadle - výstava fotografií. Cieľom projektu bolo nahliadnutie na hercov z pohľadu fotografky, ktorá je zároveň členkou činoherného súboru a teda nie je vnímaná ako cudzorodý element. Fotografka tak mala možnosť prezentovať svojich kolegov nie ako hercov skrytých za rolu, ktorú stvárňujú, ale v ich súkromných chvíľach počas vzniku divadelných inscenácií. Ohlasy na túto expozíciu boli veľmi pozitívne hodnotené nielen zo strany hercov, ale aj zo strany verejnosti. Dňa 16. 11. 2012 bol inštalovaný cyklus 23 fotografií zachytávajúcich popredných slovenských hercov činohry, v priestoroch foyeru Slovenského Národného Divadla. Dňa 26. 11. 2012 o 18hod.sa uskutočnila vernisáž za prítomnosti generálneho riaditeľa SND Mariána Chudovského, moderátora Martina Nikodýma, rôznych médií a samozrejme hereckých kolegov či ostatných hostí. Z daru bola hradená tlač na plátno, inštalácia, propagačný materiál, catering a režijné náklady. "
Podpora vzdelávania 4 087,67 € "Manageria. Business lecture series. Zámerom projektu, ktorý realizovalo občianske združenie Manageria počas roku 2012 bolo: Prinášať špičkové, inovatívne a na Slovensku unikátne vzdelávacie podujatia, kde študenti môžu stretnúť inšpiratívne osobnosti z biznisu zo Slovenska i zahraničia. Za rok 2012 zrealizovala Manageria celkovo 7 prednášok. V cykle „Ako sa prepracovať a udržať na vrchole“ zrealizovali 5 prednášok, vrátane 1 zahraničného hosťa. Rečníkmi jednotlivých prednášok boli Eva Babitzová (CEO Rádio Expres), Pepper de Callier (medzinárodne uznávaný coach), Pavol Lančarič (CEO Orange Slovensko), Martin Kubala (CEO Hewlett Packard Slovensko) a Juraj Vaculík (CEO Made by Vaculik). Namiesto pôvodne plánovanej šiestej prednáš zorganizovali nový koncept panelovej diskusie na tému „Ako sa dostať na Harvard“ s hosťami: Rasťo Kulich (country manažér Google Slovensko), Ladislav Kossár (zakladateľ nadácie PROVIDA), Matej Sapák (predseda správnej rady Slovenskej debatnej asociácie). K tomuto kroku pristúpili, keďže v priebehu roka získali pocit, že samostatné prednášky sa stávajú pre študentov menej zaujímavými. Usporiadali jednu odbornú prednášku s hosťom Patrikom Zoltványm (spoluzakladateľ spoločnosti FIPRA), ktorej témou bol lobing, jeho postavenie v Európskej únii a na Slovensku. Koncept odborných prednášok už úspešne realizovali aj v minulých rokoch a tentokrát naň úspešne nadviazali témou, ktorá študentov zaujala natoľko, že väčšia skupina absolvovala s pánom Zoltványm aj ďalšie stretnutie. Výsledný efekt: Na prednáškach sa zúčastnilo celkom približne 1100 účastníkov. Študenti boli s prednáškami spokojní a v priemere viac ako tri štvrtiny z nich prejavili presvedčenie, že na prednáške nadobudli vedomosti, ktoré využijú pre svoj ďalší rozvoj. Po prednáškach sa organizovali „afterdiskusie“, na ktorých malo možnosť sa porozprávať s rečníkom v neformálnej a komornejšej atmosfére približne 140 študentov. Z každej prednášky boli uverejnené videozáznamy, ktoré mali doteraz na Youtube kanáli Managerie viac ako 2000 prehratí.Z daru bola hradená propagačná kampaň, občerstvenie, organizácia, záznam a spracovanie, režijné náklady. "
Zachovanie kultúrnych hodnôt 200 € Občianske združenie BChZ. Účasť Bratislavského chlapčenského zboru na Medzinárodnom zborovom festivale vo Švédsku. Cieľom finančnej podpory bolo zabezpečenie dopravy pre Bratislavský chlapčenský zbor na ich koncertnej ceste do mesta Lund vo Švédsku, kde sa konal medzinárodný festival zborového spevu. Súčastou koncertnej cesty boli aj koncerty v mestách v Nemecku, Švédsku a Poľsku.Z finančného daru boli uhradené cestovné náklady
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Plamienok n.o.. Letný tábor pre deti a mladých, ktorí stratili súrodenca alebo rodiča "Cestou necestou" 2012. Cieľom projektu bola realizácia letného tábora "CESTOU NECESTOU 2012", ktorý organizovala nezisková organizácia Plamienok. Zúčastnilo sa ho 38 detí a 11 zamestnancov a dobrovoľníkov Plamienok,n.o. Letný tábor bol venovaný deťom , ktoré stratili svojho blízkeho - súrodenca alebo rodiča. Cieľom bolo vytvoriť bezpečné prostredie a priestor na hru a tvorivé aktivity, prostredníctvom ktorých sa deti zabavili a zároveň dokázali spolu hovoriť o živote po strate. Dopad nových zážitkov na bežný život sa vždy prejaví až s odstupom času. Ale už počas tábora bolo pozorované to, že deti ktoré rozprávali málo a nemali záujem zapojiť sa do skupinových hier, sa v priebehu času uvoľnili a postupne sa do hier zapojili. Spoločné rozhovory pri ohni, rituál púšťania lampiónov priniesol deťom možnosť hovoriť spolu aj o bolestných zážitkoch a pocítiť, že existujú aj iné deti s podobnou skúsenosťou, ktoré im dokážu porozumieť. Za financie boli uhradené cestovné náklady
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Aktívny vozík. Rekondično-integračný pobyt pre rodiny so zdravotne postihnutými Slovensko 2012. Projekt naplnil svoj cieľ vo všetkých oblastiach. Po stránke rekondície účastníkov z OZ aktívny vozík vytvoril vhodné podmienky na obnovu fyzických a psychických síl, kedy mal každý možnosť vybrať si vhodný druh aktivít i čas ich realizácie podľa svojich možností a schopností. V sociálnej oblasti ponúkol priestor na utuženie už existujúcich a vznik nových priateľstiev, no zároveň bol vytvorený priestor na predávanie životných skúseností medzi rodičmi. V oblasti poradenskej činnosti boli zorganizované prednášky, ktoré prispeli k zvýšeniu informovanosti v oblasti sociálnych vecí a možnosti ďalšej pomoci pre ľudí s handycapom. Tvorivé dielne vytvorili priestor na prezentáciu šikovnosti a zručnosti tak detí, ako aj ich rodičov, pomohli ukázať všetkým, že aj tí najťažšie postihnutí môžu s pomocou vytvoriť zaujímavé dielo a v neposlednom rade naučili účastníkov nové veci. Športové a voľnočasové aktivity umožnili všetkým, bez rozdielu veku, pohlavia i postihnutia, zapojiť sa do kolektívu a využiť možnosť zašportovať si. Slnečné a príjemne teplé počasie umožnilo stráviť maximum času v prírode a realizovať veľkú časť tvorivých i spoločenských činností na terase alebo pri hoteli. Naplno sme využili ponúknuté príležitosti a možnosti v okolí a časť realizovaného programu si tak vyberali sami účastníci. Projekt rekondično-integračného pobytu mal svoje piate pokračovanie a snahou je pripraviť a zrealizovať i jeho ďalší ročník. Z financií bola zabezpečená správa webu, účtovníctvo a cestovné
Zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Spoločenstvo Hrubáci. Integrácia – letný tábor Spoločenstva Hrubáci. Zámerom projektu bolo prostredníctvom projektových aktivít integrovať, začleniť deti z dvoch rozdielnych sociálnych skupín do jedného táborového spoločenstva, a tak prispieť k odstraňovaniu bariér medzi dvoma odlišnými sociálnymi skupinami v reálnej spoločnosti. Realizovaniu tábora predchádzali Prípravná víkendovka k táboru, prezentácia tábora a prípravné stretnutia. Hlavná aktivita projektu- Letný tábor v Jedlinách- sa konal 30.7. - 4.8. 2012 pri obci Kostoľany p. Tribečom, v Rekreačnom zariadení Jedliny, v pohorí Tribečských vrchov, asi 30 km od Nitry. každý deň bol mali deti pestrý program- diskusie, nočná hra, túra na hrad, stopovačka, športové hry, kvízy, hľadanie pokladu a maľovanie na tvár. Z výrokov detí možno usúdiť, že boli s táborom spokojné a majú záujem ísť do tábora aj v budúcom roku. Za financie boli zakúpené prekážky agility
Ochrana ľudských práv 1 000 € Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike ZPMP v SR. Svoje prava chcem poznat, obhajovat a presadzovat. V mesiacoch jún až september 2012 sa tým 4 lektorov venoval príprave vzdelávacieho kurzu Moje práva, moje povinnosti. Kurz bol pripravený v 3 variantoch (pre ľudí s ťažkým, stredným a ľahkým postihnutím). Pripravené materiály boli v plnej miere využité na aktivity realizácie vzdelávacích kurzov. V rámci aktivít bol vytvorený aj manuál pre odborníkov, ktorí poskytujú špecializované sociálne a sociálno-právne poradenstvo pre ľudí s mentálnym postihnutím. Primárnou cieľovou skupinou boli ľudia s mentálnym postihnutím, sekundárnou rodičia. Ľudia s MP mali možnosť zvýšiť svoje vedomosti na tému ľudských práv, schopnosti obhájiť si ich voči druhým. Rodičia zas získali informácie o relevantnej legislatíve v oblasti ľudských práv ľudí s MP. Dar prispel na úhradu ubytovania.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 700 € Nádej na život. Deti a blankytný jadran. Financie boli použité na úhradu cestovného na prázdninový pobyt pre deti, ktoré si prešli traumou z onkologického ochorenia, a sú momentálne sledované v onkologickom centre. Deti sa zúčastnili pobytu na Makarskej riviére už siedmy krát, a okrem aktivít vo vode boli aj na výlete loďou na ostrov Brač, v meste Makarska, a na svätom mieste Vepric Svetišči. Peniaze z finančného daru boli využité na čiastočnú rekonštrukciu záhradných domčekov
Poskytovanie sociálnej pomoci 600 € Združenie mariánskej mládeže. Život bez prekážok. Projekt je zameraný na telesne a mentálne hendikepovanú mládež vo veku 15-25 rokov. Realizoval sa formou relaxačno-poznávacieho pobytu na chate Remata v Handlovej. Cieľom projektu bolo poskytnúť mladým ľuďom s hendikepom príležitosť plnohodnodne prežiť čas letných prázdnin, a pomôcť im v socializácii do kolektívu.Z finančného príspevku boli uhradené náklady spojené s tlačou zborníka a dopravou
Zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Terchová pre všetkých, n.o.. 50 rokov Jánošíkových dní v plagátoch. Zámerom projektu bolo v rámci festivalu Jánošíkove dni v Terchovej zorganizovať výstavu plagátov jednotlivých ročníkov (dokopy 50) tohto podujatia. Projekt bol veľkým prínosom najmä z ohľadu toho, že sa vyhľadali a zozbierali historické plagáty Jánošikovských dní. V dnešnej dobe nie je pre bežného človeka (občana Terchovej, fanúšika a návštevníka Jánošíkových dní) možné sa k historickým plagátom dostať, nie to ešte na jednej výstave, či internete a môcť si ich tak porovnať. V neposlednom rade zorganizovanou výstavou prispejeme k slávnostnej atmosfére jubilejného 50.ročníka festivalu. Podstatným prínosom je aj zachovanie (digitalizácia, publikovanie na internete) historických plagátov pre budúce generácie, keďže momentálne existujú len v papierovej podobe. Financie boli použité na zabezpečenie športových potrieb, diplomov a odmien pre súťažiacich
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 200 € Plavecký klub Aqua Senica. Zlepšenie zdravotného stavu detí - plávanie. Pre väčšinu rodičov je práve zaplatenie vysokej finančnej čiastky, ktorá pokrýva náklady na tréningy, problémom a dôvodom, prečo sa ich deti nemôžu venovať vrcholovému športu. Pre plavecký klub v Senici bol finančný príspevok čiastočným riešením, nakoľko zaň nakúpili pre deti plavecké plutvy. Plavecký tréning vedie ku zlepšeniu pohybu detí a k prevencii proti obezite.Za financie bola zakúpená hojdačka
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 200 € Spolok rodicov a deti Materskej skoly v Blatnom. Iba oddýchnuté dieťa je spokojné a zdravé dieťa.. Za financie boli zakúpené farebné ležadlá, ktoré budú slúžiť na poobedný oddych detí MŠ, v triede, ktorá vznikla nadstavbou pôvodnej budovy MŠ. Nakoľko ležadlá sú vybavené nepremokavou plachtou, zabezpečilo sa okrem estetického dojmu aj dodržiavanie hygienických potrieb.Za financie boli zakúpené plavecké plutvy
Zachovanie kultúrnych hodnôt 400 € Spevácky zbor Apollo. Príprava benefičného koncertu Speváckeho zboru Apollo na podporu Kliniky detskej onkológie a hematológie LFUK Bratislava. Projekt obsahoval naštudovanie skladieb pre veľký Benefičný koncert, ktorého organizátorom a jedným z účinkujúcich bol Spevácky zbor Apollo. Ďalším hosťujúcim telesom bola Schola Gregoriana Bratislavensis a v rámci koncertu vystúpila aj slovenská organistka Mgr. art. Mária Kolenová. Veľmi dôležitým cieľom bolo spojenie kultúry a myšlienky pomoci druhým. Spevácky zbor spolu s ďalšími zúčastnenými umelcami prostredníctvom veľkého Benefičného koncertu podporil Kliniku detskej hematológie a onkológie LFUK a DFNsP UK. Okrem finančnej pomoci prebehlo aj vystúpenie pre zdravotnícky personál Kliniky detskej hematológie a onkológie. Finančný dar bol použitý na zabezpečenie nariasených sukien
Zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Občianske združenie COUNTRY LIMIT CLUB. Podpora tvorby detských piesní . Country limit club z Prievidze za finančný dar nahralo nosič s novými, nemedializovanými detskými piesňami, s ktorými sa následne deti zúčastnili detskej speváckej súťaže Jesienka 2012. Zatiaľ ide o šesť piesní, a v pláne je nahrať ďalšie piesne. Z daru bol zakúpený koženkový tunel a skladací matrac
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 900 € SPOSA - P ŠZŠI. Snoezelen- multisenzorická miestnosť. Hlavným cieľom projektu "Snoezelen" bolo dokončiť vybudovanie viaczmyslovej miestnosti v priestoroch Špeciálnej základnej školy internátnej v Prievidzi. Jej charakter, daný kombináciou vybavenia miestnosti, stimuluje alebo tlmí senzorickú aktivitu jednotlivca. Cieľom terapií je stimulácia zmyslov na kvalitatívne vyššej úrovni a v závislosti na tom rozvíjanie neverbálnej komunikácie prostredníctvom spoločného zdieľania pocitov. Multisenzorická miestnosť sa skladá z dvoch častí, tzv. čiernej a bielej. Podľa charakteru týchto častí boli uskutočnené stavebné a elektroinštalačné práce, zakúpenie príslušného interiérového vybavenia (koberec, žalúzie, nábytok, svetlá.. ) a stimulujúce komponenty na konkrétne terapie so zdravotne znevýhodnenou skupinou detí a mládeže. Vybudovanie tejto miestnosti prispelo k zlepšeniu kvality života handicapovaných detí a mládeže a detí s poruchou autistického spektra - združené pod Občianskym združením SPOSA, žiakov ŠZŠI v Prievidzi a zároveň klientov Centra špeciálno-pedagogického poradenstva v Prievidzi, klientov DSS Nový Domov a CSS Domino. Finančný dar bol použitý na úhradu nákladov spojených s prenájmom štúdia a mixu nahrávok
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 400 € Rímskokatolícka cirkev, Farnosť BRATISLAVA-PRIEVOZ. DETSKÉ ŠPORTOVÉ IHRISKO V RUŽINOVE. Vďaka projektu bola zakúpená a následne osadená pružinová hojdačka na detské športové ihrisko v Ružinove. Počas celého roka bolo ihrisko každodenne navštevované mnohými deťmi spolu s ich rodičmi. Zámer skvalitniť, doplniť a urobiť ihrisko ešte atraktívnejšie sa podaril. Je dobrým pocitom vidieť deti ako sa hrajú na bezpečnom a chránenom mieste, ktoré sa pomaly dotvára. Finančný dar prispel na nákup šmýkačky a hojdačky.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € REFUGIUM n.o.. Pomáhame zvyšovať kvalitu života ťažko chorým a zomierajúcim v Hospici Milosrdných sestier v Trenčíne . Hlavnou projektovou aktivitou bolo zakúpenie špeciálneho antidekubitárneho matracu. Zakúpenie tohto matracu predchádzala konzultácia s hlavnou lekárkou v hospici, ktorá vedela fundovane odporučiť a vybrať najvhodnejší matrac v schválenej cene pre pacientov Hospica milosrdných sestier v Trenčíne. K hlavným výstupom zaraďujeme práve zakúpený antidekubitárny matrac, pričom do tejto sumy sa nám podarilo zakúpiť aj špeciálny závesný rebrík k posteli. Aj táto pomôcka slúži k zlepšeniu hybnosti a prevencii dekubitov spolu s antidekubitárnym matracom. Týmto spôsobom bola poskytnutá pomoc ťažko chorým, trpiacim a zomierajúcim pacientom v terminálnom štádiu ochorenia a tak zvyšovať kvalitu ich života. Z dôvodu neustále progredujúceho ochorenia, sú títo terminálne chorí pacienti pripútaní práve touto ťažkou chorobou na lôžko.Najlepším ohlasom na projekt je spokojnosť alebo aspoň malý úsmev pacienta. Akonáhle je vidno, že je pacient spokojný a má naplnené všetky potreby, môžeme si povedať, že tento projekt mal význam. Z daru boli zakúpené učebné a výtvarné pomôcky
Podpora vzdelávania 200 € Základná škola s materskou šškolou Lazany. Moderná škola. Realizáciou projektu bolo vytvorené moderné pracovné prostredie určené žiakom a deťom navštevujúcim základnú a materskú školu v Lazanoch. Do triedy bol zakúpený a nainštalovaný moderný interaktívny projektor, s ktorým pracujú žiaci a učitelia, a ktorý má napomôcť ku skvalitneniu a zmodernizovaniu výchovno-vzdelávacieho procesu na škole.Z finančného daru bol zakúpený antidekubitný matrac a vzpriamovací rebrík.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 200 € Občianske združenie Hlas nádeje. Obláčik. Financie boli využité na kúpu molitanovej zostavy do Materského centra a Materskej školy Bl.sestry Zdenky v Bratislave. Molitanová zostava slúži na cvičenie detí a využívanie psychomotorických zručností. Keďže sa dá rôzne skladať, deti zapájajú svoju fantáziu a kreatívne zostavu používajú. Vďaka hre s touto zostavou sú obratnejšia a nebojácnejšie. Ohlasy rodičov sú len pozitívne.Za financie boli zakúpené obkladačky, dlažba a lepidlo na obkladačky
Podpora vzdelávania 200 € Rodinné centrum Alžbetka. RC Alžbetka - cvičebňa. Rodinné centrum Alžbetka za grant zakúpil plávajúcu podlahu do novej cvičebne, ktorá bude slúžiť na organizované cvičenia a voľné pohybové aktivity detí, ktoré centrum navštívia. Za financie ktoré zvýšili, sa ešte podarilo zakúpiť aj obvodové lišty. Z daru bola zakúpená molitanová zostava
Podpora vzdelávania 300 € Materské centrum Budatko - občianske združenie. Vzdelávanie počas materskej a rodičovskej dovolenky. Cieľom projektu bolo poskytnúť členom a sympatizantom materského centra Budatko viac prednášok na rôzne témy, s vyššou úrovňou. Niektoré prednášky sa nedajú uskutočniť bez technického zariadenia. Kúpou dataprojektoru sa to podarilo. Tento projekt i jeho výsledky sú dlhodobého charakteru, čo nás teší. Keďže prvé prednášky bývali bey technického vybavenia veľmi pozitívny ohlas bol na montessori prednáške, kde gestorka projektu montessori kútik mohla pustiť i názorné ukážky fotografie z opisovaných činností. Ciele tak boli určite naplnené, nakoľko je projekt dlhodobého a stáleho charakteru. Vlastnenie dataprojektoru dáva prísľub, že bude dobre využívaný pravidelne. Všetky realizované aktivity, ako prednášky a konferencia, prebehli v poriadku a spokojnosť bola všetkých stranách, zainteresovaných v projektu. Za financie boli zakúpené plávajúca podlaha a obvodové lišty
Ochrana a tvorba životného prostredia 300 € Slovenský skauting, 99. zbor Žilina. Tábor lesnej múdrosti. Projekt tábor lesnej múdrosti poskytol možnosť naplnenia detskej túžby po dobrodružstve a pestrý program aktivít. Táborové povinnosti spestroval všetkým členom pútavý program plný pohybu, hier, súťaží, spevu a tvorivých dielní. Téma tábora bola inšpirovaná praobyvateľmi Ameriky - Indiánmi. Na základe príbehov skutočne žijúcich Indiánov sme vytvorili táborový program, ktorý deťom ponúkol nielen pozitívne vzory, ale podnietil ich i k aktívnejšiemu prístupu k vlastnému osobnostnému rastu. Popri celotáborovej hre prebiehalo počas celého pobytu i bodovanie jednotlivcov, v ktorom získaval každý účastník tábora body za poriadok v stane, umývanie, plnenie si povinností, za súťaže jednotlivcov a správanie sa podľa táborových pravidiel. Na konci tábora si každý účastník podľa umiestnenia v tomto bodovaní vybral jednu z množstva hodnotných cien. Povzbudením projektu bolo veľké nasadenie, s ktorým sa deti zapájali do každodenných povinností aj programu a priateľské spoločenstvo, ktoré vytvorili počas pobytu účastníci tábora. Veľmi kladná spätná väzba od detí a mladých, utvrdila organizátorov v presvedčení, že Tábor lesnej múdrosti pomohol účastníkom kvalitne a zmysluplne prežiť čas prázdnin, obohatil ich život o nové zážitky, poznatky a priateľstvá a pomohol každému z nich v jeho osobnostnom raste. Prostredníctvom tohto projektu sa zároveň podarilo znížiť cenu za pobyt na tábore a tým umožniť sa ho deťom a mladým zo všetkých sociálnych spoločenských vrstiev. Finančný dar bol použitý na kúpu kricej plachty na pieskovisko.
Poskytovanie sociálnej pomoci 600 € Arcidiecézna charita Košice. Aby každé dieťa malo desiatu. Projekt bol realizovaný v Krízovom centre v Košickej Novej Vsi a mal dve fázy. Po nákupe domácich pekárni, ktoré zabezpečila Arcidiecézna Charita Košice sa od septembra začal v zariadení piecť chlebík pre deti, ktoré navštevujú Základné školy v Košiciach. Každý mesiac to bolo okolo 30 detí. Druhá fáza projektu bolo spoločné pečenie mamičiek a detí, ktoré sa realizovalo vždy počas víkendu. V rámci zariadenia sa vystriedali všetky rodiny 2x a aj noví klienti boli do projektu zapojení. Z finančného daru boli zakúpené lyžiarske bežecké topánky
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Občianske združenie “Darujme deťom nádej”. “Herňa”. Realizáciou projektu "Herňa" sa výraznou mierou zlepšili podmienky pre postihnuté deti hospitalizované v Špecializovanej rehabilitačnej nemocnici v Dunajskej Lužnej. V priestoroch zdravotníckeho zariadenia bola zriadená miestnosť na voľnočasové aktivity postihnutých detí. Miestnosť bola vybavená televíznym prijímačom, videom, didaktickými hračkami, počítačom a polohovacím Vojtovým stolom. Herňu môžu deti využívať spolu s rodičmi počas celého dňa v čase mimo liečebných procedúr. Hrou s didaktickými hračkami si precvičujú jemnú motoriku, polohovací Vojtov stôl využívajú na precvičenie rehabilitačných metodík a čas trávený s ostatnými deťmi je pre všetkých určite inšpiráciou. Priestory herne sú vymaľované v teplých optimistických farbách, plné hračiek a obrázkov. Hrou s ostatnými deťmi dokážu malí pacienti zabudnúť na stres z nemocničného prostredia. Finančný príspevok bol použitý na potrebný materiál a pomôcky
Podpora vzdelávania 700 € "Gymnázium, Alejová 1, Košice. RoboCup Junior - medzinárodné kolo robotickej súťaže. V dňoch 18. - 24.6.2012 sa v Mexico City v štáte Mexico konalo medzinárodné kolo robotickej súťaže RoboCup Junior 2012, ktorej priamymi účastníci boli aj 5 žiaci Gymnázia, Alejová 1, Košice pod vedením RNDr. Jany Plichtovej, vedúcej krúžku Lego na škole. V kategórii Superteam Dance Secondary spolu s členmi tímu z Hong Kongu a z Mexika presvedčili odbornú porotu o svojich kvalitách a vrátili sa s trofejou ako víťaz danej kategórie. Cieľ projektu bol splnený.Financie boli využité na kúpu polohovacieho rehabilitačného stola. "
Podpora vzdelávania 700 € Nenápadní hrdinovia. Nenápadní hrdinovia. OZ Nenápadní hrdinovia každoročne uskutočňuje realizáciu projektu, v rámci ktorého sú organizované prednášky na školách, na ktorých sú žiaci informovaní o nedávnej histórii a zároveň motivovaní, aby sa mi hľadali neznáme príbehy obetí zo svojho okolia a napísali o ich príbehu študentskú prácu. Počas trvania projektu okrem prednášok prebiehala konzultačná a poradenská činnosť pre učiteľov dejepisu ako pomoc pri príprave študentských prác. Po doručení študentských prác v októbri zasadala porota a rozhodla o umiestnení jednotlivých prác. Záverečná konferencia, na ktorej víťazné študentské tímy prezentovali svoje práce, sa uskutočnila v novebri. Ocenení študenti obdržali vecné ceny - knihy a publikácie, a od poslancov EÚ parlamentu pozvanie do Bruselu. Najmä záverečná konferencia projektu sa stretla s dobrým ohlasom u zúčastnených študentov. Z daru boli zabezpečené motorová píla, vrcholová hviezdica, pohonné hmoty, krovinorez a farby
Podpora vzdelávania 700 € Francesco-regionálne autistické centrum. Aj my sa chceme učiť moderne.... Projekt bol zameraný na pomoc deťom a mladým ľuďom s autizmom v oblasti vzdelávania. Vďaka finančnej podpore projektu bola zakúpená interaktívna tabuľa. Tabuľa je nainštalovaná v samostatnej, na to určenej, miestnosti. U cieľovej skupiny má veľký úspech, rýchlo si ju obľúbili a stala sa pre mnohých motiváciou aj k iným činnostiam. Zavedením interaktívnej tabule do procesu starostlivosti o deti a mladých ľudí s autizmom sa jednoznačne tento proces zlepšil, skvalitnil a medernizoval. Interaktívna tabuľa pre ľudí s autizmom je pre nich veľkým lákadlom a niektorí z nich sú ochotní íjsť pri aktivitách na tabuli do spoločnej interakcie s inými deťmi, či dospelým a to je práve jedna z oblastí, ktorú sme u detí a mladých ľudí s autizmom chceli posilniť. Využitie interatívnej tabule prispieva k rozvoju komunikačných schopností , k rozvoju sociálnych zručností, k rozvoju jemnej a hrubej motoriky, k rozvoju koordinácie oko-ruka, k rozvoju sluchového a zrakového vnímania, priestorovej orientácie a celkovo k royvoju kognitívnych funkcií. Týždenne tabuľu využíva viac ako 50 detí a mladých ľudí s autizmom. Financie boli použité na propagačný materiál
Poskytovanie sociálnej pomoci 400 € Fórum života, o.z.. Aby ľudia vedeli. Vďaka zrealizovanému projektu "Aby ľudia vedeli" bol do poradne Alexis zakúpený nový mobilný telefón, nakoľko ich staré telefóny vypovedali svoju funkciu. Keďže telefón je v poradni najvyužívanejším prostriedkom pri poskytovaní poradenstva, kúpa funkčného aparátu bola nevyhnutná. V rámci poradne existujú dve funkčné telefónne čísla, preto bol zakúpený telefón s funkciou dual SIM. Je veľmi praktický, poradkyňa tak nemusí používať dva telefóny, stačí jej už iba jeden. Ďalšou z aktivít projektu bola tlač a distribúcia propagačného materiálu. Podarilo sa vytlačiť a distribuovať letáky poradne Alexis na rôzne miesta. Letáky sa rozdávali na festivale Pohoda, festivale Lumen, festivale Campfest, na Dňoch dobrovoľníctva, Dňoch sociálnych aktivít, v školách, kde sa realizovali prednášky, na Púti Od oceánu k oceánu(vo viacerých slovenských mestách), za pomoci dobrovoľníkov sa niekoľko kusov distribuovalo do gynekologických ambulancií, materských centier a na vysoké školy (UK v BA, VŠ sv. Alžbety, Trnavská univerzita). Prepokladom je, že aj vďaka tejto propagácii sa pošet riešených prípadov v poradni Alexis zvýšil a teda je možné konštatovať, že cieľ projektu sa naplnil.
Podpora vzdelávania 500 € OZ DEŤOM ŠARIŠA. DOPRAVNÉ IHRISKO VO VEĽKOM ŠARIŠI. Výstavba detského dopravného ihriska vo Veľkom Šariši prispela k bezpečnosti a praktickej príprave detí na život na cestách. Keďže v meste doteraz nebolo žiadne dopravné ihrisko, celý projekt bol prijatý ústretovo zo strany samosprávy ako aj rodičov a personálu materskej školy. Materská škola je umiestnená uprostred sídliska, preto je areál deťmi využívaný so súhlasom Mestského zastupiteľstva aj mimo hodín prevádzky škôlky. Ihrisko vytvorilo vhodné podmienky pre bezpečný pohyb cyklistov. Správna motivácia a aktivita vedie deti a dospelých k prevencii bezpečnsoti na cestách. Pravidelným bicyklovaním sa podporuje pozitívny vzťah detí k zdravému pohybu. Projekt napomohol k lepšej spolupráci a integrácii rómskych detí medzi nerómske a prispel k vzájomnej spolupráci s dopravnou políciou. S ihriskom sú spokojní všetci - ako deti, tak i dospelí. Každému je na úžitok, deti si zašportujú, rodičia si oddýchnu. Dopravné ihrisko je plne k dispozícii deťom na zmysluplné využívanie svojho voľného času. Projekt zároveň prispieva k zefektívneniu komunikácie rómskych a nerómskych rodičov. Ihrisko je pozitívnym prínosom pre ďalší royvoj mesta Veľký Šariš. Finančný príspevok bol použitý na kúpu mobilného telefónu a na propagačné materiály.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € Spolok Sklenný sen. Prezentácia tradičného sklárskeho umenia na Slovensku.. Spolku Sklený sen bol poskytnutý dar, ktorý pokryl náklady spojené so zakúpením elektrickej pece, ktorá slúži na tavenie sklenených črepov, z ktorých sa následne dajú vyrábať rôzne predmety.Spolok prezentuje takto sklárske remeslo žiakom, študentom, ale aj náhodným návštevníkom, ktorí si môžu fúkanie skla vyskúšať aj sami.Za financie boli zabezpečené propagačné materiály
Zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Občianske združenie VIENOK . Nové kroje II. . Projekt bol zameraný na podporu členiek súboru Vienok a to formou ušitia nových krojov a krojových súčiastok z kvalitného materiálu. Nové sukne v počte 10 a nové rukávce v počte 10 kusov nahradili opotrebované krojové súčiastky, ktoré súbor používal vyše 10 rokov. Nové kroje budú slúžiť súboru Vienok ďalšie desaťročia, obohatia výtvarnú stránku každého ďalšieho vystúpenia súboru, budú využité aj na 45. výročí súboru v r.2013 v máji. Týmto spôsobom sa skvalitní prezentácia súboru po vizuálnej stránke, z čoho sa všetky členky veľmi tešia. Finančný príspevok bol použitý na spolufinancovanie jedného z uskutočnených kurzov
Podpora vzdelávania 700 € Nadácia Novohradská. BratMUN 2012 (Bratislava Model United Nations). BratMUN je jednou z modelových konferencii OSN organizovaných po celom svete. Konferencia sa konala už po 12. krát v Bratislave, a bola miestom stretnutia študentov z viacerých krajín sveta, ktorí vystupovali ako delegáti pridelených krajín vo valnom zhromaždení a výboroch OSN.Z finančného daru bolo uhradené šitie nových krojov.
Ochrana a tvorba životného prostredia 393,33 € Jaskyňa Zlá diera. Vybudovanie zastrešeného ohniska s posedením v areáli jaskyne Zlá diera.. OS Prešov Slovenskej speleologickej spoločnosti realizovala v areáli jaskyne Zlá diera časť prác na výstavbe zastrešeného ohniska s posedením. Keďže ide o svahovitý terén bolo potrebné najprv zabezpečiť svah oporným múrikom, následne boli vybudované základy pre zastrešenie a časť strechy. V jarnom období roku 2013 bude možné pokračovať v dokončovacích prácach na zastrešení a tak sfunkčniť a spríjemniť prostredie pre turistov navštevujúcich jaskyňu Zlá diera a taktiež rozšíriť využiteľnosť areálu. Finančný dar bol použitý na kúpu Smartpenu a potrebný materiál ku školeniam.
Poskytovanie sociálnej pomoci 500 € Domka Košice. Zapoj sa, ide o Teba. Cieľom projektu bolo poukázať na dôležitosť aktívneho pohybu a športu ako formy podpory zdravia a zdravého životného štýlu v rámci pôsobenia združenia Domka Košice, konkrétne na sídlisku Terasa, kde realizuje svoje aktivity. Pripravená bola rôznorodá ponuka športových, pohybových podujatí na podporu zdravého životného štýlu pre rozličné vekové kategórie. V rámci záujmových útvarov bola prostredníctvom hier u detí podporená radosť z pohybu. Aj vďaka tomuto projektu mohli deti športovať v bezpečnom a priateľskom prostredí. Do aktivít projektu sa zapojilo 30 dobrovoľníkov organizácie Domka Košice. Z finančného príspevku sa zabezpečilo vyrovnanie terénu, značky a osadenie značiek
Poskytovanie sociálnej pomoci 500 € DOMKA - Združenie Saleziánskej Mládeže, stredisko Banská Bystrica. Letný pobytový tábor PONIKLEC 2012- ZAŽIME TO SPOLOČNE. Projekt podporil Letný pobytový tábor "PONIKLEC 2012"- "Zažime to spoločne", ktorý organizovalo Združenie saleziánskej mládeže DOMKA, stredisko Banská Bystrica. Tento tábor sa konal od 29.6.2012 do 6.7.2012 v rekreačnom stredisku Poniklec. Cieľom projektu bolo poskytnúť deťom a mládeži zázemie, zážitok, priateľstvá- socializáciu. Tento cieľ sa podarilo naplniť. Ďalším cieľom bolo umožniť zažiť tento štýl tábora aj deťom zo sociálne slabších rodín. Na tábore bolo viacero rodín, ktorým pomohli tým, že im znížili výšku poplatku za tábor, dali im možnosť po častiach splácať tábor alebo im prípadne odpustili celkový poplatok. Bol to čas intenzívnych zážitkov, a to hlavne v jednotlivých skupinkách, ktoré sa častokrát prelínajú s rovesníckymi skupinami fungujúcimi na miestnej úrovni počas roka. Finančný dar bol použitý na materiál a športové potreby.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 200 € ČIN ČIN. Na sílešskú nôtu. Združenie ČIN ČIN , prostredníctvom projektu, zaobstaralo funkčný akordeón spolu s kufrom na prenos tohto hudobného nástroja. Hlavným cieľom zaobstarania, tohto hudobného nástroja, bolo zabezpečenie hudobného sprievodu pre detský folklórny súbor Sílešánek a snaha o priblíženie reálnejších interpretácií pôvodných ľudových piesní z domáceho regiónu v podaní uvedeného súboru. Zakúpený nástroj slúži pre účely nácvikov a sprevádzania súboru počas jeho vystúpení pred širokou verejnosťou, pričom nepriamo pomáha prezentovať miestne kultúrne bohatstvo. V r.2012 absolvoval súbor množstvo vystúpení (festival Východná, festival Koliesko). Pripravuje sa webova stranka tohto detského speváckeho súboru (silesanek.sk), kde budú postupne dané vždy aktuálne informácie nielen od súbore ale aj o združení. Z finančného daru boli zakúpené nájazdové rampy
Podpora vzdelávania 200 € Rodičovské združenie pri MŠ Dolné Srnie. ,,Lepšia škôlka pre deti". Cieľom projektu bolo zakúpenie didaktických pomôcok za účelom skvalitnenia pedagogického procesu v MŠ Dolné Srnie. Obstarané školské pomôcky doplnia chýbajúce pedagogické pomôcky a prispejú v budúcnosti k zmodernizovaniu pedagogického procesu a tiež budú podnecovať kreatívne myslenie detí a podporovať rozvoj ich motorických zručností. Hlavným a tým najdôležitejším ohlasom realizovaného projektu boli usmiate detské oči, keď videli to množstvo nových a zaujímavých "hračiek", ktoré ich okamžite zaujali. Na projekt veľmi pozitívne reagovali aj rodičia a tiež pedagogický pracovníci sú spokojní s množstvom a kvalitou nových pomôcok, ktoré im pomôžu spestriť a skvalitniť vzdelávanie detí. Financie boli použité na organizačné náklady projektu
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 400 € Zelený Jablonec. Detské ihrisko a oddychová zelená zóna. Predkladaný projekt predstavoval návrh a realizáciu detského ihriska a oddychovej zelenej zóny Jablonec. Projekt bol realizovaný podľa plánovaného harmonogramu a prebiehal v postupných etapách počas celého roka 2012. Vďaka aktivitám organizovaných občianskym združením (Stavanie mája, Deň detí a ďalšie) a aktívnej účasti obyvateľov obce na brigádach, ktoré boli realizované či už počas víkendov a v letnom období počas pracovných týždňov mohol byť projekt realizovaný podľa plánu. Ciele a výsledky prekročili naše plány a očakávania, aj vďaka brigádnickym svojpomocným aktivitám, pretože sa podarilo osadiť viac drevených prvkov, ako sme očakávali. Rodičia detí v rámci aj mimo zóny pozitívne hodnotili výsledok tohto projektu. Financie boli použité na stravu
Podpora vzdelávania 200 € Rodičovské spoločenstvo pri Základnej škole sv.Vincenta levice. Premena tradičnej školy na modernú. Projekt bol určený žiakom a učiteľom Katolíckej spojenej základnej školy sv. Vincenta de Paul. Zameraný bol na modernizáciu edukačného procesu vo vyšších ročníkoch základnej školy prostredníctvom zavádzania nových foriem a metód vzdelávania. V rámci neho žiaci tvorili na jednotlivých predmetoch projekty, ku ktorým získavali potrebné informácie o praktickom živote, pričom využívali aj videokameru zakúpenú z finančného daru, ale aj na internete, spracovávali ich a prezentovali. Uskutočnením projektu sa podarilo naplniť stanovené ciele. Modernizovať výchovno-vzdelávací proces a tak postupne premieňať tradičnú školu na modernú. Zdokonaliť zručnosti učiteľov a žiakov vo využívaní informačných a komunikačných technológií. Rozvíjať jazykové kompetencie žiakov, formovať ich postoje k enviromentálnym problémom ľudstva. Formovať aktívny a zodpovedný postoj žiakov k vlastnému vzdelávaniu. Netradičnými formami urobiť vyučovanie pre žiakov príťažlivým a zaujímavým. Zakúpením videokamery sa podarilo zlepšiť materiálne podmienky pre moderné vzdelávanie. Z financií bol zakúpený materiál na vytvorenie hrnčiarskej dielne
Poskytovanie sociálnej pomoci 500 € Evanjelická Diakonia Evanjelickej cirkvi a.v. na Slovensku. Stredisko Evanjelickej Diakonie Evanjelickej cirkvi a.v.na Slovensku SVETLO - Tábory pre deti zo sociálne slabého prostredia. Stredisko Evanjelickej diakonie SVETLO v termíne 6. – 12. augusta 2012 pripravilo letný zdravotno-biblický tábor pre deti vo veku od 6 – 14 rokov. Zúčastnilo sa ho 43 detí z rôzneho sociálneho prostredia. Podarilo sa naplniť jeden z cieľov projektu, aby popri deťoch zo sociálneho výhodnejšieho prostredia sa tábora zúčastnili aj deti z neúplných rodín a deti zo sociálne slabšieho prostredia. Prostredníctvom osvetovej duchovnej, kultúrnej a morálno-etickej činnosti, boli vytvorené aj podmienky pre tvorbu sociálnych návykov a odbúravanie prekážok spôsobených rôznymi predsudkami. Výsledok sa prejavil v novoutvorených priateľstvách a povedomí spolupatričnosti medzi deťmi. Deti využívali kvalitný program, zúčastňovali sa kultúrno-relaxačných fakultatívnych výletov a spoločenských podujatí. Rozvíjali svoju zručnosť a fantáziu prostredníctvom tvorivých aktivít.Z finančného daru bola zakúpená videokamera
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € Babyfit, občianske združeneie. Pohybové aktivity pre deti so špeciálnymi potrebami . Cieľom projektu bola spolupráca s možnosťou práce s deťmi so špeciálnymi potrebami v individuálnej aj v skupinovej situácii. OZ Updown sa po spoločnom jednaní odmlčalo, preto bola realizácia projektu presunutá na prvý polrok 2013, v spolupráci so súkromnou materskou školou Včelí úľ pri Detskom integračnom centre Bratislava. Projekt sa veľmi úspešne rozbehol v individuálnej spolupráci. Stretnutia s deťmi sa konali 1x týždenne, boli nahrávané pre potreby spätnej väzby a ďalšej analýzi účelnej k ďalšej spolupráci a prezentácii práce. V decembri boli zorganizované stretnutia zainteresovaných pedagógov, kde si mohli vymeniť vzájomné poznatky a skúsenosti. Celý projekt pokračuje i v budúcom roku, kedy je cieľom prezentovať jeho výsledky oficiálne na medzinárodnom seminári Engaging the whole child v máji 2013 v Bratislave a následne ich šíriť verejnosti.
Poskytovanie sociálnej pomoci 700 € Proti prúdu. Nota bene - z ulice do života. Projekt bol zameraný na podporu predajcov časopisu Notabene v spolupráci so streetworkerom. Skupinové práce pod vedením sociálnych pracovníkov - na báze svojpomocných skupín sa zúčastňujú povinne predajcovia - začiatočníci. Ide o 3týždňový proces registrácie, v tkorom je skúmaná motivácia ľudí bez domova. Skupiny poskytujú priestor pre bližšie spoznanie predajcov už pri ich vstupe do projektu a vytvorenie vzťahu medzi pracovníkmi a predajcami. Realizujú sa aj interaktívne dielne zamerané na praktické situácie ako predávať časopis, ako sa správať ku zákazníkovo, ako komunikovať.. Veľký dôraz sa kladie na podporu predajcov - začiatočníkov pri začiatku predaja, zmiernenie obáv súvisiacich s predajom časopisu. Cieľom je zvýšenie prahu u ľudí bez domova, aby sa mohli stať predajcami časopisu. Vďaka práci streetworkera a práci v skupinách bola poskytnutá podpora ľuďom bez domova, ktorí sa rozhodli zmeniť svoj život a stali sa predajcami Nota bene. Samotná účasť v projekte predaja časopisu Nota bene aktivizuje vlastný potenciál klientov - ľudí bez domova pri riešení svojej situácia a rozvíja ich pracovné návyky a komunikačné a sociálne návyky potrebné pre lepšiu integráciu do spoločnosti. Z daru boli hradené fotografické práce.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € Občianske združenie Brána do života. Nie sme doma, maľujeme!. Cieľom projektu bolo zrenovovať spoločné priestory a izby - stropy a steny, v Krízovom stredisku Dom, ktorý je určený pre mladých dospelých v kríze. Krízové stredisko sa snaží postupne rekonštruovať budovu, ktorá bola v havarijnom stave. Stropy a steny poškodila zatekajúca strecha. Oprava stien a stropov prebehla v spoločných priestoroch centra. Na základe odborného zhodnotenia sa vykonávali tieto práce - škrabanie stien , oprava poškodených stien - sadrovanie, izolácia zmoknutých stien, vyspravka a oprava poškodených stien a následne maľovanie. Renováciou a moľovaním stioen sa zvýšila kvalita poskytovaných služieb pre mladých dospelých ľudí v núdzi. Vďaka realizácie projektu sa tejto cieľovej skupine podarilo spríjemniť bývanie v ich krízovej životnej situácii. Spoločné priestory využívajú klienti vo svojom voľnom čase na relaxáciu, alebo športové aktivity.Financie boli využité na úhradu nákladov spojených s prekladom knihy
Podpora vzdelávania 700 € Mattematická spoločnosť - Mladý génius. Objav svoj talent. Prvou aktivitou projektu bolo zabezpečiť projektor, ktorý by prispel k premosteniu medzi vzdelávaním v rámci vyučovania a voľnočasovými aktivitami pre deti. Táto aktivita bola zrealizovaná ako prvá a to najmä z dôvodu, že na ňu nadväzovali ďalšie naplánované aktivity (prednášky, prezentácie, ukážky tvorby hier a pod.), ktoré boli určené študentom prvého a druhého ročníka SŠ, ktorí by mali chuť spolupracovať na dobrovoľníckej činnosti so žiakmi zo základných škôl. Táto aktivita mala podporiť prezentačné a organizačné schopnosti budúcich potenciálnych dobrovoľníkov projektového vzdelávania. Vybraní dobrovoľníci participovali na príprave série hier pre žiakov základných škôl. Na túto aktivitu bolo potrebné zabezpečiť kancelárske potreby. Všetci dobrovoľníci ako aj realizátori projektu sú z odvedenej práce nadšení.Za financie boli zakúpené regále
Podpora vzdelávania 500 € Centrum nadania, n.o.. KNIHA - ako príležitosť prežívania pozitívneho spoločenského zdieľania . Cieľom priamych aktivít projektu "Kniha - ako príležitosť prežívania pozitívneho spoločenského zdieľania, realizovaného Centrom nadania, n.o., bola realizácia pravidelných príbehových stretnutí detí mladšieho školského veku. Týmto spôsobom bolo podporené ich sociálne vzdelávanie prostredníctvom sledovania a rozoberania príbehových situácií, učenie vyjadrovania postojov, emócií a prežívania, všímanie potrieb druhých, a tiež podpora vlastnej tvorby detí. Aktivity prebiehali od októbra 2012 do januára 2013. Všetci boli veľmi spokojní, deťom sa aktivity veľmi páčili a rodičia boli radi, že svoj voľný čas využívajú zmysluplne. Finančný dar bol použitý na kúpu projektora a spotrebného materiálu
Podpora vzdelávania 500 € Združenie STROM. Myslím .... teda STROM. Zámerom projektu bolo podporiť rozvoj matematických zručností v oblasti informatiky a matematiky u detí a mládeže, prostredníctvom zorganizovania letného tábora a matematickej olimpiády. Podpora v tomto smere bola zabezpečená najmä pomocou zabezpečenia tlače a kopírovania brožúrok k inštruktážam k matematickej olimpiáde. Olimpiáda ako aj tábor mali veľký úspech. Organizátori veria, že i v budúcom roku zabezpečia potrebnú podporu pre realizáciu ďalšieho ročníka. Za finančný dar boli zakúpené knihy
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € Sportovy klub policajnej kynologie. Cyklus pomoci pri vychove, vzdelavani a integracii mentalne postihnutej mladeze. Cieľom projektu bolo napomôcť k integrácii mentálne postihnutých ľudí do spoločnosti. Projekt organizovaný športovým klubom policajnej kynológie mal úspech a stanovený cieľ sa podarilo naplniť. Všetci účastníci (rodičia i deti) hodnotili realizáciu projektu veľmi pozitívne. Ocenenie patrí prepojeniu cieľových skupín projektu mentálne postihnutých ľudí a zdravých detí. Deti odchádzali z akcie obohatené o nové vedomosti v oblasti drogovej prevenciu, vzťahu človeka k ochrane prírody, zníženie neopodstatneného strachu zo zvierat. Zdravé deti si vytvorili kladný vzťah k mentálne postihnutým a takýmto spôsobom sa obe skupiny vzájomne duševne obohatili. Financie boli použité na úhradu nákladov spojenú so zabezpečením materiálu a kopírovania
Ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže. Katarínka - kostol v prírode a jeho záchrana. Projekt Katarínka si už 18 rokov kladie za cieľ pracovať s mládežou formou dobrovoľníctva. V letných táboroch - v prostredí ruín kláštora - bez výdobytkov civilizácie ako mobil, počítač, elektrina a internet, mladí ľudia pracujú na záchrane kultúrnej pamiatky. Konzerváciou ruín s archeologickým výskumom, starostlivosťou o okoli, zabezpečením prcesov súvisiacich so zásobovaním, varením a výbavaním vo vojenských stanoch sa dobrovoľníci stávajú súčasťou niečoho veľkého. Nadobúdajú tak pocit zadosťučinenia, ale aj skúsenosti, ktoré neskôr uplatnia v rôznych povolaniach svojho života. Máme nádej, že ich budú využívať pre pokoj a dobro našej spoločnosti. Finančný dar bol použitý na úhradu nákladov spojených so stavebnými prácami
Podpora vzdelávania - podpora a rozvoj telesnej kultúry 300 € Rodičovské združenie sv. František. Pomôžte nám zacvičiť si. Zámerom projektu bola rekonštrukcia telocvične v Spojenej škole sv. Františka z Assisi. V rámci projektu "pomôžte nám zacvičiť si" bola zrealizovaná výmena podlahy v telocvični - tzv. palubovky. Rekonštrukcia a výmena podlahy prispela k zdravšiemu prostrediu pre výučbu telesnej výchovy a realizáciu športových aktivít pre školopovinné deti. Takýmto spôsobom vytvorila nie len zdravé, ale aj príjemné prostredie, ktoré takto motivuje žiakov k telesnej aktivite a zároveň tak pomáha k udržaniu zdravej kondícií a celkového zdravotného stavu žiakov. Zdravý pohyb predchádza vzniku mnohých ochorení. Deti, rodičia i personál školy sú veľmi nadšení a tešia sa z pekného,nového, no najmä zdraviu nezávadného prostredia. Finančný dar bol použitý na kúpu materiálu
Zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Občianske združenie Stromíš. Piesne spod Stromíša. Realizácia projektu "Piesne spod Stromíša" bola smerovaná k naplneniu cieľa, a to nahrávania CD nosiča a jeho následné vydanie. Nahrávanie Cd, v spolupráci s vedúcim ľudovej hudby Ondrejom Hlaváčom sa zrealizovalo koncom septembra 2012. Z dôvodu nedofinancovania projektu sa nepodarilo CD nosič spracovať a následne vydať. V súčasnosti je nahratý materiál pripravený na spracovanie mastering a vydanie. Z prisľúbených finančných prostriedkov sa predpokladá vydanie CD v priebehu roka 2013. Finančný dar prispel na rekonštrukciu podlahy.
Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Autitstické centrum Andreas n.o.. Dve muchy jednou ranou. Cieľom projektu bola podpora pracovných zručností pre 10 klientov Autistického centra Andreas. Cieľom aktivity bolo stláčanie PET fliaš, ktoré sa malo stať pravidelnou a efektívnou činnosťou pre klientov centra Andreas, ako i samotné centrum. Táto činnosť znamená pre klientov nie len zmysluplné trávenie voľného času ale zároveň, je zameraná na podporu jemnej a hrubej motoriky, rozvoj zručností cez pracovné činnosti, poskytovanie stimulov pre ďalší rast, organizácia pracovnej úlohy s cieľom usporiadať prostredie pre klientov zrozumiteľným spôsobom a stimulácia chápania príčiny a následku. Zo samotnej činnosti boli nadšení nie len klienti ale aj personál a rodinní príslušníci klientov, pretože všetci badajú pozitíva, ktoré vyplývajú z realizácie tohto projektu. Finančný dar bol použitý na úhradu odmeny pre ľudovú hudbu
Poskytovanie sociálnej pomoci 500 € Stredisko evanjelickej diakonie, diakonické centrum Sučany. Výmena okien v jedálni zariadenia. Projekt výmena okna v jedálni špecializovaného oddelenia zariadenia Domova dôchodcov v Sučanoch sa realizoval podľa plánu v letných mesiacoch v r.2012. Výmenu okien si budova vyžadovala najmä preto, že v zimných mesiacoch nemohli obyvatelia tohto domova používať jedáleň, ktorá sa nachádza na špecializovanom oddelení, určenom pre klientov so stareckou demenciou a Alzheimerovou chorobou. Schopnosti najesť sa sú značne pre týchto klientov limitované, kŕmenie počas obeda si vyžadovalo dlhší čas. Z tohto dôvodu sa klienti necítili pohodlne kvôli nedostatočnej teplote v miestnosti. Výmena okien priniesla badateľné zlepšenie, prestalo prefukovať a jedáleň je tak možné používať počas celého roka, aby sa klienti cítili komfortne, primerane ich zdravotnému stavu. Zrealizovanie projektu si pochvaľujú klienti aj príbuzní, ktorí ich navštevujú i zamestnanci, ktorí v tomto prostredí pracujú. Realizácia projektu priniesla naplnenie hlavnéh cieľa - skultúrniť prostredie a tým spríjemniť pobyt klientov v posledných rokoch ich života.
Podpora vzdelávania 490 € Kádek Márius. Študíjny pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii. V rámci projektu sa študent zúčastnil letnej školy "12th Sostrup Summer School" v Dánsku, ktorú organizujú univerzity v Aarhuse a v Oslo. Letná škola bola zameraná na kvantovochemické metódy výpočtu elektrónovej štruktúry a molekulových vlastností pomocou druhého kvantovania. Išlo o veľmi prestížne podujatie, organizované svetovou vedeckou elitou. Prednášky viedli organizátori, profesori Helgaker, Jorgensen a Olsen. Prednášky boli na tému výpočtových metód v kvantovej chémii. Na cvičeniach samostatne riešili zadané úlohy a počítali príklady. Letná škola s týmto zameraním bola pre študenta veľkým prínosom aj preto, že sa zaoberala rovnakými témami ako jeho diplomová práca. Dar prispel na registračný poplatok.
Podpora vzdelávania 490 € Konečný Lukáš. Študíjny pobyt v zahraničnej vzdelávacej inštitúcii. Vďaka projektu sa študent zúčastnil letnej školy kvantovej chémie a molekulových vlastností ("Sostrup Summer School in Quantum Chemistry and Molecular Properties") v Dánsku. Škola sa uskutočnila v dňoch 1.-13.7.2012 pod vedením profesorov Trygveho Helgakera z Univerzity v Oslo, Poula Jorgensena a Jeppeho Olsena z Univerzity v Aarhuse. Zúčastnilo sa jej 72 študentov magisterského a doktorandského stupňa z rôznych krajín vrátane USA a Brazílie. Náplňou školy boli prednášky podľa učebnice Molecular Electronic Structure Theory, ktorej autormi sú organizátori školy. Denne sa konali prednášky, ktorých témou bol podrobný prehľad metód kvantovej chémie a ich využitia pri štúdiu vlastností molekúl a cvičenia, na ktorých sa odvodzovali a dokazovali vety z prednášok a riešili príklady. Účasť na letnej škole splnila študentove očakávania, nadobudol množstvo nových vedomostí z preberaných oblastí. Dar prispel na účastnícky poplatok.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € GuNaGu. PITBULL – MUTANTI - IKONY. V rámci tohto projektu boli podporené dve nové inscenácie divadla- PITBULL a MUTANTI. PITBULL je čierna komédia, reagujúca na aktuálnu situáciu na Slovensku, na všadeprítomnú korupciu a stratu dôvery v politikov. V tejto hre sú koncentrované mnohé kauzy a prešľapy, ktoré zažila krajina za ostatných 20 rokov. Ale skôr než o konkrétnych ľudí tu ide o štýl konzumácie moci. Ten sa vôbec nezmenil a degenerácia postupuje ďalej, naprieč celým politickým spektrom. Premiéra inscenácie bola 9.apríla 2012. Hra MUTANTI skúma toleranciu, či skôr netoleranciu k menšinám a odlišným ľuďom. Teraz na pozadí vážneho príbehu dvoch mužov, z ktorých jeden je smrteľne chorý. Komorná hra osciluje na pomedzí tragédie, nazeranej spôsobom divadlu vlastným- pokúša sa aj bolestivé veci vysloviť tak, aby ich divák prijal vďaka ich nechcenej komike, ktorá sprevádza naše životy aj vo chvíľach, keď sa nám to najmenej hodí. Zámer priniesť novú pôvodnú slovenskú hru s kontroverznou témou bol splnený. Premiéra bola 27. apríla 2012. Za najväčší prínos projektu- okrem kontinuity existencie divadla, ktoré existuje už 28 rokov, považujú aj kontinuitu tvorby pôvodných slovenských hier a otváranie tematických okruhov z problémového diania na Slovensku. Divadlo GUnaGU v roku 2012 odohralo 149 predstavení. Finančný dar bol použitý na odmeny za výrobu kostýmov a scény, herecké naštudovanie, manažment, produkciu a réžiu.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Spoločne deťom, neinvestičný fond pri Štátnom bábkovom divadle v Bratislave. Program Bratislavského bábkového divadla na rok 2012. Bratislavské bábkové divadlo sa v sezóne 2012/2013 rozhodlo potešiť svojich malých divákov, ale aj ich starších príbuzných titulom, ktorý sa teší úspechu u všetkých generácií- českou ľudovou rozprávkou Zlatovláska, ktorú napísal Karol Jaromír Erben. Na javisku BBD sa prvýkrát objavila v roku 1998. BBD nadviazalo na túto tradíciu a inscenovalo hru s použitím pôvodného dramatického textu v preklade Milana Ferka a nádherných marionetových bábok od E.Farkašovej. Zároveň chceli ukázať Zlatovlásku v novom svetle, optikou tvorcov mladej generácie. Preto bol tvorivý tím zložený z mladého, no uznávaného režiséra Kamila Žišku, výtvarníčky Nadi Salbotovej a hudobníka a skladateľa Jána Kružliaka mladšieho. Cieľovou skupinou inscenácie sú vyššie ročníky predškolského veku a prvý stupeň základných škôl. Z finančného daru boli uhradené odmeny autorom.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 82,54 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky roll up k asignacii.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 483,36 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampan prva pomoc.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 240 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky POS granty NTB.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 295,49 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky POS prof Schmidtz.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 394,94 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky POS Dobre srdce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 856 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Formulare 5GP.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 173,87 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Image vizuál NTB.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 278,4 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Nosice k cene NTB umenie 2011.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 123,2 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky formulare 2GP.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 721,87 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky serotonin a folder.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 730,16 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky prezentacia NTB na BEM.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 466,61 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky prof Vaubel.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 500,4 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Med Viac umenia.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 777,8 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky Med Business idea.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 732,5 € ZenithOptiMedia . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampan marec.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 4 475,52 € ZenithOptiMedia . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampan april.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 2 566,68 € ZenithOptiMedia . Medializácia programov Nadácie Tatra banky kampan máj.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 480 € zoom Creative. Medializácia programov Nadácie Tatra banky.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 020 € zoom Creative. Medializácia programov Nadácie Tatra banky.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 480 € Gunpowder. Medializácia programov Nadácie Tatra banky.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 3 500 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 004,4 € BMB Leitner. Účtovnícky servis.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 47,5 € BMB Leitner. Účtovnícky servis.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 3 500 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 3 500 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 396 € Eventual s.r.o. organizacia prof Schmidtz.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 830 € Jura audit. Interný audit roku 2011.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 200 € BMB Leitner . Účtovnícky servis.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 3,5 € Obchodný vestník. Zverejnenie použitia asignácie.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 3 500 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 004,4 € BMB Leitner. Účtovnícky servis.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 3 500 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 303,6 € Eventual s.r.o. organizácia Bratislava Economy Meeting.
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 3 500 € Centrum pre Filantropiu. Administratívne práce.
Podpora vzdelávania 14 795 € Easton books s.r.o. Vydanie titulu v rámci knižnej edície Nadácie Tatra banky "Management for a small planet".
Podpora vzdelávania. Zachovanie kultúrnych hodnôt. Poskytovanie sociálnej pomoci. Ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb. 1 274,21 € Made by Vaculík . Medializácia programov Nadácie Tatra banky med kampan SdS.
Spolu 740 278,5 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder